McLaren Avustralya'da İnsanları Şaşırtmak İstiyor

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde yeteri kadar çalışamayan McLaren’in patronu Whitmarsh, Melbourne’ye favori olarak gitmediklerin farkında ama takımının göz ardı edilmemesi gerektiğini yineledi.

Whitmarsh: “Kış döneminde MP4-26 için kendimize oldukça büyük performans hedefleri belirledik. McLaren, inatçı bir takım ve ürettiği her aracı ile gelişimde sınırları zorlarız”

“Bazı durumlarda bu sınırları çok zorladık ve az yol kat etmemiz, sezon öncesi hazırlıklarımızdan yedi.”

“Buna test deniyor ve bazı yollarda MP4-26’yı sınırlarının ötesinde test etmek, çok bilgi verici oldu”

“Aslında araç, onun hâkimiyeti, lastiklerin idaresi hakkında muazzam miktarda yararlı veri topladık. Melbourne için ince ayarlarını yaparken ilk yarış hafta sonu için kendimize yine zor hedefler belirledik”

“Test tempomuzun, Avustralya’da ortaya koyacağımız tempoyu temsil ettiğini düşünüyor muyum? Hayır. Hafta sonuna yarışın favorisi olarak girdiğimizi düşünüyor muyum? Ne yazık ki hayır. Ama birkaç kişiyi şaşırtıp rekabetçi olabilecek kapasitemiz olduğunu düşünüyor muyum? Evet, hem de çok”

Lewis Hamilton da hafta sonu öncesinde iyimser ve McLaren’in çıtayı yükseltebileceğini düşünüyor.

Hamilton: “Testlerin beklediğimizden zor geçtiği gerçeğini saklayamayız. Testlerde yol kat etmemiz, rakiplerimiz kadar fazla değil, tempomuz da en hızlı araçların seviyesinde değil”

“MP4-26 ile ilgili hâlâ iyi hislere sahibim. Aracımızı sürmeyi seviyorum. Lastiklerine de çok iyi davranacağını düşünüyorum. Açılış yarışı öncesinde ileri yönde adım atacağımızı anlıyorum”

“Melbourne’ye mücadele için hazır gittiğimizi biliyoruz. Bazı takımlar oldukça iyi hazırlandı; hem tempo hem de dayanıklılık açısından. Ama bunların, puan almanın da hayati önem taşıdığı tahmin edilemeyen ve bir şekilde karmaşık açılış yarışlarına etkisi az olur”

“Hazırlıklarımız istediğimiz kadar sorunsuz geçmese de bende, Melbourne’ye her şeyin bir araya gelerek gideceğimiz hissi var. Bu da beni gerçekten heyecanlandırıyor”

Son iki senenin galibi, takım arkadaşı Jenson Button tekrar kazanmayı gözden çıkarmış değil.

Button: “Albert Park benim için iyi geçmiştir. Son iki senedir orada kazanıyorum; yarışmak için harika bir yer; her zaman tahmin edilemeyen yarışlar ortaya koyacak gibi görünüyor; belki de bu, tam da güç dengelerinin yerine oturmadığı sezon başına denk gelmesinden kaynaklanıyordur. Birden fazla lastik değişimi ile birlikte yarış çok heyecanlı olabiliyor, hafta sonu da tahmin edilemez bir hale geliyor.”

“Sürekli olarak bu sene art arda üçüncü defa kazanıp kazanamayacağım soruluyor. Kağıt üzerinde bu pek mümkün görünmüyor ama cidden kim bilebilir ki? Bunu kesinlikle göz ardı etmiyorum”


Yorumlar

  1. Tüm kuralların öncelikle Ferrari'nin onayından geçtiği bir gp de yarışıldığını halen bilmeyen ve diğer takmlara sürekli sataşan arkadaşlar; öncelilkle bunu da gözönünde bulundursunlar. Buradaki durum her zaman ferrari ve diğerleri olmuştur. Artık diğer takımlara da saygılı olmayı öğrenin; ha biraz da ar-ge nin ne olduğunu. Adamlar yeni bir sistem geliştiriyor hemen bu malzeme kullanılamaz diye takımlara ambargo geliyor. Bu mudur sizin takım desteğiniz. Bindiğiniz araçların teknoloji atılımları nereden geliyor hiç düşünüyor musunuz?

  2. McLaren'ın yapacağı 2 sürpriz var:
    1-HRT'den atak yiyip geçilmek
    2-35 tur dayanmak

    2.yi yaparlarsa gene bi 6-7 olurlar.

  3. Sezon açılış yarışları her zaman sürprizlerle doludur kim bilebilir herhangi bir tahmin yapmak güç bir bakıma güçler ve dengeler ortada aslında fakat hiçbir şey kesin olmuyor ve böyle olmasıda yarış heyecanı açısından güzel birşey.

  4. O zihniyetin amacı belli… Bunlar takıma destek veriyor falan değiller. Bu zevatın takıma desteği pilotları ayrılıncaya kadardır, sonra arkalarına bile bakmazlar. Zaten çoğunun nickinde veya avatarında takım gözükmez. Bu da onların gerçek niyetini belli ediyor. O yüzden takıma gönülden bağlı olan saygıdeğer dostlarıma sesleniyorum, bakınız bu zevat geçici ancak sizler kalıcısınız, takımın geleceği sizlersiniz. Bunu göz önünde bulunduralım.

  5. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    aptallık değil adı ustunde fanatiklik ben bi galatasaraylıyım ama dunkı macı cumartesi sanıyordum cınkı aklım fikrim formula1'de yarışlarda bugunden sonra 6 gun kaldı gibisinde hesaplar yapıyodum cunkı

    son 2 3 yıldır FormuLa1 benım için futboldan daha değerli olmaya başladı

  6. F1 taraftarlarının futbol manyaklarından farklı olduğunu düşünüyordum. Tamamıyla yanılmışım. Ne aptalca fanatikler var burada yaa…

  7. Alonso&Massa  avatarı

    Biz buna kapak diyoruz,onlar boru diyebilirler dostum =).Sonuçta çıldırıyorlar.FIA birde izin vermesin (gerçi vermeyecek) al eline baltayı parçala o boruyu.Bunlar istiyorki mclaren başarılı olsun,carl başarılı olsun.Ya aklım almıyor neden bunların başarısını istiyorlar.Ben onların yerinde olsam istmem.Belki onlarda şaka olsun diye destekliyorlardır?

  8. Alonso&Massa  avatarı

    ya mclaren…Prost,Senna gibi pilotlardan sonra kıskanç carl ve müridleri.Aracınıza bayılırsınız,pilotunuza bayılırsınız başka hiçbirşeye saygınız yok.İstiyorsunuzki sisteminiz çalışsını değilmi?

    Umarım kimsenin kaderinde mclaren yada carlcı olmak yoktur.Olanlar dünyaya 1 yüzyıl yeter.Diğer insanlar pozitif kalmalı sonuçta.Yazık ve düşündürücü.Üzülüyorum sizler için ama bir o kadarda seviniyorum bizim için.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ayrıca şunu da ilave edeyim.Horner'in brezilya öncesi psikolojik baskı için Domenicalliye sataşmaları vardı.Takım patronumuz Domenicalli'nin cevabı aynen şöyledir.:
    –Domenicali "Red Bull'un bu seneki aracını dikkate alırsak, bizim şampiyonluk mücadelesi vermemiz bile bir mucize."

    "O avantaj bizde olsaydı, şampiyon çoktan belli olurdu." diyerek Red Bull'a göndermede bulundu.

  10. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İlyas daha iyi yorumlar yapabilirken basitliğe doğru bir kayma sezdim sende yanılıyor muyum?
    2009 yılındaki brawn aracına ''Ninem binse şampiyon olurdu'' demediler mi?
    Peki ya bu yıl RBR aracına bindirilmeyen veya yakıştırılmayan kimler kaldı biliyor musun?.Şumi,kimi,rosberg,kubica,alonso,hamilton vs.vs. her kim binse yine de şampiyon olurdu dediler.Yerine göre diğerlerinden tam 2 saniye daha hızlı olan bu araca herkes birilerini bindirip çoktan şampiyon ilan etmedi mi?Redbull o araçla ancak brezilya sonrası yani sondan bir önceki yarışın sonunda şampiyonluğunu ilan ettiğinde hepimiz bu sürecin çok geç kalındığını yazmadık mı?

    F1ilyoF1 08.11.2010 00:02:23
    Sezon boyunca bazı virajlarda millet vites küçültürken bu adamlar tam gaz döndüğüne şahit olduk. Bu aracı kullanan bir pilot şampiyon olamaz ise yuh! dediritir sadece.

    Markalar şampiyonasını zaten haketmişlerdi. İki pilotu birden bu sezon boyunca hızlıydı.

    Bu yorumu hatırladın umarım..

    Not: Ferrari küçültülecek veya küçümsenecek bir takım değildir.Buna ne senin ne de buradaki başkasının gücü yeter.

  11. heikki 1088 avatarı

    Yoo yoo beyler lütfen… Bu kadar korkup atıp tutmakla, tırsmakla olmaz. Ferrari'ci ve *******'cu arkadaşlar. Biliyorum korkuyorsunuz ama elinizden bişi gelmez. Sadece öle içinizde büyüyen karanlık olsun Mclaren 😉 Ayrıca illegal'likten ve eşitsizlikten bahsetmeyecek şurada tek takım varsa o da Ferrari'dir. Bu kadar kayırılırsa işte al sana sonuç. Bir kaç kendini bilmez…

  12. Alonso cular sezon başladımı başlarlar RB nin aracını Alonso kullansa 10 yarış önce şampiyon olurdu diye. Ferrari takımını ne kadar güzel küçültüyorlar.

    Aslında üzülsem mi sevinsem mi bilemiyorum. Ferrari sonuçta McLaren ın en büyük rakibi, onu yenmek güzel her zaman.

    Hani düşmanımın başına vermesin derlerya, tam öyle bir kitle edindi Ferrari…

  13. İnsanları şaşırtmak derken daha mı gerilerde olacak acaba? Ben daha yükseklerde bekliyordum takımı :)))))

  14. Alonso&Massa  avatarı

    Araç lastiklere iyi davranıyor,demekki diğer takımlarınki daha iyi davranıyor.

  15. 1- Lewis'in aracı sürmeyi sevmesi,
    2- Lewis gibi F1'in en agresif pilotundan, aracın lastiklere iyi davrandığını öğrenmek,

    bunlar harika doneler.

  16. egzos daha net olarak ortaya çıkmamışken illegal ilan edilmiş bile 😀 ysuf abi gerçekten korku başa bela.

  17. seneye. yani gelecek seneki !!! avusturalya dan bahsetti sanırım martin 🙂

  18. Alonso&Massa  avatarı

    şimdi başlarlar.Melbourne'ün 3.virajı,Malezya'nın 6 7 8. virajları.Monaco'nun 10.virajı,Spa'Nın 500.virajı bize uyuyor diye.Görende mclarenin tasarımı güzel,Ferrari'nin yada diğer takımlarınki çirkin sanacak.Arkadaş seyir zevki alamıyormuş,o yüzden görüntülerle avutma yolunu tercih etmiş.Ne yaparsın tercih meselesi.

  19. 2000'de de ferrari görmezdik zaten:D

  20. rocco junior avatarı

    O olmasa bu olmasa şu olmasa halamın bıyığı olsa.Umut dağıtmaya bayılır Mclaren her zaman.Siz önce illegal egzoz olayını bir çözün.Çok değişmiş tasarımınızın hali ortada adamların ağlamadıkları kaldı=)

  21. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    2004 teki değişiklikler olmasaydı mclarenın adı anılmazdı

  22. mclaren de olmasa.
    Bu kural değişiklikleri olmasa ferrari hala 1950 tasarımıyla olurdu herhalde, tombazis çok çalışıyor çift maaş bonus alıcak bu ay.

  23. "Buna test deniyor ve bazı yollarda MP4-26'yı sınırlarının ötesinde test etmek, çok bilgi verici oldu."

    Beklediğim türden açıklamalar gelmeye başladı. Yine herkes meraktan çatlıyacak ilk yarışa kadar, testlere çıkana kadar olduğu gibi.

    McLaren işte böyle bir takım…

  24. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    dayanıklılık sorunları çözülmüşse yarışı kazanabiliriz
    bakalım bu sene kers 2009 da oldugu gibi iyi bir etki gösterecekmi

  25. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    eğer renaultu williamsı ya da sauberi gecerse gercekten cok şaşırırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir