Dennis, BMW'nin Tutunacağından Şüpheli

yazar:

kategori:

McLaren patronu Ron Dennis, rakipleri BMW’nin güçlü başlangıcını sezon içinde sürdürebileceğini düşünmüyor ve takımının İspanya’da kendine geleceğine inanıyor.

BMW Sauber, sezona beklenenden daha güçlü bir şekilde girdi ve ilk üç yarışta da podyuma çıkmasıyla takım şu anda lider durumda.

Ama Dennis, Avrupa sezonu başladığında McLaren ve Ferrari’nin gelişim hızlarının, kendilerini önde yalnız bırakacağına inanıyor.

Bahreyn sonrası BMW’nin istikrarlı bir tehdit olup olmadığı sorulduğunda Dennis, "Hayır" cevabını verdi.

Dennis: "Bütün rakiplere saygı duyduğumuzu düşünüyorum ve F1 ile ilgili oldukları diğer zamanlara göre şimdi daha iyi bir iş çıkarıyorlar."

"Ama Avrupa gittğimizde, Ar&Ge çalışmaları ve üretim hızı, bir fark yaratmaya başlayacak. Çok güçlü olacağız ve gelecek hakkında çok fazla endişe etmiyorum. Sezon boyunca bir mücadele olacak" dedi.

Dennis daima, önde mücadele eden takımın gerçek formunun, sadece İspanya’da, ilk ana gelişim güncellemelerinin araca yerleştiği zamanda açık bir şekilde ortaya çıkacağını tekrarladı.

Dennis: "Önceden söylediğim gibi yarışmaya Avustralya’da başladık. İlk üç yarış, bir GP takımının temposunu temsil etmez"

"Herkesin, bizim İngiltere’ye dönüp gelişme temposunu sürdüreceğimizi düşündüğünü tahmin ediyorum. Ama bu tip aralıkta araçları onarmak, meydan okur cinsten. Bu yüzden (bu ilk 3 yarışta) dayanıklılığı ve performansınızda bir istikrar yakalamayı başarmaya gerçekten odaklanırsınız."

"Gelecek yarışta araçların üzerinde, son iki ayda birikmiş gelişimleri göreceğiz ve En iyi işi kimin yaptığını görmemiz gerekiyor"

"İyi bir adım atabileceğimiz konusunda kendimize oldukça güveniyoruz ama diğerlerinden daha büyük bir adım mı, onu zaman gösterecek"


Yorumlar

  1. Evet Barcelona ve Türkiye GP sinde hemen hemen herşey ortaya çıkacaktır. Bakalım ne olacak. İyi olan kazansın.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yok ben hiçbir şahsı kastetmedim ben zihniyeti kasteetim doğru belkide herkesi bende dahil olarak kastettim birşeyleri illaki olduğu formatın dışına çıkaracağız bu bizim huyumuz futbolcu topunu 90dk. oynar biz daha sonraki maça kadar öyle olsa idi böyle olmasa idi der der dururuz bu da ona benziyor birşey yazıyorsun en son kim yendi şimdi nerdesiniz biz lideriz bu yarışta yoktunuz doğru bunlar olacak belki fakat her yazıda da olmaz tribünden ne farkı kaldı buranın .
    EVET barcelona testleri ve yarışı kim nerede bakacağız çünkü tüm takım patronları aynı şeyi söylüyor ;derken avrupa vede biz F1 TÜRKİYE GP ; gelemeyecek olan varmı diye abes bir soru sorayım

  3. hakikaten bende üzülüyorum…

  4. şener bana söyledin dimi 🙂 ne yapiim örnek bulamadım:S bmw nickli ark. mclareninde ilk yarıstaki sansızlıgı ortada ama konusmaya gerek yok olmus bitmiş.önümüze bakalım barca testleri:)

  5. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 i futbolla aynı tutan zihniyete üzülüyorum

  6. Lütfen tabelaya bakalım. Sonuçlar orda. BMW Power. Sakın yanlış anlaşılmasın McLaren düşmanı değilim McLarenı da severim. Çünkü McLaren zamanında BMW ylede ortak çalıştı o muhteşem arabanın kalbinde bir BMW v12 si var. Ama bu gerçekler. Şu anda daha iyiyiz herşeyin toplamında. Hatta ilk yarış nakajima Kubicaya arkadan çarpmasaydı daha da iyi olurduk.:)

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şu son sıradan başlayıp kürsüde bitirmek konusuna açıklık getirimisiniz hangi motorla yapıyorlardı bide onlara bakın raikonende bolca gerilerden başlayıp tepelerde bitirdi fakat o devir bitti şimdi öyle birşey yapman durumunda 2nci yarışta motoru kucağına alır finişe sen götürürsün ;dayanıklılık evet fakat daha o kadar değil 2.4 litrelik motorla 2 yarış haftasında 1400km yol katedeceksin ve tam performans özür dilerim üstün performans arasıra gerçekten komik oluyoruz yapmayalım bunları sadece laf yetiştirmek adına yazı yazmayalım mclaren cephesi açıklama yapıyor diyorki lewisin düştüğü o durumdan sonra barcelona için erken karar aldık ;burada ise onlar bilemez biz daha iyisini biliriz modunda yazılar var

  8. çok komiksin.birde 1.olabilirseniz halini düşünemiyorum:)(maçın 10 dk sında kazandık diyen insana ne denir acaba)

  9. Nerden çıktı tek yarış 3 yarıştır podyumdayız. Markalarda 1. yiz. Herkes yerini bilsin. Sonuca bakalım Şu an itibariyle McLarendan öndeyiz. Sonra ne olur Allah gösterir. Belki McLaren geçer, belki de başkası. Şu an kimin daha iyi olduğunu görmek isteyenler tabelaya baksınlar.

  10. BMW dogru şumi arkadan başlayıp 3.bitiriyordu yarış içinde kanadı kırıp birilerinin üstüne çıkıp zorunlu pite girip 3.bitirmiyordu…biraz yorum yaparken olaylara bakın lewis ilk turda kafadan super agurilerin 25-30 sn arkasında kaldıki lider massayla arasındaki farkı sen düşün..araç zaten o farkı kapatacak kadar hızlı olsa lewisin 3.cepte işi nedir..Bmw nin bu yarışta yavaş olduğunu söylemek abes olur,heikiden gayet hızlıydılar,bu yarışta Mclarenin takım-araç-pilot kombinasyonunun kötü olduğunu zaten kabul ediyoruz ama tek yarışa bakıp bmw daha hızlı demek bu işten anlamamak demek..asıl ben ferrarinin en favori olduğu pistte o kadar hızlı olmadığına alıp başlarını gitmemelerine şaşırdım…

  11. Schumaher en sondan başlayıp 3. bitiriyordu. Hamilton tur yedi. Başka izahı yok bunun. Tur zamanlarını iyi incele. Daha arabayı yolda tutamıyo hamilton. BMW şu anda McLaren dan hızlı.

  12. tolga soydan ferrari motor koruyormus mclaren korumuyor mu:) hızlı tur atamazsanız bu mudur yani cevap.kim komik şimdi.umut mclaren burda iyi olmadıgını zaten soyledi lewisin sorunlarını görmüşşündur eğer yarısı izlediysen o zaman konusmayada gerek yok ok

  13. Umut yorumunu okurken gülmekten yerlere yattım ve bilgin olmadığından şüphelenmeye başladım.Arkadaşım ön kanadı kalmadı yarışın başında ve araçta başka hasarlarda yer aldı ayrıca Hamilton tk pitstop değil 2 pitstop yaptı 1. si zorunluluktan yani ön kanat yüzünden oldu.Bilmem anlatabildim mi ağır yakıt yükü ve araçtaki hasarlar yüzünden istenilen turları atamamış olabilir.

  14. Mc Laren güzel arkadasım tamam Heikkiye bir bahaneler bilmem neler buluyorsun peki arkadasım Lewise ne bahane bulacaksın?????Neden yukarılara tırmanamadı neden hep yavaş turlar attı bununda cevabını verebilir misin? yani yok kaza yaptı yok pite girdi felan zırvalama simdiden söyleyeyimde. eger hızlı olsaydı puan alırdı 1 pitstop yaptı simdi ne diyeceksin.

  15. tolga soydan avatarı

    ferrariler yarışın yarısında motorları korumaya girince en hızlı turu atmıyolar.ilk pit stoplardn önce en hızlı turlarda ferrarinin mclarene çok büyük üstünlüğü war.(birileri mclaren yavas diyor:))demişssin komik olmuşsun.

  16. bir yarısa bakıp neler dokturuyosun maşallah.Ben de ilk yarışa bakarım sizinle dalga geçerim olay bumu.biri diyor tur bindirdik:)) evet evet yarısı izlememişsin yada gözlerin dışında başka bişey kullanmışsın.diğer ark heikki yeni fark olması normaldir ayrıca mclaren zaten burada iyi olmadıgını bastan soyledi.nedense en hızlı tur heikkiye ait son 2 yarıstır.birileri mclaren yavas diyor:)

  17. Tutunma ihtimalleri var. 3 yarış onu gösteriyor. İstikrarlarını devam ettirirlerse olur.

  18. McLarenlar kötü değil sadece tur bindirdik 🙂

  19. BMW McLarenden hızlıydı.Kabul edin bunu.

  20. Mc Laren arkadasım;

    1 F. Massa Ferrari 1:31:06.970
    2 K. Räikkönen Ferrari + 3.339
    3 R. Kubica BMW + 4.998
    4 N. Heidfeld BMW + 8.409
    5 H. Kovalainen McLaren + 26.789

    ilk 4 birbirine yakın senin mclarenin ne alemlerde burada savunulacak bir sey yok konusman abez kaçtı.

  21. ron dennis artık bu sporu kaldıramıyor bırakması lazım bmw malezya ve bahreynde mclarenden hızlıyıdı ama hala BMW yi küçümsüyor sezon sonu görüşürüz ron amca.

  22. F1 dünyası BMW ye inanamıyor. Çünkü gerçekten yaptıkları müthiş daha bu takımın geçen sene ortası nüfusu 250 idi. Şimdi 600-700 civarı olması lazım. Vasat Sauberi alıp bu noktalara getirmek çok büyük bir iş. Gerçekten BMW müthiş ilerliyo. Herkes biliyordu birgün bunların olacağını. Her türlü motorspora girişimizden 2-3 sene sonra şampiyon oluruz bunu da dünya biliyo. Geçen yarış da Ferrarilere nasıl yakın olduğumuzu ve McLarenlardan hızlı olduğumuzu da. Barcelonayı ve Türkiyeyi bekleyelim herşey daha net ortaya çıkacaktır. BMW Power.

  23. dennis geçen sene başka şeyler de söylemişti ve sonrasında tam tersini. temmuz da yok dedi sonra özür lideriz lafları ağzındaydı. tuttugunuz takımın adamlarını ilah gibi sanmayın. onlar da insan. Ron sadece öngörüsünü söylemiş kendi açısından. BMW nin neler yapabileceğini sadece tecrübesi ışığında "tahmin" edebilir. fabrikada neler olup bitiyor nasıl bilsin. ron u göğe çıkarmanın da yerin dibine sokmanın da anlamı yok

  24. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    özür diliyorum ithal kelimesi ihraç olacaktı

  25. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Edip arkadaşım son cümlenle çok ayıp ettin şimdi :)) biz herşeyi bilen bir milletiz hatta o işi yapandan daha iyi şekilde biliriz bu bilmemiz sonucuyla ülke ve millet olarak şu anda bu haldeyiz ya dünyadaki en büyük otomobil üreticisi ülkeyiz dünyanın en büyük sanayi ülkelerinin başında geliyoruz teknolojik olarak dünyanın tüm ülkelerine teknoloji ithal ediyoruz yanlışmıyım biz böyle bir ülke ve milletken nasıl olurdu herşeyi bilemeyiz

  26. Bence Sizin Çoğunuz Mclaren ve Ron Denis i tanımıyor. Yıllar önce (1998-1999-2000) BMW F1 e yeni girdiği yıllarda Mclaren Patronu Ron ve Houg eğer bir rakibimiz olacaksa BMW olmasını tercih ederiz demişlerdi. Adamın yaptıgı sadece objektif konuşmak. Geçen yılda Ron denis aracına güvenerek grüşürüz demişti ertesi yarış darma duman ettik milleti. Bukadar yargılayıcı olmayın arkadaşlar. Herşeyin limitte olduğu bir sektörde en iyi insanların bile hata yapması gayet normal. Biz sanki bu işi bu adamlar kadar iyi yapabilirmiyiz.

  27. sen fikir ve arzu felsefesi yapıyorsun ama senin hayatın kadar f1 tecrubesi olan birisi ron dennis .soylediklerini ne derece dogru oldugunu bekleyip gorecegiz baska yolu yok basın sallayabilir ama ron birşeylere güvenerek konusmustur

  28. bir söz vardır hırslı adamlar bazen arzusunu fikir zanneder. dennis arzularını fikir zannediyor.

  29. Geçen yıl monzayı ve öncesindeki ron un açıklamalarını bi okuyun sonrada bu adam nerde nasıl açıklama ypıyor ve sonuç nasıl oluyor anlarsınız

  30. sinan  bilir avatarı

    arge konusunda BMW yi tanımadığı ortada ron dennisin.şimdi burda nedesek boş sonuçta bunları görüp haberi olmuyo.ama tablonun öyle olmadığını barselona ile birlikte kendiside anlayacaktır.

  31. umut son yarışta coğu araç mclarenden hızlıydı…senin mantıgınla dogru mu bu.heikki ye gore kıyaslayamazsın.aracı hala tanıyamadı(ve bu gidişle aynı kalacak).mclaren barca ya kadar bir değişiklik te yapmadı.çoğu arac burda birşeyler deneyecek göreceğiz bakalım

  32. Rakibini küçümsemek büyük bir takım patronunun yapacağı en son şey. İlk 3 yarış hiçbirşey ifade etmez demiş ama son yıllarda ilk yarışlarda başarılı olan takımlar tüm sezonu öyle götürmedimi?

    McLaren Barcelonada yeni paket deneyecek tek takım değil. Ferrari, BMW, Renault, Toyota ve diğer çoğu takım büyük yeniliklerle gelecek.

    Yine de umuyorum McLaren Ferrari yi yakalarda 2004 senesi gibi olmaz bu sezon. Takım tutuyoruz ama herşeyden önce Formula 1 ciyiz.

  33. adam mclarenin hızlanacagıan emin görünüyor.ferrarilerde iyi ve diğer rakibi bmw ye şans vermiyor kendi düşüncesidir.OK?

  34. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    rakibini kücümsemiş ve saygısızlık yapmış sonucta öyle demesine hiç gerek yok

  35. konuşma dennis BMW son yarış seninkilerden hızlıydı işine bak sen!

  36. Ron Dennise ne oluyor anlamadım,kendi takımına odaklanacağı yerde başka takımlarının başarısızlığı üzerine tahminler yapmaya ne gerek var,geçen yıl kendi beceriksizliğinden dolayı Mclarene kaybettirdiği şampiyonluğu unutmuş gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir