Red Bull, Ferrari ve Mclaren Karşısında Endişeli

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sezonun ilk 2 yarışında pol pozisyonundan başlayarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu ve takım geçen senenin ardından yine yenilmesi gereken takım olarak ön plana çıktı.

Bu başarıya rağmen Red Bull pek de rahat görünmüyor.

Christian Horner “Mclaren ve Ferrari bizim temel endişemiz. Performansta değişikliklerin olabildiğini görebilirsiniz.”

“Ferrari Malezya yarışında çok güçlü göründü bu yüzden biz kendi performansımıza odaklanmalıyız. Sezonun ilk 2 yarışını kazanmayı başardık ve bu inanılmaz. Ancak gelecek hafta sonu Çin’den başlamak üzere performansımıza katkıda bulunmaya çalışmalıyız.” dedi.

Horner, yarışın başında elde ettikleri pozisyonun galibiyette büyük etkisinin olduğunu düşünüyor.

Horner “Lastikler en büyük performans farkı oluşturan element oldu. Melbourne’ün ardından biraz farklı bir yaklaşımla Malezya’ya gittik ve yarışa odaklandık. Bu da işe yaradı.”

“Sıralamalarda biraz zaman kaybetmiş olabiliriz ancak yarışa karşı olan yaklaşımımız kesinlikle doğruydu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Geçen yarışta Mclaren, şimdi de Ferrari. Newey kesin RB7 v2'yi yaptı aklında. accık ondan accık bundan 😀

  2. Start anında RB araçlarının arkasında McLAren değilde Ferrari olduğunda başına gelebilecekleri bildiğinden Ferrari nin yapılarını inceleyip boşuklarını tartıyordur.Unutmamak lazım ki; geçen sezon, Newey Force India nın burun yapısını dahi kullandı.Ferrari nin yarış hızı karşısında endişelenmeyen takım yok.Üstelik, bu sezon önündeki türbülansdan çok etkilenmiyor.Bir bakıma ondan dolayıdır ki sen iki yarışda en fazla geçişi Ferrari ler yapıyor.Geçen sezon bir F1 aracının arkasında en fazla turu atanlar Ferrarilermiş.Bu sezon McLaren leri çok rahat geçmekle birlikte Webber ide aynı kategoriye koyuyorlar; sadece Vettel i henüz izleyemedik.Şu andaki en büyük beklenti Vettel-Alonso nun arka arkaya gelmesidir.Bana kalırsa çok eğlenceli bir anı yaşarız.Şurası bir gerçek… son iki yarışda çok heyecanlandık ve çok zevk aldık.Böyle devam etsin diyoruz.

  3. alonsonun reno da ki şampiyon olduğu senelerde fisicalle ile beraberken takım alonsoya odaklı yarışmadı mı? şimdide öyle!!!geçen yarışta massa nasıl yol verdi alonsoya!!redbullda geçen sene istanbulda yarışırken takım emri yok ne oldığunu gördük!

  4. Red Bull'a sallamalar tam gaz devam ediyor ama hala anlayamadı bazı arkadaşlar bu işler ezicez biçicez güncellememiz geliyorla olmuyor Red Bull bunu 3 senedir gösteriyor ama bazı arkadaşlar ısrarla anlayamamaya devam ediyor..Bazıları sezon başlamadan pist dışından bazıları ise çıkıp pistte konuşur Red Bull pistte konuşur izlemeye devam edin :)))) KERS olmamasına rağmen Vettel inanılmaz fark attı Webber okadar pitstop yapmasına geriye düşmesine rağmen podyumu kovaladı çamur at izi kalsın bırakın da bükemediğiniz eli öpmezsiniz biliyorum da bali saygı gösterin :))

  5. Emre Aktaş avatarı

    Öyle görünüyor baksana suratı sirke satıyor))))

  6. burak evmez avatarı

    newey ferrari aracını geliştirilmiş şekilde kopyalıyor galiba fotoğraftan onu anladım 🙂

  7. burak evmez avatarı

    newey ferrari aracını geliştirilmiş şekilde kopyalıyor galiba fotoğraftan onu anladım 🙂

  8. http://www.youtube.com/watch?v=sQzG-3Vagrk tabi redbull bize bu şarkıyla cevap verebilir =))

  9. Umarım Ferrari ve Mclaren sizi geçecek ve sizde birinci gözden nasıl mücadele edilir göreceksiniz,çok bilmiş Horner ve saz arkadaşları…

    Yok çok soğukkanlıymışta,yok 23 yaşındaymışta.Adam ne yaparsa harika oluyor,Webber'e hakkı verililken bile laf sokuluyor Webber'e…bkz:utanç kaynağı..

  10. Evet ben de vettelin yakında gerilere düşeceğini tahmin ediyorum. Ama kers sistemini çözerlerse yine eski farklar açılır.

  11. Diğer bir avantajları ise sadece vettel odaklı yarışıyor olmalarıdır

    Doğru diyorsun da ferrari de sadece Alonso odaklı yarışmıyor mu sence?

  12. rocco junior avatarı

    Güncellemeler sorun çözülmezse işe yaramaz ya da beklenenden az katkı sağlar Ertan.Ama lastik olayını sıralamada çözmeleri lazım.Buda çok kolay değil bu hafta soğuk bir zemin bekliyorum ama sert ve yumuşak lastikler olucak.Sıralama turunda ilk 4 değişmez muhtemelen ama farkı biraz daha azaltabiliriz.Tam olarak sorunu belki Türkiye'de çözmüş oluruz.Malesef hatalar ve şanssızlıklardan sonuca yansıtamıyoruz gerçek perfonmansı.İnşallah bu sefer olur

  13. Tıpkı Ferrari'nin Alonso odaklı yarışması gibi…

  14. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    eeee artık o eski farklar yok kersleride adam akıllı çalışmıyor bu yarışta webber sorun yaşadı çinde vettelin yaşamicagı ne malum çok degil 1 2 yarış içerisinde en geç istanbulparkta madara olacaklar

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ferrari'nin Malezya'da gösterdiği performansın yanında uyduruk kers sistemlerinin de sıkıntılı olması Redbull takımını telaşlandırmış.Ferrari tek tur performansını geliştirip cumartesi günü iyi neticeler alırsa Redbullun işi zorlaşır.Lakin galibiyetlerine etki eden yarış başı pozisyonu bozulacaktır.Ama yine de bir çok konuda avantajları var.Mesela hızlı ve daha az hata yapan bir pit ekipleri var.Diğer bir avantajları ise sadece vettel odaklı yarışıyor olmalarıdır ki bu da tüm ekibin dikkatinin ikiye bölünmemesi demektir.

  16. Emre Aktaş avatarı

    Yakında foyanız ortaya çıkacak Ferrari şu güncellemeleri bir yapsın avrupa öncesi siz o zaman görün kim hızlı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir