Alonso, Vettel'den Rövanş İstiyor

yazar:

kategori:

2010 sezonu son yarışında yanlış strateji, İspanyol pilotun şampiyonluğu kaybetmesinin nedeni olarak gösterilmişti. Bununla birlikte Alonso’nun bu sene yine Red Bull’lara kafa tutacak isim olacağı düşünülüyor.

Alonso: “2011’de geçen senenin rövanşını istiyorum”

“Sene sonunda dünya şampiyonu olmak istiyorum; ayrıca 2012’de ve 2013’te de. Başka bir hedef yok”

Alonso, Abu Dhabi’de kaybedilen şampiyonluğun ardından bunun üstesinden gelmek için 2-3 gün geçtiğini söyledi.

Alonso: “Ama sonrasında lastikleri test etmemiz gerekiyordu ve gerçeğe dönmek zorunda kaldım”

Ferrari için kazanmanın zorunluluğu konusu sorulan Alonso: “Bu, yazılmamış kanunlar gibidir. Hem Ferrari hem de benim için”

Bununla birlikte Alonso, kış testlerindeki amaçlarının, Avustralya’ya herkesin önünde gitmek olduğunu ifade etti.

Alonso: “Geçen seneye göre daha güçlü bir konumda başlıyoruz. Yeterli olup olmadığını göreceğiz.”

“Dünya şampiyonluğunu kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum ve bunu denemek için en iyi yerdeyim”


Yorumlar

  1. Biz senin tarftarların olarak sana inancımız tam Alonso. Yeter ki altında rekabetçi bir araç olsun çok hızlı olmasına gerek yok, sen 2005/06'da çok hızlı olmayan araçlarla şampiyonluğa ulaşmış bir pilotsun. 2009'da altındaki zayıf araçla Singapur'da podyuma çıkmış 2008' deki 1.'liği aslında hak ettiğini göstermişsin bizlere. Sadece pilot olarak değil insan olarak ta ne kadar iyi olduğunu gösteriyorsun ayrıca. Unicef' te gönüllü elçilik yapıyorsun, kurduğun FASTER firmasıyla her yıl Haiti'deki yoksullara bu sene de Japonya'ya yardım ediyorsun. Aynı zamanda çok iyi bir dostsun, Kubica kaza geçirdiğinde nerde olursan ol yanına koşup bilgi almış desteğini her zaman belirtmişsin. İşte seni sevenler bu yönlerin için seviyor. Daha da başka söze gerek yok.

  2. "izlemeli" istemeli olacaktır. kusura bakılmamasını takipçilerimin ilgilerine arz ederim.

  3. bence petrovdan rövanş izlemeli:) kobayashiden de olabilir:) insan biraz haddini bilmeli canım:)

  4. Adam inanmıyorum tanrıya diyor savunuyorlar bırak bunların ne olduğu çok açık ortada

  5. Ben izleyemeyeceğim YGS sınavı var 🙂
    Ama tekrarı nasıl olsa veriyorlar izleriz…

  6. Nefret yüklü bir yorum daha. En azından hakaret dozu diğerlerinki kadar yüksek değil. Buna da şükür.

  7. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    e haklı cnm bende olsam rövansı kovalarım yani…ne dıyecektı sanki?

  8. yani Ferrari ve Alonso taraftarlarından da bir sürü saçma sapan şey geliyor ama, bu da baya iyiydi.

    Geçiş yapmanın sadece arkadaki pilotla alakalı olmadığını bilecek kadar akıla, tecrübeye ve bilgiye sahip olduğuna eminim, göz göre göre öyleymiş gibi davranman ise provakatiflik ve bu pilotun taraftarlarına saygısızlık değilde nedir?

    Sene başında leblebi yer gibi araç geçen Lewis Hamilton'ın sene sonunda İnterlagosta hem Alonso'ya geçilmesi, hemde bir başka çaylak olan Hulkenberg'i geçememesine değinmek istiyorum. Olay Hamilton'ın yeteneği falan değil bu konuda, sene başında f-duct'a sahip tek takım olan mclaren ile, düzlüklerde 10 km/s e kadar hızlı olan Hamilton oldukça başarılıydı, F1'in en iyi motorlarından biriyle birleşince, bu adam için geçiş yapmak çocuk oyuncağı oldu, malum kendisi agresif ve geç fren yapabilen bir pilot. Sene sonunda ne değişti? F-duct'a diğer takımlar da sahip olunca düzlük avantajı ortadan kalktı, muhteşem geçişler geride kaldı.

    Anlatmak istediğim şu, geçiş yapmak için iki araç arasında hem virajlarda hem de düzlüklerde hız farkı olması gerekiyor, pistin geçişe müsait olması gerekiyor yoksa geçiş hayal, ancak öndekini hataya zorlarsınız, hata yapmazsa kaybedersiniz, öndeki aracın üzerinden geçemeyeceğinize göre, bu böyle olacaktır, nitekim öyle de oldu.

    Rovanş Petrovla olsun diyenler bu konuda eğleniyor olabilir, ama şampiyonluk tek bir yarışla kazanılıp kaybedilmez, 20 yarışa yaklaşan bir seri de 4 puanla şampiyonluğu kaybediyorsanız, bu tüm sezonla alakalıdır.

    Bir de Alonso'nun güzelim açıklamalarını başka yerlere çekip saçma sapan yorumlar geliyor ya, yok adam dinsizmiş, yok hamilton öyleymiş böyleymiş, yok bilmem kim mclarenciymiş ama adında başka takım yazıyormuş, yok işte alonso normalde herkesi geçer istediği zaman diye iddia edenler olmuş onu yalanlıyorlarmış falan filan. Alonso her yerde herkesi geçen söylemini ciddiye alıp cevap veriyorsanız, zaten her şey ortaya çıkıyor, mesela benim bu kadar yazıyı boşu boşuna yazıyor olmam, anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az gibilerinden atasözlerimizi hatırlatıyor ve herkese iyi geceler diliyorum

  9. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    tr f1 in sevgili uyeleri f1 sever arkadaşlarım benim facebook duvarımdaki PHİLİPS MAC KEYFİ uygulamasından oylarınızı bekliyorum.(duvarımdaki bebegimi sallarken tv seyrettigim ) resme tıklayıp oy kullanmanızı ve bir f1 ve trf1 sever arkadaşınız bendenizi yanlız bırakmıyacagınızı umuyorum.herkese teşekkürlerimle erdal altundag

    http://apps.facebook.com/philips_mac_keyfi/profil.aspx?fid=605343835&ref=nf

  10. Alonsomania  avatarı

    inanıp inanmamasi bizim onu destekleyecegimiz gerçeğini değiştirmez din Allah ile kul arasındadır birinin ona böyle bi soru sorması bile saçma ve etik dgl

  11. Alonso'nun inancının kimi ilgilendirdiği belli. Bu hususta yalan söyleyenler de belli. Biz onlara cevabımızı önceki yazılarımızda verdik. Hakikati ortaya serdik. Yalanla dolanla işimiz olmaz.

  12. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Trt3'ün doğu ve batı diye iki verici uydusu (peketi diye geçer) var. Batı vericisi Avrupa yayınları içindir. Eğer doğu vericisinden alıyorsanız yayını F1'i izleyemezsiniz. Uydununuzu bir elektronik servisine götürüp yaklaşık 10tl karşılığında F1 izlenebilir hale getirebilirsiniz. Tüm şifreli kanalları kırıyorlar. Geçen yıl bizzat yaptım. Yahut hayır kardeşim ben biliyorum bu işi anlarım diyorsanız. Trt3'ün batı vericisinin kodlarını girersiniz uydunuza bulursunuz kanalı izlersiniz. Kodlar için şuraya bakabilirsiniz

  13. bekle bekle bekle şimdi.(william volles iskoç kahramanı filmin adı breave hearth yani cesur yürek)

  14. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    vay dinsiz alonso 🙂
    çarpılacaksın alonso çarpılacaksın :p 🙂

  15. hasta ettiniz beni arkadaşlar.çözüm arıyorlarlar;ilk yarışı seyretmek için f1 fanatiklerimiz yardımcı olunuz.

  16. yahu aklıma takıldı alonso&massa arkadaşımızdan başka Ankara da başka f1 ciler vardı kimlerdi ?en azından bir kişi daha vardı.saklanmayn aynı camiadanız

  17. Alonso&Massa  avatarı

    İnanıp-inanamaması seni ne ilgilendirir?Yada başkasını ne ilgilendirir?Tarikat kuracaksan burası yeri değil.

  18. ama hd tanıtımdı. hd mükemmeldi gerçekten hd farklı bir boyut ve farklı kanal sanki

  19. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Teşekkürler..

  20. hd ne olacak 5 hd kanalı seçimi var diyorlar d smartta hd yayın müthişde seyrettim yani ama herkes bu şansa sahip seğil maalesef.

  21. Dostum bırak ya açıklama yapmaya gerek yok bunlara herzamanki ağlanmaları gerçekten herşeye bir sebep buluyorlar tek kendileri bildiklerini sanan kişiler bunlar adamlar resmen alonso ile copy/paste görüş olarak ama hep fos hep fos sonuç

  22. Burada benimle ilgili yazılanlar yalandır, iftiradır. Yine laf çok, icraat yok. Benim Alonso'nun inancını "eleştirdiğim" bir yazı gösteremezler, çünkü öyle bir şey yok. Yaptığım şey Bazı Alonso yanlılarının "Alonso inançlıdır." iddiasını Alonso'nun kendi sözleriyle çürütmekten ibarettir. Bunun dışında herhangi bir yorumum yoktur. Alonso aksini belirtmesine rağmen onun hala inançlı olduğunu iddia eden arkadaşlara şunu sormam icab eder. Alonso'ya mı inanalım, sana mı? Cevap bellidir. Tabii ki Alonso'ya inanmak gerekir. Bu hakikati kabul etmemiz şarttır. Hala kabul etmeyip aksini iddia edebilen arkadaşlar içinse röportajı bir kez daha paylaşmaktan başka elimden birşey gelmiyor. Buyrun:

    http://www.ferrari.com/English/Formula1/News/Interview/Pages/100203_F1_Ferrari_tornare_bambino.aspx

  23. kastettikleriniz eklendi sanırım

  24. evveet ilk yarışı seyredemeyecek arkadaşımız kaldımı yazsın onada çözüm bulacak arkadaşımız çıkacaktır.

  25. Burak Soylu avatarı

    alonso da olmasa f1 çok sıkıcı geçicek.. saolsun bol bol gülmemizi sağlıo 😀 rövanş bence de kremlin in önünde olmalı 😀

  26. trt 3 = trt spor saygıdeğer gizem aydın kardeşimde yazmıştı.d samart da trt3 diye ama bizde merkezi antende ve kablo tv de trt spor olarak çıkıyor ikiside aynı kanal

  27. hiç kimse kusura bakmasın rövanş kelimesi yanlış seçim bence.mgp de işin içinde ve rbr en iyi takım yanlış bence.yani pilotumu övmüş olmayım ama ulan birazda övüyüm ne olur ! :))

  28. malum zat arkadaş anlamak istemediğin konuyu burada defalarca anlattım.Sen F1 i bisiklet sürmek gibi bir şey olarak algılamaktan vazgeç ki seninle anlaşabilelim.Senin mantığına göre Alonso orada geçiş yapmalıydı.Çünkü herkes yaptı.Vettel hamilton webber buemi chandok vs.vs. herkes geçiş yaptı ama Alonso neden yapamadı.?
    Geçiş yapmak için bazen 1 saniye bile hızlı olmak yetmez.Anlayabilirsen sana macaristan örneğini vereyim.Sıralama turlarında vettel rakiplerinden 2 saniye daha hızlı olduğu halde yarışta Alonsoyu geçememiştir..Anlamadıysan brezilyaya bak.Herkes leblebi gibi williamsı geçerken hamilton geçemedi.Yine anlamadıysan suzukaya bak.Şumi rosbergten hızlı olduğu halde bir türlü geçemedi..Geçmesi gerekir diye bişey yok.Şart kanun ve madde yok.
    Alonso Almanyada massayı geçebilirdi,Şumi suzukada rosbergi geçebilirdi.Ama büyük bir ihtimalle 2.istanbul vakası ortaya çıkabilirdi.Örnekler yerini bulsun.İngiltereye gidelim.Vettel sutili nasıl geçti.Epeyce bir uğraştı.Halbuki pist geçişe elverişliydi.Vetel sutili ancak biçerek dışarı atarak geçti.Sutil yarış sonu dedi ki: Bana çarpmasaydı asla beni geçemezdi..Orada şans eseri vettelin aracına bişey olmadı.Ama olabilirdi de..

    'Alonso istediği zaman istediği pilotu geçer'' cümlesi tamamen senin hayal ürünündür.Ben burada kimseden böyle bir cümle duymadım.Sen şimdi bu cümlenin 2008 ve 2009 yıllarında söylendiğini de iddia edersin.

    Abu dhabide keşke sen ve senin gibiler stratejist veya pilot olsaydı.İş bittikten sonra olaya dışardan bakıp ahkam kesmek kolaydır.Adamlar saliseler içinde hayati kararlar alıyorlar.Bazen tutuyor bazen de ters tepiyor.Sepang sıralamalarındaki sağanak yağmur buna bir örnektir.

    Bu tür provake yorumlar yaparken bazı eksiklerinin de ortaya çıkmasına sebeb oluyorsun.Tutarlı olmak iyidir.Aklı başında bir f1 taraftarı abu dhabi yarışını böyle yorumlamaz.Son yarışta veya son turlarda kaybedilen ilk şampiyonluk bu değildir son da olmayacaktır.F1 de olmaz olmaz diye bişey yoktur.Sizler Alonso 47 puan geriye düştüğünde havlu attığını ima ettiniz.Ama şimdi gelinen noktanın daha başka olduğunu gördünüz.Size göre tek hata yapan adam Alonsodur.
    F1 de ummadık taşın baş yardığını da,
    devenin üstünde kuduz daladığını da çok gördük.

  29. Mantıklı. Ama böyle giderse F1 i de Moto GP gibi ücretli bir kanaldan izleyebiliriz. Kökten çözüm D-Smart veya Digiturk gibi gorunuyor. Amaçları da o herhalde.

  30. geçen yıl trt 3 ü yani trtr sporu sorunsuz seyrettiysen problem yok.prosedürün değişeceğini hiç sanmam

  31. Bilgilendirme için sağol 🙂 Öğrenmiş olduk TRT3'ün spor kanalı olduğunu.
    TRT değer verse en azından Ekranda reklamını yapardı.
    NTV nin yaptığını yapıyor resmen.

  32. ama normal prosedür:uydudan çıkar normal anten tak seyret

  33. .işte şifre yada frekans bizi uğraştırır(ayarlarla uğraşamam) yani tak açacaksın şak seyredeceksin kablo nun avantajı

  34. Yavuz Balcı avatarı

    TRT3 dedikleri TRtTnin spor kanalıdır. her ne kadar sevmesemde TRT'yi, doğru olan kanaldan verdiklerini düşünüyorum.

    Gelelim yayın konusuna. uydudan izleyecekseniz bu kanalı yayın şifreye girer. uydu yoksa normal karasal yayından rahatlıkla izleyebilirsiniz. uydusu olanlarda şifreyle uğraşmak istemiyorlarsa uyduyu çıkarıp anten yerine çatal,kaşık vs bir şey taksın anten niyetine :))

  35. TRT3 veriyor.
    Pek önem vermiyor TRT Formula1 e.
    Madem önem vermiceksin alma kardeşim ihaleyi.
    Bu sene son zaten.
    Bakarsınız seneye Paralı izlemek zorunda kalırız. D-Smart a falan geçerse hiç şaşırmayın.

  36. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    arkadaşlar trt den geçen seneki gibi rahat rahat izleyebilicez değil mi çok heyecanlıyım günlerdir bu yarışı bekliyorum son anda bi sorun çıkarsa kahrolurum haydi alonso 2011 de en iyi sen ol

    2011 world championship winner ALONSO HAYDİ İLK HEDEF AVUSTRALYA

  37. Arkadaşlar yarış TRT3 ten yayınlanacakmış ve şifre girme durumu var diyorlar diğer f1 sitesinde. Bilgisi olan var mı ne olduğuna dair ?

  38. Alonso&Massa  avatarı

    minardi denen kişi.

    şunumu demek istiyorsun?

    Alonso kötü biri sevmeyin,tutmayın desteklemeyin
    carl iyi onu tutun sevin destekleyin.

    Senin yorumuna göre hareket etmeyiz biz sen sıkma o tatlı canını.Usta pilotların yorumuna bırak ve saygı duy.

    Yine olayı dine getirmişsin.Eminim kimliğinde müslüman yada hristiyan musevi yazıpta görevlerini yerine getirmyen milyonlarca insan vardır.Sen birisinin inancını sorguladığın zaman değil,kendin inandığın zaman yapman gerekeni yapmış olursun.İnsanlar senin gibi bir kişiyi inancına göre değil,gönül verdiği için sever.Ülkesine bakarak,dinine bakarak değil.

    Benimde inanç seviyemi ölçsene?Nereye gideceğime karar versene.Burası F1 sitesi,insanların dini,ülkesi,fikirlerinin sorgulanacağı yer değil.Alonso her yerde herkesi geçemez.Bunu kimse yapamaz.Buda Alonso'nun iyi pilot olduğu gerçeğini değiştirmez.

    Yine Alonso son yarışa kadar zorladı.Peki ya şansını Alonso,Webber,Vettel yarışdışı kalırsaya bırakan malum pilotun malum taraftarların YA OLURSA? diye beklentileri?

    Ya sezonun %80 nine liderlik ettim,kralım ben destekleyin beni diyen pilotun hiç bir şey yapamaması.

    Ya o çok agresif,kalbiyle yarışan pilotun Kubica'yı geçememesi.Pitlerden sonra 10 sn fark yemesi.Bunuda lastiklere bağlaması?

    Lastik olunca,suç lastiğin çünkü o carl…f-duct çalışmayınca suçlu Alonso.Halbuki F-duct'ın çok iyi çalıştığı bir anda Alonso'ya geçilen carl,hulk'ı geçemeyen yine carl.

    Sen şimdi burda bilgilendirdim diyorsun.Ben sana adamın kaskına bak,inançsız biri olsa haç taşımaz.Sen bir insanın inanıp-inanmamasıyla değil,kendi inancınla sorumlusun.Kimseyede karışamaz,eleştiremezsin.

    Madem tarafsızsın,madem inançlısın elini vicdanına koyda diğer pilotların hiçmi yanlışı yok,hiçmi kötü lafı yok.Hiçmi hatası yok bana bundan haber ver.

  39. burak evmez avatarı

    senin ve diğerlerinin alonsoyu doğruladığı haber mi varda böyle konuşuyorsun

  40. Bir de sürekli "Sen Mclaren'cisin." ithamı yapılıyor. Şu habere bakın bakalım ne düşmanlığı ile suçlanmışım. Tarafsızlığımı beyan etmem yetmiyor, üstüne bir de kanıtlamak zorunda kalıyorum.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/13516-red-bull-vettel-039-i-malezya-039-da-kanatlandirdi.html

    1,3 ve 4. sayfalarda yorumlarım mevcut.

  41. O f kanaldır, pisttir şudur budur, bu bahaneleri "Alonso istediği zaman istediği pilotu geçer." demeden önce düşünecektiniz. Önce böyle büyük bir iddia at ortaya, sonra iddian fos çıkınca "ama f kanal, ama abu dhabi, ama sc" de. Yok öyle yağma. Baştan söylemeyecektiniz onu.

    Strateji konusunda ise Alonso'nun stratejisi belliydi. Sc'nin girip de bazı pilotların yarıştaki tek pitlerini yapmalarıyla Alonso'nun piti arasında 15 dakikadan fazla süre var. Düşünecek yeteri kadar vakit vardı yani. Burada 2 plan yapıldı. Birincisi Alonso'yu Webber'in önünde çıkarmaktı ki bu başarıldı. 2. plan ise öndeki birkaç güçsüz takımı geçip şampiyon olunabilecek puana ulaşmaktı. Bu plan tamamen Alonso'ya bağlıydı. Telsiz konuşmaları da bunu ispatlıyor. Alonso bunu yapamadı. Neticede geçiş yapamadığı için şampiyonluktan oldu. Yani sizin "Alonso gerektiği yerde geçiş yapar." savınız çürüdü gitti.

    Malum zatları "Alonso gerektiği yerde geçiş yapar." dan "Hiçbir pilot ya da stratejinin işe yaramayacağı bellidir." seviyesine getirmem 5 ayımı aldı. Artık onlar da hakikati idrak etmeye başladılar. Gerçekleri görüyorlar. Temennim bunun böyle devam etmesi.

    Son olarak bana ısrarla Hamilton da şöyle yaptı diyenler var. Ben " Hamilton istediği yerde geçiş yapar." diye birşeyi savunmadığım için kaale bile almıyorum bu tür sözleri. Söylemediğim bir şeyi savunacak değilim.

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hem tarafsız hem de stratejist:):)
    Abu Dhabi stratejisi Mark Webber üzerine kurulu olarak başlamıştır.Webberin önünde ve podyuma çıkarak bitirme düşüncesi hakimdi.Daha sonra hesapta olmayan bir takım olaylar sonucu ,saniyeler içerisinde içinden çıkılması mümkün olmayan gelişmeler yaşandı.Şuminin temassız spininin sc ye neden olmasından tutun da ,renonun f kanalının çalışmaya başlaması, mclarenin arka kanadının çalışması gibi olaylar zinciri ardarda gelmişken hiçbir pilot veya stratejinin işe yaramayacağı apaçık bellidir.Bir hafta önce mclarenin ve renonun hızlarına bakanlar iyi bilirler.Abu dhabi pisti geçişin çok zor olduğu bir pisttir.Suzukadan beri çalışmayan Arka kanadı çalıştırmayı başaran mclaren antrenmanlar da sıralamalarda da çok iyiydi.Buna rağmen mclaren aracı agresif pilotuyla renoyu yine geçemedi.Kameraları bile yerinden söken agresif hamilton ,kubicayı geçebildi mi?Mclaren aracı Ferrariden daha hızlıydı ama neticede renoyu onlarda geçemediler.

    Buraya kışkırtmak amacı ile gelenler kendilerini belli ediyorlar.Konuyla alakasız video koymalardan tutun da daha neler neler.Diğerlerine akkaşık muamelesi yapıp her koşulda Alonsoya sallamak hayatın gerçeği olmuş malesef..
    Alonso çok güzel konulara değinmiş ama maksat üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca işin rengi değişiyor.

  43. Yani ilk yorumum yalan mı? Takım strateji'yi Alonso'nun geçiş yapabilmesi üzerine kurmamış mıydı? Telsiz konuşmaları bunu göstermiyor mu? Schumacher gerektiği zaman hızını kullanmamış mıydı? Yazdıklarımda yalan yok. Alonso'cuların iddiası neydi? Alonso gerektiği yerde geçiş yapar. Özellikle Almanya yarışından sonra hep bir ağızdan bunu söylüyorlardı. E "gereken yer" geldi oldu mu sana malumun ilanı. Biz bu hakikati yorumlarımızda belirtince de laf atmalar hakaretler daha neler neler…
    Bir video bir kanıt gösterin dedik yok. Lafa gelince kral, iş icraata gelince tık yok. Bakın birkaç hafta önce saygıdeğer bir arkadaşım Alonso'nun Allah'a inanmadığından bahsetmişti. Altına Alonso inançlıdır minvalinde cevap yazanlar, efendim kiliseye gitti diyenler neler neler. Ben de hakikati bildiğimden bu haksızlığa sessiz kalamadım. Hemen Ferrari sitesinden Alonso'nun kendi ağzından Allah'a inanmadığını belirttiği röpörtajı buldum ve paylaştım. İnanır mısın Bu apaçık hakikate inanmak istemeyenler, Alonso'nun sözlerini inkar edenler bile çıktı. Şimdi bir tarafta hakikat, bir tarafta Alonso'nun sözlerine inanmayan Alonso'cular. Biz orada müdahale etmeseydik yorumları okuyan arkadaşlarımız yalan yanlış şeyler öğrenebilirdi. Bunun önüne geçmek istedik.
    Bizim hakikati belirtmemizi istemeyen arkadaşlar da var. Hakikati açıklamak provokasyon olmuş durumda. Biz yine de doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız.

  44. rocco junior eğer bayan değilsen ağzını öpeyim.yok bayansan özür dilerim:)

  45. aynen panpa abu dhabide alonso şampiyon olsaydı sevineceklerdi ama hamilton olunca hazım sorunu çıkıyor ben böyle taraftar böyle mantık görmüyorum ferrari hariç bütün takımlara ve pilotlara sempatim var sırf bu antipatikliğin sebebi diaz dır bu adamı kim sevmiyorsa antipatikliğinden ve taraftarlarının kör gözle yorum yapmasındandır 2×2=5 diyor lar göz göre göre varmı böyle bişey ya

  46. rocco junior avatarı

    Evet Alonso ciddi hatalar yaptı ama sezon başında.Sezon sonlarına doğru sadece Belçika'da spini var buna rağmen Lewis sezon sonuna doğru tamamen bocaladı.Zaten baskıyı kaldırmakta çok zorlanıyor ve işler zorlaştıkça panik yapmaya müsait bir yapısı var.Adamın psikiyatristi değilim ama izlediğimiz kadarıyla durum bu.Sonunu getirememe sorunu var Lewiste malesef.Ama haber çok başka yerlere gitmiş ve alakasız olmuş yine yorumlar.Malum arkadaşlarımız provake etmekle farklı görüşü karıştırıyorlar.Sen tabiki farklı görüşü savunabilirsin ama bunu kullanırken sürekli ğneleyici,alay edici ve kışkırtıcı olursan cevabıda tıkarlar ağızına.2 gün evvel senin duymak istemediklerin söylendiğinde hemen savunmaya geçtin,kılıçlarını kuşandın.neymiş arkadaşlar prim vermeyelim dedin,ben tarafsızım ayağına Mclaren şakşakçılığı yapıyorsun arkadaşımçNeysem oyum de insanlar inan sana daha fazla saygı gösterirler.

  47. Katılıyorum dostum bazıları öğrenmeli dünyada sadece onlar yok 🙂

  48. MagicAlonso avatarı

    Alonso ya geçiş yapamayan pilot imasında bulunmak en basitinden yeni başlayan F1 izleyicisi tarafından yapılacak bir yorum olabilir.Aksi durumda inanılmaz bir kin bürümüştür böyle ahmakça yorum yapan kişileri.Hafiza konusunda da ciddi problemler yaşayabilir bu tarz insanlar.

  49. MagicAlonso avatarı

    Avustalyada Alonso kendi hatasından dolayı değil buttonın çarpmasından dolayı spin attı.Alonso sene başında kendi hatasından 2-3 yarış galibiyeti kaçırdı.Bunun yanında malezyada takımın ve aracın sorunundan ötürü yine en kötü podyum heba oldu.örnek çok.Benzer durum diğer pilot ve takımlar için de oldu en çok da redbull takımında.Fakat bir gerçek varki sezon boyunca ortalama kendisinden 1 sn yavaş olan araca karşı şampiyonluk savaşı verip bunu son yarışa kadar taşıyan tek pilot Alonso olmuştur.

  50. Alonso: "Geçen seneye göre daha güçlü bir konumda başlıyoruz. Yeterli olup olmadığını göreceğiz."

    kilit cümle budur Vettel girilen ikili mücadeleler sonucunda elemedi adaylarını

  51. Arkadaş diyor ki, malum haberler malum zatların olmalıdır. Yani millet siteye girecek, bakacak habere, aslansın, kaplansın, şampiyonsun yazan kişiler. Diyecek ki bunlar yazıyorsa doğrudur. Hakikati bilmeden. Nedir bu farklı görüşlere olan tahammülsüzlük anlayamıyorum. Hayat hep sizin istediğiniz gibi gitmez. Her zaman sizin istediğiniz şeyler olmaz. Dışarıda başka insanlar da var. Herkesi hoşgörülü olmaya davet ediyorum. İşler tartışılarak halledilir, yasaklayarak değil.

  52. b planları yok anlaşılan MTC'da ferrari için çalışan bi ajansın.

  53. herkes hata yaptı sadece alonso değil hamilton vettel bunlarda çok hata yaptı ama son yarışlarda alonso ve vettel neredeyse hata yapmadı hamilton ise çok fazla agresif davrandı örneğin italyada massayı düzlükte rahatlıkla geçebilecekken şikanda denedi ve aks kırıldı singapur olayında ise hatası yoktu bence çizgidende dışardaydı hatta ama olacakmış kaza ve oldu.

  54. 3 yıl f1 aracı kullanmamış birisi 41 yaşında kaza yapmış ve boynunda problem var adama biraz saygı gösterin kimse onun yaptığını yapamaz sizin alonsocuğunuz 3 yıl sonra f1'e dönse görürüm ben nasıl rezil oluyor

  55. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ya kardesım sen tarafsızsan böyle her igneleyici tahrık edici yorumlarını ferrari fernando ve felipe haberlerıne yazma

    tarafsızsın ama sadece ferrari ile alakalı haberlerde yorumların var

  56. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu'da farklı bir bakış açısı
    olabilir aslında (ben mantıklı buldum)
    olmayabilir seçeneğide her zaman vardır.

  57. " 2010 sezonu son yarışında yanlış strateji, İspanyol pilotun şampiyonluğu kaybetmesinin nedeni olarak gösterilmişti."

    Yanlış strateji değildi şampiyonluğu kaybettiren. Bunu da Abu Dhabi telsiz konuşmalarından anlayabiliyoruz. Hani sürekli geçersin yaparsın tarzı konuşmalar. Tabii pit duvarının kafası bir an eski günlere gitti. Hani geçiş yapabilen pilotun yarıştığı yıllar. Geçmişten gelen bir alışkanlıkla aynısı bir kez daha yapılır diye düşündüler ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Herkes bir Schumacher değil tabii gerçekçi olmak lazım. Ders almışlardır diye tahmin ediyorum.

  58. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sitenin yeni hali daha yakışıklı olmuş.
    Yazılan yorumların çerçeve içine alınması ,altının çizilmesi gibi durumları da eklerseniz sevinirim..Kolay gelsin..

  59. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Aslanım benim ne de güzel konuşmuş.Delikanlıca mertçe konuşmuş.Çok da güzel noktalara değinmiş ama, hiç kimse buraları okumamış.Varsa yoksa eski defterler yine açılmış.

    Ferrari için kazanmanın zorunluluğu = Hem Ferrari için hem Alonso için KANUNDUR.
    Kış testlerindeki amaç Avustarlyada en önde olmak. (En iyi kış testini ve en çok km yi kimin yaptığını bilmeyenler bu cümleyi anlayamaz.)

    Geçen yılın sezon başlangıcından daha iyi bir konumda olmak ayrıca güzel..Çünkü geçen yıl başlangıcı da fena değildi.

    Dünya şampiyonu olmak çok zor ve bunun başarılması için en iyi yerde yani Ferrari'deyim.

    AĞZINA SAĞLIK…

  60. Nolucak bu diazın hali bilmiyorum hamilton vurdu button vurdu vettel vurdu petrov bombayı bıraktı gitti 2-3 gün az baksana hala rövanş istiyor yenilen pehlivan yarışa doymazmış

  61. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    evet monacoda pit yolundan baslayıp 6. bitirdiği yarısı diyorsun

    evet avusturalyada son sıraya dusup 4. bitirdiği yarısı diyorsun

  62. doğrudur

  63. ayrıca valenciada 3.giderken güvenlik aracanı geçti yanılmıyorsam 9.bitirdi…

  64. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Haklısın dostum bir çok kendisine yakışmayan hatalar yaptı..Ancak en azından bunları telafi şansı oldu daha sonra.. 4puan farkla kaçırdı şampiyonluğu diğerleride en az Alonso kadar hata yapmış demek ki..

  65. Alonso&Massa  avatarı

    2010 carlın hataları

    Avustralya: çok iyimser bir atak denemesi,çarpışma.(daha 2 tur vardı ve lastikleri iyi durumdaydı)
    İspanya: aşırı lastik zorlanması,yarış dışı.
    Monza:Acemice atak,yarış dışı
    Singapur:Acemice atak yarışdışı.

    Ama bunları güvenlik aracına atak yaparak aldığı extra puanlar ve yakıt kalmayacak şekilde pole alarak elde ettiği yarışta kazandıpı zaferlele kapatmayı başardı.

  66. Yavuz Balcı avatarı

    Arkadaş ben ne yazıyorum sen ne cevap veriyorsun. adamların üzüntüleri normal diyorum. ayrıca ıkına mıkına farketmez.şampiyon mu şampiyon. bunu mu tartışacağız.

  67. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ıkına ıkına zorla son virajda şampiyon olan pilotunuzu yere göğe sığdıramıyorusunuz

    Macaristan-Felipe Ahh ulan

  68. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sizi gıdı hazırcevap sizi… (işaret parmağımı sallayarak) 🙂

  69. Yavuz Balcı avatarı

    Lewis'inki kaç gün sürdü bilinmez tabii ama bir sene sonra şampiyon oldu. ayrıca bende alonsonun 2-3 gün içinde bu durumdan kurtulacağını sanmıyorum ama bunuda doğal karşılıyorum. sonuçta son yarışta şampiyonluk gitti.

  70. 2010 sezonundaki Alonso'nun bazı hatalarına dikkat çekmek istiyorum:
    Avustralya: İlk virajda spin atıp son sıraya düştü.
    Çin: Erken kalkış yapıp ceza aldı.
    Monaco: Kaza yapıp araca büyük zarar verdiği için sıralamaya katılamadı.
    İngiltere: Kubica'yı pisti keserek geçti ve ardından pozisyonunu geri vermediği için ceza aldı.

    Strateji hatası ve Petrov olayı sırf son yarış olduğu için dikkat çekiyor. Alonso'nun şampiyonluğu kaybetmesinin en büyük nedeni kendi hatalarıdır.

  71. Alonso&Massa  avatarı

    İngiliz pilot, Formula 1'e girdiği 2007 senesinde şampiyonluk mücadelesini son yarışta kaybetmiş, hemen ardından 2008'de ise yine son yarışta bu sefer kazanan taraf olmuştu.

    Bu şampiyonluğunun ardından McLaren pilotu, unvan mücadelesinde eskisi kadar güçlü olamadı.

    Bu durumdaki bir pilot hiçbir etki yaratamaz.

    Ama 2007de hüngür hüngür ağlayan carlı ve sıvaz sıvaz mode active yapan anthonyi unutmak mümkünmü?Onlarınki kaçgün sürdü acaba?Alonso içinde yaşadı Abu Dhabi'de bazıları gibi hüngürdemedi.Yani bu pilotun başkaları üstünde bir etki yaratması mümkün değildir KADÜK tür.

    carlın aracına bu senede bir trick bulunup FIA aldatılmaz ve o parçadan kutu yapılmazsaki (umarım yapılmaz) o zaman en sevimli halimle fotoğraflar çektirip facebook'a koyacağım ve bloğumdada yüksek çözünürlükle paylaşacağım.

    Birde bu yaklaşan korkunun insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini MAYO mu incelemişti?İşletme okuyanlar iyi bilir.Kriz yönetimi konusudur.

  72. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Herkesin yapısı farklı tabii.. İnsan karşısındakini de kendisi gibi zannedermiş.. Ama %99 yanılırmış..

  73. diaz, Abu Dhabi'de kaybedilen şampiyonluğun ardından bunun üstesinden gelmek için 2-3 gün geçtiğini söyledi.

    2-3 gün mü?

    hiç sanmıyorum.
    (çaylakfobisi kalıcı bir etki bırakmış)

  74. Alonso&Massa  avatarı

    sizinkimi?

  75. kendınızı ancak bunla teselli ediyorsunuz malum aracınız ortada bu sene lewis yine şampıyon olamıyacak 🙂

  76. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    bu sezon aynı işareti ( =)) ) bende mclaren haberlerıne bol bol yapıcam diye dusunuyorum

  77. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    gecen senenın bombası da neydi biliyormusun bence biliyorsun ama ben yınede söyleyım

    Ya nico naptı öyle schumachere sildi süpürdü adeta ezici bir ustunluk kurdu hem perfomans hemde puan anlamında dur bakalım bu sene neler olucak

  78. Alonso&Massa  avatarı

    mclaren 2011 sezonunun en dayanıksız aracı,ve kullanmak istedikleri parçayı ispat edemezlerse b planları yok.

    çok komik değilmi 07? =)))))))

  79. Alonso&Massa  avatarı

    2010 pardon.2009 da ağlıyordu KERS diye.

  80. Alonso&Massa  avatarı

    bu sezon KERS var insanları geçemiyorum diye ağlarken görürsek pilotunu bizde bir rakip belirleriz.Geçen sene Liuzzi buna iyi bir örnekti bkz:SPA 2009.

  81. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    günün bomba esprisi 🙂

  82. Bence rövanş Petrov ile olmalı 😀

  83. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Artık herkes Avustralya'ya odaklanmış durumda.. Umarım her yarış son tur'a kadar kapışırsınız 🙂

  84. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    konu dısı:

    sayın admınler neden avatarım gözulmuyor 2 haftadır.

    Daha kucuk boyutlu bi avatar koydum o da gözukmuyor

    sayfamda avatar var ama yorum yazınca gözukmuyor.

    Siz sayfamdakı resmı avatarım olarak koyabilrimisiniz .

  85. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso daha fazla başarı peşinde

    Hamilton daha fazla başarı peşinde

    Schumacher geri dönüş peşinde

    Massa çok hırslı,Webber,Button,Rosberg ve Nick en ufak fırsatı değerlendirmeyi amaçlıyor.

    Vettel ise direksiyon,kurallar gereği boykot ederiz tarzında yorumlar yapıyor.Bu Vettel Bahreyn'in yapılmasını istemiyor stres olurmuş.Vettel Kore gp'sinin yapılmasınıda istemedi.Vettel aynı zamanda Kore GP sinin bitmesinide istedi.Çok ilginç.

  86. İşte duymak istediğim cümlelerden biri..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir