Horner: "Şifreli Konuşmak Kaçınılmaz"

yazar:

kategori:

Malezya’da Vettel, telsiz konuşmalarında sürekli olarak şifreli cümleler kullandı ama Horner, modern Formula 1’de başarı için bunun gerekli olduğunu söyledi.

BBC’ye konuşan Horner: “Stratejik açıdan bir yarış, içinde çok fazla etken taşır. Bir plandan diğerine geçerken, ne yaptığımızı rakiplerimize belli etmek istemiyoruz. Çünkü hepsi, sizin (BBC) açıklamalarınız dinliyor.”

“Uçak kullanımında da özel çağrı işaretleri vardır; orduda da. Aynı şey burada da var. Belli ifadelerin özel anlamları var. Bunlar, mühendis ve pilot arasındaki net iletişim içindir.”

“Rugby maçında oyuncular dizilmişken, taç atan kişi ‘Topu arkadaki 5 numaraya atacağım’ demez. Topu nereye atacaklarını söyleyen şifreleri vardır”


Yorumlar

  1. İlk yarıştaki Vettel in ağlamasından sonra normal bunlar.

    Birde şifreli konuşmak daha heycan veriyor bana, sizleri bilmem tabi.

  2. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eşitlikçi horner'e sormak isterim.webber şifreli konuşmayı bilmiyor mu ? Yoksa şifre sistemi sadece vettele mi ait?
    Kopyalanıyoruz diye kendilerini bu kadar havaya sokmalarına gerek yok.Akıllarınca mclaren ve ferrari bu şifreleri çözmek için de vakit harcayacaklar.Bunlar padokta yedikleri yemekleri bile saklar hale gelirlerse hiç şaşırmam.Görmemişin bir oğlu olmuş misali.

  3. sadece arka yüksekliği değil scarbf1'in de bir fotoğrafı vardı. burun çok az eğildiği halde kanat yere sıfırdı, arka süspansiyon yüksekliğiyle bunu açıklayamayız.

  4. umit isbilen avatarı

    bu sporda yıllardır kural dışı olan her şey ortaya çıktığı an (yeterli yetersiz tartışılır) cezalandırılmıştır, ilk akla gelenlerden shumi yarış sonrası diskalifiye edilmiştir, mclaren bütün şampiyona puanlarını kaybetmiştir, bu kadar olay olmuş cezasız kalmamışken hala redbull'a bir torpil yapıldığını düşünebiliyor olmak çok çocukça…

  5. @keymaker Redbull yüksek açılı bir araçmış ve aracın arkası yüksek olunca ön tarafı yere daha yakın oluyormuş ön kanat meselesi buymuş yayında Serhan Acar da belirtmişti ama ne kadar doğru bilmiyorum. Gelen eleştriye cevap vermiş Horner yani gündeme gelmek gibi bir amacı bu haberden çıkaramayız. Şifreli mesajlar da işi daha heyecanlı hale getiriyor

  6. horner hafiften saçmalamaya başladı sanki. f-1 de bütün takımlar birseyler gizliyorlar ama kimse gündem değiştirmek için redbull kadar garip açıklamalar yapmıyor. =)

  7. bu adamlar bişeyler saklıyor ama hadi hayırlısı yakında çıkar foyaları ortaya. adamların kanadında ki yarım santimlik çentik yüzünden diskaliyifiye edildiler. bunalar da ön kanat yerleri süpürüyo ses çıkaran yok.

  8. Stratejinin çok önemli olduğu bu yılda böyle konuşmalar çok normal vede haklılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir