Massa: "Mükemmel Bir Tur Atamadım"

yazar:

kategori:

Red Bull ve Mclaren sürücülerinin ilk 4 sırayı elde ettiği Malezya’da Ferrari’den Fernando Alonso 5. olurken Massa 7. sırada kaldı.

Massa “Özellikle ilk dört sürücünün zamanlarına bakarsak kesinlikle kolay bir seans değildi. Diğerleriyle mücadele ettik ancak en iyilerle kıyaslarsak yarın defansif bir yarış çıkaracağız.”

“Strateji açısından kuru zeminde gerçekleşen bir yarış olursa 3-4 pit stop olur. Yağmur yağarsa her şey olabilir ve olaylara hazır olmalıyız.”

“Bugün en iyi beşinciliği umabilirdik. Mükemmel bir tur atamadığım için bunu başaramadım ancak en azından pistin temiz tarafından kalkacağım.”

“Aerodinamik yere basma gücü eksikliği yaşadığımızı biliyoruz: bu konuda çalışıyoruz ancak gelişme sağladığımızıda üst sıralar için mücadele edebiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. aldığın son pol ün üzerinden nerdeyse 2.5 sene geçti be massa,kazadan sonra bir türlü toparlanamadın.2007-2008 hatta 2006 sezonlarını mumla aratıyorsun 🙁 🙁 böyle gidersen bu sene ferrari deki son senen olacak gibi duruyo….

  2. 2009 macaristandan sonra zaten iyi bi tur attığını göremedik senden gerçi 2 yıldır ferrari de pek iyi araç üretemiyor o ayrı mesele ama bariz takım arkadaşlarının gerisinde kalmaya devam edersen perez yerini alır yetişiyor alttan yavaş yavaş…

  3. Atma zaten kızarlar:)
    Lanet olsun deme:)
    Onun sponsoru var:)
    Nesin sen:)
    Sonunu düşün:)
    O böyle istiyor:)

  4. rocco junior avatarı

    aslında sorun direk lastik ısıtması değil,ön bölümdeki kayıp lastikleri zaten doğru aralıkta çalıştırmamızı engelliyor.Şunun gibi motorda arızaya sebep veren bir parça vardır kırılır motor yanar ama sen genel olarak motorda sıkıntı yaşamazsın.Dolaylı yoldan lastik sorunu ama direk olarak ön tarafın tutunamaması.Ferrari belli ki arka tarafla çok uğraşınca öndeki dengeyi kaybetmiş.Ve evet aşağıdaki arkadaşın dedikleride doğru artık Massa ve Alonso nun yapacağı pek fazla da bir şey yok.Massa bir çıt daha yukarı taşıyıp aracı araya girenlerin önünde kalmalı tek yapılabilecek bu ama ondan da aman aman bir perfonmans beklemiyoruz araç bu kadar kötüyken.Kesinlikle yönetim değişmeli başarı olsun olmasın artık kaçınılmaz bence.Direnmenin anlamı yok hadi ben savundum biraz da fanlıktan ötürü bekleyelim dedim lakin kabullenmekte lazım bazı şeyleri artık olmuyor.Ya idare hepten değişecek tasarım ekibiyle ya da belli başlı kişiler.Halen 2000lerin başındaki gibi bir anlayış var gerek testlere gerek araç tasarımına yaklaşımında takımın.Eskiden olsa kaynak yoktu,iyi pilot ve mühendisler yoktu derim.Şimdi öyle bir durum da yok tamamen idare yanlışıdır bu.

  5. ismail uçar avatarı

    hatta 1-3 kirli taraf asıl yarış çizgisi 2-4 den geçiyor görünüyor 🙂

  6. merak ettiğim bir konuydu. tam soracaktım. açıklamışsınız teşekkür ederim:)

  7. hatta 2007'de 2. ve 4. başlayan mclarenler, 1. ve 2. olmuşlardı startta. yani ne demek istediğim anlaşılmıştır herhalde:)

  8. burada çok belirgin şekilde temiz/kirli taraf ayrımının olacağını sanmıyorum. hem akşamları yağmur yağıyor, hem de normal yarış çizgisi gridin ortasından geçiyor gibi.

  9. hocam zaten ferrarinin tek şansı tek tur atmak Q3te bile yumuşak lastik kullanıyor yani yumuşak lastik kalmıyor Q1e ferrarinin tek turda lastik sorunu var bunu düzeltirlerse hızlanabilirler massaya gelince artık son demlerini yaşıyor ferraride. benim kanaatim son yılı bu. tamam kaza yaptı toparlama falan ama kazanın üstünden nerdeyse 2 yıl geçti hala gözle görülür şekilde yavaş. zorlama yok nerde o eski massa 2007 2008 yıllarında pole canavarıydı valla en çekindiğim pilottu sıralamalarda. gelir polü alır ve garaja dönerdi. şimdi öylemi çıkıyor sanki zorla yarıştırıyorlar gibi bi tur atıyor takım arkadaşından bariz geride kalıyor mücadele etmiyor acilen kendine gelmeli.

  10. Yarıştan önce , araçların gerçek performanslarını görmek için yağmurun yağmamasını istiyordum. Şimdi araçların gerçek performanlarını gördüğümüze göre , inşallah yağmur yağar diyorum 🙂

  11. kan mevsimi avatarı

    sana veya alonsoya değil başınızdaki o straji uzamanları zannedenlere söynelenecek çok laf var ya burası yeri değil.ferrari kendini hala 2008den önceki yıllarda olduğunu zannediyor galiba çıkıyım son bi tur atayım polü alayım,yok öle bedava pol.bir tur fazla atsan nolcaktı ki en fazla yarışta bi tur önce pit-stop yapardın bunu nasıl kafanız almıyor,gerçi o kadar mükemmel bi araç yaptınız ki q3 te yumuşak lastik kullanıyorsunuz.o seansı 1.tamamladın ona sevin bari,YAZIK,GERÇEKTEN YAZIK…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir