Domenicali: "Lastikler, Aero ve Sıralama Ferrari İçin Kilit Nokta"

yazar:

kategori:

Ferrari, sezonun başlamasıyla birlikte her iki sıralama seansında da Mclaren ve Red Bull takımlarının gerisinde kaldı ancak yarışlarda nispeten daha iyi performans sergiledi.

Domenicali “Şu anda ilgilenmemiz gereken asıl sorun yarıştan bir önceki günkü performansımız. Sıralamalarda en iyi olan takımlarla aynı seviyede değiliz. Bir an önce tepki vermemiz önemli çünkü Formula 1’de işlerin ne kadar hızlı değişebildiğini gördük.”

“Strateji açısından Sepang yarışının iyi olduğunu söyleyebiliriz çünkü bizim seçimlerimizin doğru olduğunu gördük ve başka nedenlerden dolayı eve daha az puanla geri dönmek zorunda kaldık. Strateji ve yarış performansı şu an için iki olumlu etken.”

“Felipe formuna dönerek çok yüksek standartta sürüş gerçekleştirdi ve Fernando da çok agresifti. Bu da sürücü için her zaman iyidir.” dedi.

Domenicali aero performansının aracı geliştirmede kilit nokta olduğunu düşünüyor. Domenicali “Favrikada performans eksikliğini anlamak için çok zorlıyoruz. Aerodinami kilit nokta olduğu için aero paketimize bir çok güncelleme için zorluyoruz.”

“Güncellemeleri mümkün olduğu kadar kısa sürede getirmeye çalışıyoruz ve gerekli olan şeyleri belki Çin’e yetiştirebiliriz. Rüzgar tüneli verilerinin pist üstüne yansımamasının nedenlerini bir an önce anlamalıyız.”

“Açık bir fotoğraf bulursak o zaman gelişimi o yöne aktarabiliriz. Diğer önemli faktörler ise lastiklerin kullanımındaki bilgiyi arttırma olacak. Malezya’da lastiklerin büyük fark yaratabileceğini gördük.” dedi.


Yorumlar

  1. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yeter ya
    bu işi sen yapmayacakmısın arkadaş
    onun gelişmesi lazım
    bunun gelişmesi lazım
    sen ne işe yararsın be adam
    geliştir işte
    ama akıl yokki geliştiresin

  2. alonso pitte çok zaman kaybetti piti uzun sürdüğü için pitten çıkışta button ile arasındaki fark 6 saniye civarıydı yoksa çok yakın çıkardı ve lastiğin yeni olmasından dolayı 1-2 tur içinde buttonu geçerdi orada pitte sorun yaşadı massa da pitte sorun yaşadı strateji bence de iyiydi ama pitte hatalar yapıldı

  3. air_canada54  avatarı

    Strateji iyiydi diyor hala ya 😀 yok bu adam sabır sınıyor başka bişe değil.

  4. Saydığı şeylere bak. Daha ne olsun?

  5. "Rüzgar tüneli verilerinin pist üstüne yansımamasının nedenlerini bir an önce anlamalıyız." bu durum ilginç. rüzgar tünelinde bi sorun mu var ki? öyleyse önemli bi problem.

  6. Herkesin gözden kaçırdığı bir nokta var!
    Stratejide biz haklıydık diyor,ki ben severim bu adamı ancak,
    Alonso jensonu solladıktan sonra ki pit stoplarda niya Alonsoyu jensona göre üç tur fazla pistte tuttular? Bu Fazla bekleyiş Alonsoyu jenson ve Webberin Arkasına düşmesine sebep oldu dolaysıyla ikincilik şansını orda kaybetti.

  7. şaka gibi yaa ifadeye bak lastikler,aero ve sıralamalar kilit noktaymış bunu bir takım patronu söyleyemez bide o takımın adı ferrariyse hiç söyleyez. bunlar hrt içinde mercedes içinde redbull içinde mclaren içinde kilit nokta sevgili domenicali böyle yorummu olur ferrarinin başarızlığı sadece araçta değil yönetimdede. başarısızlık var ve bu dışardan bile belli oluyor.

  8. Geriye ne kaldı Stef?

  9. Başlığı "Lastik, aero, ve sıralama bütün takımlar için kilit nokta" diye değiştirsek birşey değişmez değil mi. Bunlar bütün takımlar için kilit nokta. Ferrari'nin sıralamada mutlaka ilk üçe girmesi lazım. Alonso zaten kötü start alıyor, işleri iyice zorlaştırıyor 5.lik.

  10. rocco junior avatarı

    Tekrardan kış testi yapıyoruz ya=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir