Schumacher Malezya'da "Piyango" Bekliyor

yazar:

kategori:

Yerel saat ile 16:00’da başlayacak olan yarışta şiddetli yapmur bekleniyor ve daha önce Malezya’da yağmur olması halinde büyük karışıklık olduğu görülmüştü.

Schumacher, yağmurlu olması halinde yarışın güvenlik arkasında başlayacak olması nedeniyle daha kolay olacağını ancak yarış başladıktan sonra ortaya çıkacak tehlikeli koşullarda herhangi bir sürücünün kazanabileceğini düşünüyor.

Schumacher “Bugünlerde yağmurlu koşullarda piyango daha az seviyede oluyor. Yağmurlu olması halinde yarış güvenlik aracının arkasında başlıyor ve seçmeniz gereken lastikler söyleniyor.”

“Normal bir yarışta ise karar vermeniz gerekiyor ve daha fazla piyango oluyor. Hazırlıklar açısından zor olacak çünkü kışın yağmurda sürüş gerçekleştirmedim.”

“Barselona’da biraz sürmüştüm ancak çok aşırı yağmurluydu ve pek süremedik. İlk defa bu hafta sonu olursa ilginç bir deneyim olacak. Geçiş lastiği ile aşırı yağmur lastiği arasındaki farkı bilmiyorum ve bir çoğu için aynısı geçerli.”

“Bu açıdan büyük bir piyango olacak. Bakalım bunu kim kazanacak?” dedi.

Schumacher, yağmur riskinin daha fazla olmasına rağmen yarışın geç saatte başlamasını kabul etmekten başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Schumacher “Bernie’ye göre yarışın heyecanlı olması için bu tür koşullarda her zaman yarış olabilir. Yeter ki heyecan eksik olmasın. İşler böyle. Güvenli olduğu takdirde sorun yok.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bence istikbalin için sınav daha önemli, yarışı netten indirip izlersin sonra rahatca.

  2. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    1996-2011 aradaki (arç.-teknoloji-pilot-kurallar)farkınıda unutmamak lazım 🙂 o gençlik zamanındaki hırsı ve isteği malesef 2011 de beklemek hayal olur (ama hırsı ve isteği var yanlış anlaşılmasın fakat o zamanlar başarıya daha çok açtı schumi )

    Ama keşke haksız çıksam herşey sonuna kadarda podyum görsekte valla pistte redbull oldukça birde bizim araç tam randıman vermedikçe hayal kırıklığı oldukça malesef pekte çok umudum yok 🙂

  3. Fan olmak ayrı birşeydir izleme tutkunu artırır.
    Ya normal bir TV proğramı gibi izlersin yada sürücü pilot tutar onu takip edersin bu daha çok heyecan getirir F1'in atmosferi beni çok etkiliyor azda olsa o heyecanı yaşayabilmek için sürekli KARTING yarışlarına katılıyorum özellikle yağmurlu havaları kaçırmıyoruz arkadaşlarla.

    Tebriğin için teşekkür ederim Jetman senin güzel yorumlarını görmek beni sevindiriyor.
    Schumacher ve Rosberg e başarılar umarım hafta sonu yağmur aşırı yağmazda yarış iptal olmaz 😀
    Geçen seneki Kore gibi olmasın…

  4. aha işte gerçek bir f1 sever ve pilot sever
    tebrik ederim canı gönülden f1 aşkını.zira hiç bir şeyle kıyaslanamaz.gerçekten tebrik ederim.niye schumi yada alonso yada hamilton için izleseydin yine sonuç aynıydı.kaçırılmazdı.pilotunu destekliyorsun ve her ne olursa olsun izliyorsun.helal sana.

  5. Schumi piyangodan çıkacaksa çıkmasın daha iyi. Gerçi yağmur sürüşünü de görelim ihtiyar delikanlının;)

  6. Melbourne yarışını YGS sınavı dolayısı ile kaçırdım eve geldim yarışı indirecektim sonuçlara baktım hüsran hüsran üstüne indirmekten vazgeçtim.
    Pazar günü LYS deneme sınavım var gitmeyeceğim yarış için umarım Schumacher adına güzel bir yarış olur podyumda görürsem çok sevinirim…

  7. Eğer yarışı tamamlayabilirse ben podyuma çıkabileceğini düşünüyorum. elbetteki yağmur nedeniyle oluşacak kaosun yardımıyla.
    Ancak şunu istemiyorum yarıştan önce yoğun yağmur yağarsa SC eşliğinde başlayan yarış sıkıcı olur. Üstelik çok fazla yağarsa 2009 daki gibi yarışı iptal edebilirler yine. umarım hafif bir yağmur olur aralıklarla ve hep strateji değiştirmek zorunda kalırlar. Ancak inşallah başında yağmaz.
    Startta kazaya karışmazsa dediğim gibi podyum gelebilir.
    Yağmur ustası göstersin kendini artık lütfen 🙂

  8. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    1996daki korkunç (berbat) ferrari'yi ve 1996 yağmurlu ispanya yarışını unutmayalım 🙂

  9. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    daha araç hazır değil yağmur olmazsa rezil oluruz. çaktırmadan yağmurda puan almak lazım 4 yarış sabırlı olun. şimdi morale ihtiyaç var. schumi çelikten değil ki bu durum onunda psikolojisini bozuyor.

  10. Yağmur olmasında biraz performansımızı görelim. Ne durumdayız bilsek biraz olsun fikir sahibi oluruz.

  11. Duygularıma terman olmuşsun.. Teşekürler

  12. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Ders vereyim derken tur yemesinde o bize yeter :)Hani ders vermek için öncelikle aracın iyi bir performansı olması lazım zira geçen seneki araçtan bu seneki aracın ilk yarış performanslarına baktığımızda arada fotokopi kağıdı gibi değişen bir şey olmadığını görüyoruz.

    Ha iş yağmura çamura kaldı ise zaten araç berabattır ki başka şeylerden medet umarsın.Eskiden schumi sürer diğerleri kaza-yağmur-çamur-fırtına beklerdi şimdi tam tersi cereyan etmekte.Nerden nereye.

  13. bekir  tekoğlu avatarı
    bekir tekoğlu

    tam tahmin ettiğim gibi kurt yola çıkıyor. bir podyum çok şeyi değiştirir. yağmur bize rahmet olur. schumi ders verecek bütün f1 ailesine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir