McLaren Umutlarını Değişikliklere Bağladı

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde yaşadıkları sorunların ardından basit bir egzoz düzenine geçen McLaren, bu şekilde bir saniye kadar kazanmayı hedefliyor.

Button: “Yeni egzoz sistemi ile eğer her şey planlara göre giderse -ve araçtaki diğer oynamalarla- çok ilerlediğimizi umuyoruz”

“Zirvedeki takımlarla gerçekten mücadeleye yetip yetmeyeceğini bekleyip görmeliyiz. Ama bu yaklaşım hoşuma gitti. Buraya yeni bir egzoz sistemi getirerek agresif bir yaklaşımda bulunmak hoşuma gidiyor”

“Kendinizi bir konuma koşullar ve ‘burada birkaç puan almalıyız; bu bize yeter’ derseniz yanlış olur diye düşünüyorum. Bütün kış sıkı bir şekilde çalışan çocuklar için bu iyi olmaz. Agresif yaklaşım, iyi bir yaklaşımdır”

Takım arkadaşı Hamilton da McLaren’in ilk yarış için gösterdiği çabayı övüyor.

Hamilton: “Her zaman zorluklarla karşılaşıyoruz. Önümüzdeki bir zorluk var ama buna olumlu bakıyoruz”

“Görmekten hoşlandığım şey, bizim çocukların pes etmemesi ve ‘Tamam. Elimizde olan bu ve bununla başa çıkmamız gerek’ demedi. Aracı geliştirmek için her çabayı gösterdiler.”

“Buraya geldik ve umarım çok geride olmayız. Yarıştığım her zaman bir yarış kazandığım. Bu yüzden şartlar ne olursa olsun bunlardan sıyrılma ve yarış kazanma kabiliyetimiz var”

“Belki bu hafta sonu ilk çizgide yer alamayacağınız ama bu demek değil ki 1,2 veya 3 yarışta galibiyetler için mücadele edemeyeceğiz”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bence kaldırmamışlar, airbox arkasındaki bölgenin kapağı farklı, onu yerine takmayınca öyle görünüyor.

  2. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    dediğim gibi oluyor mclaren B versiyon çıkarır bence. airbox girişi gerisindeki 2.hava girişini kaldırmışlar sidepodlarında L formunu değiştirip normal bir hava girişi yapabilirler.

  3. rbr 80.5 le dönüyorsa diğer takımların hepsi bu yılı pas geçsinler bence.hiç şanslaırı olmaz seneye yatırım yapsınlar.ama hiç zannetmem söylediğim gibi daha uzun dönüyorlar.

  4. yani rbr nin tur derecesi

  5. 80.9 yada civarında yani artı yada eksi 0.1.
    daha hızlı tur atamazdı bence o kadar kötü değil bence

  6. Aracın üst baca çıkışı geçen seneki gibimi bu sene yeni araçta görülen arkadaki ikinci hava yarığı yok gibi..

  7. ya nie mclaren bu kadar kendini küçümsüyor anlamıs degilim bu updateleri gecen senenin aracına kopyalasalar zaten ilk 3 yarısır yani bu açık ki bu hafta sonu mclarenin ferrari ve redbulla yarıs performansında cekişebilecegi çok acık belli…

  8. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    tam olarak 1sn gelişim gösterdiğimizi farzetsek bile, bence en az 0,5 redbulun gerisinde kalacağız. bana kalırsa redbul barcelonada 1.20.5 atacak kapasitedeydi.belkide daha iyisi..

  9. "Basit egzoz çözümü dediği muhtemelen şu an en iyisi olarak kabul edilen ve büyük takımların kullandığı mevcut sistem…."
    Ya da tanıtımda kullandıkları plastik model :)))

  10. antreman seansı sitede yayınlanacakmı arkadaşlar. bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

  11. Bu adamlar sidepodları da eski haline alırlarsa hiç şaşırmam

  12. Alonso&Massa  avatarı

    11 saat daha sabredersek öğrenmeye başlayacağız =)

  13. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Farkı fiyatı yani 🙂

  14. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Dediğin gibi basit egzoz sistemi şuanda büyük takımların kullandığı egzoz sistemi ise kazanılan zaman doğru olabilir. Artık bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

  15. rocco junior avatarı

    Basit egzoz çözümü dediği muhtemelen şu an en iyisi olarak kabul edilen ve büyük takımların kullandığı mevcut sistem.Yani mecburen ona dönüş yaptılar buda yaşadıkları dayanıklılık sorunlarının o bölgede aşırı ısınmanın kalkması anlamına gelebilir.Ama diğer sorunları tam olarak aştılar mı ve sadece bu değişikliklerle 1snden fazla kazandılar mı görücez.Mercedes ve Ferrari'de son testte kapsamlı değşiklik yaptı hatta çok daha fazlasıydı ama 1sden fazla kazanamadılar.Bakalım ben zirve yarışıdna en azından başlarda olmayacaklardır diye tahmin ediyorum.Çünkü 1sn rağmen fark kapamanmadıysa demekki çok daha geridelermiş kış testlerinde

  16. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Sistem çalışsaydı kaç saniye kazanacaktık demiştim ama neyse önemli olan bir saniyeyi kazanmak nasıl kazanırsak kazanalım 🙂

    Umarım senin dediğin gibi yarış kazanma potansiyeline sahiptir Mp4-26.

  17. Yanlızca bir saniye

  18. Alonso&Massa  avatarı

    Sistem çaılşmadığı için birşey kazanamazdınız.Zaten Mclaren geride kalıyordu,bu sistemle performansını bulmuş oldu.Yani herşey dengelendi.Dayanıklılık sorunu yaşamazlarsa Avustralya için çokta alçak gönüllü demeçler vermelerine gerek yok.Şu anda 4 takım ve 8 pilottan herhangi biri kazanabilir.

  19. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    "Sezon öncesi testlerde yaşadıkları sorunların ardından basit bir egzoz düzenine geçen McLaren, bu şekilde bir saniye kadar kazanmayı hedefliyor."

    yazıyor yorumda.

    Basit egzoz sisremi ile bir saniye kazanıyorsak asıl egzoz sistemimiz çalışsaydı kaç saniye kazanacaktık acaba???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir