Sauber, Kanat Tasarımlarında Cevaplar Bekliyor

yazar:

kategori:

İsviçreli takım, arka kanatlarındaki ihlâl nedeniyle iki aracının Avustralya GP’den diskalifiye edilmesine itiraz etme niyetlerini belirten dilekçeyi yönetime sunmuştu.

Sauber’in arka kanatlarının, kanat parçalarının 100 mm’den küçük kavislikte herhangi bir konkav (iç bükey) radyusa sahip olamayacağını belirten teknik kuralların 3.10.1 ve 3.10.2 maddelerine uymadığı söylendi.

Bu yeni kural, takımların F-kanal tipi bir sistemi kullanımına engel olması amacıyla eklenmişti. Bu konudaki FIA testinde 100 mm.’lik yuvarlak bir kalıp kullanılıyor. Bu kalıp, kanatla bütün noktalarda temas etmek zorunda.

Sauber’in araçlarında olduğu gibi kanat çok kavisli ise bu yuvarlak kalıp ile kanat arasında bir boşluk oluşuyor.

Sauber Teknik Sorumlusu James Key, Melbourne’deki testi neden geçemedikleri konusunda Hinwil’deki fabrikadan cevap beklediğini söyledi.

Key: “Yarış bitene kadar hiç bir şey bilmiyorduk. Gözden kaçmış olması mümkün, bilerek yapılmadı. F-kanal veya kuralları delme gibi bir durum yok.”

“Kendi içimizde bir inceleme yapılması gereği doğru, çünkü yapmamız gereken bu.”

Key ayrıca Sauber’in elinde başka bir kanat tasarımı daha olduğunu ve yarış sonrasındaki incelemede kurallara uygun bulunduğunu belirtti.


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    Bu hafta sonu düzlük hızlarınız oldukça yüksekti.Zaten şuan diğer takımlarla kıyaslayınca kanat yapınızdaki eğim bariz belli oluyor.Charlie amcanın da gözünden kaçmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir