"Yarış Kazanmak ve Şampiyonluk İçin Mücadele Etmek İstiyorum"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen Bahreyn’de 2. olup şampiyona liderliğine yükseldiği için mutlu ancak yinede Felipe Massa’nın performansına ayak uyduramaması konusunda biraz düşünceli.

Raikkonen Bahreyn yarışı hakkında konuşurken "Felipe cumadan itibaren bazı iyi işler çıkarırken, biz özellikle cumartesi günü doğru ayarları bulmakta zorluk yaşadık. Yarış içerisinde, özellikle ilk 2 turda pistte yağ varken setupın kontrolü çok zordu . Daha sonra durum gelişti ve daha da bastırabildim ve iyi bir yarış ritmi tutturdum. Ancak takım arkadaşınızdan 1 tur önce pite gireceğinizi bildiğinizde yapabileceğiniz pek bir şey olmadığını biliyorsunuz."

"Yarışlar kazanmak ve şampiyonluk için mücadelesi vermek istiyorum: 2. olmak beni biraz üzdü. Ancak bazı haftalar böyle oluyor ve Bahreyn de bunlardan birisiydi. Bir nedenle ya da başka yüzden Sakhir benim favorilerim arasında görünmüyor. Ancak yinede yarış sonrasında memnun edici şeylerde var: şampiyonada sürücüler klasmanında liderliğe yükseldim. Melbourne’de kazandığımız puanlara bakarsak bu mükemmel bir sonuç." dedi.


Yorumlar

  1. pardon 1.pit-stopta çok benzin istediği diye yazacaktım.

  2. tolga'nın dediği doğru, kimi yarıştan sonraki basın toplantısında yarış içinde 2. pit-stopta daha fazla yakıt istediğini söylediğini anlatmıştı. ancak c.tesi günü 1 tur daha ağır benzinle sıralamaya çıkma stratejisi felipe'ye verilmişti. o da daha ağır yükle sıralamayı 1. bitirmişti. kimi daha hafif aracıyla son viraj kombinasyonunda hata yapıp 3. olmuştu. kimi yaptığı açıklamada pit-stop stratejilerinin c.tesi sıralamadan ÖNCE yapıldığını söylemişti. yani felipe'nin yarış içindeki pit-stop stratejisi, yarış içinde yeniden düzenlenmiş veya 1. gittiği için değiştirilmiş bir strateji değildi.

  3. tolga soydan avatarı

    f1racingde okumuştum geçen seneki türkiye yarışında kimi yarış mühendislerine biraz daha fazla yakıt alarak massanın önüne çıkabilceği hatta kiminin yalvardığını yazıyordu.sıralamalarda 1.felipeyi ödüllendirmek istemiş.(bunu ben söylemiyorum arkadaslar f1racingde okumuştum)

  4. Arkdaşlar genel olarak dogru seyler.fakat sunlari dicem.yukarda bi arkadasin dediği gibi massa kadar pist secen baska bi pilot yoktr heralde.massa genlde geniş ve düz pistlerde raht yarışları seviyor.kimi nin ondn daha tecrubeli ve yetenkli oldunu dusunuorum.massanın ilk 2 yarısta yarış dışı kaldını sölemişssnz ve hırsı yüzündn oldunu belirtmişssinz.bnce hırsta yarışın bi parcası. massada bu dengesiz demkki,, puanları kaybetmiş ve ferrariye yakısmayn sonuc elde etmiş bunu, daha uzatmaya gerk yok..ispanyada Yarış ortada gibi.Türkiye de de bu sene Kiminin Massa nin gidiŞine son verceĞİni düsünüorum.ama sonucta ye ferrari ile bu Sene sampion Kimi Raikkonen(iceman)

  5. tolga soydan avatarı

    o zaman karşısında badoer vardı ama.kimiyle ikisinin katıldığında kimi her test gününde hızlıydı.ama 2 ay geçti üzerinden yine herşey ortada.yine 1-2 olurz inşallah

  6. kardeşim biz bu yarıştan bahsediyoruz zaten. tüm haftasonu boyunca felipe daha hızlıydı. ayrıca aradaki farkı koruyan kimi değildi, felipe idi. felipe sınırları zorlamadım, arkamdaki ile farkı sabit tuttum dedi. arkadaki adam aradaki farkı korumaktan çok, daha çok yaklaşmaya çalışır. kendisi de söyledi tüm haftasonu boyunca yavaş kaldım diye. felipe'nin de sıralamada daha fazla fark attığı yarışlar az değil. ayrıca tolga arkadaşa cevap, felipe pistin düzenlenmiş yeni haliyle (arka tarafta eklenen viraj ile) 2008 kış testlerinde pist rekorunu kırdı.

  7. tolga soydan avatarı

    2008 testlerine baktım kimi hepsinde daha hızlı felipeden catalunyada.

  8. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    şunuda unutmamak lazım bir pilotu şampiyon yapan şey istikrardır oda massa'daki en büyük eksik.schumiyi,alonsoyu kimiyi şampiyon yapan istikrardır.

  9. serkan özlem avatarı
    serkan özlem

    sırlamalarda yarım saniye fark dediğin 300 ms o da normal sayılabilecek bi fark massa geçen yıl hafifken bundan daha fazla yediğide oluyordu, yarış temposuna ayak uyduramadı diyorsun kimi farkı sürekli korudu ve hatta hafifken her iki pitstop öncesindede farkı kapatmayı başardı.kimi bu yarışta sadece sıradan bir performans gösterdi o kadar.

  10. massabest kesinlikle haklısın massa su an kendine hakim olabilseydi 18 puanı olacaktı.

  11. felipe'nin de istediği şey yarış kazanmak ve şampiyonluk için mücadele etmek. geçen yarışta da massa 2.liğe düştüğü için üzülmüş ve bunun hırsıyla hata yapıp yarışdışı kalmıştı. keşke dün rai'nin yaptığı gibi kendine hakim olabilseydi puanlar 19-18 olacakti ama olmuş bir kere sağlık olsun. iki pilotun da amacı aynı, dünkü felipe'nin uyguladığı stratejiyi ferrari daha çok rai'ye veriyor aslında. hem rai daha hafif araçla hem sıralamada yarım saniye yavaş kaldı felipe'den, hem de yarış içerisinde felipe'nin hızına ayak uyduramadı. takım bu eşitliği sağladığı sürece ferrari pilotları için şampiyonluk ortadadır. kimse şampiyonluk için felipe'yi yok sayamaz. ayrıca son derece üzerinde baskı varken hiç birşey olmamış gibi sinirlerine hakim olarak tüm haftasonunun domine ederek yarış kazanmak kolay bir şey değil. şampiyonluk için daha 15 yarış var ve felipe de şampiyonluğun en güçlü 3 adayından biri.

  12. genel olarak dedikleriniz doğru ama 2007 ve 2008 araçlarında değişiklikler var. f2008, f2007 den biraz daha kısa örneğin.mc laren de de değişiklikler var. dolayısıyla pistlerde ne olca hiç belli olmaz.ve elbette pilotların favori pistleri vardır ama massa kadar pist seçen bir pilot yok heralde.

  13. barcelona ortada,türkiye ferrari bariz üstün,monaco mclaren üstün diyebiliriz…Tilkenin tasarladığı pistlerde ferrari daha üstün oluyor..

  14. massa turkiye de 3kez kazanacaktır.sıralamada süpriz olmazsa

  15. padokman arkadasım elbette sadece bunlar kazanmayacaklar,fakat mesele birbirlerine göre önde veye arkada olmaları.

  16. tabi tabi pistleri parsellemişsin sanki sadece ferrari yarışıyor çok komik…

  17. anlasılan massanın hızı arkadası korkutmus.kiminin kendini rahat hissetmemesi güzel.ispanya ortada,turkiyede massa kimiye göre fovori fakat monacoda kimi massayı ezer.cadde pistlerinde kimi daha hızlı olacagı kesin fakat digerleri ortada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir