Newey: "KERS İçin Çabuk Çözüm Yok"

yazar:

kategori:

Vettel’in ilk iki yarışı kazanmasına rağmen Alman pilot ve takım arkadaşı Mark Webber, KERS sorunlarıyla karşı karşıya kaldı ve her ikisi de sistemlerden tam olarak yararlanamadı.

KERS’in yine önemli olacağı Çin GP’nin, Malezya GP’den hemen bir hafta sonrasına gelmesi ile Red Bull Teknik Patronu Adrian Newey, sorunların üstesinden gelmenin daha başında olduklarını kabul etti.

Newey: “Gerçek şu ki, daha emekleme döneminde bir sistem bu. Biz üretici bir takım değiliz. Bu yüzden KERS’i kendi başımıza geliştirmemiz gerekiyor; ki bu alanda geçmiş tecrübemiz yok”

“Bunu ayrıca sınırlı kaynak, sınırlı bütçe ve sınırlı tecrübe ile yapıyoruz. Bu yüzden dik bir öğrenme eğrisindeyiz. Bu öğrenme eğrisinin zirvesine çıkmak ne kadar süre alır, daha belli değil”

Sorunu çözmenin uzun zaman alıp almayacağı sorusuna Newey: “Gerçek şu ki, durumun böyle olacağını işaret eden hâlâ yeni sorunlar buluyoruz.”

Red Bull’un karşılaştığı KERS sorunlarının bazılarının, Newey’in RB7’de benimsediği aşığı agresif paketleme olduğu söyleniyor ama Newey, takımın bu konuda sınırları çok zorlamadığını belirtiyor.

Newey: “Öyle düşünmüyorum. Eğer sorunlarımız tamamen paketleme ile ilgili olsaydı, cevap evetti ama öyle değil.”

Malezya’da KERS’i kullanamayan Webber, kalkışta çok yer kaybetti ve sonrasında bunları telafi etmesi çok zordu. Öte yandan Vettel’e de yarışın ikinci yarısında sistemi kullanmaması söylendi.

Newey: “Mark’ın sorunu nedeniyle kalkış dâhil olmak üzere bütün yarışta (KERS’i) kullanamadı. Kalkış çizgisine gelinen turda sorun oldu; yeni bir sorundu, önceden hiç karşılaşmamıştık”

“Seb’in karşılaştığı sorunda onunla (KERS’le) devam edebildik ama güvenlik açısından kapatıp risk almamanın en iyisi olduğunu düşündük”


Yorumlar

  1. Neden kendi Kers sistemlerini üretmeye çalışıyolar ki? Renault'un gayet güzel çalışan bir sistemi var, Motor Renault olduğuna göre monte etmeside o kadar zor olmasa gerek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir