Horner: "Vettel Malezya'daki En Soğukkanlı Adamdı"

yazar:

kategori:

Red Bull Takım Patronu ayrıca kalkışta KERS sorunu nedeniyle geri kalan Mark Webber’i de unutmadı.

Webber: “Polü almayı başardık ve yarışın çoğun turunda liderlik yaptık. Bana göre bu, Sebastian’ın yaptığı iyi iş. Açıkçası Mark’ın olayında bugünden çıkarmamız gereken dersler oldu. Aracımızda KERS’in ilk yarışıydı ve çok ders çıkardık.”

“Ferrarinin çok güçlü bir yarış temposu olduğunu gördük. Bu yüzden kendi performansımızı iyileştirmeye odaklanmalıyız. Sezonun ilk iki yarışını kazandık; muhteşem bir başlangıç oldu. Çin’e giderken bu formun üzerine koymayı amaçlıyoruz”

Horner, Vettel’in mükemmel bir sürüş gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Horner: “Sebastian’dan bugün yine harika bir performans. Harika bir kalkış yaptı, ilk viraja lider girdi ve sonrasındaki temposu mükemmeldi. Fark açabildi ve bu şekilde bize seçenekler yarattı. Ardından arkamızdaki araçlara cevap verdi. 3 veya 4 pitstop yapma seçeneğimiz vardı. Sonuçta 4 pitstop yapmamız gerekmiyordu. Aracını evine çok olgun bir şekilde getirdi.”

“Çok iyi forma sahip. Malezya’da en soğukkanlı adam olduğunu düşünüyorum. Pit duvarında biraz ateşleniyorduk ve onunla ne zaman konuşsak sesi, kontrol altında ve çok rahat geliyordu. Çok iyi bir yerdeydi; kendine güveni yüksekti”

“Çok olgunca bir performans gösterdi, kontrollü bir sürüş gerçekleştirdi. Tecrübe kazanıyor. Bazen onun 23 yaşında olduğunu unutmak kolay oluyor.”

Öte yandan Horner, Webber’in kötü kalkışa rağmen geri dönmesinin takdire değer olduğunu ifade etti.

Webber: “Kalkışta şanssızdı. Çünkü en kötüsü başına geldi. Kötü kalkış yaptı ve sonrasında KERS’i güvenli moda geçti. Önceden görmediğimiz bir elektriksel sorun oldu. Bu yüzden kötü kalkış ile ilk viraja gidilirken KERS2e sahip olmamanın kombinasyonunu yaşadı. Harika bir ilk tur olmadı, Kobayashi’ye de yer kaybetti”

“İlk turun sonunda aslında 10. sıradaydı. Bu yüzden onunla agresif bir yaklaşım tercih ettik. 4 pitstop kararı verdik. Bunun işe yaramasına ihtiyacı vardı. Harika bir şekilde durumu telafi etti. Strateji ve performansının birleşimi, onu tekrar podyuma taşıyacaktı.”

“Bu puanların değeri biçilemez. Zor hafta sonlarında dördüncülük ve beşincilik elde eti.Sene sonunda bunlar hesaba katılacak. Harika bir sürüş gerçekleştirdi; harika bir performans ortaya koydu. Açıkçası istediği veya istediğimiz kalkışı yapamaması utanç verici.”


Yorumlar

  1. adam en öndeydi ve aracı uçak gibiydi
    soğuk kanlı olması normaldir
    ahmak herif

  2. vettel en önden bastı gitti diyen arkadaşlar. daha ne yapacaktı. kalkışta diğer pilotlara yol verip sonrada geçmeye çalışmasını beklemiyordunuz herhalde.

  3. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    sen şimdi bu yorumunda Vettel'in ALonso'dan daha iyi bi pilot olduğunu mu söyluyorsun ???

  4. ahhha işte bahsettiğim buydu!!!

  5. Ali Karakaya avatarı

    kardeş peki geçen sene ispanyayı da biliyon deme hani 3 frenle bitirdiği yarışı takım dahi durmasını söylemesine rağmen… adam liderken hata yapmadı diye dahi diğer birçok pilottan üstün weber i çok severim ama malesef o bile aynı araçla onun hızına yaklaşamıyo atak meselesine gelince atak düzlük sonunda yapılır hani redbull un en zayıf olduğu yerde diğerlerinden 10 15 km yavaş kalan bi aracın varsa atak yapamazsın tamam araç hızlı ama virajlarda hızlı virajdan ivmeyle gelse bile düzlükte motor gücü yetmiyo adam ne yapsın bırakın onu bunu alonso niye startta yer kaybetti madem onu eleştirin bence yada o çok iyi pilot olan alonso niye hamiltona çarptı bence orda bariz pilotaj hatası vardı yani bi insanı eleştirmeden etraftakilere de bakmak lazım kabul edin adam açık ara diğerlerinden daha sakindi….

  6. sılverstone avatarı

    neden vettele suç buluyorsunuzki.en önde hamilton veta alonso olsaydı onlarda basıp gitcekler yarısı vettel gibi bitirmeyi düşünceklerdi,tabiki horner yarısı kazanan pilotu için iyi şeyler söylücek ne dicek başka..bu hafta yarış war herseyi düşünüp taşınıp mantık çerçevesinde yapmak en doğrusu..arada 15 gün değil 5 gün war yarışa konsantre olmak iklim şartlarına falan kolay değil,bize burdan hersey kolay tabii..adamlar gecen sene şampion oldular bu senede iyi gdiolar tebrik etmek lazım..iyi we şanslı olan herzman kazanor

  7. yarısın basında gördük ne kadar soğuk kanlı oldugunu zigzag yapa yapa gidiyordu, arkasındaki 3 aracda birbirine dokunmamak için akla karayı secti.

  8. benımde yarısta arkamdan tehtıt olacak bırılerı yoksa benı rahatsız edıcı kımse gelmıyorsa ben de soguk kanlı yarısı bıtırırım ben macleren ve ferrarıye kızarım arkadaslar ? neden kalkısta araya arac sokuyorlar sonradan yakalayım dıye ugrasıyorlar malezyada luız veya alonzo veya batın olsaydıda gorseydık soguk kanlılıgını bagıra bılırmıydı kersı kullanayım dıye ? bırde dalga gecıyorlar ? olsun bakalım gunu gelecek bunlarında pacalar tutusacak nasıl olsa ozaman da telsızden kers bozuldu dıye bagırırlar

  9. Ben Vettel pol pozisyonu kazanınca seviniyorum. Çünkü başka bir pozisyondan kalkar ise diğer sürücülerin güvenliği için büyük bir tehdit oluşturuyor.

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    arkadaşlar sizlerde k.bakmayın ama abartıyorsunuz görüşlerinizde
    yani Horner'in belirttikleri ile sizin yapmış olduğunuz görüşleriniz arasında bir fark yok 🙂

  11. bırak horner yaa adam sadece sürdü bir sorun,temas yaşamadı pitte zaman kaybetmedi lastikleri onu çok zorlamadı, polden başladı e birde en hızlı araç olunca o kazanmıycakta maldonadomu kazanacak çok fazla övülecek bişey yapmadı. soğukkanlılık en hızlı araçla yarışı kazanmak değildir. soğukkanlılık başına sorunlar geldiğinde ortaya çıkar atak yapmaya çalışırken rakiplerini nasıl biçtiğini iyi biliriz gerilere düşünce nasıl orda süründüğünü iyi biliriz.

  12. Felipe Massa avatarı

    arayı açıp gitmiş arkadakilerden bi haber olmuş hamilton yada alonso baskı yaptığında görmek lazım soğukkanlılığını

  13. Rahat bişekilde kimse zorlamadan yarışı kazandı ne soguk kanlı olması.

  14. rocco junior avatarı

    Lafa bakar mısın?Adam etliye karışmadı sütlüye karışmadı bastı gitti bir de panik mi yapıcaktı.Ardındakiler yok yer mücadelesi yok pit kargaşası yok bilmem ne ile uğraşıyor kaza yapıyor.Bir de soğukkanlı olmayı övünç meselesi yapıyorlar.Gerçekten ilginç şu Redbulldakiler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir