Mclaren'de Açıklamalar Artık "Şampiyonluk" Üstüne

yazar:

kategori:

Kış testleri döneminde, radikal görünen aracıyla bekleneni veremeyen ve sürekli olarak dayanıklılık sorunları yaşayan Mclaren, 2011 sezonunun ilk ciddi mücadelesinde sürpriz bir şekilde performans gösterdi ve Red Bull’un en yakın rakibi olarak ön plana çıktı.

Yarış içerisinde Red Bull’a oldukça yakın olan takımdan Lewis Hamilton 2. olurken, aldığı cezayla birlikte ekstra pite giren Jenson Button 6. oldu.

Hamilton “Bu tür bir sonuç alabileceğimize dair hayallerim yoktu. 2009’da da benzer sezon öncesi dönem geçirmiştik ancak sezonun ilerleyen dönemleri gelene kadar büyük adım atamamıştık.”

“Çok fazla değişiklik vardı. Çok küçük bir bölüm vardı ve bu yaklaşık 1.5 sn kazandırdı. 2 hafta öncesine göre sezon açılışında bu kadar büyük adım atmamızın mümkün olacağını düşünmüyordum.”

“Dürüst olmak gerekirse şu anda ne kadar mutlu olduğumu söyleyemem ve takımın da buradaki performansla rahatladığını söyleyebilirim.”

“Aracımız harika ve yarışın içerisinde aracıma hasar verdiğim noktaya kadar Vettel ile mücadele edebildiğimi görmüş olmalısınız.” dedi.

Şampiyon olup olamayacaklarının sorulması üzerine Hamilton “Şu anda bunu konuşmak için erken. Ancak ilk yarışın ardından bir çok kişiye göre şampiyonluk mücadelesinin içerisinde yer aldığımızı bildiğim için ancak ‘Oyun Başladı!’ diyebilirim.”

“Bu sonucun çalışanlarımıza büyük moral olacağını ve fabrikadaki herkese büyük güven vereceğini biliyorum.”

“Görev başındayız, Red Bull’ların kuyruğundayız ve onların işini kolaylaştırmayacağım.”

“Gerçekten daha şimdiden sıradaki yarış için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Jenson Button “Şampiyonluk şu anda kesinlikle gerçekçi bir hedef. 2 hafta önce altıncılıktan memnun olabilirdim ancak bu yarış öncesinde gösterdiğimiz gelişimden kesinlikle şoka uğradım.”

“Testlerde çok yavaştık. Aracı bir el ve gözle kullanabilirdik ancak artık Malezya yarışı öncesinde çok heyecanlıyım.” 

“Aracın performansına ve nereden geldiğine bakarsak çok büyük gelişim gösterdik. Daha önce böyle bir şey hiç görmedim.”

“Bu sene Red Bull’la mücadele etme konusunda herkes aç ancak böylesine büyük gelişimden sonra hep sıradakini istiyorsunuz. Daha da fazlası gelecek ve bu gerçekten heyecan verici.” dedi.

 


Yorumlar

  1. parmakcocukcu    avatarı
    parmakcocukcu

    kuyruğun hiç bir zaman köpeğin önüne geçemeyeceğini bilmek lazım ama.

  2. ups!
    Forever McLaren olacaktı.
    Özür.Özür.Özür.

  3. en içten saygılarımla dostum McLaren Forever.

  4. Daha çok erken şampiyonluk için 🙂

  5. rocco junior avatarı

    Mclaren didem,halen aynı yanlış geçen seneki yorumları bu senekilerle karıştırma.git doğru dürüst öğren öyle yaz

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    beyler horner'e bakın

    http://twitpic.com/4ejjd9

  7. ı want to play game gibi.

  8. Paddy Lowe ın esnek ön kanatla ilgili çözümlerinin oldugunu söylediğimde beni haberleri dogru düzgün takip etmemekle suçlayanlar vardı bakınız kanatımız nasıl esniyor tabi rb kadar olmasada esnetmeyi başarmışız.

  9. dostum yine çok iyi noktalara temas etmişsin.herzaman söylerim, McLaren bu ne yapacağı beli olmaz. asla pes etmezler. hiçbir sezon görmedim sezon ortasında havlu atıp gelecek sezon için araç yaptıklarını… buarada (spa2000) geri gelmesi ayrıca beni sevindirdi…

  10. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Feda olsun mclaren mercedese 🙂

    Ama sen varken bana hesap ödemek düşmez.:)

  11. efendimayin  avatarı

    Malezyayı görmek lazım yinede. Melbourne aracın aerodinamik yapısını pek sorgulamayan bir pist. Malezya çok farklı hızlı dönüşler var çok dengeli bir araç lazım orda. Ayrıca havada çok sıcak.

  12. Alonso&Massa  avatarı

    RBR mi?evet seçti.Bak Webber'in şasisinde sorun varmış.Aferin öğrenmeye başladın.

  13. rocco junior avatarı

    Ben Redbullun kanadı esnemiyor demedim ki benim söylediğim şu;eğer adamlar bunu testlerden geçicek şekilde kurallara uygun şekilde kullanıyorsa o zaman yapabilecek bir şey yok bu kadar basir.

  14. ismail uçar avatarı

    3 araçtada esneme görünüyor ama burdan net bişe belli olmayabilir.çnkü araçların süspansiyonuna ve lastikleride bakılınca araç küçük tümseklerden geçiyomuş izlenimi veriyor.ayrıca ön açıdan bakılınca daha net anlaşılıacagını düşnüyorum o foto bize bilgi vermez bence.kanatlar net görülmüyor. redbulun kanatları iile ilgili bi foto vardı redbulun özellikle kanatlarınn kenar ksımları aşağıya esniyor orta bölüm sabitt hemen hemen.bu adreste ise bi çıkarım yapılmıyor

  15. Bu sene birinci pilotu erkenden seçmeleri lazım. Malum takım daha bismillah demeden tarafını seçti. Mclaren sene sonuna doğru seçim yapmadığı için hayıflanabilir.

  16. Alonso&Massa  avatarı

    ahh 😀 o filmi izlemedim 😀 neyse,

    this conversation is over =)

    bu hangi filmden diyerek bugünkü eğlencemize son verelim =))

  17. Çok eski olduğunu söyleyemem, 1994 yapımı Pulp Fiction (Ucuz Roman) 🙂
    Demin son demiştim ama bu son olsun. Bir hatırlatma yapayım bizim takıma ve pilotlarımıza bulaşma yoksa herzaman bu kadar keyfim yerinde olmayabilir 😀

  18. en hızlı ve en iyi olma ihtimali olan üç takım içinde pilot kadrosu en iyi takım mclaren…akıllı olurlarsa sakin olurlarsa button ın yaptığı gibi hata yapmazlarsa bu sene takımlar şampiyonluğu alma ihtimalleri çok yüksek..pilotlarda da şansları var.

  19. Alonso&Massa  avatarı

    en ufak fikrim yok 😀 eski film heralde =)

    benim en sevidiğim replik şudur…

    kız:OMG
    Freddy:NO..just me….

  20. Ne saygısızlığımı gördün ben görüşümü söylüyorum.Ben senin gibi konuşuyormuyum rocco junior musun ne sin şeklinde saygısızlığın kelime anlamını öğren bence.

  21. linkte verilen foto dünden beri gittikça yayılıyor açıkçası testlerde Mclaren esnettiğini direkt belli etmişti burundaki garip parçanın kullanımıyla, parça 2010 da Red Bull un testlerde kullandığı bir parçayla özdeş bulunup yorumlanmıştı.bir çok fan gibi tepkim nihayet oldu sonuçta takımlar ne kadar illegal olduğu yönünde şikayette de bulunsalar da izin verildiği ölçüde bu boşluklardan her takım azami ölçüde yaralanmaya çalışıyor. ön kanattaki 3mm ye kadar olan esnemenin tur başına 0.1 sn getirdiği belirtiliyor bu da sistemin bilinmesinden sonra diğer takımlar tarafından çözülüp uygulanmasını bir bakıma vazgeçilmez kılıyor ama biz fanlar arasında ne kadar esnek ön kanat diye bilinsede kanatta ki esneklik taban kaynaklı asıl esnek olanın taban olduğu belirtiliyor yani esnek tabanın esnettiği kanatta denebilir.:)) fia esnek maddeler kullanılmasını yasaklamış olsada aslında esneklik katı olan her maddede cinsine bağlı olarak farklı yani aslında her katı esnek ama ne kadar esnek olduğunu cinsine göre esneklik katsayısı veriyor.işin maddeyle alakalı kısmını pek bilemiyor olsakta iddialar Red Bull un ön kanadının yüksek hızlarda esneme gösterdiği yönündeydi araç testlerden geçebiliyor fakat yüksek hızlarda neredeyse asfaltı yalıyor.Mclaren ne yaptı ne etti şu an bilemesekte aklıma acaba değiştirilmek zorunda kalan taban radikal egzosla esnetmeden dolayı mı testlerde Mclaren e bağ oldu…

  22. bazılarının redbulun ön kanadının esnediğini görebilmesi için McLarenin de ön kanadının esnemesi gerekiyormuş demekki. sorun şu redbul testleri geçiyor burda problem yok fakat yarışta o kanat yere sürtüyor, tüm dünyanın gördüğü birşey. ben yere sürten ferrari kanadı görmedim siz gördünüzmü?

  23. Bugünlük iyi eğlendik bu site bunun için on numara bir yer 🙂 Son olarak Google amcadan yardım almadan bu konuşmaların hangi filme ait olduğunu söylersen o sahnedeki süper şarkı benden sana hediye olsun.

    – Whose chopper is this ?
    – Zed's.
    – Who's Zed ?
    -Zed's dead, baby.
    -Zed's dead.
  24. rocco junior avatarı

    Evet Redbullu bu konuda kimse geçemez herhalde.Kanat bildiğin yere değiyor bakalım ilerleyen günlerde takımlar neler diyecek yada Fia testleri nasıl olucak.Çünkü az yaygara kopmadı geçen yıl=)

  25. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Red bull daha fazla esniyor gibime geldi ama ???

  26. bir kaç yarış bakalım şampiyonluk için girebilirim 🙂

  27. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    🙂

  28. Alonso&Massa  avatarı

    http://www.youtube.com/watch?v=sWbDhWcBVwc çok ilginç izleyin. Günlerdir izliyorum bunu.

  29. Arkadaş olsaydık nicinden dolayı hesabı birlikte öderdik 🙂
    arkadaşım olurmusun:)

  30. Bir daha iddaya girip kaybedecek olursan benim yerime gel sana iskontu yapar hesabını hafifletirim:)

  31. rocco junior avatarı

    Mclaren ön kanadı esniyor hatta burnu bile esniyor bakın resime aşağıya indikçe görüceksiniz.Burada ben de bazı tifosi arkadaşlarla yazıyorum farklı milletlerden.Ama kanat ve araç yüksekliği Redbull kadar değil ve karşılaştırmasıda mevcut
    http://www.thescuderia.net/forums/showthread.php/28363-Australian-Grand-Prix-2011-Race-Thread/page30

  32. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    :):)

  33. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    :):)

  34. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Benim neden senin gibi arkadaşlarım yok ya 🙂

  35. MagicAlonso avatarı

    vayy vettel de tam benim kafadaymış chopper sürmenin zevki de başkadır.

  36. Alonso&Massa  avatarı

    😀 yada EXORCİST diyerek aracımızın ruhunun ele geçirildiğini söyleyebiliriz.

  37. Tüm takımlar yeni sezonu risk'e sokmamak için radikal değişikliklerden kaçınırlar; var olan temelin üzerine paket güncellemeler yükleyerek yeni sezona hazırlanırlar; bir kaç yıl sonra temel yeni güncellemeleri kaldıramaz duruma gelir ve buna bağlı olarak'da yeni bir temele ihtiyaç duyarlar,

    Yeni temel gelişime açıktır 2-3 yıl gelişebilecek durumdadır, ama ilk sezon ciddi risk taşır. takımın aracı tanıması,ayarlara tepkisini anlaması, dayanıklılık gibi oluşabilecek sorunlar bazen bir sezona mal olabilir.

    "McLAREN" ciddi bir risk alarak yeni bir temel ile sezona başladı;şahsen ben ilk üçte olabilmemizin hayal olduğunu düşünüyordum; sıralama günü resmen şok oldum hatta bir kaç gün önce arkadaşlarıma ilk üç'de olursak hepinize yemek ısmarlayacağım demiştim; pazar akşamı bana tam 300 tl'ye mal oldu:)

    "McLAREN"in bu başarılı yeni temeldeki en büyük avantajı, aracın her noktasının gelişebilecek durumda olmasıdır yani en az 2 sezon güncelleyebilecek bir araca sahibiz; bu gerçekten insana heyecan veriyor.

    MP4-26 radikal özelliklerinden dolayı ilk görüşte resmen aşık olmuştum umarım ona olan bu aşkım sezonu şampiyonlukla bakileşir…..

  38. Ha bide şöyle diyebiliriz: Nightmare on Albert Park 🙂

  39. hamilton o kadar mutluydu ki yüz ifadesi kimi ye benzemişti. ne mutluluğu arkadaş. vettelden midir bilmem, düzelsin bi dahaki yarışa

  40. 12'den vurdun ama sizden çok bizim durumu ifade ediyor 😀

  41. Alonso&Massa  avatarı

    why so serious ? 😀

  42. Yavuz Balcı avatarı

    Lewis-Horner savaşı tüm hızıyla devam ediyor :)) bakalım kazanan kim olacak 🙂

    Cümleye bak. onların ilini kolaylaştırmayacağım. abi kendisi kara anladık. gözüde kara onada eyw. bu sefer gözünü zifirleştirmiş mi Lewis ne yapmış 🙂 kafayı fena taktı RedBull'a.

  43. Alonso&Massa  avatarı

    the return of the king'i yeni gördüm :D….

    bizim için söylenebilecek tek şey: nightmare on elm street (director's cut ) :))

  44. ismail uçar avatarı

    sonuç itibariyle mclaren ve ferrari formula 1 in en büyükleri şampiyonluk düşüncesinden başka ne düşünebilirlerki, 1 yıl dışında son 14 yıldır(14 yıldır izlediğim için sölüyorum) onları şampiyonluk mücadelsi dışında görmedim..ferrari ve mclaren şampiyonluk mücadelesinde hep olacaklardır.(heikki 1088 cevap vermek niyetiyle değilde yorumuna yorum katmak amcıyla yazdım yanlış anlaşılmasın)

  45. Farkında mısın herkes diye tanımladıklarının başında Mclarenin pilotları ve üst düzey yöneticileri varsa, bırak da F1 taraftarlarının da yanılma payı olsun 🙂

  46. Hayat tecrübe ile sabit.
    Gençlere ve bu sporu 2-3 yıldır takip edenlere biraz müsade tanı.

    Bizde bu sporu yeni takip etmeye başladığımızda çok heyecanlıydık. testler ile yarış sezonunu birbirine karıştıracak kadar kopmuyorduk ama neyse.

  47. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    "Lets the game begin" 🙂

  48. İyi araç herzaman iyidir, yine de Malezyada dananın kuyruğu kopacak kesinlikle ve nerdeyse gerçek tablonun bütününü; aynı zamanda hangi takımların şampiyonluk şavaşı içerisinde olacağını göreceğiz. Haftasonu fiyaskosundan sonra bizimkinler hala Mclarene yakın bir araç tasarladıklarını ısrarla belirtiyor olsalar da Hornerin ilginç bir tespiti var:

    "Mercedes was lucky to loose both their cars, so nobody could see how slow they are"

    Birebir çevirmediysem de anlam şu şekilde:

    "Mercedes şanslıydı ki iki aracı da yarış dışı kaldı, böylelikle hiçkimse nekadar yavaş olduklarını göremedi."

    Bakalım ya bizimkiler bu kibirli adama tokat gibi bir cevap verecek ya da 2010 sezonundan daha kötü bir sezon bizi bekleyecek.

    to be continued 🙂

  49. Bu arada ön kanat esnekliğine de bir çözüm üretirsek, işlerin gidişatı bir hayli değişir.

  50. F-kanalın çok çabuk kopyalanması bizimkilerin çok temkinli olmasını sağlıyor.

    demek istediğim.
    tahminim Türkiye Gp'si ile McLaren sakladığı bazı yenilikleri de devreye sokacak. sezon öncesi
    takım yetkililerinden gelen "bu gördükleriniz aracın tamamı değil" yorumları biraz ipucu veriyor. (sadece egzoz sistemini kast etmiyorlardı)

    ve Hamilton'ın devamlı, mühendislerin her an bir yenilikle gelmesini bekliyorum demeci, kesinlikle birşeylerin hazırlığı devam ediyor.

    Ron Dennis'in 500 Milyon dolar harcayıp McLaren Teknoloji Merkezi'ni kurmasının sebebi. (F1'de eşi benzeri yok)

    İnanılmaz bir reaksiyon kabiliyetimiz mevcut. bu harika.

  51. Hayatımda mclarenin gelişimine sevineceğim aklıma gelmezdi,
    Redbulun sezon başında en yakın rakibi ferrariye 1,5 saniye fark attığını düşünün,böyle bir başlangıcı kim yapmak ister?ferrari için enazından mc lareni yakalam hedefi doğmuş oldu.

  52. motosiklet olan chopper mı acaba helikopter mi?

  53. Alonso&Massa  avatarı

    vettelin hediyesi choopermış.100.000 dolara almış.

  54. Araçtan illegal bir parça çıkmasa şimdi..
    (Bu aralar pek bi şom ağızlıyım, yarışta herkes 2 pit yapabilecek dedim, tek pit yapan bile çıktı).

  55. Hamilton: "Bir Saniye Gerideyiz" haberinde "Çocukların bir çözümle karşımıza çıkmasını umuyorum" demişti işte sonuç ortada 1.5sn kazandıracak muazzam bir gelişim gösterdiler MTC deki çalışanlara minnettarız.

  56. heikki 1088 avatarı

    2 haftada yaptıklarımıza bakılırsa gerçekten şampiyonluk konuşmaları tamam ama insan gene de kuşku duymuyor değil 🙂 Bana biraz zor gibi geliyor hemen şampiyonluğa oynamak ama 3-4 yarış sonra şampiyonluğa yarışan bir araç bekliyorum

  57. rocco junior avatarı

    Senin kimseye saygın yok mu Sinan mısın nesin ya sen şaka mısın arkadaşım.Hiçbir yorumunda saygı yok hep bir böbürlenme böyle kendinden emin tavırlar.Kimsin sen Kaf Dağının ardında mısın?Dur hele bir şöyle sezon ilerlesin.

  58. Gizem Aydın avatarı

    hayır ama olamaz demiyorum sonuçta her şeyin olabilitesi var.

  59. Petrov ile mi ? Buna inanıyormusun gerçekten

  60. Gizem Aydın avatarı

    oynamayacakları ne malum?

  61. Mclaren tanıtımı ve radikal değişiklikleriyle en çok etkilendiğim araçların başında geliyordu. (Belki bu sempati bizim takımımızın bekleneni verememiş olmasından olabilir.) Ancak testlerde gösterdikleri performansla, acaba bu kadar radikal bir araca ihtiyaç varmıydı sorusunu sorsamda görünen o ki inanılmaz bir iş başardılar. Yani hiç denenmemiş parçalarla oraya gideceksiniz ve 1.5 sn kazanacaksınız. Gerçekten inanması çok güç.

    Bana göre RBR yi zorlayabilecek iki takımdan bir tanesi. Diğeri ise ferrari. Ferrari ilk yarışta bekleneni veremese de diğer yarışlarda çok daha rekabetçi olacaklarına eminim.

  62. efendimayin  avatarı

    Testlerde herkes mclarenin bittiğini söylüyordu ben dedim defalarca testlere güvenmeyin diye.

  63. Dereyi görmeden paçaları sıvamayalım derim ikinci oldunuz diye şampiyonluk havalarına girmek sonu hüsrana giden bir yol olabilir petrovda üçüncü oldu onlardamı şampiyonluğa oynayabilirler ozaman ilk yarışa bakarak.

  64. "Görev başındayız, Red Bull'ların kuyruğundayız ve onların işini kolaylaştırmayacağım."

    umarım öyle olur …

  65. Gizem Aydın avatarı

    webberin şampiyonluğundan daha çok sevineceğim tek şey mclaren ın şampiyonluğudur. button hamilton farketmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir