Mercedes Arka Kanat Sorunu Yaşamış

yazar:

kategori:

Mercedes GP pilotları, nispeten güçlü geçen antrenman seanslarının ardından sıralamalarda yine bekleneni veremediler ve yarışa 9 ile 11. sıradan başlayacaklar.

Schumacher “Bugün arka kanat aktivasyonunda sorun yaşadık ve ne yazıkki bu 2. seanstaki turumu ekledi. Aracı sürmek zorlaştı. İlk sürüşlerde sistem iyi çalıştığı için bu sorunu yaşamak kötü oldu.” 

“Kanatla performans daha iyiydi bu yüzden kullanmamız gerekiyordu. Her şeye rağmen çalışanlarımızın sıkı çalışması sayesinde geliştiğimizi söyleyebilirim.” dedi.

Rosberg “Takım burada gelişim sağladı ve 2. seansta dengemiz iyiydi. Ne yazıkki 3. seansta bunu kaybettik ve bununla birlikte arka kanatta sorun yaşadık. Sonuç olarak performans çıkaramadık ve bu sinir bozucu.” 

“Araç şu ana kadar gösterebildiğimizden daha iyi ancak niçin şu ana kadar performans çıkaramadığımızı anlayamıyoruz.” dedi.

Ross Brawn “Aracın istikrarı konusunda sorunlar yaşıyoruz. Nico ile Michael’e henüz neler yapabileceklerini gösterebilecekleri araç veremedik.”

“Aracın çok iyi çalıştığı ve performansın açık olduğu zamanlar oluyor ancak çoğu zaman sistemler düzgün çalışmıyor.”

“Açık bir şekilde istediğimiz yerde değiliz ancak daha rekabetçi olmak için sıkı çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ]güzel bir kalkış bekliyorum ikisindende

  2. arac gercekten dengesiz otesi ve yavas,sumı ne yapsın cumadan berı rosbergden hızlı adam 7 dunya sampıyonundan bahsedıyruz arkadaslar, var mı baska boyle bır efsane ne kadar sacma tartısmalara gırmıssınız..Araç iyi olsa sumı her turlu ılerliyen yasına ragmen yıne farkını gosterır..

  3. İki pilotunda kendini zorlayıp çıkabilecekleri en iyi yere çıkmaları lazım kaybedecek birşeyleri yok…

  4. evet, bu hafta da bize ayrılan bölümün sonuna geldik, bir başka yarışta tekrar görüşmek üzere.

  5. yarınki hedefimiz 5.lik yani renaultlar ve alonso ve massa daha ötesi mucize.

  6. ahmet kara arkadaşımızla thrilllercd arkadaşımız araındaki cevap şu sadece 0.01 sn den bah-hsediyor thrillerced izleyiniz

  7. evet;ahmet kara arkadaşımızla thrilllercd arkadaşımız araındaki cevap şu sadece 0.01 sn den bah-hsediyor thrillerced izleyiniz

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    daha açık konuşun Gokhan bey 🙂

  9. işte mclareni satın almak brawnı satın almaktan 25 kat daha zor bir seçim olurdu hem takım adınıda değiştiremezsin öyle kolayca sonucta köklü ve tarihi bir takımı satın alıyorsun brawna 100milyon dolar verdilerse mclarenin altyapısı ve teknolojisi brawnın 25 katı daha fazla eder….

  10. Hafta başından beri Schumi Rosbergden hızlı idi.
    Schumacherin son turunda DRS sistemi arıza yaptı ve kapanmadı tüm turu öyle bitirmek zorunda kaldı…

  11. İşine geldiği gibi yorumlamaya devam et. Peki, Nico Q2 'nin son turuna kadar neden Schumacherden 1 tur bile daha hızlı zaman atamadı ? Peki bu sana nasıl geliyor ? Hani tahminlerde bulunuyorsun ya sanırım buna da bir tahmin yapabilirsin.

  12. Auto Motor Und Sport'un Ross Brawna dayandırdığı habere göre 7. virajda DRS çalışmamış. Bu da yaklaşık bir saniye kaybettirmiş.

    http://www.auto-motor-und-sport.de/formel-1/mercedes-gp-immer-wieder-dieser-verflixte-heckfluegel-3636772.html

  13. mehmet ceviz avatarı

    inşallah öyledir.ama bu hondadan kalma mühendislerle bu iş olmayacak.napsak netsek acaba haug ustanın tanıdığı mclaren mühendislerinden birkaçını kaçırsakmı acep.nede olsa yıllarca beraber yiyip içmişlikleri var.bi yemeğe davet eder gazozunun içine uyku hapı sonra doğru fabrikaya ya bizimle çalışırsınız yada ayakaltlarınızı tuzlayıp keçilere yalatırız deriz onlarda mecbur kabullenir.

  14. Cuma ve Cumartesiyi göz önüne aldığımız zaman, Rosberg'in Schumacher'den tek hızlı olduğu an Q2 deki son tur. Cumanın ilk testinden o ana kadar Schuminin bariz bir üstülüğü vardı. Dikkatli takip edelim.

  15. İlk 10 içinde bütün pilotlar S2'de, S3'teki derecelerini geliştirmiş ama Schumacher daha kötü bir derece yapmış. Bu en azından bazı şeyleri açıklayabilir

  16. lazım dı.

  17. o konuda katılıyorum. ne pilotların altında iyi arabalarla şampiyon olduğunu gördük.pilotların suçu yok. araç iyi değil ve takım mekanikerleri bu aracı geliştiremiyor. birde şu konu çok ilginç veya ben gözden kaçırıyorum. önceden pist rekoru diye bişey vardı. bunlar kıramıyor mu bu rekoru yoksa artık ağıza mı alınmıyor. maden rb ve mclaren çok iyi avusturalya da en iki rekor çıkması lazım ?????????

  18. ikinci bölümde rosbergin attığı iyi tur derecesini pilotların tamamı dereceleri geliştirerek elde etti mesala alonso 0,800 daha iyi derece elde etti ikinci turun ilk tur derecesine göre malum pist koşulları burda zamanı ileri taşıyamayan schumi oldu bırak ileri taşımayı 1 sn ye yakın geride kaldı bunun açıklamasıda yapıldı zaten.bütün antrenman turları 3.bölüme kadar ki sıralama derecelerine bak ona göre bir mukayese yap daha sağlıklı olur.he 0,100/0,200 geride olur ve nedensiz tamam eyvallah ama durum bu değil.

  19. samet  birol avatarı

    zamanında mercedes mclareni satın almalıydı bence

  20. dostum kasteddiğim f1 in verilerine değilde kişisel tatminlerine göre yorum yapan arkadaşlardı.tur dereceleri, zamanlar aradaki farklar ve nedenleri bu kadar gözümüzün önündeyken yapılan tuhaf yorumlara atıfta bulundum.schumacher i geçen hafta hepimiz eleştirdik evet kötüydü.ama burda haksızlık yapmaya gerek yok bir suçlu varsa o da pilotlar değil tabiki …

  21. usta teknik konusunda dışarı bilgi mi veriyorlar ve bizim haberimiz mi yok veya bize bilgi verebilecek biri var mı tanıdığın? duyduğumuz okuduğumuz neyse o. en kesin olan tur zamanları. ben bir ara mgp nin sitesinden google vasıtası ile çeviri yapıp birşeyler öğreniyordum birde kuzen mercedeste almanya da onunla yazıştıklarımız. o kadar

  22. Siralama seanslari boyunca Schumi`nin en iyi derecesi 1:36.904.. Nereden baksaniz Schumi 5 hizli tur atmistir, hepsinde mi kanat calismadi? Rosberg`in en iyi derecesi de 1:36.388, Rosberg`in Schumi`ye attigi gecen seneden kalan yarim saniyelik fark devam ediyor gibi geliyor bana..

    Arac ise bence gayet iyi ve daha iyi olacak, buna eminim, yalniz Mercedes testlerde soyle bir hatami yapti acaba, Ornegin elinize bir tugla aliyorsunuz ve bunu 25 metre yukseklikten atiyorsunuz kirilmiyor, guzel dayanikli diyorsunuz. Ama araca performans eklediniz ve yukseklik atiyorum 30 metre ye cikti, tugla bu sefer kirildi veya yamuldu, bazi parcalar bu yuzden sorun cikariyor olabilirmi? 🙂

  23. f1 teknik bir spor arkadaslar teknik donanımdan yoksun yorumlar gerçeği yansıtmaz.
    schumacher bu hafta sonu rosbergden hep hızlıydı burası kesin ikinci bölümün son turuna kadar da böyle devam etti.ancak son turda ki derecesine bakarsak yaklaşık 0,800 kadar bir zaman kaybını görüyoruz belki çok iyi bir turla 1 sn kaybetti.bu normal değil haliyle, ben ya bir yerde pistden dışarı çıktı veya trafiğe takıldı bir engelleme oldu diye düsünüyordum ki arka kanatla ilgili problemi takım ifade etti.o dereceyi yaparken arka kanatın hiç çalışmadığını gayet net bir şekilde söyleyebiliriz belki ekstra prob. olabilir ama burda schumacher in hatası yok elinden geleni yaptı eğer sizi 1 sn kadar yavaşlatacak bir probleminiz varsa bunu engelleme şansınız yoktur. bu hafta sonu itibariyle takım arkadaşından hızlı ve genel anlamda rekabetçi olduğunu gösterdi.

  24. ne zaman çalışacak şu aracın doğru dürüst

  25. Ömür törpüsü müsün Mercedes-Gp anlamadık gitti.

  26. mercedes gp nin kendi sitesinde fan bölümünde yapılan bir yorum vardı. google nin almanca dan çevire bildiği kadarıyla size aktarayım. taraftarlar mercedes gp mekanikerlerinden birinin söylediğini iddia ettiği bir söz üzerine tartışıyorlardı. mercedes gp mekanikerlerinden biri şöyle bir laf ediyor "biz aracı mekanikten daha çok elektronik sistemlerle kontrol etmek düşüncesindeyiz. böyle bir sistemin ayarları çok zor ve sıkıntılı bir dönem yaşatacaktır. hızlı takımlar daha çok mekanik sistemleri kullanıyor. biz geleceğin f1 aracını yapmak için çalışıyoruz.bizim işimiz bittiğinde geri dönüş olmayacaktır." daha kış testleri bile başlamamıştı bunu okuduğumda. bende burada ki yazılarımda bunu iddia ettim mercedes geleceğin arabasının peşinde. hala aynı inancımı koruyorum. turbo motorlar için mgp patronu teknolojiyi ilerletecekse olabilir gibi birşey söyledi. sanırım mekanik kısmı gözden kaçırıyorlar bizimkiler.

  27. Kerem Toprak avatarı

    Aslında ne oluyosa 3 .antrenman da oluyo sıralamalar kadar önemli bence. ne hikmetse diğer takımlar gelişim kaydediyor. MPG dercelerini iyileştiremiyor. geçen senede böyleydi bu senede.1.ve 2. antrenman iyi 3. de ve sıralama turlarına çuvallıyorlar. barcelona testlerini baz alırsak şansızlık gibi duruyor. ama mantık çervesinde düşünürsek demekki gerçekten yavaşlar. Sert ve yumuşak lastik problemi veya arka kanat arızası deyip geçelim bugün ama artık bir ilerleme olsun. Yarınki yarışta umarım bizi şaşırtırlar:)

  28. Ross Brawn q2 nin sonunda kameralar kendisini çekince kafa sallamaya başladı. sanki adama düzgün araç verdinizde başaramamış gibi. çok sıkılmaya başladım bu repliklerden ve tavırlardan. Bari enazından yarın sert lastikle başlatıp düzgün bir strateji belirlerinde mümkün olduğunca yukarda kalalım.
    Ayrıca heran yağmur yağacağınıda düşünecek ollursak mümkün olduğunca stabil bir yarış çıkarmaya gayret etmeliyiz.

  29. her yarış bi bahane uyduruyorsunuz bu da sonuncusu arka kanat çalışmadı kers çalışmadı istikrarsız araç uyutun milleti bakalım nereye kadar renault bile geçti sizi haberiniz yok schuminin de artık kendini toplaması lazım sıkmaya başladı sürekli rosberge geçilmesi

  30. Araç iyi değil orası belli, Schumacher olayına gelince, severim kendisini, yıllarca zevkle izledim ama Nico kadar iyi değil artık anlaşılan. Ama istikrarıyla bişiler yapabilir belki. O da araba patlamazsa veya biri arkadan toslamazsa 🙂

  31. Arkasında yine Algesuari var, o kaçırsa bile Buemi kaçırmaz 🙁 Nedir bu Toro Rossolardan çektiğimiz

  32. Ross Brawn " Nico ile Michael'e henüz neler yapabileceklerini gösterebilecekleri araç veremedik."

    Buna %100 katılıyorum veremediniz ne Schumiye nede Rosberg e efsanenin dönüşü ile izleme tutkum tekrar artmışken siz onuda mahvettiniz…

    Birde aklıma takılan ikiside aynı sorunumu yaşamış ?

  33. hep sorun hep sorun apacağınız arabayı ya

  34. Neyse. Yarın Schumi sert lastikle başlarsa birşeyler olabilir.

  35. hikaye anlatmayın artık yeter

  36. ALİ  ULUSOY avatarı

    Ross Brawn "Aracın istikrarı konusunda sorunlar yaşıyoruz. Nico ile Michael'e henüz neler yapabileceklerini gösterebilecekleri araç veremedik."

    Ross takım aynı motorla 2009'da şampiyon oldu.Momentum kaybedilirde bu kadarda kaybedilmez.Pilotlara lafım yok,motorada yok.Mühendislik departmanı yatıyor gibi geldi bana.

  37. Bak orda kimin adı yazıyor ross brawn demi yani o yorum onun kendi düşünceleridir.

  38. kasım ali aytekin avatarı
    kasım ali aytekin

    Of be Ross ne biçim araç yaptınız bir yeri çalışsa diğer yeri bozuluyor toplama Murat gibi oldu bu araç :S

  39. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ross Brawn " Nico ile Michael'e henüz neler yapabileceklerini gösterebilecekleri araç veremedik."

    Schumachere Kötü Pilot Diyenlere Bir Kez Daha Duyurulur..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir