Alonso: "Lastik Kalıntıları Endişe Yaratıyor"

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, kış testlerinde bu yöndeki endişeleri dile getirmişti ama Pirelli, buna o dönemde Avrupa’daki düşük sıcaklıların neden olabileceğini düşünmüştü.

Bununla birlikte Sepang’da tekrar göz önüne gelen lastik kalıntıları meselesi için Pirelli, gelişim için kolları sıvadı ve Alonso, önümüzdeki yarışlar için bunun hayati önem taşıdığını belirtti.

Alonso: “Elbette Avustralya’dakinden daha zordu. Kanada, Singapur, Monako gibi yerler için bazı endişeler mevcut: Tur bindirilecek araçla karşılaşırsınız, size izin verir, içe girersiniz, lastik kalıntılarını toplarsınız ve ardından bir sonraki virajda fren noktasını kaçırıp düz gidersiniz”

“Malezya çok geniş bir pistti ve piste geri dönebiliyordunuz. Ama bazı dar pistlerde zorluklar yaşanacak. Dikkatli olmamız gerek. Aynı zamanda bu yeni şeylere de alışmamız lazım”

Pirelli’den Paul Hembery, Malezya’da görülen durumun kış testlerindeki ile aynı olmadığını ifade etti.

Hembery: “Biraz farklı bir durum bu. Kış testlerinde soyulmalar vardı, büyük soyulmalar. Burada ise lastiklerin toplayabileceği daha küçük parçalar”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    öndekini geçmek için 2 tur zorlasan lastik bitiyor,ayrıca alosnonun dediği gibi tur bindireceksin veya normal geçiş yaparken aynı şekilde yarış çizgisi dışına çıkacaksın olanca pislik lastiğe yapışacak gitti performans! ne anladık bu işten. lastik bittikten sonra zaten performans HRT seviyesine düşüyor ondan sonra seni kerste kurtarmıyor, sürünüyorsun.

  2. Arka düzlük feci durumdaydı bir ara gösterdiğinde.

  3. zevk değil de şu lastik kalıntıları sorun çıkaracak gibi duruyor. Düşünsenize monacoda nasıl bir yarış olacağını… DRS dir bence zevki öldüren.

  4. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Gerçekten iğrenç kim kimden ne kadar hızlı göremez olduk.Bence de böyle gitmesi hoş değil bunlar lastik değil tereyağı.

  5. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bence pirelli berbat. yarış zevkimi öldürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir