Hamilton: "Red Bull'un KERS'e İhtiyacı Var"

yazar:

kategori:

Avustralya’da Red Bull, dayanıklılıktan endişe ettikleri için KERS’i kullanmayı tercih etmedi ama Sebastian Vettel, hem rahat bir kalkış yaptı hem de Hamilton’un önünde zafere ulaşmasını bildi.

Albert Park’ın karakteri nedeniyle KERS’in etkisi çok fazla göze çarpmadı ama Hamilton, Red Bull’un Malezya’da bu sistemle piste çıkması gerektiğini düşünüyor.

Hamilton: “Malezya yüksek yere basma kuvveti gerektiren bir pist. Bu yüzden Red Bull hızlı olacaktır. Ama aracımızın da rekabetçi olacağından şüphem yok”

“Onların kanadını gördünüz mü bilmiyorum ama yerde gidiyor. Bu da büyük yere basma gücü demek. Bizimki zeminden çok daha yukarıda. Sadece bu bile 20 puan yere basma kuvveti getirir; yarım saniye gibi. Bu açığı kapatır kapatmaz veya bunun nasıl yapılacağını bulur bulmaz performans farkını kapatacağız”

“Gelecek olan bazı küçük yenilikler var. Sırf sıralama temposu açısından bunlarla rekabetçi olup olamayacağımızı bilmiyorum. Ama iş yarışa geldiğinde ilk viraja kadar çok daha uzun bir düzlük var.”

“Tekrar ilk iki çizgide yer alırsak, KERS ile rekabetçi olabiliriz. KERS’siz çok uzun süre gidebileceklerini düşünmüyorum”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner da KERS’in Sepang için gerekli olduğunu belirtmişti.

Hamilton’un takım arkadaşı Jenson Button, Red Bull’un KERS’inin şu anda McLaren’inki kadar güçlü olmadığını öne sürdü.

Button: “Çoğu takım KERS’ten 0,35-0,5 saniye kazanıyor ve (Red Bull’un) 0.15 saniye elde ettiğini düşünüyorum. Bu bizim için iyi. Buna ihtiyacımız var. Performans ve diğer her alanda çok güçlü oldukları için güçlü bir KERS’e ihtiyacımız var.”

Button ayrıca Avustralya’da egemen bir görüntü çizmesine rağmen Vettel’in, Red Bull’un gerçek temposunu göstermediğine inanıyor.

Button: “Hâlâ Red Bull’dan çok uzaktayız diye düşünüyorum. Bana göre Seb, henüz tam tempoyu göstermiyor. Gelecek yarış için bazı iyi gelişimleri olabilir. Çünkü egzoz sisteminde daha bu gerçekten başlangıç.”

“Diğer herkesin koca bir kış dönemi vardı. Bu yüzden gelecek iki haftada bazı iyi gelişimler kaydedebiliriz. Aracımız için iyi bir pist ve orada iyi çalışıyor”


Yorumlar

  1. biz bu sezon umutluyuz. redbul en hızlı araç ama onları geçeceğiz!

  2. sevmiyorum bu adamı ama işin doğrusu akıllanmaya başladı…Bu konuşmalar psikolojik baskıdan başka hiçbir şey değil…(((PROST'U))) örnek almaya başlamış bile….Anlayanlar anladı!!!

  3. Horner ın McLaren a laf etmesi çok sinirlenmiş belli Lewis. Yine dalgasını geçmiş, adamımsın.

    Ama yinede doğru demiş. Kerssiz yarışırlarsa geçen sene gibi domine edemezler 2011 i. Çünkü daha Ferrari var ileriye her an fırlaya bilecek. Renault ve Mercedes kendi aralarında kapışır bence. Ve onlarda Kersli.

  4. Dostum kişisel hakarete dönmesin iş cevap veremeyince çirkinleşmeyin edep adap içinde her türlü tartışırım cevap veririm ama cevap bulamayınca sıkışıtığınız gibi çirkinleşmeyin EmreF1 in dediği gibi amma taktınız esnekliğe yapamıyorsunuz diye bukadar gerginleşmeyin sizde kurallara aykırı birşey olsa 3mm için diskalifiye edilenler gibi olurdu sonumuz demekki değil oturun oturduğunuz yere artık çalışın belki yaparsınız.

  5. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Bu açıklamayı Horner yapsa anlayacam da bizimkiler nasıl yapıyor anlamadım. Bu ne özgüvendir yaw 🙂

  6. asıl siz fazla uğraşıyorsunuz:) illegal bise olsaydı suana kadar jean todt redbull u diskalifiye ederdi merak etmeyin:)

  7. MagicAlonso avatarı

    Alonso&Massa bu tipleri dikkate değer bulup cevap vermeyin.Gereksiz anlamsız tartışmalar çıkmasın.Zaten adamların işi gücü tahrik

  8. Alonso&Massa  avatarı

    biraz forumları incele,gerçekler ortaya çıkınca daha az ağlarsın.uzunoğlu diyor ama uzun olan aklın değil galiba =))))

  9. Sizi böyle çırpınırken görmek bana çok zevk veriyor yapamayıp çıldırıyorsunuzya takım olarak muhteşem bir tat bu bizde bunu bırakmayalım arkadaşlar

  10. Konu dışı : Bazı cümlelerde sıkıntı var "Çünkü tempoları ve diğer her alanda çok güçlüyüz", "Çünkü egzoz siteminde daha bu gerçekten başlangıç." "Ama iş yarışa geldiğinde ilk viraja kadar çok daha uzun bir düzlük var") sanki google translate den copy paste yapılmış gibi okumanın akışını bozan cümleler var

  11. Alonso&Massa  avatarı

    http://www.omnicorse.it/magazine/7669/clamoroso-la-ala-anteriore-della-red-bull-quasi-striscia-sulla-pista-

    Bu sanat eserini (!!) buraya koymak daha mantıklı.Redbullcu arkadaşlar bırak bu işleri diyor ama dünyanın pekçok ülkesinde insanlar bırak demiyor ve araştırıyor.Allta yorumlayan arkadaşlar vardı,o haber bu resim için çok doğru bir haber değil,hepsine fikirlerinden dolayı teşekkürler.Bu haberi takip edecek taraftarlarda görsün şu resmi bırakmayalım..

  12. nerden biliyor hamilton rbr nin kerse ihtiyacı olduğunu.belkide yok.kardeşim siz kendi gözünüzün önüne bakın 0,7 sn yemişsiniz rbr den sizin bir şeylere ihtiyacı var rbr nin değil.rbr ye en yakın mclaren görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir