Red Bull Güç Dengesinden Emin Değil

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyonu, hem Avustralya’da hem de Malezya’da damalı bayrağı en önde geçti ve sezona mükemmel bir başlangıç yaptı. Ama hem yarış içindeki performanslara hem de Sepang’daki sıralamalara bakınca rakiplerinin ne kadar yakın olduğu tam belli olmadı.

Takımının esas rakibi McLaren karşısındaki avantajı sorulan Newey: “F1’de bunun normal olduğunu düşünüyorum. İşler değişir ve evrim geçirir.”

“McLaren, Melbourne’ye kıyasla burada sıralamada çok daha yakındı. Bunun ne kadarı pistin doğası ve ne kadarı son iki haftada araçlarını geliştirmiş olmalarına bağlı, bilmiyorum. Çünkü onların aracı hakkında yeterli bilgim yok”

Red Bull’un teknik patrobu ayrıca lastiklerin, gerçek performansların okunmasını zorlaştırdığını belirtti.

Rekabet durumunun araç-lastik-pist karakteri kombinasyonu ile karmaşık bir hale gelip gelmediği sorusuna Newey: “Tamamıyla mümkün. Bunu önceden de gördük”

“Ferrari ve McLaren’in şampiyonluk için mücadele verdiği birkaç sene geriye gittiğinizde, farklı lastikler kullandıklarını görebilirsiniz. Bu da bir yarışta bir takıma, diğer yarışta diğer takıma yaramıştır. Bu senede etken olduğu neredeyse kesin”

“Lastikler hepimiz için muazzam bir öğrenme dönemi oluşturuyor. Kimse şu anda tam olarak anlamış değil. Ayardan ayara özel bir farklılık diyemem ama dengedeki çok küçük değişiklikler, bozulmada çok büyük farklılıklar yaratabiliyor.”


Yorumlar

  1. Ben hala Redbull`un Malezya da kersi adam gibi kullanamadigini dusunuyorum, hatta kullanmamis bile olabilirler. Avustralya`da 1sn fark attilar, Malezya`da fark 0,1sn ye dustu, bildigim kadariyla Malezya pisti Avustralya pistinden daha teknik bir pist, Eee? nereye gitti 1sn lik fark? Mclaren neredeyse hic guncelleme yapmadan 1sn daha kazanmis olamaz degilmi? Bence Redbull siralamalarda hala acik ara onde..

  2. bana kalirsa china yarisinda farklar cok yakin olcak, sanki mclaren ve ferrari biraz daha rekabetci olcak redbull a gore cunku pist yapisndan dolayi. bakip gorecegiz. acaba dananin kuyrugu kopacakmi :)))

  3. redbull hala yarış performansı olarak 0.3,0.4 sn daha iyi ama tek turda mclaren ile arasında fark yok gibi avrupada rekabet dahada kızışacağa benziyor. avrupa sezonunun ilk ayağı olan istanbulda özellikle ferrari ve mclaren büyük bir atılım yapacaktır mercedeside buna dahil edebiliriz. ama çinde yine mclaren-redbull arasında mücadele yaşanır. polü kim alırsa o kazanır diye tahmin ediyorum.

  4. rocco junior avatarı

    mclaren yarış hızını ferrari sıralamayı biraz daha geliştirirse redbulla kolay ekmek yok:Dbu haftasonu sıralama benzer olucaktır.ama lastik konusunda çok haklı.mclaren ve redbull diğer tüm takımlara göre sıramala turunda lastik setupını ideale oturtmayı başarmış.belli ki daha iyi anlamışlar lastiği.çünkü sıralama farkı anormal

  5. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Kimseyi geçmesine gerek kalmıyor da ondan

  6. yeter artık sıkıldım bu vettel in zafer cıglıklarını duymakdan bu alonso ne kadar sansız adam 4 sene sapmiyonluk mücadelesi verdi hc birinde altında en hızlı arac yoktu kazanmak iicn en ideal yere gecti şimdi de karsısına newey cıktı

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull u sıralamalarda geçmeden mağlup etmek imkansız. vettel inanılmaz derecede iyi bakıyor lastiklerine

  8. alonzomanyaa  avatarı

    Ben mclarenin sıralamalar dışında 2. takım olduğunu düşünmüyorum. Ferrarinin yarış temposu daha iyi sanki mclarene göre. Bizim balta Alonso startta 2-3 sıra kaybedene kadar kazansa belki görürüz aracın gerçek performansını RB lerle farkın mclarenlere göre ne oranda açılıp açılmadığına bakarak. İnşallah şu sıralama ve start olayı da düzelirde ferrari olması gereken yere geri döner.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir