Vettel: "KERS Olmasaydı Başaramazdık"

yazar:

kategori:

Takım, Avustralya’da KERS’i kullanmama kararı almıştı ama sistemin çok daha yararlı olduğu Sepang’da araçlarına eklemeden edemediler.

KERS’siz bunu yapıp yapamayacağı sorusuna Vettel: “Hayır derim. Sıralamaya kadar kesinlikle oldukça zor bir hafta sonu oldu”

“Araçtan memnundum ama ritmi tutturamıyorduk. Bu yüzden dün, umduğumuz kadar sorunsuz geçmedi. Ayrıca bu sabah da (KERS’in) araçta olacağını biliyorduk. Esas olan, buna inanmaktı.”

“(KERS’i) kullanmadığımız için geçen seferde eleştirilmiştik. Buraya geldik ve sorunlarımızın çoğunu çözdük. bugün (KERS) elimizde olmasaydı, burada oturamazdık; her ikimiz de. Bu yüzden büyük başarı elde ettik; çocukları tebrik ederim. Sıkı çalıştık, bu yüzden memnunuz”

Avustralya’daki farkı burada atamamasına rağmen Vettel, aracında herhangi bir sorun olmadığını ifade etti.

Vettel: “Araçta özel bir sorun yoktu; arıza yaşamadık. Sadece pürüzsüz değildi. İstediğimiz turu atamadık. Biraz trafik vardı. Hatalar yaptım. Bu yüzden güzel bir şekilde her şey bir araya gelmedi. Şimdi yarına odaklanıyoruz”


Yorumlar

  1. yarın ki yarışta rebbulları saf hız anlamında mc larenin geride bırakacağını düşünüyorum

    ferrari ise biraz şüpheli birde pit stop maceraları var tabi..

  2. büyük dediğin mercedes pole derecesinden 2 saniye yavaş…büyüklük bu şekilde mi oluyor acaba merak ettim…

  3. serhat mclaren avatarı
    serhat mclaren

    kers olduğu halde (0.160-vb) gibi fark açabildiler yarışta fazla şansları yoğk

  4. Sacma gelebilir ama sanki Redbull larda kers yok, Mclaren`in bu kadar yakin olmamasi lazim, Avustralya ya gore downforce un daha onemli oldugu boyle bir pistte arada ki 1sn fark nereye gitti abi? 🙂

  5. arkadaşım her haberin altına yazmasaydın keşke
    yok öyle yarın duble falan startta bi yavaş kaldın mı daha ilk saniyede uçar gider o duble

  6. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    yarın normal şartlar altında makleren dublesi var gibi

  7. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    büyükler herzaman korkutur zaten!

  8. rocco junior avatarı

    Bundan sonra haftaya Çin yarışı var ve Mclaren orada yine yakın olacaktır.Kers takılı pistlerde Redbullun işi daha zor.Geçen yarıştaki farka birde şimdiki farka bak.Onların taktığı kers tur başına sadece 0.150sn getiriyor peki ne götürüyor?Mclaren düzlükte start ile beraber geçerse bırakmaz.Tam olarak eşit şartlarda fark yok denecek kadar az iki takım arasında lakin tekrardan kerse ihtiyaç duyulmayan yerlerde özellikle sıralamada Redbull tutulmaz olacaktır

  9. mclaren 2 yarışta kış testlerinden 2 sn daha hızlı helal olsun çok iyi çalışmışlar aracın potansiyeli varmış ama bunu ortaya çıkarmak kolay olmuyor mclaren sadece 2 yarışta bunu başardı tebrikler çocuklar.ben daha 2. yarışta redbulla aynı hızda olmayı hayal bile edemiyorken şimdi onlarla aynı hızdayız.

  10. ferrarilerin lastik sorunları ve dengedeki problemleri yüzünden podyumda olamamalarına üzüldüm ama en azında bi mercedes plotu yerine redbull dan sebastianın polden başlaması çok daha sevindirici :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir