Takımlar Harcamaların Kısıtlanması Konusunu Tekrar Görüşüyor

yazar:

kategori:

Gelen haberlere takımlar birliği (FOTA)’ya bağlı takımların Sepang yarışı öncesinde harcamaları kısıtlama, dışarıdan gelen destekler, gelecekte KERS ve motor üstünde yapılan harcamalar ve sınırları aşanların ne olacağı gibi konuları görüşecekler.

FOTA Başkanı Martin Whitmarsh, Harcamaları Kısıtlama Anlaşması’nı yenilemenin sporun ve takımların geleceği için hayati olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh “Bu önemli. Kısıtlama içerisine motorları da dahil etme düşüncesi var ve bu makul bir fikir. Ancak büyümeye ve geliştirmeye devam etmeliyiz. İnsanlar farklı düşünceleri söyleyebilirler ancak ilerlemek zorundayız.”

“F1’in buna ihtiyacı var. Harcamaları kontrol etmeden ve azaltmadan F1’de daha fazla sorun olacağını biliyoruz ve bunu bilmek için pit alanında çok fazla ilerlemeniz gerekmiyor.”

“Bazıları için bu konu gerçek anlamda büyük öncelik olmayabilir ancak bunu yapmazsak yarışabilecek rakip bulamayız. Bu kadar basit.”

“Ben Mclaren’i temsil ediyorum ve takımlar da rekabetçi olmak için harcamaları aşağıya çekmek zorunda olduğumuzu söylüyor.” dedi.

Bu arada Red Bull ve Toro Rosso’nun, planlanan yeni değişikliklerden bazılarına karşı çıktığı söyleniyor. Whitmarsh ise bu konuda açıklama yapmaktan kaçındı.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir