Petrov Sepang'daki Şansı İçin Temkinli

yazar:

kategori:

Rus pilot, sezon açılışındaki yarışın yıldızlarından biriydi ama Renault’un güç olarak grubun neresinde olduğu konusunda net bir resim ortada olmayınca Petrov, Sepang için temkinli konuşuyor.

Petrov: “Ne bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Burası normal bir pist, Melbourne ise bir cadde pistiydi.”

“Podyumdan bahsetmek zor. Çünkü gerçekçi olmamız gerek. Red Bull, McLaren ve Ferrari çok hızlı. Belki onlarla mücadele etmek için yarış esnasında iyi taktiklerimiz olacak.”

Renault pilotu, bu hafta sonu Mercedes’ten Schumacher ve Rosberg’in de mücadeleye katılabileceğini düşünüyor.

Petrov: “Mercedes’in potansiyelini unutmamalıyız. (Avustralya’da) harika bir yarış ortaya koymadılar ama (Renault’un) nerede olduğunu söylemek zor.”

Petrov, Melbourne’de sıralama seansında son çıkma riskini aldığını ama aynı performansı burada göstermeyi beklemediğini kabul etti.

Rus pilot, sıralamalarda DRS’nin kullanılmasının endişe yarattığını ve Adrian Sutil’in Avustralya’da başına geleni herkesin yaşayabileceğini ekledi.

Petrov: “Burası daha tehlikeli. Burada 5. ve 12 virajlar var, belki de DRS açık olarak sıralamayı çıkarabilirim diye düşünürsünüz. Ne bekleyeceğinizi bilmiyorsunuz. (Sıralamada) DRS’nin neden açık olduğunu anlamıyorum. Bir anlam göremiyorum”

Petrov ayrıca ilk podyumuna kavuşmanın, yaklaşımında bir değişiklik yaratmadığını söyledi.

Petrov: “Hata yapmadığım, mühendisimle birlikte araçta kendimi rahat hissettiğim sürece (yarışı bitirdiğim) konum önemli değil. Her zaman beni fazlasıyla dinlerler”

Bu arada Petrov, akım patronları dâhil gelen tebriklerden memnun kaldığını ama Putin’den henüz bir kutlama gelmediğini dile getirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir