Whitmarsh: "Heikki'nin Kazanması Zaman Meselesi"

yazar:

kategori:

McLaren CEO Martin Whitmarsh, geçen hafta sonu Bahreyn’de ard arda 3.yarışında da puanla ayrlmasının ardından Kovalainen’in henüz potansiyelini göstermediğini söyledi.

Whitmarsh: "Herşeyiyle birlikte bzimle 11 haftadır beraber ve git gide güçleniyor. Takım içindeki his, onun henüz en iyisini hâlâ görmediğimiz yönünde."

"Lewis de öyle düşünüyor ve bu iyi. Çünkü, onun kendi oyununu da yükselteceğini biliyor. Hem Heikki hem de Lewis, çıktıkları 20 yarıştan çok şey öğrendiler"

"Onlar derinden hırslı ve takımlar daima pilotlarının birbirini sevmesini istediğini biliyorum. Ama McLaren’deki herkes, onlar arasındaki karşılıklı takdiri algılabiliyor."

"Onlar birbirlerini yenmek istiyorlar ama açık ve adiller. Bu yüzden olumlu çok şey var"

Sakhir’de 5. başlayıp 5.bitiren Kovalainen, Avustralya’daki gibi yarışın en hızlı turuna imzasını attı. Bunun yanında yarışın ilk bölümünde lastiğinde ölü nokta oluşması, onu BMW’leri sıkıştımakta engelledi.

Whitmarsh, Kovalainen’in hafta sonundaki sert lastiklerle en hızlı turu atmış olmasının, takımın yanlış lastik stratejisi kullandığının bir işareti olabileceğini de ilave etti.

Whitmarsh: "Yarışın makul bir bölümü için aracı, ilk turda (lastikleri) kilitlemesinin ardından çok kötü bir ölü nokta tarafından kötü etkilendi. Pite gelene kadar ön sağ lastiği sonuna kadar aşınmıştı."

"İkinci bölüm için, geç anlayarak, belki de yanlış lastik seçmiştik. Ama farklı bir şey denemek için ağır ve uzun gittik. Fayda sağlamadı zaten daha fazla da zarar gelemezdi."

"Heikki, en hızlı turu attı ve bu olumlu bir işaret ve yarış süresince aracın bütün potansiyelini ortaya koyamadığımızın göstergesiydi. Bu, hafta sonunun bütün elemenlarının kesinlike yolunda olması gerektiğinze bir başka örnekti."

Whitmarsh, Kovalainen’in 2008’de yarış kazanmasının zaman meselesi olduğuna inanıyor ama senenin ilk 3 yarışında farklı 3 pilotun kazanması ile McLaren CEO’su, bu sezon hiç bir pilotun kendi yolunu çizip uzaklaşmayacağını ifade etti.

Whitmarsh: "Heikki’nin bu sene podyumun en üst basamağına tırmanacağına inanıyorum ve BMW pilotları da güçlü görünüyor. Sadece cevap vermeli ve onlarıı İspanya’da gyendiğimizden emin olmalıyız. İki yarıştır düşük performans gösteriyoruz ama her iki şampiyona hâlâ çok yakın"

"3 takım ve 6 pilot, bir grup içinde. Birinin bu sene çıkıp diğerlerinden uzaklaşacağını düşünmüyorum"


Yorumlar

  1. sinan bozok yorumuna katılıyorum 🙂
    vega bende heikki ye ısınamadım daha dogrusu sogumaya basladım :S ( VETTEL hareketi başlatıcam yakında:) heikki barca da supriz yaparsa susarım:)

  2. Bence yakın bir zamanda olabilir. Benim ağırlığım Heikkide 2 McLaren pilotu arasından. Hamiltona ısınamadım hala. En uzun süre ısınamadığım McLaren pilotu…

  3. sinan bozok avatarı

    Dennis hamilton u,bu da heikkiyi kontrol ediyor.:)))

  4. olabilir arkadaş.peki eğer rakip senin açtığın kartları geçerse.çünkü açtığın kartta geri dönemessin.bu sistem biraz karışık.ancak tavsiye olarak geçmiş sayılarıda dahil epey bi f1 racıng takibi yapmanız lazım.yani şöyle bir 1994 lü yıllar ancak bi şeyleri anlayabilirsin tabi bunu çok bilmişlik olarak tarafıma yazma!!!

  5. heikki nin şimdiye kadar yapmış oldukları güzel. kimi yi de son yarışın başında geçmişti ve sonrasında talihsizlik yaşadı. önümüzdeki bir kaç yarış sonrasında hekki yi de hafifi aracla ilk cepiçin gönderirlerse kendini yarışta daha iyi gösterebilir. ferrari nin de kartları nasıl ortalıkta onu anlamadım. bir kart mevzusu var diyelim, ya ferrarinin elinde digerlerinden fazla kart varsa…

  6. "ama farklı bir şey denemek için ağır ve uzun gittik" ilk üç yarış takım zaten strateji olarak daha çok araçtan sürekli veri toplamaya çalıştı ve bunu da bundan sonrası için temel teşkil edecek bir geliştirme tabanı olarak görüyor.onlarda söylüyor barselona kimin nerede olduğunu gösterecektir.Ama bu arada ferrari bir iki kartını açmak zorunda kaldı çünkü zor durumdalardı.diğerleri şimdi açılan bu kartları görüp geçerse onlar için iyi olmayacak ve esas etkili kartlar her takım için bundan sonra açılmaya başlanacak.Aero,yol tutuş,çekiş…bunlar her alanda açılacak birer kart gibidir.ZAMANINDAN ERKEN AÇARSANIZ RAKİP AVANTAJ SAĞLAYABİLİR.HEP DAHA ÖNCE AÇSIN DİYE BEKLERLER İŞTE F1 İN SIRRI BU

  7. hızlı turları atmış olması benm için onemli degil.2 yarıstada gecilmiş olması beceriksizligini gosterir.gelişmesini bekliyoruz yoksa VETTEL (benim için)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir