Webber Avustralya'yı Unutturmak İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, Melbourne’de Vettel’in temposundan çok uzaktı ve takımın yarış sonrası yaptığı incelemede Avustralyalının şasisinde bazı sorunlar olduğu belirlendi.

Avustralya ile ilgili ayrıntılara girmek istemeyen Webber, Sepang’da işlerin daha iyi olması gerektiğini düşünüyor.

Webber: “Yarış sonrasındaki incelemede bazı sorunlar bulduk, ki bunların bize yardımı olmadı. Daha fazla ayrıntısına girmeyeceğiz. Bu hafta sonu araçtan daha iyisini elde etme, normalde olduğu gibi önlerde yer alma adına daha iyi bir iş çıkaracağız. Melbourne’de olanları anlatmayacağım, Malezya hakkında konuşalım”

Sorunların halledilebilir olup olmadı, Sepang’da daha iyi bir iş çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusuna Webber: “Tamamıyla evet.”

Sepang’ın aerodinamik gereksinimleri, RB7’nin gücünü ortaya çıkaracak gibi görünüyor ve Webber, yine üstün olmamaları için bir neden göremiyor.

Webber: “Geçen sene burada iyi iş çıkardık. Araç son yarışı da kazandı. Yani bekleyip göreceğiz. Pist sıcaklığı oldukça sert. Lastikler üzerindeki etkisi ilginç olacak. Neler olacağını kimse bilmiyor”

“İstanbul ve diğer yerlerde neler yaptıklarını bilmiyorum ama bir şirket olarak muhtemelen şimdiye kadarki en zorlu şartla karşı karşıyalar. Nasıl bir iş çıkaracaklarını göreceğiz; hatta kendileri bile birkaç pit olacağını kabul ediyor. Pistte turlayacağız, bu pitleri yapacağız ve devam edeceğiz”

Avustralyalı pilot ayrıca Red Bull’un KERS konusunda baskı altında olduğunu kabul etti.

KERS için Webber: “Yarın deneyip görmemiz gerek. Melbourne’den bu yana denemedik. Aracımıza ilk kez geri dönüyor. Bu yüzden yarın burada bize daha fazla güven verecek.”

“Onu kullanmak için çok düşünmeye gerek yok. KERS’in dayanıklı bir şekilde çalışmasını sağlamalısınız. Sistem, aracınızda olması gereken bir şey”


Yorumlar

  1. Ferrari dönemini kastetmiştim, yeni parçaları sürekli rubensin aracında denedikleri. Komik ama bazen yeni parçayla rubens eski araca sahip schumiyi zorluyordu 🙂

  2. rocco junior avatarı

    Zaten bir habere Ferrariyi katmasan olmaz.Ne alakası var kardeşim Schumi uçarken Rubenste uçuyordu ama onun kadar hızlı olamıyordu.Ayrıca hatırladığın 5 sezonda kaç yarış var sürekli sorun yaşadığı.Birisi birinci olurken diğeri genelde ikinci oluyordu ama Brawn gpde bariz sorunlar yaşadı belki sen bunu demek istedin

  3. iki seçenek var bence, ya sabote ettiler ya da bir şey denediler üzerinde. Bunu düşünememek için aptallık gerek bence. Ferraride eskiden schumi uçarken rubensin aracının sürekli sorun çıkarmasının tesadüf olmaması gibi bişi o. Dediğin gibi sabotaj saçma gibi ama deneme yapılması gayet akla yakın geliyor.

  4. Yok öyle bir şey. Bir takımın ilk yarışta kendi sürücüsünün aracını sabote etmesi için büyük aptallık lazım. Birisinin böyle bir şeyin gerçek olduğuna inanabilmesi için de.

  5. Bu adamın aracında sorun bulunmadı diyor biri, öbür haberde şaside sorun var deniyor. Anlaşılan hiç bir değişiklik yapılmamış veya red bull bilinçli yaptığı deneme/yavaşlatma işlemini geri alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir