Domenicali: "DRS Sorunu Podyuma Mal Oldu"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, yarışın başlarından itibaren ayarlanabilir arka kanadını kullanamadı ve bu nedenle Lewis Hamilton’u geçmekten zorlandı.

Alonso: “Lewis’i düzlükte geçebilirdik. Çünkü tempo açısından net bir fark vardı. Bu yüzden Fernando’nun Jenson’a atak yapma şansı da vardı.”

Hamilton’u geçmeye çalışırken kanadına zarar veren Alonso’nun sürüşünü öven Domenicali, İspanyol pilotun hata yapmadığını söyledi.

Domenicali: “Geçiş yapmaya çalışırken bunu söyleyemezsiniz, çünkü aradaki performans farkını görüyorsunuz. Onun sürüş şeklini seviyorum. Muhteşem. Bu sene göz önüne alınacak bir başka şey de yarış çizgisinin dışına çıktığınızda büyük sorunlar oluşması. Bütün piste bakın, dıştaki kauçuk kalıntıları ile hep kirli”

“Sorun, çizgiyi tutturmak. Çizginin dışına çıktığınızda lastiklerinize kalıntılar geliyor ve performans kaybediyorsunuz. Temiz bir durumda geçiş yapma şansınız yoksa bu sene işlerin biraz aldatıcı olduğunu düşünüyorum. Nasıl söylenir.. Risk almanız gerekiyor. Çünkü kolay değil. Durum bu. Utanç verici. Çünkü arka kanatta sorun olmasaydı gerçekten atak yapabilirdik”

Ferrari, sıralamadaki hüsranın ardından yarıştaki temposu ile cesaret buldu.

Domenicali: “Elbette  yarış tempomuzun, sıralamadan daha iyi olduğunu biliyoruz. Bana göre anlaşılması gereken en önemli şey lastiklerin yarış süresince nasıl kullanıldığıdır. Çünkü bugün, aynı aracı kullanan pilotlar arasındaki farkın ne kadar olduğunu gördük. Bu yüzden önemli bir etkisi var”

“Ama aracımıza yere basma kuvveti eklememiz gerekiyor. Performansımızda kilit unsur bu. Çünkü bunu yaparsak, gridde öndekilere yaklaşmaya başlayabiliriz. Araçlarımızın, iyi bir kalkış yapamayan Webber’in arkasında kaldığını görüyoruz. Orada performans kaybediyoruz. Ardından da ilk virajda trafikte kalıyorsunuz.”

Yani sıralamalarda daha iyi çalışmasını anlamaya odaklanmamız gerektiği çok açık. Çünkü dün (Cumartesi) gördüğümüz fark çok büyük. Kıyaslama yaparsanız -önceden de dediğim gibi şu anda Vettel’i hesaba katmanız gerek- bugün McLaren ve Webber ile podyum için mücadele ediyorduk. Birçok şey öncelikle aracın yere basma kuvvetine bağlı; sonrasında da lastikleri nasıl kullanacağınızı anlamaya… Çünkü bu, çok önemli olan bir başka etken”

Domenicali ayrıca çok fazla pitstop olmasının takımların kafasını karıştırdığını ve hata riskini arttırdığını belirtti.

Domenicali: “Elbette ilzyenler için neler olup bittiğini anlaması kolay değil. Çünkü takımlar için de anlaması kolay değil. Ama durum bu. bu sene oyunun bir parçası. Bunu göz önünde bulundurmamız gerek. Bu açıdan herhangi bir mazeretimiz olamaz. Pitstop sayısının fazla olması, pitte yaşanacak bir sorun riskini ve mükemmel olmak için takım üzerindeki baskıyı arttırıyor.”

Ve ne yazık ki Felipe’nin pitstopunda bir sorun yaşadık, lastikte. Çok sıraya mal oldu. Çocuklar üzerinde çok baskı var ve her zaman mükemmel olmanız gerekiyor. Çok süre kaybettiğinde tamamen geri düştüğünü gördünüz. Ardından zorlamalı ve lastiklerinizi kullanmalısınız. Yani hepsi birbiriyle ilişkili. Bu sene yeni bir durumun oluştuğu kesin”


Yorumlar

  1. ya siz sadece alonso nun kaçan podyumundan bahsedyosunuz ama siz massa nın da podyumu kaçırmasına sebep oldunuz. bundan niye bahsetmiyorsunuz? haa bahsederseniz tamamen çuvalladığınız ortaya çıkacak öyle değilmi. yusuf arkadaşımıza aynen katılıyorum. mc laren ve ferrari pit duvarı ve pit ekibi dün tamamen işi batırtı.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    mclaren ve ferrari duvar ve pit ekibinin beraberce çuvalladığı bir yarıştı. birde mazeret üretiyorlar.

  3. Bir bakalım bu kez aracın neresinin çalışmadığını söyleyecekler. Maşallah aracın bir yerini düzeltseler, başka bir yeri bozuluyor.

  4. MGP yetkililerinden tık yok halen. Sadece Schumi dün geliştirmek için çalışmalıyız demişti. Brawn dan inciler bekliyorum.

  5. dün işi yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. sizin yerinizde red bull ekibi olsaydı iki pilotunuz da podyumda olurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir