Stratejilerin Konuştuğu Çin'de Zafer Hamilton'un!

yazar:

kategori:

Pit ve lastik stratejileri savaşının adeta tavan yaptığı Çin’de 3 pit stopla avantaj sağlayan sürücüler arasında olan Hamilton damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu. Hamilton bu galibiyeti ile Red Bull’un ve SEbastian Vettel’in galibiyet serisine son verirken bu sene ilk zaferini elde etmiş oldu. 2008 şampiyonu sürücü 2010 Belçika yarışının ardından ilk zaferini elde etti.

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Sebastian Vettel, 2 pit stop yapmasının ardından son turlarda lastikleri bittiği için pozisyonunu koruyamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa18. sıradan başlayan Mark Webber, stratejisini mükemmel bir şekilde kullanarak harika bir yarış çıkardı ve yarışın bitmesine 1 tur varken Jenson Button’u geçmesiyle birlikte 3. sırayı elde etti ve yarışı podyumda tamamladı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Mclaren pilotu Jenson Button, yarış içerisinde takım arkadaşı Hamilton’a geçilmesinin ardından podyumun son basamağını tamamlayacak gibiydi ancak son bölümde Webber’in yükselişine cevap veremeyen İngiliz sürücü 4. olarak podyumu kıl payı kaçırdı.

Bu hafta sonu yükselişe geçen Mercedes GP’den Nico Rosberg, yarışta da oldukça hızlıydı. Yarışın orta bölümünde uzun süre lider gitmeyi başarabilen Rosberg, son bölümde Mclaren’lerle baş edemedi ve 5. sırada kaldı.

Ferrari ile uzun zaman sonra oldukça güçlü yarış çıkaran Felipe Massa, 2 pit stopla birlikte son turlarda lastiği arkasından gelen sürücülere göre erken bittiği için mücadeleden zararlı ayrıldı ve ancak 6. olabildi. 

Yarışın başında takım arkadaşı Massa’ya geçilen Fernando Alonso, pit stoplardan sonra Michael Schumacher’in ardında çok zaman kaybedip gerilere düştü. Takım arkadaşı gibi 2 pit stopla yarışı tamamlayan İspanyol sürücü 7. oldu.

Yarışa 14. sıradan başlayan Michael Schumacher, daha ilk turda 5 sıra kazanarak 9.luğa kadar yükseldi. Yarışın bir bölümünde daha da ilerlere tırmanan Schumacher, yarışı 8. sırada tamamladı.

Sezonun ilk 2 yarışında podyuma çıkmayı başaran Renault, Çin’de bunu gerçekleştiremedi ve Vitaly Petrov 9. olarak 2 puan kazandı. Yarışın son puanı Sauber’den Kamui Kobayashi’ye gitti.

Yarışa iyi başlayan Force India pilotu Paul Di Resta, son puanı alabilecek gibi görünüyordu ancak son bölümde zayıf kalınca 11. olarak puanı kaybeden ilk isim oldu. Onu Heidfeld, Barrichello, Buemi ve Sutil takip ettiler.

Bu sene yükselişe geçen Lotus’tan Heikki Kovalainen yarışı 1 tur geride tamamladı ancak Fin sürücü daha iyi araçlara sahip olan Perez ve Maldonado gibi iki ismin önünde yarışı 16. sırada tamamlamış oldu.

56 turluk yarışta yarış dışı kalan tek isim Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari olurken, HRT takımı her iki aracıyla birden ilk kez yarış mesafesi katetmiş oldu.

Sezonun 3. yarışında Sebastian Vettel puan kaybını minimumda tutarak pilotlar şampiyonasında liderliğini sürdürürken Hamilton 47 puana yükseldi ve 2.liği ele geçirdi. Onları Button ile Webber takip ediyorlar.

Takımlar klasmanında ise Red Bull 105 puan ile liderliğini sürdürürken 2. sıradaki Mclaren 85 puanda. 3. sırada yer alan Ferrari ise ancak 50 puan toplayabildi.

Sezonun 4. yarışı, 3 hafta sonra ülkemizde gerçekleştirilecek.

Poz.  Pilot        Takım                      Süre
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1sa36:58.226
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     5.198
 3.  Webber        Red Bull-Renault           +     7.555
 4.  Button        McLaren-Mercedes           +    10.000
 5.  Rosberg       Mercedes                   +    13.448
 6.  Massa         Ferrari                    +    15.840
 7.  Alonso        Ferrari                    +    30.622
 8.  Schumacher    Mercedes                   +    31.206
 9.  Petrov        Renault                    +    57.404
10.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +  1:03.273
11.  Di Resta      Force India-Mercedes       +  1:08.757
12.  Heidfeld      Renault                    +  1:12.739
13.  Barrichello   Williams-Cosworth          +  1:30.189
14.  Buemi         Toro Rosso-Ferrari         +  1:30.671
15.  Sutil         Force India-Mercedes       +     1 lap
16.  Kovalainen    Lotus-Renault              +     1 lap
17.  Perez         Sauber-Ferrari             +     1 lap
18.  Maldonado     Williams-Cosworth          +     1 lap
19.  Trulli        Lotus-Renault              +     1 lap
20.  D'Ambrosio    Virgin-Cosworth            +    2 laps
21.  Glock         Virgin-Cosworth            +    2 laps
22.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps
23.  Liuzzi        HRT-Cosworth               +    2 laps

Hızlı Tur: Webber, 1:38.993

Yarış dışı:

Alguersuari   Toro Rosso-Ferrari           12


Puan Durumu:                

Pilot:                    Takım:             
 1.  Vettel        68        1.  Red Bull-Renault          105
 2.  Hamilton      47        2.  McLaren-Mercedes           85
 3.  Button        38        3.  Ferrari                    50
 4.  Webber        37        4.  Renault                    32
 5.  Alonso        26        5.  Mercedes                   16
 6.  Massa         24        6.  Sauber-Ferrari              7
 7.  Petrov        17        7.  Toro Rosso-Ferrari          4
 8.  Heidfeld      15        8.  Force India-Mercedes        4
 9.  Rosberg       10       
10.  Kobayashi      7       
11.  Schumacher     6       
12.  Buemi          4       
13.  Di Resta       2       
14.  Sutil          2       

 


Yorumlar

  1. renonun kalkışlarını şimdiden özlemiştir:)

  2. red bullun bir hale düştüğü falan yok.sonuçta bütün yarışları aynı adam kazaacak değil. ayrıca sen red bull'un ne hale düştüğünü boş verip ferrari'nin durumuna bir baksan.

  3. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    süper yarış oldu hamilton bileğinin hakkıyla kazandı trf1 ekibi yapın bi güzellik tam yarış videosu koyun canımı yiyin lütfen ya..

  4. Evet bende dikkat ettim de insanlar kendi karakterlerine gore pilot seciyor galiba, Raikkonen`in taraftarlari Raikkonen karakterli, Alonso taraftarlari Alonso karakterli, kimsenin de buna itirazi yoktur ve olamaz heralde degilmi? 🙂

  5. bir F1 sever olarak son on yıldaki en heyecanlı yarışları bi hatırlamaya çalıs Mclarende ne yaptıgını anlarsın.Ayrıca şampiyonluk yaşamadagı halde Mclaren taraftaranın bu kadar sevdiği baska bi pilot olmus mudur ya da burdaki Mclaren taraftarı arkadaslar söylesin yarıştıgı 5 yıl boyunca Kimi nin performansı yetersiz yerine daha iyisi gelmeli diye bi an için bile düşünmüşler midir..

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    büyük ihtimal takımlar şampiyonluğu mclarene gidecek

    ahh ferrari ahh sizde 3.için mercedesle renoyla kapısırsınız artık

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl mclaren garajı oradaydı muhtemelen ezbere davranmıştır, kafasını direksiyondan kaldırmayıp direk ilk garaja yönelmiştir, ama yinede çok komik bir hata orası ayrı.

  8. massanın pit çıkışı beyaz çizgiyi geçmesiyle ilgili bi haber var mı?

  9. son 10 yıldaki en heyecanlı yarışları bi hatırlamaya calış istersen Mclarende ne yaptıgını anlarsın.şampiyonluk yasamadıgı halde Mclaren taraftarları hangi pilotu bu kadar sevmiş ya da burdaki Mclaren taraftarı arkadaslar söylesinler yarıştıgı 5 yıl boyunca Kimi nin performansı yetersiz daha iyisi gelmeli diye bi an akıllarından böyle bişey geçmiş mi?

  10. Anti Alonso fan start almış yine hadi hayırlısı amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

    bu kimi bu kadar iyidide yıllardır mc larende motorları patlatmaktan başka ne yaptı, Alonsoya yenik düşüp şampiyonluktan da olunca oradan da şutlandı..

    sonrasında ferraride massanın bile gerisinde kaldı Massanın yardımıyla şampiyon oldu o kupanın çeyreğide massanın dır öyleyse bilek hakkı ile değil yani bunları yazın.

    sonrası ferraride de dikiş tutturamadı.

    yani Alonsodan darbe görmeyen hezimetine uğramayan pilot nerede ise kalmadı.

    her ne kadar şu an durum iyi değilsede bir toparlanma süreci herşeyi tepe taklak edecek.

    marko paşada tur bindiririz diyordu bak meşrubatçılara ne hale düştüler.

  11. her fan grubu tuttuğu pilota benzermiş. 2009 haziranından beri bu sitede yazarım bunu böyle gördüm. hiçbir kimi fanı diğer bir fana asla iftira atmaz asla kötü söz söylemez…daha önceki yıllar kimi fanları farklmıyıdı hiç zannetmiyorum. aldatan bizden değildir. mümin asla yalan söylemez. ne güzel hadisler bunlar…

  12. wrc nin de pilotajını geliştirdiğini söylemiş. düşünsene:) tadından yenilmez:) kers li ferrari kimide olsaydı her yarış startta kaç kişi geçerdi kimbilir? neyse hakketikleri bir pilotla yarışıyorlar.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    2008 yılında hamilton ve massaya demediklerini bırakmayan raikkonen taraftarlarının bu iki pilota platonik bir sevgi besleyebileceklerini o zamanlar söyleseler inanmazdım.Kısa zamanda bu kadar evrim geçirmek kolay olmasa gerek.Atalar ne güzel söylemiş: Büyük lokma ye ama büyük laf konuşma .

  14. Hiçbir şey için geç değil… 42 yaşındaki Schumacher dönüyorsa, ondan 10 yaş küçük Kimi haydi haydi döner. Zannımca bu, bir zaman meselesi. O aydınlık günlerın geleceği, onun F1 'in üzerine bir gün'eş gibi doğacağı günler yakın. O şu anda bu camiadan uzak olabilir, ancak bu, onun spordan behemehal uzaklaştığı anlamına gelmez. Zira kendisi,bu camianın içinde büyümüş, buranın ekmeğini yemiştir.

  15. üçüncü yarışta güzel ve heyecanlı idi…drs denen olay lastiklerin bir anda bitmesi tamamen stratejiyi ön plana çıkardı. bu sene mclaren ve redbullub ve pilotlarının arasında geçer…ferrari alonsonun takımı sürekli eleştirilerinden olsa gerek, az biraz akıllanmış massayada hakkını vermeye başlamış galiba…iki yarıştır startta massa alonsoyu geçiyor veya alonso kötü pilotajla massa ve diğer pilotlara geçiliyor. alonso iki yarış daha böyle gitsin bakın görün neler olacak…çenesi az biraz açıldı bir süre sonra tam açılacak…pilotajına en ufak toz kondurmadan takıma araca yüklenecek…ah aldılar bedelini alonso kovularak ferraride orta sıra bir takım haline gelerek ödeyecek…hem kimiden hemde geçen sene massaya yapılan kötü muameleden…ferrari muhtemelen üçüncülük için reno veya mercedesle çekişir. massa alonsoyu puan olarak geçer düşüncesindeyim. artık bence takım eşit davranmaya başladı. baktı ki alonso şampiyon değil ilk dörde bile giremeyecek bari takımlarda üçüncülüğü alalım düşüncesindeler. ferrari köklü bir değişikliğe gitmezse(mühendis kadrosu ve pilotlar) artık sıradan bir takım haline gelecek…şumi dönemi şampiyonlukları ferrari yi ulaşılmaz f1 in en büyük takımı olarak zannetmesine yol açmış f1 severlerin. ama gerçek öyle değil…bence kimse yenilmez değildir. fransız ingiliz ve almanlar ferraride woltranı oluşturmuşlar ve ortaya ferrari denen bir dev çıkmış. olay bu…italyanlar makarna dışında dünyada hiçbir konuda birinci değil…zannetmeyin mercedes hep böyle kalacak…redbull dişlerine başarı kanı bulaştı artık bundan sonra herkesi parçalar…ilerleyen yıllarda amerikadan rusyadan japonyadan ve çinden önemli birer takım bekliyorum f1 e girecek…formül 1 işletmesinin danıştığı futuristler bu işin gelecekte mutlaka böyle olması gerektiğini söylüyorlardır. formül 1 gelecekte çok büyük değişimlere gebe…
    herşeye rağmen kimiyi seviyorum:) eşit şartlar altında f1 in en iyi pilotunun birgün döneceğini tahmin ediyorum…

  16. Evet sadece 7 mi demesi yanlis anlasildi Vettel`in, orda gercekten sasirarak sordu.. Sadece 7 olmasi gercekten beni de sasirrti, soyle bir baktim arsivlere, bu rekor aslinda 13 olacakmis, 2004 de Monako da guvenlik araci arkasinda Montoya tunelin icinde lider giden Schumi`ye toslamasaymis 🙂

  17. Al benden de o kadar, bide keymaker var onada bayiliyorum 🙂

  18. Yok yahu planli olamaz, direksiyonla ugrasirken yanlislikla girdi bence. Ha cidden planli ise cin fikirli olma konusunda Briatore-Alonso ikilisine nihayet rakip cikti deyip sevinebiliriz 🙂

  19. Poyraz Savci mi? abi naptin sen ya? kanser mi etmek istiyorsun herkesi 🙂

  20. Yarışta çok fazla geçiş vardı. Kişiye göre heyecanı fazla ya da az olarak değişen bir yarış oldu. Ancak Hamilton Button çekişmesi dışındaki mücadeleler, sonucu hemen tahmin edilebilen ve gerçekleşen cinstendi. Ben özellikle Alonso ve Hamiltonun sürüşlerinden ve agresifliklerinden zevk almaktayım ve bu pilotların lastiklerle uğraşmalarını (aman lastiklere bişey olmasın) ya da strateji kurbanı olmalarını istemem. Her ne kadar Hamilton bu yarışta lastik engeline pek takılmasa da Alonso kendi lastiklerini korumaya çalışmaktan başka bişey yapamadı. Kendisi farklı olmazdı desede 3 pit yapması yarışı daha heyecanlı yapardı diye düşünüyorum. Umarım F1'de pilotların daha fazla özgür ve etkili olabilecekleri yarışlar izleriz. Bu arada Hamilton'a da kocaman tebrikler. Uzun zaman sonra kendine geldi. Ya da 3 pit yapması daha rahat sürmesini sağladı diyelim. Son olarak Weber'e de tebrikler ancak güvenlik aracının girmediği bir yarışta 18'inci başlayıp; yarışın üçte birinde yerinde saydıktan sonra sanırım koşar adım marş komutuylu harekete geçti. O nasıl bi farkkı o kadar kişiyi geç bir de liderden sadece 7 saniye geride yarışı bitir. (Geçtiği adamlara tur bindirse daha fazla zaman kaybederdi sanırım:)))

  21. 1. soruya da ben cevap vereyim. Button aşağıya baktığını söylüyordu pite girerken. Muhtemelen direksiyonla ayarlamalar yapıyordur ve iç güdülerine güvenirken de yanlış pite girmiştir. İlginç bir durum, Button gibi tecrübeli pilotun yapmasının şaşırtıcı olduğu bir hata ama oluyor. Bilerek olduğunu sanmıyorum.

    Alguersuari'nin 2009 Abu Dhabi'de yanlışlıkla Red Bull pitine girmesini hatırladım o anı izlerken 😀

  22. Button, Adrian Newey'i bir fırsatını bulup ezerek performans farkına kökten bir çözüm bulmak istemiş olabilir!

  23. ceza alması gerekmiyo mu adam izin verilmeyen yerde drs yi açıyor

  24. 2. soruna cevap vereyim.

    öncelikle o şekilde giderek araca büyük zarar verebilirdi.
    zaten yarışı çoktan bitmişti, pite varabilse bile en az 2 tur yemiş olacaktı.
    ve en önemlisi o halde iken, kenara çekmek yerine 3 tekerle pistte tehlikeli şekilde ilerlemeye çalışmak yasak. cezası var.

  25. Bu arada seni burada pek göremiyorum ya da yorum yapmıyorsun. Gözlerim yorumlarını aramıyor değil.

  26. keyser soze avatarı

    BRUNDLE: FiA, kalkışlarda birden fazla konum değiştirme kuralı geçerli olmadığını açıkça söyledi. Grid boyunca bunu yapan çok sürücü var.

    Lütfen artık çamur atmayı bırakın. Startta bir sürü pilot zig zag yapıyor.

  27. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Bu sene Schumacher yaşına göre bence çok iyi. Formda görünüyor. Yeni araç ve yeni lastikler Schumacher'in sürüş tarzına uyuyor. Sıralama turlarında takım arkadaşından geri kalmasının sebebi gerçekten aracındaki sorunlardı. Malezya ve Çin'deki yarışları inceleyin. Sıralamadaki yerinden çok daha önde bitirdi bu yarışları. Start'larda harika kalkışlar yapıyor. Çin'de ilk turda 5 sıra birden yükseldi.

    Şunu kabul ediyorum: Ferrari'ler yanlış pit stop stratejisi uyguladılar. Ama Alonso yarışa 5. sırada başlamıştı. 14. sırada yarışa başlayan Schumacher 1 tur daha olsa Alonso'yu geçiyordu. Üstelik Schumacher'in az da olsa yakıt sorunu yaşadığını belirteyim. Sonuç olarak Schumacher'de hala bir potansiyel var. Umarım bu potansiyelini daha hızlı bir araçla yansıtır.

  28. Bilmiyorum abi, ama bana biraz antipatik geldi o konuşması. Şaka niyetindede söylemiş olabilir, tam emin olamıyor insan. Schumacher konusundaki güzel sözleri akıllarda tabi, haberi okuyunca dedim şampiyonluk şımarttı mı ne oldu 🙂 Şakaysa, bir daha yapmasın 🙂

  29. red bulların geçen sene türkiyedeki kapışmaları daha güzeldi 😛 kıran kıranaydı. (veya vettel kırana)

  30. bu kadar tek taraflı bakmayın olaylara düşün şimdi vettel aldı başını gitti kimse ona yetişemiyor çıkıyorlar f1 çok kötü oldu yok şu yok bu hamilton alıp başını gidiyor yine aynı şekilde rekabet yok çok sıkıcı ama alonso başını alıp gidince sen süper yarıştı alonso çok iyi pilot falan filan diyeceksin. tamam DRS KERS biraz suni ama hiç atak olmamasından iyidir işlerin karışması belirsizlik hernekadar takımlar için zor olsada izleyenler için yeni bir heyecan oldu artık öyle alıp başını gitme durumları olmuycak en hızlı araca sahip olsan bile iyi strateji belirlemedinmi foss, geride kalıcaksın demektir. 2004 yılından zevk aldım diyorsan bişey diyemem sonuçta zevkler tartışılmaz ama ben hiç zevk almadım her yarışın sonucunu bilmek bakmamak için yeterli bir sebeptir ama artık öyle değil.18. sıradan başlayan birisi iyi bir strateji ile podyuma çıkabiliyor lastikler yüzünden atak olmaz dediler DRS ve KERS sayesinde 3 yarışta kaç atak oldu kaç geçiş oldu sayısı belli değil bundan önceki yıllarda nasıldı polü al pite geç gir önde çık al başını git sonra off be ne yarıştı ama doyamadım valla dediğim. gibi artık o yıllar geride kaldı bu sistemde 1 puanın bile değeri oluştu sadece pilotun değil takımında etkisi önemli hale geldi.

  31. efendimayin  avatarı

    Var galiba gece

  32. Yarışı izlediğimden beri aklımda şu sorular dolaşıyor…

    1. Button redbull garajına yanlışlıkla mı girdi yoksa altında bişi mi var?
    Red bull'un lacivert adamlarıyla mclarenin gümüş renkteki adamlarını karıştırmaya imkan yok gibi duruyor. Olayı görünce fena kıllandım. ama hata da olmuş olabilir tabi.

    2. Algersuarinin lastiği çıkınca niye sağa çekti? Dönüp başka bir lastik alamazmıydı?
    Bana sinirinden sağa çekti gibi geliyor ama belki bir sorun olmuştur göremediğimiz.

    3. Ferrari'nin bu mükemmel strateji sistemi ne zaman bitecek?

    4. Mercedes'lerin başına niçin sorun gelmedi? 😀
    Görünüşe göre mercedes sorunları halletti. ama gerçek cevabı ilk sıcak yarışta alacağız.

  33. valideyle aram açıldı diyim sen anla :))

  34. Merve,
    Sesin yerinde mi?
    (Lewis çizgiyi geçtiğinde binayı sesinle yıktığını tahmin ediyorum)

    ——————————-
    bir musibet bin nasihat.
    aynen demek istediğim buydu.

  35. klasik fenerbahçeli zihniyeti,farklı birşey yazsan şaşardım. ambleminde OT figürü, sembolü kanarya, rengi kusmuk sarısı olan dünyanın en gıcık takımıyla sana başarılar. 😀

  36. İnan ki "sadece 7 mi" demesi küçümseme anlamında söylememiştir bazıları gibi ki Vettel değil F1'in tüm zamanların en büyük sporcusunun Schumacher olduğunu düşünüyor.

  37. harika bi yarış oldu.Hamiltonın tırmanışı gerçekten harikaydı.adam pistte ben yarışçıyım diye bas bas bagırıyor.Özellikle Button Hamilton mücadelesi izlenmeye değerdi.son yıllarda birbiriyle bu kadar güzel kapışan 2 takım arkadası hatırlamıyorum.Alonso ile Schumacher de keyifli anlar yaşattılar.F1 böyle temiz mücadelelerle güzel..

  38. üye girişi yapmadan yazmış olabilir misin?

  39. arkadaşım yorumunu okuduğunda çok cesur bulmuştum ama Hamilton damalı bayrağı geçtiğinden beri bu yorumu düşünüyorum cesur olduğu kadar isabetli bir yorummuşta 😉 bir musibet bin naihat olayına bağlarız biz bunu

  40. aduket (spa2000) 12.04.2011 13:52:26
    bu yarış (malezya) Lewis açısından çok eğitici oldu. (öğrenim süreklilik ister)

    Bir bakış açısıyla 8. oldu diyebiliriz ama bu yaşadıkları sayesinde Çin'i kazanacakta diyebiliriz. (ki bu yüksek bir ihtimal)
    ——————————————————————

    Malezya'da lastikleri bittiğinde neler oluyor görmese idi, çin sıralama turlarında malum stratejik kararı alamazdık. ya da Hamilton'a bunu kabul ettiremezdik.
    ————————————————————–

  41. Yazdığım mesajlarda bazen böyle adım ve avatarım görünmüyo neden acaba?

  42. Rekor düşünen ve ''Sadece 7 mi ?'' Diyen Vettele, bu işlerin öyle kolay olmadığını gösteren bir yarış oldu. Tebrikler Lewis Carl Hamilton.

  43. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    evet kardeşim biz sizin gibi macera aramıyoruz 2002-2004 teki gibi Ferrari ile Alonso uzayıp gitsin Massada baricello gibi 2 sırayı kapasın diğerleride 3 lük mücadelesi versin futboldada böle Fenerbahçe tüm maçları kazanıp şampiyon olsun galatasarayla bjk de arkasından baksın ben şikayet etmem o yıllardada ben memnundum f1 den schumi gaza basıp baştan sona lider gidiyordu alonsodanda yapmasını beklerim

  44. Aslında bizim oğlan, yarışın sonundaki telsiz mesajlarına rağmen birsürü atak yaptı. Yanlış hatırlamıyosam Rosberg'i, Button'u ve nihayetinde Vettel'i geçti. Bu sırada pitten sürekli "aman deyim lastiklere iyi bak" şeklinde mesajları duyduk.
    Ama buna rağmen tabi ki lastikleri daha iyi durumda olmasaydı bunları yapmak kolay olmazdı. Şu kolay bozulan lastik meselesine gelince; benim aklıma DTM'deki gibi en az iki pit yapma zorunluluğu geliyor. Bu kural belki aracının limitlerini sonuna kadar zorlayan, lastik korumak yerine atak yapıp önündekini geçmeyi düşünen pilotlar ve gerçek mücadeleden zevk alan seyirciler için daha makbul olurdu. Zaten yakıt ikmalini yasaklamışsın kimse pite yakıt için girmiyor, yakıt yükü bilinmezliği ortadan kakmış. Geçen senenin çoğunda izlediğimiz tek pitle geçen sıkıcı yarışlara göre heyecan arttı ama, sanki yanlış olan birşeyler var gibi geliyor bana. Belki de bu yanlışlık Drs sistemidir. Geçişleri özellikle uzun düzlüklerde gereksiz yere aşırı kolaylaştırmasıdır…

  45. Yanlız başlığı beyenmedim. Lewis yarışın ilk kısmı yani Button arkasında kalmak zorunda olduğu zaman haricinde müthiş yarışdı. Hakkını yemiyelim lütfen adamın.

    Birde Martin in Lewis e üç, dört defa lastiklerini koru demesi ve en sonunda biraz bağırması( banada öyle gelmiş olabilir) ilginçti gerçekten.

    Yarışta bende ne lastik koruması, yardır! dediğimi hatırlıyorum bir ara heycandan.

    Çok güzel bir zaferdi Lewis ve McLaren a yakışır türden.

  46. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Bence çok heyecanlı ve dinamik bir yarış oldu.Start anından finishe kadar heyecan hep doruktaydı.Şampiyonların birbirleriyle olan mücadelelerini tekrar izleyebildik.
    Vettel startta geçilmeseydi yarışı domine ederdi diyodum yarışın başında.Ama Hamilton lastikleri çabuk da bitirse hızlıydı ve çok iyi sürdü.Yarışa en çok heyecan katanlardan biriydi.
    Tebrikler Lewis Hamilton.Tebrikler Mclaren pit duvarı…

    Vettel araçta sorunlar yaşadı lastiklerle de biraz sorun yaşadı.Ama geçen seneki gibi yarış dışı kalmasından iyidir.
    Webber de iyi tırmandı aracı güçlüydü.
    Button yarışın başında iyi gidiyodu ama pitte Vettel onu geçince yani pitten sonra temposu düştü.

    Türkiye'de de heyecanlı bir yarış bekliyorum yada öyle umuyorum

  47. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Geçen seneden beri diğer takımların pit duvarı ne haldeydi onu defalarca izledik. Bundan sonrada izleriz merak etmeyin.

  48. sayın el nano hangi yorumunu okusam red bull ve onun çalışanlarına hakaret içeriyor. gerçekten sitenin seviyesini düşürdüğünü düşünmekteyim. tamam red bull'u sevmeyebilirsin -kimse kimseyi sevmek zorunda değil- fakat karşı tarafı sevmemek ona hakaret ve onunla dalga geçme hakkını vermez. ayrıca bence meşrubatı asıl içmesi gereken ferrari. red bull da bir sorun yok. aktik hatası o kadar. ama ferrarinin kendini her anlamda çok geliştirmesi lazım. yoksa mclaren ve red bull ile kapışması çok zor.

  49. Öyle müthiş bir kalkıştan sonra, pitler başladı ve herşey kötüye gidiyor derken. Vettel in gereksiz yere 2 pit stratejisi ve Lewis in bir anda kendine gelmesi galibiyeti getirdi.

    Button un gereksiz yere zorlaması gerçekten garibime gitti. Tamam rakipsiniz ama arkanda kalsa yarışı kazanamazdık. Lewis in ilk virajdaki riskli atağı yapmak zorunda kalması iyiye işaret değil.

    Rosberg i de zar zor geçtik adam düzlükte ne gidiyor öyle yaw.

    İşin garibi en kolayı Vettel di.

    Bu lastikler yarışların tansiyonunu yükseltiyor fakat arka kanatlar ve Kers F1 e birşey katmıyor bence. Düzlüğün yarısını geçtikten sonra açabiliyorsun kanadı. Tabela koymuşlar.

    Bu sene arka lastikleri çok fazla zorlayan bir aracımız var ve bu iyiye işaret değil. Boş depoyla iyi fakat yarışda araç bütünüyle virajlara girmiyor. Buda daha dar dönülmesine sebeb oluyor virajları. Bunu çözmemiz lazım.

    Bu arada Vettel yine zik zak çizdi startta ve yine ceza yok, gayet güzel!

  50. mehmet özerdem avatarı
    mehmet özerdem

    hakeden kazanmıyo

  51. mehmet özerdem avatarı
    mehmet özerdem

    lastikler f1 i bozdu arkadaş..

  52. mehmet özerdem avatarı
    mehmet özerdem

    button nasıl red bull garajına girdi .ddd

  53. okay karacan çok canımı sıkmaya başladı son haftalarda sürekli son türkiye gp'si herkes gelsin bir daha olmuycak sanki görüşmeleri o yürütüyorda hep olumsuz konuşuyor ben anlaşmanın uzatılacağını düşünüyorum ve umarım önümüzdeki sezon okay karacan yerine programı poyraz savcı sunar.

  54. bir MGP taraftarı  avatarı
    bir MGP taraftarı

    Haug'un dediğine göre, Schumacher'in aracında da yüksek yakıt tüketimi sorunu varmış. Bu nedenle Schumacher de bir süre yakıt tasarrufu yapmış. Ama anladığım kadarıyla asıl yakıt sorununu Rosberg yaşamış. Takım bu sorunun podyuma çıkmayı engellediğini düşünüyor. Fakat ben öyle düşünmüyorum. Çünkü Rosberg'in önünde McLaren'lar ve Red Bull'lar var. MGP bu takımlarla henüz baş edebilecek güçte değil. Zaten Rosberg Ferrari'leri geride bırakarak iyi bir iş çıkardı. Demek ki bu yakıt sorunu, aracı çok kötü bir hale getirmedi.

    MGP, Çin'de gerçekten daha hızlıydı. Yarışta iyi bir performans çıkardılar. Araç için uygun yarış ayarlarını bulmuşlar. Ama elbette biz en azından bir podyum istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için bazı güncellemeler yapacaklar. Umarım güncellemeler İstanbul'da işe yarar.

  55. ozaman yarışı izlemenin ne anlamı var en hızlı olan kazanacaksa redbull kazanır kimse izlemez yarışı kim kazandı bakmadan bilebiliriz en hızlı olan değil en iyi işi çıkartan kazanmalı öncedende dediğim gibi en hızlının kazanacağı bir spor istiyorsanız 100 mt. erkekler finali çok uygun.

  56. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Drift görmek istediğimi söylemedim.Lastik bozulacak diye limiti zorlayamamaktan atak yapamamaktan bahsettim.Teknik olarak f1 aracıyla drift mümkün değil " arkadan kaymaya drift diyorsan ayrı"

  57. lastiklere dikkat ederek atak yapanlar kazansın. Drift yapanlar değil…

  58. Meşrubatçılardan şımarık çocuk vettel geçilirken meşrubatçılar pit duvarı başta dekolte kafalı baş mühendis ve

    vettelin etrafında takım kuran horner beyefendinin halleri gerçekten görülmeye ve izlenmeye değerdi..

    yarışın en süper anıydı umuyorum bu manzaraları yine seyredeceğiz beraber.

    mc laren pit duvarını tebrik ediyorum pisti ve durumu çok iyi okudukları için

    meşrubatçılar ise daha çok enerji içeceği içmeleri lazım.

  59. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Arkadaşlar eminim aranızda benim gibi düşünenler vardır . Hamilton taraftarı olmama rağmen bu şekilde aldığı galibiyete pek sevinemedim . Bu sene kullanılmaya başlanan pirelli lastiklerinin çabuk bozulması , Hamilton , Kobayashi Sutil gibi saldırgan ve atak üstüne atak yapmayı seven pilotları dizginlemek zorunda kalıyor. Lastiği koruyacam diye atak yapamıyacaksan nerde kaldı yarışçılık ruhu ???

  60. ismail uçar avatarı

    Mclaren Ekibine aracı son anlarda hazırlamalarından dolayı tebrik ediyorum.Araçta bi sorun olacak mı acaba diye endişelendim bir süre.HAMİLTON a da en büyük tebriği gönderiyorum.Webber çok iyi iş çıkardı.Ahh button redbull pit ekibinnin önünde durmasan bugun duble gelirdi

    Ayrıca ferrari fanları ümitlerini çok çabuk kaybetmesin bence yarış hızları iyi sıralamaları geliştirmeliler 5. başlayarak podyum bile zor.F1 de herşey olabilir bence gelişcektir ferrari de

  61. sana kesinlikle katılıyorum!
    sabah saatlerinde bir çok yarışta uyuya kaldığımı hatırlıyorum birisi kopmuş gitmiş arkadakiler 5.10 sn aralıklarla 40 tur devam ettikleri hatırlıyorum bunları düşününce değişim ortada
    3 yarıştır gözüme uyku girmiyor:)

  62. o çocuğu oraya çivilerim 🙂

  63. ismail uçar avatarı

    haklısın önce girip daha yeni lastiklerle daha iyi turlar atmak önemli oluyor lakin en son pitstop da lastiklerinizin yeterli olacağı tur sayısını tahmin edip pisttop aralıklarını ona göre belirlemek lazım

  64. Sözüm yarışa değil. Sözüm yeni f1'i beğenmediğini ilan edenlere. Ne istiyorsunuz açık açık ortaya koyun. 2004 yılındaki gibi olsun, bir takım uçsun gitsin diğerleri arkadan baksın istediğiniz bu. Geçen seneki lastikler olaydı olacak olan şey de buydu. Neymiş efendim herkes birbirini geçiyormuş da lider belli değilmiş de. Bütün bunların nedeni doğru düzgün strateji uygulayamayan takımlar. 2 pit yapıyorsan yarışın belli kısımlarında 3 pit stop yapanlardan atak yemeyi göze alıyorsun demektir. DRS de bunu biraz daha kolaylaştırıyor o kadar. Geçen seneki gibi pite girmeden yarış bitirebileceğiniz lastikle çok daha heyecanlı idi tabii tabii. Milletin ne kadar kötü lastik kulandığı ortaya çıkmıyordu ya, herkesin işine geliyordu öyle. Şimdi ak koyun kara koyun ortaya çıktı. Strateji yapabilen takımlarla geçiş yapabilen pilotlar önde oluyor artık. Öyle eskisi gibi öndeki pilot pite girecek, atak yapmayayım, aradaki 2-3 turda basar pitten onun önünde çıkar yarışı kazanırım devri kapandı. Öyle öndeki pite girmiş, ben de gireyim de yerimi kaybetmeden yarışın sonuna kadar 45 tur rahat rahat gideyim yok. O günler mazide kaldı. Artık pist üstünde geçiş yapmak zorundalar.

  65. Vettel'in kazanamamasına çok sevindim…
    Daha bir kaç gün önce ard arda yarış kazanma rekoruyla alay eder gibi söylüyordu iyi oldu…

    Hamilton ve Webber çok iyiydiler yine Schumide iyi sıra kazandı…

  66. o bu değil de buttonun red bull pitine girmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Bana bu iş planlıymış gibi geliyor ama tam emin değilim, her ne kadar kaybeden kendisi olsa da… RB piti hızlı çalıştı, o yüzden kaybetti.

  67. massa bu ihlalden avantaj kazansaydı ceza alabilirdi.

  68. Lastikler bence çok fazla hassas hemde çok. Dayanıklılıkları biraz daha fazla olsa çok iyi olur, en azından zorlanarak 2 pit yeterli olsun.

    Bu sezonun en çok geçiş yapan ismi açık ara Webber olacak:)

  69. Lastikler bence çok fazla hassas hemde çok. Dayanıklılıkları biraz daha fazla olsa çok iyi olur, en azından zorlanarak 2 pit yeterli olsun.

    Bu sezonun en çok geçiş yapan ismi açık ara Webber olacak:)

  70. Bir sorun var galiba.Avatarım ve nickim çıkmamış.

    Bu arada bazı arkadaşlar Massa'nın pit yolu ihlalinden bahsetmişler.Geçen yılda son yarışta kubica pit çizgisi ihlali yapmıştı.Beyaz çizgiyi ihlal etmenin cezası kaldırılmış sanırım.Yalnız pit yolundaki mavi çizgi ihlal edilirse inceleme geliyor ve cezası da kınama oluyor.Hepsi bundan ibaret.

  71. Ahmet Keleş avatarı

    Hamilton süpersin. Bu Vettel'i Justin Bieber'a tek ben mi benzetiyorum acaba

  72. Pirelli'nin italyan olmadığını kanıtlamaya çalıştığı eğlenceli yarışlardan birini daha izledik.3 pit stop yapanlara ve podyumda olanlara tebrikler.Objektif bir yaklaşımla baktığımızda yarışa damgasını vuran Mclaren takımını görebiliriz.
    Testlerde dökülen ve pilotlarının bile 1,6 saniye geride olduklarını düşünüp havlu atmaya hazırlandıkları bir dönemden bu hale yani kazanan bir pozisyona ( 1 aydan daha kısa bir sürede ) gelmeleri takdire şayandır.Benzin sızıntısı sorunu yaşayan aracı doğru bir plan ile zirveye taşıdılar.Button da pitte biraz dikkatli olsaydı duble bile olurdu.

    Redbull'un hızlı olması yetmiyormuş demek ki.Doğru zamanda doğru lastikle iyi bir strateji birleşince ortada ne vettel ne horner kalıyor.Bunu mercedes bile yapsa redbullu geride bırakabilir.

    Redbull'dan webber'in yine herkese örnek teşkil ettiğini söylemek isterim.Demek ki trafiğe takılmadan yumuşak lastiklerle yapılan sürüşler etkili oluyormuş.Abu Dhabiden beri webberi takip eden Ferrari kenar yönetimi nedense bu yarışta webberi gözardı etmiştir.Webber sert lastiklerle başladı ve ancak 11 tur kullanıp apar topar bu lastiklerden kurtuldu.Sertlerle geçirdiği 11 turun analizini yapalım.11 turda sadece 3 kişi geçebildi ve dahası pereze geçilmekten de kurtulamadı.Düşünün koskoca RB7 nin 11 tur da yaptıklarını ve bundan sonrasını.
    Fernando'yu ön gruptaki en son pite giren pilot olarak gördüğümüz ve çıktığı yere baktığımızda kaybettiklerimizi daha iyi anlayabiliriz.Startla veya sıralamayla uğraşmak yerine stratejiyi baştan itibaren sorgulamak gerekir.

  73. buarada yarışları bukadar heyecanlı kılan ve geçişleri artıran DRS sisteminin temel taşı olan McLarenin F-kanal düşüncesinden dolayıda kutlamak lazım …

  74. Yalnız Schumi oldukça hızlıydı lastikleri ikisininde aynı seviyedeydi ve Schumi iç tarafı sürekli kapatıp dış tarafı bırakıyordu Alonso'nun başka çaresi yoktu.

  75. Bende olurdum ama açık alanda olacağız artık size ordan destek veririm bende:D

  76. Ben bu yeni kuralları sevmedim.Yarışı takip edemiyorum artık.Herkes birbirini DRS sayesinde geçiyor.Ne pilotajı kaldı bu işin ne de aracı.Lastikler belirleyici etken oynuyor yarışlarda.Ve açıkcası zevk almıyorum.Belli bir lider olmuyor ve bu can sıkıcı.Nerde o eski yıllar…

    _____________________________________________________________________

    Lewis Hamilton'ı tebrik ediyorum.Lastikler sayesinde sıçrayış gösteren Webber'i de.

  77. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    TRT'de yarışın tekrarı var mı?

  78. süper bir yarış oldu, lewis klasına yakışan bir sürüşle kazanmayı bildi, tebrikler lewis-McLaren…

  79. Lewis'i tebrik ediyorum. İyi bir galibiyet aldı. Bu yarıştanda çok zevk aldım mücadele üst düzeydi. Kers ve DRS bize sıkıcı olmayan heyacanlı ve eğlenceli yarışlar izletiyor. Benim Üstünde duracağım konu Okay Karacan ve yaptığı program. Artık çok sıkmaya başladığını düşünüyorum Okay Karacan'ın. Futbol programı sunuyor…Tutkulu bir F1 fanı olmama rağmen izlemek içimden gelmiyor. Saçma sapan konuklar geliyor ki bence Formula 1 den pek anlamayan tipler. Saçma sapan yorumlar… Benzer bir program yayın hakkı CNN'deykende vardı. O program gerçekten çok kaliteliydi. Uzun lafın kısası ben Okay Karancan'ı ve TRT'yi hiç beğenmiyorum ve benim gibi düşünen bir çok F1 seven olduğuna inanıyorum…

  80. yarışın tek yıldızı bana göre webber dir onca soruna rağmen podyumda bitirmek bu yarışı fantastic bi iş doğrusu

  81. Dikat ettiysen dıştan geçmedi yine içten geçti,Bende diyorum fizik kurallarına aykırı hareket edip arabayı lastiklreri bitirmenin alemi yok,uzun düzlükte tam dıştan gel çıkışta içten geç.

  82. Bence tamemen yanlış düşünüyorsun. En hızlı araç kazanmamalı en iyi araç en iyi strateji ve en iyi pilot… kazanmalı. Yani "EN"i en çok olan kazanmalı yarışı. Bugünde "EN"i en çok olan McLaren'dı. En iyi strateji ve en iyi pilot kazandı.

  83. rocco junior istanbulparkta hangi tribünde olacaksın valla ben 13 14 yaşındayım da büyük biri olsam gelirdim ama istanbul parkta olacağım büyük bi ihtimalle destek vermek isterdim

  84. En buyuk tebrik Mclaren`e, sonra Hamilton`a, en son olarakda Webber`e.. Digerleri arasinda sivrilenler olsada hepsinin normal bir yaris cikardiklarini dusunuyorum, Drs biraz hafif gorundu burda, suni gecisler gorduk, hayirlisi bakalim..

  85. watercolour avatarı

    Seni ciddiye alacaklarını düşünüyorsan cidden daha yararlı bir pankart açabilirsin. 🙂

  86. -rocco junior ben almanya dayim
    -olmasam inan gelirdim
    -pankatr i tutmazdim ama :)) yine de f1 sever insanlarla tanismaya her zaman hazirim
    -hockenheim a yakin oturuyorum ben ins. ona gidecegim

  87. rocco junior avatarı

    antreman günü gel çünkü en etkili o zaman psit bomboş sessiz oluyor.hem zaten rica edersin güvenlik seni alır geçen sezon bazı arkadaşlar platinumda değilken rahatça geldi.sıralama ve yarışta dikkat ediyorlar tribüne=)

  88. Çok ilginç, bu sabah f1 kulübüne katılan çocuk artık bu programa gelmiycem, çünkü ben gelince vettel kazanamıyor diyordu. Hakkattenden de kazanamadı Vettel.
    Takımım Mclaren'i, Hamilton'u tabi ki bir de Webber'i tebrik ediyorum. Webber'in yükselişi bana Almanya'da Barrichello ve Japonya'da Kimi performanslarını hatırlattı. Tabi ilk aklıma gelenler bunlar, ama sadece hatırlattı diyorum, çünkü bu seneki durum birçok arkadaşın da yazdığı gibi çok farklı. Pirellilerin çabuk bitmesi, drs, kers vb. etkenler.

  89. f1 hız yarışından çok taktik yarışına dönmeye başladı bu hiç iyi bir gösterge değil,en hızlı olan araç yarış kazanmadıktan sonra ne anladık o işten

  90. Yusuf  Hitay avatarı

    30 saniye kala motor kapağı açık bir şekilde piste çıkan, garajdayken aracından benzin fışkıran, aha yarış gitti daha yarışa bile başlayamıcaz dediğim, formasyon turundan sadece saniyeler önce lastikleri takılabilen aracı bu gün ilk sırada görebilmek harika bir duygu. en büyük tebrik mclaren mekanikerlerine, helal olsun..

  91. düşündümde sana kolay gelsin:)) bronz da olmayı düşünüyorum ben:) biz fasfakirik ühühü

  92. rocco junior avatarı

    Blok 306 sıra 1 koltuk 7-8 iki kişiyim kız arkadaşımla beraber gelmek isteyen gelsin.çok ciddiyim bu arada:)))

  93. hangi tribüne asacan ?ona göre gelek:)

  94. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    adeta hislerime tercüman olmuşsun yorumumdada belirtmiştim zaten biz görüyoruz ama o görmüyor tam button girdiğinde veya bir tur sonra pite alsalardı ve 3 pit stop stratejisi yapsaydı hızlı olduğu için öndekilerde yaklaşır geçerdi ama işte bizim zekiler pistte tutup 20 sn belki daha fazla kaybettiriyolar

  95. Çok doğru bir tespitte bulunmuşsun,Dışardan atak yapmaya çalışıp lastikleri bitiren bir tane daha pilot yok

  96. Lewis ve Webberi tebrik ediyorum harika yarıştılar,
    McLaren yine stratejideki üstünlüğünü ortaya koyarak ilk zaferimizi kazandık,
    Lewis ve Jensonun mücadelesi inanılmazdı gurur duydum her ikisiylede,
    Sonunda RB yi avladık çok mutluyum =))

  97. rocco junior avatarı

    İstanbulParka gelicek arkadaşlardan tifosi olsun olmasın ben yarışta olacağım Ferrariye küçük çapta bir tepki sunmak istiyorum katılmak isteyen bana gelsin ulaşsın bir şekilde.Ben dayanamıyorum artık ülke sporuna zarar vermeden gayet demokratikçe belki bir pankart bayrak ki bunlara izin var ana tribüne açıcam ingilizce ve italyanca yazıp.destek vermek isteyenleri beklerim

  98. -Tebrikler takimim Mclaren ve surucum Hamilton a
    -Sonunda Redbull ve Vettel in de INSAN olduklarini gecilebileceklerini gosterdiniz
    -KERS ve DRS yi ben sonuna kadar destekliyorum
    -Spora getirenlere tesekkurler
    -duzlukte arkadaki arac drs i aktif hale getirdiginde onundeki aractan min 15km daha hizli oluyor ya
    bu muhtesem bisey
    -bunu bilen suruculer drs in aktif olacagi yere gelmeden once ondekine 1sn yaklasmak zorunda olduklarindan daha fazla zorluyorlar bu bolgeye ulasana kadar
    -oyle farki sabit tutayim pitlere kadar tin tin gidip pitte gecerim demiyorlar artik
    -farkindamisiniz eskiden pit ile gecilirdi simdi DRS ile geciliyor
    -bir soz de PIRELLI ye oyuna dahil olmalari ile formula1 i degistirdiler
    -nede olsa TURK MALI Turkler hangi sin icine girerse onu degistirir :))
    -ben Hamilton un bu galibiyetten sonra daha cok oz guvenle daha cok saldiracagini umuyorum
    -Rosberg, Massa ve Vettel ile yaptigi gecisleri kalp atisi 150 olarak diken ustunde seyrettim
    -hepsinio sorunsuz gecti tebrikler
    -button a da tebrikler takim sampiyonlugu icin ona ihtiyacimiz var

  99. Yavuz Balcı avatarı

    ilk üç yarıştan benim çıkardığım;

    1- önde ilk pite gelen avantajlı çıkıyor.
    2- 1 pit fazla yapınca lastikleride istediğin gibi kullanma şansın artıyor ve zorlayabiliyorsun.

  100. Yusuf  Hitay avatarı

    az benzin değil, muhtemelen yarışın başında fakrlı bir karışım deneyip hızlı olmak için çok benzin harcamıştır. geçen yıl türkiye'de de mclaren böyle yapmıştı.

  101. ferrari sistemi sacmaladı, DRS alanınınn dısında kanat açıldı 2-3 sn sora kapandı tekrar.

    http://www.youtube.com/watch?v=_eN-cA74n3M

  102. Hakkını yeme ama Alonso'nun Schumiye yaptığı dıştan atak çok iyiydi bence ayrıca yapmalıydı yoksa hiç geçemeyebilirdi:D

  103. Herşey iyi güzelde o Button ın RedBull pitinde ne işi var nu anlamak mesele. Hayı Torro Rosso pilotuda değilki renkleri karıştırsın, ama ben bu yarışta en çok Vetteli ve Schumiy beğendim. Vettel için pist üzerinde atak yoksunu demişlerdi geçen ama gayette güzel atağını yaptı Mclaren lere. Ayrıca Schumi bence elindeki araçla müthiş iş başardı mükemmel savunmalar yaptı ve start poziyonuna göre bayağı yer kazandı.(Start ları ne muhteşem oluyor Schumin öyle en 3-5 sıra öne atlıyor. Önlerde olabilirse çok daha güzel şeyler yapıcaktır mutlaka.

  104. Yusuf  Hitay avatarı

    sırada g planı var, aracın g noktasını keşfetceklermiş öyle duydum 😛

  105. lewis i webber i tebrik etmek lazım.özellikle webber in son turlarda neler yaptığını anlayamadım.button massa yı zorlarken,webber nerdeyse düzlükte dahi görünmüyordu,kendi kendime felipe lastik sorunundan dolayı rosberg in arkasından beşinci olur diyordum ama webber serhan acar ın da dediği gibi uçuşa geçti ve podyuma kondu 🙂 button ın biraz daha zorlaması gerektiğini düşünüyorum,button la ilgili tek hatırladığım startı ve red bull pitine dalmasıdır 🙂 alonso ise alışılmışın aksine vasat bir görüntü çizdi.felipe için işler yavaş yavaş yoluna girmeye başlıyor,bugün ferrari üç pit stop yapsaydı,felipe daha iyi bir yerde bitirebilirdi,geçen yarışkı pit hatası ve bugünkü strateji düşünüldüğünde felipe ye yazık oluyo.

  106.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Yarışmacı:Ferrari pit ekibi

    ACUN HÜLYA ALİ

    X X X

    SONUÇ:kapı orda dominic…anca gidersin!

  107. webber den strateji dersi gördük yeni kuralları en etkin şekilde yorumlamış takım tebrikler bir tebrikde hamilton a iyi araç doğru strateji istek arzu başarıyı getirdi.
    schumacher kaç sıra kazandı startta öyle 🙂 bu adamın kesinlikle ilk 5 cep içinde start alması gerekir.gerçekten yarış içi sürüş ve özellikle startlarda çok başarılı.

  108. ilk pit stoplara kadar öndkeilerle aynı tempoyu tutturmuşlardı ne güzel.Pit stoplardan sonra düştüğü yeri görünce ohooooooooooooo dedim kendi kendime. :S Sonra Rosberg lider oldu dendi ulan dedim 2. pit stoplarda akıllı davranırsalar bişeyler olur.

    Bizim paşa Schumi ile debelenirken fark da açıldı tabi 2. pit stoplar oldu bakıyorum şimdi girer die hala devam ediyo sonra bidaha bidaha dedim 2 pit stop yapackalarda Serhan Acar bas bas bbagırıyo tur başına 4sn falan filen :S düşünüyorum bu herif 4 tur falan attı eder 15 ile 18 sn arası bişey olur.. ( git gide kötüleşen lastiklerle ) Pit stopda da oyalandı yahuuu 2 pit stop stratejisini

    Monacoda yap, Valensiya da yap , Singapurda yap ama hayvan gibi düzlüğü olan Çin de yapmak akıl karı mı? Bi amatör olarak 100 binlerce kişi bunu görüyoruz ama ordaki bi avuç embesil görmeiyor

  109. watercolour avatarı

    DRS çok gereksiz birşey iki araç arka arkaya geldimi arkadaki mutlak geçiyor.Lastikler zaten yeteri kadar heyecan getirdi.

  110. 2006-2007-2008 yıllarında geç pite girmek çok işe yarardı ama artık öyle olmuyor maalesef. aynı turları attığın rakibinden 3-4 tur sonra pite gir 5-6 sn gerisinde çıkıyorsun pitten. artık kısa pit aralıkları belirleyip 3 pit yapmak çok mantıklı görünüyor mclaren bunu gösterdi webberde aynısını yaptı. benim anlamadığım ferrari Q2'ye sert lastiklerlede kalabilir orta sıralarda olsa bile en azından kalır böylece 1 set yumuşak lastik yarışa kalmış olur dün hatta lewis tek tur attı 3.oldu 2 set temiz yumuşak lastik bıraktı yarışa. ferraride 3 pit belirleyip bu streteji üstünde durabilir.

  111. alonzomanyaa  avatarı

    Unutmuşum, muhteşem sürüşünden ve galibiyetinden dolayı HAMILTON'u tebrik ederim, yarışın her zamanki gibi zevkli geçmesini sağladığı içinde ayrıca tebrik ederim..

  112. Yavuz Balcı avatarı

    tamamıyla haklısın. DRS'yi bu sezonun durumunu görüp sonra karar verselerdi daha iyi olurdu.

    bu arada lise 1'i yaklaşık 20 sene önce gördüğüm için kontrollü deneyi hatırlamıyorum. o dersten aklımda kalan tek şey kontrollü deney yerine kontrollü uyuma (:

  113.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Arkadaşlarda yazmış..Bu yeni kurallar inanılmaz saçma.Lastik koruyan,lastik saklayan,bir ara 9. olan pite önce giren kazanıyor.Webber'inki sadece strateji değildi pek çok geçişte yaptı ama genel olarak yeni sistemlerin ve kuralların etkisi bu.Hamilton'ın Vettel'i geçeceği 12 tur önce belliydi.Çünkü lasktikler bitiyordu.İyikide bitmiş =)

    Horner,Marco……sizin o ufak beyinleriniz Webber'i durdurmaya yetmeyecek….

  114. alonzomanyaa  avatarı

    Ferrariye KOL SENTER ı aramasını söylüyorum burdan, hayatımda seretiğim ne mal en cahil en acemi strateji, bizim ALO zaten yalan oldu, gridin dışardan atak yapan tek MAL pilotu. Bu sezon ciddi bitmiştir artık, bu saaten sonra 4-5 i olursak iyi şeklindeki demeçlerini alsınlar başlarına çalsınlar.

    Şimdi çıkıp derler, ani şekilde reaksiyon vermeliyiz zart zurt diye, … vereceğiniz reaksiyonu, geçen seneden beri veriyorsunuz da ne oluyor….

  115. En büyük tebriği Weber hak ediyor bugün inanılmaz yarıştı. İki numara olmadığını artık göstermek zorunda bugün ilk adımı attı Vettel'i çok terletmesini bekliyorum umarım. İkinci tebrik Hamilton'a çok iyi strateji ve pilotajla sonuna kadar hak etti.
    Ferrari'ye artık diyecek söz bulamıyorum kötü strateji ile Massa'nın podyumuna engel oldular resmen, ya Alonso, pist üzerinde 4 sn kaybederken niye hala pistte tutuyorsunuz adamı anlamış değilim pitlerden sonra trafiğin ortasında çıkıyor çok yanlış. Ayrıca Alonso bugün vasattı geçen haftaki Alonso'yu mumla aradım bugün. Massa kendini toparlıyor sevindirici ama bu yönetim ile zor podyum görürüz gibi.

  116. hala ben ceza bekliyorum çizgi ihlalinden ama bakalım ferrariye yine kıyakmı yapacaklar… sanırım ralf schumacher bu yüzden ceza almıştı ama nerde oldugunu hatırlamıyorum…

  117. Yarıştan sonra Alonso, Ferrari'nin kullandığı stratejiye 10 üzerinden 10 verdiğini açıkladı.

  118. o massa olayını aşağıda dile getirdim burak ama cevap veren olmamış çok iyi bir yarış çıkardı ayakta kalmak için çok direndi ama lastikler onu bitirdi yinede ceza gelmeliydi açıkca ihlal yaptı aynısını 2008 monakodada yaptı ordada ceza gelmedi işin garibi görülmese tamam diyecem ama ikisindede FOM ekrana getirdi ama ikisindede ceza gelmedi.

  119. fazladan tur atarak tur başına 4-5 sn kaybedip 2 pit stop stratejesiyle elde edecekleri avantajı hediye ettiler… Millet tur bindirir gibi gelip gelip geçti…

  120. ne yaptın sen ya şimdi alonsonun tur basına 1 sn yavas kalmasını bu soruna baglayacaklar 😀 önümüzdeki yarıs için yine baslayacaklar ferrari geri gelecek şöyle böyle demeye … bosuna umutlanmasınlar bence tur basına bu muhafazakar tasarınla biraz zor toparlarlar bu sezonu….

  121. çünkü biri RBR diğeri Mercedes.. Webber bildiğim kadarıyla sertle başlayıp diğer 2 pit stopda gıcır gıcır yumuşakları kullandı.

    Bu yüzden Webber ilk bölümde Perez miydi neydi arka tarafta boğuşup atak yediği oldu.Öndekiler sıralamda kullandıkları yumuşak lastiklerle debelenirken Webber daha saglıklı lastikleryle yetişti 3. lüğü aldı.

  122. İnşallah bundan sonra Mercedeste sizi geçer.

    İnşallah :))

    İşin şakası bir yana dediklerin çok doğru, yarış performansı olarak Ferrari aracı iyiydi. Fakat strateji tam bir felaketti.

  123. vetteli geçebilirdi çünkü lastikler iyi durumdaydı zorlasa geçerdi hamilton 5 turda 5.5 sn fark kapattı vettelle. button webber'e geçilmezdi zorlasa ama zorlamadı o pit olayı onu bitirdi.

  124. Forza Felipe avatarı

    Geçen haftaki Pit-Stop olayı bu hafta ki strateji faciası Massa'nın iki podyumunu yedi gibi..

  125. button pitte yarışı bitirdi açıkcası heyecanla redbull pitine daldı çıkıştada vettel'e geçilince tamamdır adam resmen psikolojik anlamda dibe vurdu kazanacağı yarışı 4.bitirdi zorlamadı bile vetteli. hamilton 5 turda 5.5 sn kapattı vettelle, buttondada lastikler iyiydi zorlasa geçerdi şimdi duble yapmış olacaktık ama sağlık olsun button affettirir istanbulda kendini.

  126. rocco junior avatarı

    Evet geçişler çok yapay hale geldi belki arka kanat kuralı seneye gözden geçirilir ya da sezon sonu çünkü takip etmek kim nerde vs yarıştan çok taktik izliyoruz.Ferrari'de işin içine çok bilinmeyen ve taktik girince çuvallıyor.Ama her şeye rağmen tepedeki takımlar bizi saymazsan her zamanki gibi sıralama olsun yarış olsun lider oluyorlar.Çünkü adamlarda beyin var,adaptasyon var iyi bir araç var.Ferrari'de ise en büyük eksik beyin.İyi bir araca bile gerek yok sadece bileşenleri bir araya getirsinler ama pek mümkün değil

  127. Çünkü Schumi yumuşak lastiklerle iyi kalkış yapıyor her seferinde 3-5 pozisyon kazanıyor ama sert lastikler kalkışlarda çok kötü. Aynı şeyi sert lastiklerle yapamaz.

  128. Abi o atakların çoğu arabaların artık birbirini daha rahat takip etmelerinden kaynaklanıyor zaten. Farketmişsindir artık 2-3 arabanın yan yana olabildiği geçiş hamleleri izleyebiliyoruz. Orta sıralar fokur fokur kaynıyor hatta. Çünkü çift katmanlı difüzör yüzünden öndeki aracın kirlettiği hava artık ter temiz.

    Hani lise 1'de biyolojide vardır kontrollü deney. Tek faktörü değiştirir sonra da etkilere bakarsın. F1 herşeyi bir arada değiştirdiği sürece bu yarışlar eğlenceli hale gelmez. Yapacakları tek şey araçların arkasındaki hava akımını temizlemekti ama başka şeyler de yaptılar. Hangisinin ne etki yaptığını da göremeyecekler ve bu sorunları daha da arttıracak.

  129. egemen serdar nargaz avatarı
    egemen serdar nargaz

    hamılton ve webber gercekten ıyı yarıs cıkardı bu lastıkler ve drs sıstemıyle yarıslar artık cok daha heycanlı gecıyor..lastıkler gercekten cok belırleyıcı oluyor..sumı nın bıraz daha ıyı pozısyondan kalması gerekıyor sans umarım gelıcek yarıslarda yanında olur yınede bugun ıyı bır yarıs cıkardı efsane inş gelecek yarıslarda cok daha ıyı olur..

  130. vay rkadaş !! Button'ın yaptığına ne demeli.. sen git red bull pitine frene bas olacak iş deil.. tam o anda mental olarak yarış bitti zaten.. gördükten sonra olayı tamam bu yarıştan bi cacık olmaz artık dedim..

  131. vettel-hamilton çekişmesinde nabzım 120'yi geçmiştir vallahi nasıl heyecan nasıl adrenalin anlatamam. :))

  132.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Şu kadarını söyleyeyim….Ferrari kimle yarışıyor-Mercedes…..Rosberg pite giriyor,Ferrariler pistte.Siz bırakın orduyu,NASA DAN adam alsanız uzaylılar gelse size en iyi teknolojiyi getirseler Ferrari'den adam olmaz.Bu takım adam olmaz.Bu pilotlarla olmaz.

    Massa,iyi yarıştı ama vasat….Gelelim Alonso efendiye...Hoşsun,karimaztiksin,belki top model yarışmasına girsen kazanırsın,sempatiksin,senle gidip dünyayı dolaşmak,sinemaya gitmek vs isterim.Seni burda savunuyorum(savunuyordum).İyi pilotsun yada pilottun.Ama zevk vermiyorsun.Başkasının yarışını pozisyonunu düşüneceğine kendine odaklan……Lastiklerdenmi geçildi Alonso?Hamilton'ı da lastiklerle geçecekti Malezyada ye-mez-ler. Petrov'u geçtin helal olsun.Schumi ye turlarca atak yapamadın ya……..

    Bu araçtan ümidimi kestim.Burdaki arkadaşlarda kemişlerdir.Yok İtalyaya gitmiş geri dönmüş,yapacaksın tabi,sana çardakta Martin'le otur diyemi para veriyorlar.Yapışmış o koltuk kalkmıyorsunuz.Ha şimdi gidin Vettel'i alın haydi bakam….Popüler kültürün İtalyan mafyası sizi.Bizi sinir harbine sokmaya ne hakkınız var ……………………………………………….. ordusu!!!!….

    Alonso'nuda al istersen başbakan ol istersen dünyanın hakimi ol!!!!!!!!

    Delirtmeyin artık bizi!

    Hamilton'ı tebrik ederim.Button'la mücadelesinden zevk aldım.Button'a ne oldu bilmem ama oda yarışı kazanacak gibiydi.

    Ve…..Adamım…..Sempatik insan,bazıları sana kasap desede ben seni bir tutkun olarak görüyorum.Çılgın Avustralyalı…34 yaşındaymış,emekli olacakmış diyenlere ne güzel cevap veriyorsun.Her ne kadar strateji dedilersede,sıralamalardakini açıklasınlar önce.

    Takım heyecanlanmıyor bile Button'ı geçtiğine KERS sorununa.Vettel'in lastikleri daha önemli…Ama sen yine geleceksin,yine şampiyonluk mücadelesi içinde olacaksın.Vettel'i de geçseydin tam kapak olacaktı takıma.Ama olsun……Oda olacak.Sen şampiyon olacaksın.Buna inanıyorum.

    Dediğin gibi iyi adamsın,umarım sonucuda alırsın.Webber'i,Hamilton'ı ve Button'ı tebrik ederim.Rosberg sorun yaşayana kadar gayet iyiydi.Bir tebrikte ona.

    Ve Schumacher…eski yıllardaki gibiydi…

  133. Yavuz Balcı avatarı

    Takımıma ve Lewis'e tebrikler. Harika bir yarış ve yarışı kazanmak için yapılan birbirinden güzel geçişler. Adanmışlığın bir göstergesi bu yarış. İnşallah Avrupa sezonuyla beraber daha da iyi oluruz.

  134. DRS mi kullandı? :S

  135. aynen hocam tamamen iş belli sistemler üzerine yüklendi ne kadar iyi piot olursan ol nekadar iyi plan yaparsan yap herşey biranda değişiyor lastik korumak için atak yapmıyorsun yarışı kazanmak için sıralamarı geri plana atabiliyorsun KERS ve DRS belli bir heyecan getirdi ama tamamen suni önceden araban ve sen hızlıysan atak yapardın şimdi öndeki pilotun lastiği bittimi KERS ve DRS sayesinde öndeki aracı içine çeker gibi yaklaşıyorsun benim önerim V10 motorlar geri gelmeli eski tasarımlara geri dönülmeli(2004-2008) test yasağı kalkmalı kers ve drs kalkmalı lastik rekabeti geri gelmeli benzin ikmali geri gelmeli ozaman f1 çokdaha zevkli hale gelicektir. yoksa böyle biranda klasman baştan sona değişebilir. bütün planlar programlar alt üst olabiliyor.

  136. Yavuz Balcı avatarı

    Yarış yorumunda belirtmeyi düşündüğüm konuya değinmişsin. bir yanda DRS ile yapılan geçişler diğer yanda Lewis'in başta button olmak üzere rosberg,massa ve vettel'e DRS kullanılmayan bölümde yaptığı geçişler. o viraja yanyana girmeleri yok mu adrenalin katsayım 1500 ü vuruyordu ((:

  137. Schuminin webber benzeri bir stratejiyi uygulamasını niye sağlayamadı mercedes onu da düşünmemek elde değil,sürekli olarak Q2 de elenip yumuşak lastiklerle başlıyorlar…

  138. rocco junior avatarı

    En büyük tebrik Ferrari pit ekibine,start alma sorunu tescillenen Alonsoya ve harika insan ötesi yarış çıkaran Webbere ve son olarak Redbull hegomonyasına son veren Hamiltona.Vettel-Alonso stratejileri 2 pit stop olarak yanlıştı.Bir bakıma Vettelin kş tutabilirdi çünkü önü daha açık ve daha hızlı bir aracı vardı ama Alonso zaten startı kaybettiği için lastikleri koruma buna bağlı olarak pit stop stratejisi işlemedi.Ama hep bir 2.3. plan olmalı eğer işler startta yolunda gitmezse öndeki grup ile benzer kararlar alınmalı ama biz sürekli herkesten farklı taktikler iziliyoruz.Örnek 2010 Abu Dhabi öndeki üçlü girmezken biz giriyoruz bu sefer herkes giriyor biz girmiyoruz.Takımın baştan aşağıya değişmesi lazım.Allah bidliği gibi yapsın yazıklar olsun diyorum.Aldıkları para da haram zıkkım olsun nefret ettiler beni sonunda.Massa gayet iyi yarışlar çıkmarya başladı startları en iyi pilotlardan ve açıkça gridin en kötü start alan pilotu Alonso.Ferrari isterse bu yarışa 8sn gelişsin bu kadar acemice yöneliten bir yarış varken şansı sıfır.Podyum bu sezon belki 2-3 kere görürüz onun dışında 2009daki tabloyu izleyeceğiz.Fark muazzam gelişmekle kapanmaz kimse hata yapmıyor çünkü.Bütün arkadaşlar dile getirmiş,acaba bizim gördüğümüzü önünde veriler olan ve yarışı izleyen bu mühendis adına mühendis dedikleri esrarengiz insanlar göremiyor mu?Her tur 2-3-4 sn yavaş geçip üzerine 5 tur sonra pit yapmanın manası nedir?Domenicali olmuyor artık kapı orada çıkın gidin.Bu takımı bu hale getiren Fiat başkanı da bavulunu toplasın kovulmadan.Son 3 sezonda Ferrariyi yerle bir ettiniz,adını şanını rezil ettiniz.İnşallah bundan sonra Mercedeste sizi geçer.Bu arada Massa'da pit çizgisine bastı ceza gelmedi enteresan daha önce yanılmıyorsam Monako'da oldu yine almadı pilota göre bir muamale mi var acabaçünkü açıkça ihlal vardı.Alonso,Lewis ve Vettel yapsa bu olur muydu?Yinede direnen tek isimdi Ferrari adına tebrikler

  139. Yarışın kazananı Hamiltona tebrikler, yarışta süper bir performans gösteren Webber kesinlikle yarışın adamı oldu. Tek sıra kaybetmesine rağmen doğru strateji ile elini kolunu sallaya yarışı kazanabilecekken; ancak yarışı ikincilikle bitiren Vettel en büyük kaybeden oldu. Ona da tebrikler yapacağı fazla birşey de yoktu. Bir tebrikte ilk birinciliğine göz kırpan Nikoya gelsin. Yine bir strateji hatasına imza atan Ferrarinin pilotların elinden geleni yaptıkları ve Massanın gözle görülür biçimde ilerlemesi sevindirici. Bir tebrikte nazar değmesin startları 4 KERS güçünde Schumachere gelsin iyi iş çıkardı. En son tebriği de perde arkasındaki üstat Ross Brawna gelsin. Elinde birazcık iyi bir araç olunca ne kadar iyi strateji yapabilğini tekrardan gösterdi.

  140. Kesinlikle katılıyorum.Hadi kersi geçtim özellikle starta büyük heyecan getiriyor ama Drs işin cılkını çıkarttı.Mevcut lastikler zaten hem geçişi hem de yarışın büyük bir kısmına büyük bir heyecan katıyor.Misal Hamilton un Vettel i geçişi bugünün en güzel atağıydı drs ile alakası olmayan biryerde.

  141. atak yaparken de yeşil drs ışığı yanmamıştı, ya tv sistemi saçmaladı ya da ferrari drs sistemi

  142. Benim de dikkatimi çekti.

  143. Aynen bendede bir heyecan vardı ama belirsizlik çok fazlaydı.Ne kadar saçma bir yarış oluyor diye düşündüm izlerken.kimin nerede kimi ne zaman geçeceği hiç belli olmadı özellikle yarışın ilk 40 turunda.ayrıca bu drs gerçekten gereksiz bir şey umarım en kısa zamanda kaldırırlar.drs kullanılmadan yapılan geçişler çok daha güzeldi hızlı virajlarda.

  144. զսօ८ĸհεռ  avatarı
    զսօ८ĸհεռ

    Lewis e ve Webber e tebrkler. Ferrari pit ekibine ve yarış mühendislerine de koca bir YUH çekiyorum. Ben bile evimde oturup televizyondan alonsonun massanın ne kadar zaman kaybedebileceğini nerede çıkacağını falan hesaplıyorum bunlar (YARIŞ MÜHENDİSİ olacaklar kim sorarsa) bunu ya tahmin edemiyor yada başka bir iş var. 3 yarıştır aynı hata olmaz ama yeter artık. Yarış izleyesim kaçıyor. Derhal bu probleme bir çare bulmaları gerekiyor.

  145. katılıyorum f1 sirke döndü.güçsüz bir araç güçlü bir aracı geçiyor niye lastik bu kadar geçişe suni drs ye gerek yok geçişler gerçek olmalı suni değil zevk alamadım

  146. Alonso, Schumacher i takip ederken bi ara 15. virajdan sonra DRS kullandı, herhalde yazılımda filan sacma bir hata oldu. onunla iligli bir haber var mı???

  147. air_canada54  avatarı

    Ferrari diğer taımlardan ziyade teknik yönetimi ile savaşıyor buda takıma zarar veriyor sezon başladı aynı kafayla devam ediyorlar ya pistte fazladan tur atmak hiç bir işe yaramıyor 2 yarışta anlayamamışlar artık bu yarıştan sonra şapkayı önlerine koyup düşünürler temennimiz bu podyum yine gitii

  148. yoo özellikle hamilton ve button la mücadelesinde yakıt tasarrufu yapmadı tabiki vettel de yeterince öndeydi,Hamilton normal şartlarda geçti rosbergi button da rosberg hata yaptığı için geçti hatta rosberg massa ya atak yapıyordu o ara. tur dereceleride birbirine çok yakındı kıyasıya mücadele ettiler ,yani podyum bu şartlarda zordu.son iki üç tur tur derecesi biraz geriledi o da çok olmamakla birlikte massa biraz yaklaştı o kadar.webber in geçmesi icinse bir sey söylenemez webber iyi durumdaki lastiklerle kimleri geçmediki fazlasıyla hızlıydı herkesden hatta bir ara 3-4 saniye öndeki gruptan hızlıydı:).
    podyumun kaçmasında iki faktör var; mgp mclaren den önce pit e girseydi konumu güclü olurdu ikincisi de rosbergin yaptığı hata neticesi button a yer kaybetmesi.

  149. 2 pitstop yapma hatasımı desek yoksa redbulun deneme yapmasımı desek 1ciliği vettelden aldı .yarışın tek ismi mark webber yarışın başlarında orta sıralarda zaman kaybetmesine rağmen 7 saniye farkla 3ncü oldu tek kelimeyle harikaydı.Mercedes tam bir hayal kırıklığı demek istiyorum ama bişeler denedikleri belli sanırım bu seneyide geliştirme yılı olarak kullanacaklar dolayısıyla bizede rahat rahat yarışları seyretmek kalıyor

  150. red bullun webberi 1. seansta eleme stratejisi tutmadı galiba 🙂 harika bir yarış çıkardı tbr webber tbr hamilton

  151. Hamilton sağlam ve sorunsuz yarıştı tebrik ediyorum. Red Bull'a da yara sarma konusundaki yeteneği için büyük tebrik gidiyor. Webber 18. başladı podyumda. Vettel sırasını kaybedip, üstüne avantajlı olmayan bir strateji kullanarak 2. sırada.

    Webber'in stratejisini çok beğendim. Adamı trafiksiz alanlarda, önü en çok açık olduğu zamanlarda pite aldılar. Patır patır adam geçmesine gerek kalmadan ön sıralarda yer aldı. Acaba diyorum kaybedecek bir şeyi olmayan ama güçlü bir takım, benzer taktiği uygularsa aynı sonucu alabilir mi? Muhtemelen Ferrari'nin bugün yaptığından daha iyi sonuç alınır. Massa sağlam yarışmasına rağmen, yarış sonlarında geçildi çünkü lastik izin vermedi. Alonso'yu da sürekli geç aldılar hep trafiğin ortasına daldı.

    Ancak yeni nesil formula 1'i nedense o kadar eğlenceli bulmadım ben. Tamam şov var, geçiş var, ama gereksiz yere bir bilinmezlik var. Saçma derecede… Alışmaya çalışıyorum ama olmuyor nedense. 2010'dan daha çok zevk almıştım şahsen ama bu yarışta aksiyon bol olmasına rağmen yetmedi. KERS ve DRS de yarışları fazla soyutlaştırdı kanımca. Eminim bu sistemler olmasaydı da geçiş izlerdik. En azından artık arabalar birbirlerini daha yakından takip edebiliyorlar.

  152. resmen dalga geçti adam ya kendim utandım o ses tonuyla konuşmasından.

  153. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    herkezden farklı olarak en büyük tebriklerimi ferrari stratejisine,ferrari pit ekibine stefano domenicali ye aldo costa ya bu muhteşem aracın üretilmesinde pay sahibi olan diğer bütün kişilere yolluyorum ancak bu kadar muhteşem bir araç üretebilirlerdi sıralamalardan sonra 5.lik fena olmaz podyumu kovalyıcaz diyip yarışta 7.liği koruyalım da schmachere geçilmeyelim diyoruz ya anlamıyorum biz bile buradan ne zaman pit stop yapmaları gerektiğini tahmin ediyoruz onlar hala bizi özellikle alonsoyu herkezden sonra pite alıp 10 sn geriye düşürüyorlar yetmiyo her tur 4-5 sn geri düşerken arkadakilere geçilirken stratejiyi değiştirmiyor herkez 20 sn fark attıktan sonra pite geliyoruz hakikaten helal olsun tabiki alonso nun muazzam kalkışlarını da tebrik ediyoruz ama tebriği haketti sadece 1 sıra kaybetti bu sefer ferrarinin kalkışında problem var desek massa başka bi gezegendemiki o hep sıra kazanıyor istanbul gp den falan da umutlu değilim sezon bizim için bitmiş araç fena değil ama yetkililer kötü strateji özürlüler.Webbere tebrikler harika bir yarış çıkardı

  154. burak evmez avatarı

    ferrariye briatore gelmelidir başka söze gerek yok

  155. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bi lafımda ferrari teknik ekibine olucak, stratejileri rezildi, bu işten hiç anlamıyolar hakikaten, testler neden var, yada siz testlerden ne anlıyorsunuz, özetle yeteneksizsiniz….

  156. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Webberi gerçekten kutlamamak imkansız, webberi ve stratejileri gördükten sonra acaba bu sezon lastikleri en iyi değilde yarış öncesi en az yada hiç kullanmayanlarmı daha avantajlı, webberin yumuşak tüm setlerinin sıfır olduğunu düşünde ve de altınızda hızlı bi araç varsa, demekki s3 te elenip sıfır lastiklerle yarışı kazanmak mümkün, benzer şey hamiltonda da görüldü, demekki lastikleri hiç kullanmamak lazım :)))

  157. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Lastik meselesi.
    Bu olay kanada da çok can yakacak.

  158. Yemin ederem ki,ferrarinin pit ekibinde kararları ben verseydim bundan gaha güzel iş çıkarırıdım,
    Ya bir Allahın kulu yokmu bunlara hesap sorsun,bu kadar tecrübesizlik cahillik iş bilmezlik başka hangi takımda var,Alonso tur başına 5 saniye fark yerken ısrarla pistte tutmanın ne alemi var,Bundan sonra ne halleri varsa görsünler,ben sabaha kadar heyecandan uyuyamayıp sabhlayayım onlar bana bu ızdırabı çektirsinler,yazıklar olsun.

  159. tebrikler Mclaren e artık daha az Red Bull – Hamilton içerikli haber okuruz ve yarışçı pilotumuzun galibiyeti anladığım kadarıyla site ahalisini mutlu etmiş :))
    Massa nın performansı iyi olmakla birlikte Alonso-Schumacher kapışması çok güzel anlar yaşattı ,Mercedes in bariz iyi performansıda oldukça mutlu etti

    bu arada Webber ne yaptı anlayamadım bitirdiği yerden başlasa podyumda olamazdı ::))

  160. nihayet MP4-26 ilk yarışını kazandı. tüm takım çalışanlarına tebrikler.harika yarışan webo ve hamilton a tebrikler. button yanlış pite girdi,massayı zamanında geçememesi dubleye maloldu. güzel yarış oldu.

  161. uzun zamanıdır bu anı bekliyorduk tebrikler lewis tebrikler mcLaren

  162. alfabede harf kalmayacak bu gidişle direk ğ planına gecsin ferrari 😀

  163. Yarışın ilk pit stoplarında en doğru stratejiyi mgp uyguladı ve 4.sıradaki rosberg ilk sıraya yerleşti erken pit stopla. 2.pit stoplarda ise en doğru strateji mclaren dan geldi iki pilotuda rosberg in hemen arkasına yerleşti ve araç farkı hamiltonu rosbergin önüne taşıdı rosbergin hatası ise buttona da geçilmesine neden oldu.burda mgp 2 tur daha sonra pite girmenin diyeti ni ödedi. ferrariler ise tüm yarış stratejisi açısından felaketti öyleki 14.sıradan yarışa başlayan schumacher az kalsın alonsoyu geçicekdi son turda.burda webber fazladan sahip olduğu set lastik avantajını çok iyi kullandı ve iyi bir pilotajla podyumu gördü.schumacher ise bildiğimiz gibi yarış yeteneği ve özellikle kalkışlardaki farklılığıyla kendini gene yukarılara taşımayı başardı sıralamalardaki yaşadığı sorunların üstesinden gelebilirse mgp iyi yerlerden startla podyum görebilir. massa içinde ayrı paragraf açmak gerekir bu hafta sonu gayet iyi bir yarış çıkardı gerek kalkışta gerek lastik koruma anlamında gayet iyiydi ama yarış içinde komiserler beyaz çizgi ihlali ni nasıl kaçırdılar o da ilginç.

  164. Hoşuma giden Button ın Redbul ekibine dalıp dalga geçer gibi ne bakıyonuz lan demesi.. 😀

    Lewis Vettel i geçince Serhan Acar ın ses tonuyla Redbul ekibinin yüzü asılıyorr diyişiydi..Ses tonuyla adamları Rencide etti 😀 O tonlamayı aldım yani.. =))

  165. hamilton'a tebrikler, çok sevindim kazanmasına. sonuna kadar hak etti. webber yarışın adamıydı 18'den podyuma, mükemmeldi. fernando'nun kariyerindeki en kötü yarışlardan biriydi sanırım. çok etkisizdi ve bütün yarış massa'dan yavaştı. ferrari stratejide batırdı yine. 2 pitstop çok yanlış karardı. bu sene çok güzel yarışlar izliycez :))

  166. great job lewis great job. helal olsun aslanım benim resmen pilotluk dersi verdin önündeki herkesi geçtin mükemmelsin lewis mükemmelsin mclaren mercedes harika bir strateji yapmış geçen hafta strateji anlamında dökülen mclaren bu hafta adeta geçen haftaya nispet yaptı mercedes'de harikaydı rosberg muhteşem yarıştı schumi elinden geleni yaptı. birde fia'ya yazıklar olsun açıkca beyaz çizgi ihlali yapan massayı ekrana gelmesine rağmen ceza vermediler yandaşlık bukadarda belli edilmemeli yazıklar olsun.

  167. Lewis' büyük tebrik harbiden "HELAL"
    Webbere de tbr ama o kadar da şaşalandırmayın çünkü 3 set gıcır gıcır Yumuşak Lastikleri vardı. sertle kalkıp sonra yumuşaklarla olayı bitirdiler galiba.Lastiğin ne kadar önemli olduğunu gördük.
    Yine de tebrikler 5. falan bitirir die tahmin ediyodum açıkcası..

    Bizimkilere gelince ya strateji üretmede bu kadar mı embesil olunur. ön taraf pit stopları tamamlıyo en sona Massa ve Alonso kalıyo.Pit stopda da oyalananınca scmuher ın arkasına kadar düşüyor sonra tırmanmaya uğraş lastikleri ye bitir. Massa güzel iş son 10 tura kadar ama onunda lastikler finito ama güzel kendine gelmiş MASSA temposu iyiydi…Bizim sıpa pit stopla yer kaybetmeseydi keşke… =((

    Sonuç olarak Ferrari hızlandı hızlandı hızlanamadı sezonu kapatsın bune yahu….

  168. bir kezde hata yapmayın be rosbergin arabasına eksik benzin koydular galiba oda yakıt tasarrufu yapmak zorunda kaldı galip gelebilirdik ama resmen salakca bir hata bizi bitirdi.son pite iddialı pilotlar arasında en son biz yaptık en taze lastik bizdeydi ama bir takım ancak bu kadar mlaca bir hata yapabilir

  169. ama button ın yaptığı süperdi baktı redbullar iyi onların pit ekibine girdi koptummmm.

  170. 3 tur daha uzun olsaydı yarış webber alırdı herhalde.

  171. bu arada bence günün en kötüsü button'dı. pit olayından tut da son turlarda zorlamamasına kadar…

  172. weber için söylenebilecek çok fazla birşey yok. yarışın en iyisiydi. müthiş bir iş çıkardı. mercedes de gelişme içerisinde olduğunu gösterdi gerçekten. mercedes i türkiye de çok daha farklı bekliyorum. ah bir de 2-3 tur daha olsaydı da schumi alonsoyu geçebilseydi…:)

  173. ferrari:

    Allah rızası için bir kez de yardımcı olun.

    bir kez de faydanız dokunsun.

    müthiş bir sürüş çıkaran felipe massa'nın podyumunu, belki de galibiyetini yediniz.

    afiyet olsun.

    ellerine sağlık felipe. sen böyle sürdükçe kimse seni yok sayamaz.

  174. mclarene hamiltona hatasına rağmen buttona da tebrik ve tabii ki günün adamına da webber;)
    bu arada bir ferrari/alonso vardı ne oldu sahi 😛 şakal lan vurmayın hemen alfabede harf çok plan da çok 🙂 ah kafam lan!

  175. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    hamilton ve webber harikaydılar.

  176. Yusuf  Hitay avatarı

    button, sürünen massa'yı zamanında geçseydi duble ile ayrılacaktık buradan. tebrikler karaoğlana, en büyük tebrik webber'e son turlarda gözlerime inanamadım :S

  177. Tebrikler Lewis Tebrikler Vettel En çok Tebriği hak eden Wark Webber harika savaştı kers olmamasına rağmen lidern 7 sn geride bitirdi çok büyük bir iş başardı.Sıra Türkiyede bakalım neler olacak.Harika yarıştı işte biz F1 taraftarları böyle yarışlar istiyoruz yarışı izlerken kalbinin atışını hissedeceksin.

  178. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Tebrikler Hamilton adam yarışçı diyelim olay bitsin..:)

    Bir tebrik de tabii ki Mark Webber'e . Harika bir iş çıkardı tek kelimeyle adeta . Sıra dışıydı..

    Vettel sonunda 1.liği kaptırdı ve pek de memnun değildi..

    Ferrari pit ekibine de öpücükleri mi yolluyoum.. Bu kadar olur.
    MercedesGP'nin de yapabileceği buydu.. Belki Rosberg in yakıt ile bir sıkıntısı vardı ama performans olarak umut verdi..
    Alonso yine startta yerine kaybetti ama bu kez toparlayamadı.. Bakalım artık Ferrari'nin 1 numarası belki bugün ki performasnsı ile F.Massa olur..

  179. burak evmez avatarı

    ferrariye briatore gelsin bu mal domenic gitsin

  180. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    İşte dün bahsettiğim gibi Vettel yine önümüzü kapamaya çalıştı ama bu sefer yemedi.
    Nerdeyse kendisi 4. lüğe iniyordu.
    Ama strateji ekibi aslında ilk başta hata yaptı ama neyseki bunu hızlı giderek ve daha sonraki strateji ile kapattık.
    İyi bir yarış oldu ama Button'nı biraz daha zorlaması gerekiyor.
    O da Hamilton gibi Vettel'i geçmeliydi
    Neyse çok iyi bir yarış oldu.
    Umarım Avrupa'da gelişimin devamı gelir.
    Çok araba geçmeye çalışmak lastikleri daha çok zorlamamıza ve daha erken bitmesine sebep oluyor.
    Webber de harika bir sürüş gerçekleştirdi. Gerçekten arabanın hakkını verdi.
    Bir tebrik de Massa'ya yavaş yavaş işleri rayına oturtuyor.

  181. BRAVO HAMILTON 😀

    oh bee sonunda puanlar bölündü, vettel az puan aldı, koçumsun hamilton 😀

    Buradan 2 pit stratejisi belirleyen Ferrari ve Vettel'e sevgilerimi(!) iletiyorum. Alonso'ya ne oldu anlamadım, Massa'nın 0.3 saniye gerisindeydi resmen, pitlerden sonra fark 10 saniye falandı, sonra da açıldı zaten, massa inanılmaz iyiydi, ceza almaması da iyi oldu diyecektim ki, zaten en büyük cezayı 2 pitle çektik 😀

    Alonso'da gelişme var ama sadece 1 sıra kaybettik startta, sırada hiç kaybetmemek var 😀

  182. BRAVO HAMILTON 😀

    oh bee sonunda puanlar bölündü, vettel az puan aldı, koçumsun hamilton 😀

    Buradan 2 pit stratejisi belirleyen Ferrari ve Vettel'e sevgilerimi(!) iletiyorum. Alonso'ya ne oldu anlamadım, Massa'nın 0.3 saniye gerisindeydi resmen, pitlerden sonra fark 10 saniye falandı, sonra da açıldı zaten, massa inanılmaz iyiydi, ceza almaması da iyi oldu diyecektim ki, zaten en büyük cezayı 2 pitle çektik 😀

    Alonso'da gelişme var ama sadece 1 sıra kaybettik startta, sırada hiç kaybetmemek var 😀

  183. ismail uçar avatarı

    Hamiltonnnnnnnnnnnnnn!!!!!

  184. cok guzel bir yaristi 🙂

    vettel'in gecilmesine gicik oldum basta ama bu pirelli lastiklerinin de asil olayi bu aslinda.. (arti kers ve drs de..)

    vettel yine iyi kurtardi bence. webber'e diyecek soz bulamiyorum. muthis…

    hamilton ise galibiyeti gercekten hak etti. tebrikler.

  185. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    McLaren ve Hamıltonu tebrık ediyorum Ferrari'ye de yazıklar olsun diyorum dyicek başka hiç bişey yok çünkü adi heriflerr içine ettiler pazar gununun

  186. burak evmez avatarı

    ferrari pit ekibine küfür edecem ama silinecek bu ne rezilliktir bu ne umursamazlıktır bu ne saçmalık alonsoyu ilk pitlerde arkadakiler trafikteyken pite alsalar 1. çıkardı

  187. mclaren ekibinin strateji dehasına hayranım bizim alonso ağzı açık baktı web berbat bi durum artıkşu c planına falan geçin

  188. air_canada54  avatarı

    Ferrari pit duvarına bir kez daha kapak olsun bu kaçıncı kapak oldu sayamıyoruz hala aynı kafa hala aynı zihniyet yazık pilotlarımızın mücadelesine yazık

  189. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    İşte bu.

  190. weber e büyük bir saygı göstermek gerek sanırım. çok uzun yıllardır böyle bir pilotaj görülmemiştir herhalde. mercedes gp dsr olmadan iyi iş çıkardı. çok mükemmel bir yarış oldu.

  191. Iyi strateji kazandi.3 pit yapanlar avantaj sagladilar,Hamiltonla Webber stratejinin ustune birseyler koyan çok iyi yarisan iki pilottu bugun…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir