Red Bull Gelişimde Geri Kalmayacaklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Albert Park’ta rahat bir zafer kazanmasına rağmen Hamilton, McLaren’in aradaki farkı kapatacağına inandığını söylemişti.

Ama Red Bull Takım Patronu Christian Horner, son yıllarda kendilerine kıyasla McLaren’den daha iyi bir gelişim görmediklerini belirtti.

Hamilton’un açıklamaları sorulan Horner: “Elbette bunu söyleyecek, aksi halde gelecek yarışta piste çıkmazdı. Ama buna inanıp inanmadığı farklı bir konu”

“Onlar (McLaren) muazzam bir adım attılar, harika bir takımlar ve sezon içinde her zaman güçlü bir gelişime sahipler. Ama son sene onları gelişimde geçtik; ondan önceki sene de bunu gerçekleştirdik ve bu sene de aynısını yapmak için azimli olacağız”

Horner, Avustralya’daki güçlü formlarıyla cesaret bulduklarını ve takımının bu seneki şampiyonluğu kazanmada hiç olmadığı kadar iyi duruma geldiğini dile getirdi.

Horner: “Şampiyona mücadelesi ve şüphesiz gelecek baskı ile başa çıkmada geçen seneye göre daha iyi donanımlı olduğumuzu hissediyorum. Burada gördüğümüz gibi bir 18 yarış bekleyebileceğimizi düşünmüyorum; çünkü McLaren’in geriye güçlü bir şekilde geleceğini biliyoruz. Ferrari’nin de güçlü olacağını biliyorsunuz”

“McLaren kesinlikle yerinde durmayacak. Bu hafta sonu buraya gelirken büyük bir adım attılar ama üretimde hâlâ bazı iyi şeylerimiz var ve takımın çalışma şekli muhteşem”

Vettel’in zaferi için Horner: “Sezona muhteşem bir başlangıç yaptı. Sebastian bütün hafta sonu inanılmaz bir forma sahipti, dün sıralamalarda egemendi, sonra da mükemmel bir yarış çıkardı.”

“Bir parça bilinmeze doğru yolculuk gibiydi. Çünkü lastiklerin nasıl tepki vereceğini kimse tam olarak bilmiyordu. Ama stratejimizin doğru olduğunu düşünüyorum. Pirelli’in F1’e dönüşünde ilk yarışı kazanmak harikaydı”

“İlk pitstopun ardından önemli bir bölüm vardı. Sebastian, pitten geçme cezası alan Jenson’un arkasında çıktı. Taktik olarak Sebastian2ı yavaşlatsaydılar, pitstop sonrasında Lewis’in arkasına düşebilirdik”

“Ama Sebastian hızlı ve net bir hamle ile Jenson’u geçti. Yarışın sonunu belirleyen buydu. Ardından tempoyu kontrol etmek kaldı. Bir daha pitstop yapıp yapmayacağımızdan emin değildik. Ama lastikler çok iyi çalıştı ve iki pitstop ile bitirdik”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir