Senna Filmi Türkiye'ye de Gelsin!

yazar:

kategori:

 

 

Filmin yönetmeni Asif Kapadia ile Twitter’dan bağlantıya geçildiğinde filmin Türkiye gösterimi ile ilgili olarak kararın dağıtım haklarının sahibi olan yapım şirketinde olduğu bilgisi alındı. Bu kapsamda bir kampanya yaparak filme olan ilgiyi net bir şekilde göstermek ve filmin Türkiye’de vizyona sokulmasını sağlamak istiyoruz. Hatta yönetmenin de özel bir gösterimde Türkiye’de olmasını umuyoruz. Tüm motorsporları hayranlarını, Ayrton Senna efsanesi ile hayatlarının bir noktasında temas etmiş herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.

Resmi duyuru metni aşağıda en altta, kampanya için Facebook’ta Senna Filmi Türkiye’ye Gelsin isimli bir sayfa açtık, Senna ile ilgili tüm bağlantıları ve içerikleri bu sayfada paylaşabilirsiniz. İki adet de banner’ımız var, birisi 300*250 piksel, diğeri 160*600 piksel dikey, dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz bloglarınızda. Facebook sayfasına bağlantı vermeyi unutmayın ama! – http://on.fb.me/SennaFilm

Basın Bülteni

SENNA FİLMİ TÜRKİYE’YE! GELSİN

Formula 1’in efsanevi pilotu Ayrton Senna’nın 10 yıllık Formula 1 kariyerini anlatan, Sundance Film Festivali ödüllü 2010 yapımı SENNA filmi, Brezilya ve İngiltere’de vizyona giriyor. Türkiyeli Formula 1 severler de, SENNA filminin Türkiye’de vizyona girmesini istiyorlar.

Hint asıllı İngiliz yönetmen Asif Kapadia’nın yönettiği, Fargo ve Notting Hill filmlerinin yapımcısı Working Title Films ile Midfield tarafından hayata geçirilen 2010 yapımı SENNA, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük Formula 1 pilotlarından biri olan Ayrton Senna’nın, 1984 yılında başladığı ve 1994 yılında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği Formula 1 serüvenini anlatan etkileyici bir belgesel.

Bağımsız filmlerin kalesi olan Sundance Film Festivali’nde, belgesel dalında Dünya Sineması Seyirci Ödülü ve Adelaide Film Festivali’nde yine En İyi Belgesel dalında Seyirci Özel Ödülü alan film, Japonya’daki özel galasının ardından Brezilya ve İngiltere’de gösterime giriyor.

Türkiyeli Formula 1 severler olarak biz de bu filmi Türkiye’de izlemek istiyoruz.

Bu yüzden de bir kampanya başlatıyoruz.

Bu kampanya için sizler de bir şeyler yapabilirsiniz.

  • Facebook’ta bu konu ile ilgili açılan hayran sayfasına giderek filmle ilgili bir kamuoyu yaratılmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Bu sayfada, Senna ile ilgili her türlü haber, video, fotoğraf, anekdot ve öyküyü paylaşarak kampanyayı canlı tutmaya çalışacağız. Siz de, kendi arşivinizden ve hatırlarınızdan Senna ile ilgili öyküleri, fotoğrafları ve her türlü içeriği burada bizimle ve diğer Senna severlerle paylaşabilirsiniz.
  • Blogunuzda bu kampanyaya destek olmak isterseniz, hazırladığımız banner’ları blogunuza koyabilirsiniz.
  • Gördüğünüz herkese SENNA’dan bahsedebilirsiniz!

Daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış görüntülerle ve röportajlarla dopdolu olan belgeseli, Türkiye’deki salonlarda izlemeyi amaçlıyoruz. Yalnızca Formula 1 severleri değil, tüm sinema izleyicisini de ilgilendirdiğiniz düşündüğümüz bu belgeseli 2011 Türkiye’de görmek dileğiyle.

“Bazı belgeseller sizi boğazınızdan öyle bir yakalar ki nefessiz kalırsınız,” diyen Los Angeles Times yazarı Kenneth Turan’ın, filmle ilgili aktardığı şu anekdot, belki de SENNA’nın neden ve neden sadece Formula 1 izleyicileri tarafından değil, tüm sinema izleyicileri tarafından izlenmesi gerektiğini çok iyi anlatıyor:

“Film bittiğinde, Ron Dennis 10 dakika durmadan ağladı. Kendine geldiğinde de 2 saat Senna’yı anlattı.”

 

TRF1.net olarak bizim de desteklediğimiz kampanyaya destek vermek için aşağıdaki banner’a tıklayarak sayfayı beğenebilirsiniz.

 


Yorumlar

  1. Türkiye'deki Formula 1 tutkunları ister yeni jenerasyon isterse eskiden beri takip edenler olsun bu film gelirse mutlaka sinemaya gider ve izler üstelik son yıllarda holywood filmlerinin bile elle tutulur kaç tanesini izledik ki? Çoğu vasattı. Senna'nın hayatı değil, nice başarılı pilotların 20 yıla yakın sürede başardıklarını Senna 10 yıllık kısa bir yarış kariyerine sığdırması, agresif ve duygusal yapısı, pistte ve pist dışında verdiği mücadeleler ve hayatı pahasına savaştığı rakipler… Anormal dercede extreme yarış görüntüleri…

    Bu film sinemada vizyona girsin Türkiye sinemalarında gösterilen birçok holywood yapımını geçecektir. İzleyici böyle bir filme aç. Hatırlayın yarışçı diye 5 para etmez bir (yarı animasyon) film bile ciddi bir izleyici kitlesine ulaştı ve Formula 1 ile alakası bile olmamasına rağmen çok sayıda genç izleyiciyi sinemaya çekti.

    Kaldı ki bu film Senna..ve gerçek Formula 1…

  2. arkadaşlar iyi niyetli temennilerinizi paylaşıyorum. fakat yaşadığımız ülke türkiye…oscar kazanmış filmler 100 bini bile bulmazken maganda rolü ile insanları güldüren filmler 4milyon insan tarafından seyrediliyor. böyle bir ülkede yaşıyoruz. es kaza bu film gelir. muhtemelen çok az yerde gösterime girer. 10 bin civarı insan seyreder moralimiz bozulur. iyisimi bu film gelsin sinemalarda oynasın düşünceniz yerine tiglon gibi dvd dağıtımı yapan bir firmaya mail atalım onlar dvd olarak getirsinler, satın alalım hem arşivimizde kalır yıllarca istediğimiz zaman seyrederiz. hoşumuza gitmesede gerçek bu…değilmiki trt1 yerine koca f1 trt3 te yayınlanmaya başladı. ve yine reklamlara bakın. çok az ve maliyeti ucuz reklamlar giriliyor. hele geçen sene çaykurdan başka neredeyse reklam yoktu…maalesef türkiyedeki f1 gerçeği bu…ben şahsen insanlar bu maç muhabbetlerinden kurtulsun düşüncesiyle f1 e olan ilgimi ve sürecimi bayağı uzunca herkese anlatıyorum. zaten dikkat çekiyor f1 e olan ilgim çevreden. nerden bulaştı bu sevgi diye soranlara başlıyorum uzun uzun anlatmaya…hem demişimdir avantgarde bir spor f1…dört beş arkadaş anlatmam sonucunda f1 seyretmeye başladı. I love this game:)

  3. ne yaparsak yapalım o film buraya gelmez. Burada ilgi yok. siz de benim gibi ilgi duyan nadir kişilerdenseniz gidin torrent ağlarından indirin. 8 GB'lık full RIP var torrentde. türkçe altyacısı ise şu an %30 civarındaymış, yakında divxplanette çıkacak.

    Maalesef sinemada izleme şansı bulamayacağız. Evdeki 22" monitöre talim :S

  4. Var ya o Senna Prost bakışmasını duvarıma poster yapmak isterdim. Müthiş bir foto olurdu.

  5. İndiren zaten indiriyor gelmeyeceğini biliyor. Turkiye gp ayakta durmakta zorlanıyor ki bırak senna filmini izlemeye kaç kişi gider? Farzedelim geldi yine çoğunluk gitmeyecek ve download'a başvuracak herkes burası türkiye bari bırakında fanlar filmi izlesinler bizde vesile olalım bu ironiklikse ben ironik başıyım 🙂

  6. İndiren zaten indiriyor gelmeyeceğini biliyor. Turkiye gp ayakta durmakta zorlanıyor ki bırak senna filmini izlemeye kaç kişi gider? Farzedelim geldi yine çoğunluk gitmeyecek ve download'a başvuracak herkes burası türkiye bari bırakında fanlar filmi izlesinler bizde vesile olalım bu ironiklikse ben ironik başıyım 🙂

  7. Arkadaşlar

    Filmi vizyona sokmak istediğimiz, belgesellerin dikkatini çekmeye çalıştığımız, yönetmenin de desteklediği bir kampanyanın haberinin altında filmin bağlantılarını koymak biraz ironik değil mi?

  8. şimdi birde diyeceksiniz kim indirecek duckloaddan 2 saat 🙂 ben size premiumda verim.

    Kullanıcı Adı:
    5318406
    Sifre:
    242aa9

    İdm ile indirmenizi tavsiye ediyorum.

  9. senna vakfına gidiyor sanırım,,,ordan da kimsesiz cocuklara…

  10. İndiren arkadaşlar nereden indirdiğini söyleyebilir mi? Gelmezse oradan izleyelim

  11. Geçen hafta kotaya kıydım bluerayını indirdim filmin.Türkiye'ye gelmeyeceğini biliyorum çünki.Daha izlemek nasip olmadı ama izlicem 🙂

  12. arkadaşlar olabildiğince çok beğenilmesini sağlayalım ben arkadaşlarıma baskı yapıyorum sayı artsın diye :)) aynı çabayı sizlerdende beklerim hatta arkadaşlarınıza tembih edin onlarda arkadaşlarına desin (onuda dedim) :))

  13. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    peki bu siteden alınan ürünlerin parası nereye gidiyor.

    şöyle bi gözucuyla baktım cok pahalı olan ürünler de var 900-1000€luk

  14. gecen hafta sennastore.com.br den filmi aldım,,şu an kargoda..film yaklaşık 40 usd, kargo ücreti 60 usd tuttu

  15. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    mücadeleye bak be keşke o yılardakı formula1 yarıslarını izleme sansım olsaydı ama yastan dolayı olmuyor işte 19 🙂

    Şimdi öndekı pilot 2 zikzak yapsın arkadakı de ona carpıp ön kanadını kırsın sonra ver 20 sanıye cezayı şu göruntulerı izleyinde Formula1'in nasıl Formula1 olduğunu hatırlayın

  16. "F1 kodamanları tarafından da övgüye layık görülen SENNA filmi Türkiye’ye de gelsin istiyoruz"
    Bu nasıl bir cümle?
    Bizdeki kodamanlara hitap edecekse gelmesin. Ayrıca ben izledim zaten.
    Bu kodaman kelimesi antipatik olmuş.

  17. O kadar berbat filmleri getirirler ama böyle kaliteli şeyler gözardı edilir. Zaten canlısını bile itibar göstermeyen Türk medyası, F1 için çok değerli bu şahsı gayet kolay görmezden gelir. Elbette gelmesini isterim ama bu işin olacağını sanmıyorum pek

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    türkçe çevirisi gelsin artık en azından 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir