Alonso: "Lastik Konusunda Gelişiyoruz"

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, sezona zor bir başlangıç yaptı ve şu anda görünen ana sorun sıralama temposu.

Bununla birlikte Cuma günü Alonso, lastikleri daha iyi ısıtmaları nedeniyle Çin’de daha iyi bir sıralama temposuna sahip olabileceklerine inanıyor.

Alonso: “Bugün durumun daha iyi olduğunu düşünüyorum. Avustralya’da lastik ısıtması sorundu, hatta Malezya’da bile sert lastiklerle ilk tur, sertlerle atılan en hızlısı değildi. Ama nedeni ne ise burada işler yolunda”

“Düzlükte sağa sola gidiyordum, çünkü çok yavaş bir çıkış turum olmuştu, özellikle de başta olan yoğun trafikte. Bu yüzden bazı araçların geçmesine izin verdim ve biraz zikzak yaptım.”

“Felipe ve ben, diğer iki yarışa göre sert lastiklerde daha iyi ısınma yakaladık. Bu yüzden elbette sıralama ve yarış açısından bu bizim için iyi olmalı”

İspanyol pilot, sıralama temposunu arttırmak için yarış ayarlarından ödün vermeyeceğini belirtti.

Alonso: “İhtiyacımız olan şey, aracı geliştirmek. Araç iyiyse, sıralama iyi olacaktır, yarış daha da iyi olacaktır. Bu yüzden yapmamız gereken bu. Araçta tur derecesi, gelişim bulmamız gerek. Sıralama ve yarış tempoları bunları takip eder. Her şey çok daha kolay hale gelir; strateji çalışır ve her şey daha kolay olur”

“Bizim için ilk öncelik bu: Aracı mümkün olduğunca çabuk geliştirmek, her yarışa yeni parçalar getirmek ve yeteri kadar iyi bir şekilde çalıştırmak. Bazı diğer takımların da yeni parçalar getireceğini biliyoruz. Bizim sadece onlardan daha fazlasını getirmemiz gerekiyor.”

Ferrari pilotu, Pazar günü galibiyet kovalama şansını zor görüyor ama sürprizlere de açık.

Alonso: “Kim bilir? Burası F1. Tahmin edilemeyen bir spor. Bu yüzden Pazar günkü yarışta her şey olabilir. Daha yüksek şansa sahip diğer pilotlar var, dürüst olalım. Çünkü Red Bull’un hâlâ bizden bir parça daha hızlı olduğunu düşünüyorum”

“McLaren bizden biraz hızlı. Bu yüzden daha favori olmalılar. Ama elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Eğer bir şekilde zafer için mücadele edebilirsek, bunun için hazırız”


Yorumlar

  1. Alonso şuan iyi bir araca sahip değil ama Türkiye Gp'den önce yeni paketlerle Ferrari bir nebzede olsa Redbull ve Mclaren'e yaklaşabilir.Ama bi yandanda Arkasındaki Mercedes ve Renault'a dikkat etmeli.Lastikler bu sene çok çabuk aşınıyor. Buda Ferrari'yi kötü etkiledi lastikleri iyi kullanamıyorlar..

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ferrari bu sene lastiklere iyi davranan bir araç yapmak istedi sanırım bu da lastik ısıtamayan bir araç ortaya çıkardı…

  3. söylenenler ve yazılanların hepsi fasa fiso ilk yarıştan itibaren rekabetçi olmalısınız vettel =50 puan =2 galibiyet aşması ve yakalaması zor hiç bir takım yada pilot taraftarı inkar etmesin.

  4. scuderiaferrari avatarı
    scuderiaferrari

    aynı zamanda genel aero dinami lastik ısıtma/aşındırma'da etkili… sürüş stili dahil daha pek çok etken var.

  5. aynı zamanda genel aero dinami de lastik ısıtma/aşındırma'da etkili … sürüş stili dahil daha pek çok etken var

  6. amortisör ayarları, ağırlık dağılımı gibi şeyler etkiliyor.

  7. renault kadar olamadı ,mcleren bile son dakikada bi değişim yaptı,cuuup önümüzde,biz hala yerimizde sayıyoruz..

  8. arkadaslar lastik ısıtma nasıl aractan araca fark ediyor yada ne yapıyorlarda ısıtma sorunu çözülüyor, gaz basıncı yada lastikteki gazı mı değiştiriyorlar. kısa bi açıklarmısınız.

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    o teknolojiye yasak geldi malesef

  10. rocco junior avatarı

    iyi start iyi sıralama sonucu.gerçi 5.likten öte gidemeyeceğiz muhtemelen.ama en azından biraz farkı kapatalım.madem lastikte gelişiyoruz.3 sıra geçilmezsek çıkışta iyi bir haftasonu olabilir.beklentileri düşük tutmak lazım

  11. evet start konusunda kaybedilenler yarış içinde telafi edilirken yarış bitiyor bu kısmı üzücü

    2005 ve 2006 daki starları bekliyoruz.

  12. O da erken kalkış yaptığı için ceza aldığı yarıştı yanılmıyorsam 🙂 Kötü start almıyor da biraz tutucu kullandığı için aracı agresif pilotlar içeri dalarken kirli tarafta kalıyor.

  13. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    en son 2010 macaristanda iyi start aldığını hatırlıyorum Vettel'i bile gecicekti.

    Ama ondan sonra pek hatırlanacak startları yok malesef

  14. Aynen katılıyorum,iki senedir Alonsonun starta pozisyon kazandığı olmadığı gibi kaybediyor,ondan sonra eski yerine gelene kadar yarış bitiyor.

  15. Hala yavasiz…..aka sana güveniyoruz,soğuk kanliliğina da güveniyoruz.

  16. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ALonso Lutfen Yarışta İyi Start Al

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir