Button: "Geçiş Sayısı İnsanları Şaşırtacak"

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerinin yarışlara olan etkisi konusunda sürekli konuşulurken Button, asıl heyecanın yarış sonunda olacağını söyledi.

Button: “Burada son bölümde çok fazla geçiş göreceğinizi düşünüyorum; herkesi şok edecek.”

“Bu yarışta son viraja kadar heyecan sürecek; bu da harika. Bütün yarışçıların bundan hoşnut kalıp kalmayacağını bilmiyorum ama bunun nedeni, lastikleri henüz anlamadığımızdır.”

İngiliz pilot, zafer için kilit unsurun, yarışın son bölümünde lastikleri kollamak olduğunu düşünüyor.

Button: “Bana göre son bölüm (stint), lastiklerin kontrolünde önemli. İlk iki veya üç bölüm o kadar değil. Çünkü herkesin bildiği gibi önemli olan, herkesten bir tur önce pit yapmak”

“Bunu yaparsanız, onları geçeceksiniz. Çünkü yeni lastikleriniz olacak ve tur başına 3 saniye hızlanacaksınız. İlginç olacak. Esas olan, kimin en erken pite girecek kadar cesur olduğudur. Çünkü ilk pitstopun ardından çok yer kazanabileceğinizi düşünebilirsiniz ama bunların hepsini, son pitstop veya son bölümde kaybedebilirsiniz”

“Dengeleyici bir şey bu. En iyi stratejinin nasıl çalışacağını görmek birkaç yarış alır”


Yorumlar

  1. Ferrari 2011 için Red Bull'un stratejistiyle anlaştı diye biliyorum. Ayrıca stratejinin başarısı sadece deha olmaktan geçmiyor. Bisürü etken var ancak iyi bir pakete sahip olursanız, strateji yazmakta, işletmekte kolay oluyor. Geçen yıl Ross'un da çok basit hatalar yaparak kötü sonuçlar aldığını gördük. Ross'u bu hatalara iten nedenlerden biride iyi bir pakete sahip olmamasıydı ve yapabileceği tek şey aşırı risk almaktı. (Ya tutarsa hesabı…) Ama son cümlende yazdığına bende katılıyorum. Bu sene paketleri gayet iddialı görünüyor. Pilotta MS olunca; insan güzel kareler görmek istiyor.

  2. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Hamilton önce lastikleri sonra da bizim kapleri aşındırabilir:)

  3. ali öztürk avatarı

    bu ana kadar yapılan değerlendirmelere bakıldığında yarış kazanmak için strateji nin ön plana çıktığını görüyoruz.Bizim Domanec'in bu konuda sınıfta kaldığını düşünüyorum.Ve ferrrari için bu yıl iyi olmayan tek şey yarış stratejisinin Domenicali sayesinde iyi olmaması…..
    Strateji dehası Ross Brawn ve Schumacher işbirliği bize güzel şeyler yaşatacak diye bekliyorum….

  4. Her tur heyecan istiyoruz bizde button tabi buna kalp dayanırmı bilmiyorum :p

  5. ALİ  ULUSOY avatarı

    Çok geçiş olacaksa çok kaza,güvenlik aracı periyoduda olabilir.Şu an gridde agresif pilot sayısı fazla malum :))Özellikle sonlarda olacak diyor Button.İnşallah yarış güvenlik aracı eşliğinde bitmez

  6. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Lastiklerin çabuk aşınması Button ve Massa için bir avantaj bence.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir