Takımlar: "Kuralları Değerlendirmek İçin Henüz Erken"

yazar:

kategori:

Melbourne’deki hafta sonu şimdiye kadarki en çarpıcı yarış olmasa da birçok geçiş gördük ve egemen görüntüdeki Sebastian Vettel, yarışı kazanmak için pist üzerinde McLaren’den Button’u geçmek zorunda kaldı.

Hareketli arka kanatlar da ana düzlükte birkaç geçiş hamlesinde yardımcı oldu ve bu seneki yarışta farklı stratejiler de gördük.

Formula 1 takımları, Melbourne’de hareketli kanatların gerçek potansiyelini göstermesini beklemiyordu. Çünkü düzlük kısaydı. Ama inanılan o ki Malezya ve Çin’de bu fikirle ilgili daha net bir resim ortaya konacak.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “Bekleyip görmemiz gerek. Arka kanadın etkisi, gerçekten çok net değildi. Ama belki de bunun nedeni düzlüğün çok uzun olmamasıdır veya belli bir durumda KERS’i kullanmaktır. Bekleyip görmemiz gerek.”

“Lastik kullanımında da durumumuzu daha iyi anlamamız gerekiyor. Çünkü, gelecekteki stratejileri, gelecekteki yarış idarelerini etkileyecek, bunda şüphe yok”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “KERS kullanmadık. Bu yüzden bu konuda bir şey söyleyemem. Ama lastikler, yarış stratejilerine etken olma rolünü yaptı.”

“(Hareketli) kanat gerçekten pek fazla fayda sağlamadı ama takvimdeki en kısa  düzlüklerden birisiydi. Bu yüzden şu anda kanatları değerlendirmede çok erken.”

Kanadı kullanan Button’a karşı savunma yapmak zorunda kalan ve Bumei’ye karşı da bu sistemi kullanan Ferrari’den Felipe Massa, ne kadar etki ettiğini tam olarak söyleyemiyor.

Massa: “Önceden düşündüğümüz şansımız vardı ve o şansınız olmadıysa durum geçen seneki gibiydi. Kanat ve KERS olmadan, geçen seneki araç gibi olabilirdi.”

“Kanatta yapılan değişikliğin, geçişi arttırmak için yapıldığını düşünüyorum ve bana göre geçmişteki bazı yarışlardan daha iyiydi. KERS, önceden de kullandığımız bir şey ve lastikler, tam olarak nasıl çalıştıklarını anlamamız gereken bir farklı bir şey.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir