Daha Fazla Sorun Bekleyen Alonso Beşincilikten Memnun

yazar:

kategori:

İlk 4 sırayı Red Bull ve Mclaren sürücülerinin paylaştığı sıralama seansında bu sürücüleri en yakından takip eden isim Fernando Alonso oldu. Alonso, araçta yaptıkları ayar değişikliklerinin olumlu cevap vermesinden ve gridde temiz tarafta olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Alonso “Bugünkü sonuçtan oldukça mutluyum. Dün performans ve denge açısından biraz sorun yaşadık. Gece boyunca bir çok değişiklik yaptık ve araç bugün daha iyiydi.”

“Bunun yanında sıralamalardan önce de çok büyük değişiklik yaptık ve araç sıralamalarda yine gelişti. Böylece bu tür koşullarda oldukça rahattım. Sıralamalarda daha fazla sorun ya da daha kötü pozisyon bekliyorduk. Eğer yarışı tamamlayabilirsek podyumda olabiliriz.” dedi.

Alonso, araçlarını geliştirmek zorunda odluklarını ancak daha iyi olacaklarından emin olduğunu söyledi.

Alonso “Bazı takımlar ilk yarışlarda bizden daha iyi iş çıkarabilirler. Avustralya’da yeteri kadar hızlı değildik ve burada da pol pozisyonu kadar hızlı değildik. Çin 5 gün içerisinde olacak ve orada da zorlu bir hafta sonu bekliyorum. Göreceğiz.”

“Şu anda elimizde olan bu ve her hafta sonundan mümkün olduğu kadar fazla puan toplamalıyız. Belki yarın yarış içerisinde hava koşullarıyla işler tamamen değişebilir. Gelen her koşulları değerlendirmeliyiz.”

“Şampiyonluk mücadelesi açısından çok iyimserim. Oldukça uzun bir şampiyona, bir çok yarış var ve çok şey olabilir. Geçen sene de bazı yarışlarda sorunlar yaşadık. Türkiye’yi hatırlıyorum. 3. seansa kalamamıştım ve 13. oldum. Bir hafta sonra Monaco’da pol mücadelesi verdik. (Aslında Monaco yarışı Türkiye’den 2 hafta önce olmuştu. Kanada’dan bahsediyor)

“Henüz bir yarış geride kaldı ve o yarışta Button ile Webber’in önünde yer aldık. Yarın sonucu göreceğiz ancak tek turda yeteri kadar hızlı değiliz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Bir hafta sonra Monaco'da pol mücadelesi verdik. (Aslında Monaco yarışı Türkiye'den 2 hafta önce olmuştu. Kanada'dan bahsediyor)"

    En güzelini yapmışsın Abdullah. Arada çeviri hatası filan diye suç bize yükleniyor böyle durumlarda ama pilotların yaptığı bariz hataları da göstermek lazım bu şekilde 🙂 Hele de kurdukları bazı garip cümleler yok mu

  2. rocco junior avatarı

    sizde fesatlık mı var peki zekeri gerisayım?

  3. ismail uçar avatarı

    nasıl yani????

  4. adındaki sayın kişiliğine hiç uymuyor değiştir bence

  5. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    avukatlık mı var sizde kardeş hangi baro?

  6. destekleyenle destelenene bakınca ahlak tartışması yapmamak lazım zaten dimi.

  7. Son bölümde tek set yumuşak lastik kullandığı düşünülürse ve iyi sürüşü dikkate alınırsa ( öndekilerin ufak bir hatasında ) ilk 3 ü zorlayabilir.

  8. rocco junior avatarı

    yok ahlaksızlıkta değil ama zekeri sayınlıkta anladın sen onu;)

  9. yok o konuda da zorlar ama eline su dökemeyeceği pilotlar çok 😉

  10. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    ahlaksızlıkda mı!

  11. işte seni raikko'dan ayıran bu. Sen takımın sahibi gibi konuşuyor ve ağlaşmıyorsun. Her ne kadar seni anlamakta ve hazmekte zorlananlar olsa da, iki de bir ısıtıp ısıtıp asla anlayamayacakları olayları getirseler de sen EN BÜYÜKSÜN

  12. Şu anda beşinciliğe tutunup öndekileri startta yada olağandışı durumlarda geçerek iyi puanlar toplarsa ve bahsettiği gibi Avrupa yarışlarında gelişim gelecekse gayet iyi.Ama testlerden sonraki bu performans hayal kırıklığı.
    Massa için söylenecek bir söz yok.Bu lastikleri çok sevdiğini söylemişti,çok motiveydi ama araçtaki sorunlardan dolayı beklediğimiz Massa'yı göremedik.Massa'nında iyi sonuçlar alması lazım.Tabii bunlar eğer araç gerçekten gelişecekse geçerli.Yoksa hiçbir anlam ifade etmiyor.

    Alonso bu arada Türkiye GP'sinde behsetmiş,son yarışımız olabilir.DTM,LeMans,Moto GP,WTCC yi kaybettikten sonra birde F1'i kaybedersek…..Belki takvimdeki en iyi pist değil ama çoğu pistten daha güzel bir pist.Umarım çok kalabalık olur ve takvimde kalırız.

  13. rocco junior avatarı

    Gidişata göre en iyi 5.olucaktık ve şükür bereket versin=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir