Takımlar Kuralların Heyecanı Arttırdığını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Pilotlar için geçiş şimdi biraz daha mümkün ve Pirelli lastikleri nedeniyle pitstop sayıları arttı.

Bazıları bu pitstop sayısının çok arttığını söylese de spor içindeki isimler, 2011’de gösterinin geliştiğini düşünüyor.

Renault Takım Patronu Eric Boullier: “İyi olduğunu düşünüyorum. Eğer gerçek bir yarışçıysanız -ben kendimi öyle görüyorum- her iki aracın sınırlara ulaşmasına, hatta sidepodların birbirine temas etmesini seviyorum.”

“DRS, mali açıdan etken ve Avustralya gibi yerlerde işe yaramıyor ama Malezya ve Çin gibi uzun düzlüklere sahipseniz, işe yarar ve iyi sonuç verir.”

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Malezya’ya bakın, kötü bir yarış değildi. Lastik durumu ve lastik aşınmalarının farklı safhalarında onları korumaya çalışan araçlar, gösteriyi geliştiriyor.”

“Pirelli, çok az test ile spora geldi ve yapmış oldukları ile onları kutlamalıyız. Pilotlar bireysel olarak bazı set lastiklerden şikâyetçi olabilir ama spora bakınca gerçek şu ki, güvenli ve takımlar için bir parça zorluk yaratan, gösteriyi daha iyi hale getiren lastiklerimiz var”

Red Bull Takım Patronu Christian Horner, yeni kuralların takımların işini zorlaştırdığını ifade etti.

Horner: “Pit duvarında işler kesinlikle karmaşık bir hal aldı. Stratejiyi ayarlamaya çalıştığınızda durum, bir hava trafik kontrolörünün kabusu gibi olabilir. Çünkü nerede piste çıkabileceğinize, lastik bozulmalarının durumuna, iki araçta lastiklerin nasıl kullanılması gerektiğine bakmanız gerekiyor. İş miktarı muazzam”

“Yarışa heyecan katıyor”

Yarışların şu anda çok karmaşık olup olmadığı sorusuna Horner: “Bu konuda yorum yapacak doğru insan değilim. Çünkü kendi yarışınız yoğunlaşıyor ve bütün bir yarışa bakamıyorsunuz”

“Nasıl göründüğünü anlamak için tekrarını izlemeniz gerekiyor. Ama herkesi izleyenler var. Alonso ve Hamilton’un tekerlek tekerleğe yarışını gördünüz, Mark’ın kötü bir ilk turdan geri dönüşünü gördünüz. Yani F1 için olumlu şeyler var; aksi halde durgun bir yarış olurdu”

“Olumlu olduğunu düşünüyorum. İşlerin şekillenmesi için birkaç yarış geçecek diye düşünüyorum”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali: “İzleyen açısından insanlar kanatların açılıp kapanmasını izlemekten, pilotların daha yakın mücadele ettiğini görmekten keyif alıyor. Gerçek bu, ve bununla yaşamalıyız”

“Ama elbette izleyenler için neler olduğunu anlamak kolay değil. Çünkü bu, takımlar için de zor.”

Fernando Alonso da sürüş açısından yarışların daha heyecanlı hale geldiğini düşünüyor.

Alonso: “Yarışın bir bölümünde ikinci veya üçüncüydüm. Jenson’u geçtim ve sonrasında yarışın bir başka bölümünde Jenson, Lewis’in bile önündeydi ve ben, 4 pitstop yapan Webber ile mücadele ediyordum.”

“Webber 4 pitstop yapıyordu. Bu yüzden neler olduğunu anlaması kolay değildi. Onlarla göz temasını kaybediyorsunuz ve nasıl bir strateji uyguladıklarını artık bilemiyorsunuz”

“Bu yüzden kendi yarışınızı çıkarıyor, bazen ikinci bazen de üçüncü olduğunuzu biliyorsunuz ama bu, gerçek yarışta ikinci veya üçüncü olduğunuz anlamına gelmiyor. Çünkü son bölümde farklı bir stratejideyseniz, kendinizi beşinci veya altıncı olarak bulabiliyorsunuz”

“Yani zorlamaya devam etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda lastiklerinizi de korumalısınız. Yarış çok uzun. Geçen sene ilk pitstop sonrasında yarış aşağı yukarı bitiyordu. Bu sene ise son 4-5 tura kadar neler olabileceğini bilemiyorsunuz. Bu da ilginç”


Yorumlar

  1. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    usta tek istediğim ALonso'nun Ferrari ile şampiyon olması heyecan fılan istemıyorum hatta 2009'dan daha beter bi sezona razıyım yeterkı su ALonso Ferrari ile şampiyon olsun.

    Bu sene zor ama inşALLAH seneye

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Yani zorlamaya devam etmeniz gerekiyor. Aynı zamanda lastiklerinizi de korumalısınız. Yarış çok uzun. Geçen sene ilk pitstop sonrasında yarış aşağı yukarı bitiyordu. Bu sene ise son 4-5 tura kadar neler olabileceğini bilemiyorsunuz. Bu da ilginç"

    alonso duygularımıza,görüşlerimize tercüman olmuş
    işte geçen yıl ile bu sezon arasındaki fark bu.
    heyecan istiyorum ben
    son tura kadar…
    burada hala yeni sezondaki kuralları eleştirenler artık susar.
    o kadar çok yazacaklarım varki özet geçmekle yetindim
    ah Schumi'de olacaktı varya ah ahhh.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir