Rosberg: "Yarış Ayarları Şimdi Daha Önemli"

yazar:

kategori:

KERS, ayarlanabilir arka kanat ve Pirelli lastikleriyle 3-4 pitstop beklentisi ile Rosberg, Cumartesi gününün değerini düşürdüğüne inanıyor.

Rosberg: “Bu sene muhtemelen yarış daha önemli olacak. Geçen sene sıralama oldukça önemliydi. Bu sene dengenin yarış tarafına kaydığını düşünüyorum”

“Bu yüzden bazen yarışa yoğunlaşmak için sıralamadan feragat bile edebilirsiniz. Lastiklerdeki bozulma, pitstoplar, ayarlanabilir arka kanat. Geçiş için daha fazla şans var. Bu yüzdengeçen seneye göre farklı olabilir.”

Alman pilot, sporda yapılan değişiklikleri hoş karşılamasına rağmen taraftarların takip etmesinin zor olacağını belirtti.

Rosberg: “Eğer daha fazla geçiş olursa spor ve taraftarlar için iyi. Herkes daha fazla eğlenecek ve kimse neden daha fazla geçiş var diye sormayacak. Lastikler sayesinde, kanat sayesinde olacak; belki de hepsi birden. Ama sonuçta daha fazla geçiş olduğundan sorun değil”

“Dikkat etmemiz gereken şey, yarışların çok karmaşık hale gelmemesi. Çünkü fazla pitstop yapmak zorunda kalınca her şey birbirine karışır. Bunu göz önünde bulundurmamız gerek.”

Rosberg ayrıca Bernie Ecclestone’nin ortaya attığı suni yağmur önerisini desteklemiyor.

Rosberg: “Bana göre bu fazla. Yarışların daha heyecanlı olması için bu sene büyük bir adım atıldı. Bu yüzden nasıl çalıştığını bekleyip görelim. İleri yönde büyük bir adım olduğundan eminim. Diğer şeyleri sonra düşünelim”


Yorumlar

  1. Yarış performansı için sıralamalardan feraget edilebilmesi ihtiyacı yeni lastiklerin doğurduğu bir açıktır. sıralama seansı eski serbest haline geri dönüştürülürse veya basitçe takımların yarışa sıralamada son kullandıkları değil de yeni birer set lastiklerle başlayabilmelerine izin verilmesi en mantıklı çözüm olacaktır.

  2. Lastikler çamurdan imal edilmiş sanki.Yarışın bütün zevkini bozacak. Performansı artıracağım derken yavaşlayıp yarış çizgisini bekliyeceksin yada yarıyolda kalacaksın. Sağlam olsaydı da kanatları kersi daha rahat kullansalardı ya. Tam bir karmaşa olacak.Pite giren çıkan beli değil dicez artık.

  3. efendimayin  avatarı

    Çok mantıklı konuşmuş bence. Şampiyonluk adaylarından birisi rsoberg.

  4. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    işte bu gercekten iyi haber herşey sıralamada bellı olmuycak yarıs pozisyonu pitstoplar daha önemlı olucak alonso ya da massa pol kazanamassa bile ilk 3-4'ün içinde olmaları benı mutlu etmeye yeter.

    Çünki Melbourne pisti downforce üretimi az olan araçlara bile kıyak yapan bi pist.

    Downforce eksiği olan McLaren sıralamada bizi gecebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir