Renault İçin Sorunlu Bir Gün Geride Kaldı

yazar:

kategori:

Sabah antrenmanında her iki aracında da sorun çıkan Renault, bu sorunları halledene kadar ikinci antrenmana çıkmadı.

Heldfeld: “Bu sabahki sorunlar nedeniyle bugün pek sürüş yapamadık. Dolayısıyla öğleden sonra yapılacaklara öncelik tanımak zorunda kaldık ve yumuşak lastiklerle uzun sürüş yapmanın en iyisi olacağını hissettik. Çok tur atmamamıza rağmen bazı veriler topladık ve bazı şeyler öğrendik; özellikle de yumuşakların yüksek orandaki bozulması hakkında”

“Bunu göz önüne alınca bugün gerçek bir ayar çalışması yapamadık. Her iki seansta da ilk 10’da yer almam ümit verici. Yarın sabah son antrenmanda iyi bir ilerleme kaydetmeye yoğunlaşmamız gerek.”

Petrov: “En iyi gün değildi. Sabahki sorun büyük sürprizdi ve öğleden sonra durumu tam olarak anlayana kadar çalışmama kararı aldık.”

“Sonunda piste çıktığımda araç iyiydi. Ama kalan süre çok sınırlıydı ve herhangi bir ayar çalışması yapmadık. Beklediğimiz gibi burada lastik bozulması çok yüksek, özellikle yumuşak lastiklerde ama kesinlikle daha fazla tutunmaya sahipler ve sertlere göre bir iki saniye daha hızlılar.”

“Bununla birlikte yarın yeni bir gün olacak ve hâlâ iyi bir hafta sonu geçirebileceğimizi düşünüyorum”

Teknik Sorumlu James Allison: “Hem Vitaly hem de Nick, ilk seansın başında frenlemede, ön dikmelerde arıza yaşadılar. Önlem olarak sorunu anlayana kadar araçları durdurduk. İki arızalı parçanın, bugüne kadar hiç kullanılmamış bir partiden geldiğini çabucak tespit ettik.”

“Diğer potansiyel sorunu halletmek biraz daha uzun zaman aldı. Ama sorunun malzemeden kaynaklandığına inanır inanmaz öğleden sonraki antrenmanı ikinci yarısında araçları serbest bıratık, sorunsuz çalıştılar.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir