Rosberg: "Mercedes Köşeyi Döndü"

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 2 yarışından puansız ayrılan Rosberg, Çin sıralamalarında oldukça iyi performans göstererek 4. olup herkesi şaşırtmıştı.

Rosberg “Kesinlikle bu hafta sonu gelişme kaydettik. İyi bir gelişim oldu.”

“Malezya’nın ardından mühendislerimiz iyi şeyler düşünüp bir kaç adım geriye gidip nerelerde hata yapmış olabileceğimizi düşündüler. Sonuç olarak bazı iyi fikirlere sahip oldular. Bu da bizi geliştirdi.”

“Performans açısından tüm hafta sonu daha iyi göründük. Bu iyi bir şey çünkü gelişme sağladık ve şu anda her şey doğru yolda ilerliyor.”

“Şu anda bulunduğumuz yere bakarak gelişimden memnun olabiliriz. Tabi ki hâla istediğimiz yerde değiliz ancak kesinlikle böyle olması daha iyi.” dedi.

Rosberg, sıralamalarda 2. seansta son turunda Sergio Perez’in arkasında takılı kaldığı için elenmekten korktuğunu kabul etti.

Rosberg “Elendiğime emindüm çünkü tüm tur boyunca Perez’in arkasındaydım ancak şanslıydım ki turum yetti. O turu atmak için gerçekten yarıştık.”

“Pozisyon kazanmaya ve mümkün olduğu kadar önde olmak için geçmeye çalışırsınız. Çok heyecanlıydı ve sinir bozucuydu. Son virajdan itibaren temiz bir tur yakalamak zordu.”

“Ben biraz hata yaptım çünkü Perez’e çok yakındım. Bundan memnun değildim çünkü aradaki farkın yeterli olacağını düşünmüştüm. Ancak öyle olmadı. Buna rağmen geçmeye yetti.” dedi.


Yorumlar

  1. Sıralama turlarına göre yarışta kazanılan pozisyonlara bak istersen o zaman daha kolay anlaşılır . (Pilotajı na bişiy diyecek halim yok zaten Schumimim)

  2. sende schumacher in sıralamalarda ki drs sorunu nedeniyle 14.sıradan yarışa başladığını unuttun galiba.biri 4. sıradan biri 14. sıradan başladı sadece startta 5 araç geçti zaten daha ne yapmasını bekliyordunki. belki webber gibi daha önce elenip set lastik avantajı olsaydı daha farklı olurdu hepsi bu.

  3. Benim korkum da geçen seneki gibi getirdikleri güncelemer bizi bir adım ileriye götüreceğine bir adım geriye götürdü. Zaten mühendislerimiz yeterince iyi iş çıkaramıyor. İstanbulda yeni arka kadat da (DRS de) dahil gelen paket çalışırsa Schumacherden çok çok daha iyi yarışlar rahatlıkla bekleyebiliriz.

  4. Nico nun yapacağı bir şey yoktu.Elinden gelenin en iyisini yaptı adam.Lastik aşınımı daha az olsa podyum da olurdu.Schumacherin de o kadar sıkı bir yarış çıkardığını falan düşünmüyorum.Hele Rosberg ten!Takım arkadaşının gerisinde olduğu sürece.Bahsettiğimiz adamın isminin farkındasınız sanırım.

  5. Bence bu yarışta mercedes adına Schumacher daha sıkı bir yarış çıkardı. Rosbergde iyi mücadele etti ama kendisine yapılan ataklara karşı fazla iyi bi savunma gerçekleştiremedi. Bu haftasonu Mercedes'e iyi moral oldu inşallah artık daha geriye düşemzler bundan sonra bizde saç baş yolmayız.

  6. efsane_sumi ... avatarı
    efsane_sumi …

    mercedes bugun dıger ıkı yarısa gore cok daha ıyıydı pıt taktıkleride iyiydi gercekten stratejılerın yarısı oldu.. hamılton ve webere bravo super yarıs cıkardılar sumı de mukemmel bır start aldı ve elınden gelenı yaptı 8. oldu ıns gelcek yarıslarda daha ıyı olur efsane..lastık ve drs sıstemıyle yarıslar artık cok daha heycanlı..

  7. köşeyi hangi açıyla döndüğünüde söylede ona göre yorum yazalım

  8. define falanmı buLdunuz hayırdır:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir