Alonso: "Üç Pitstop da Yardımcı Olmazdı"

yazar:

kategori:

İki pitstop ile yarışı tamamlayan Ferrari pilotu, uzak ara 7. sırayı elde etti ve sonlarda Michael Schumacher’i karşı savunma yapmak zorunda kaldı; yumuşak lastiklerde yavaş göründü.

Alonso: “Hangisinin en iyi olduğunu şimdi göreceğiz. En hızlı araca sahip olduğunuzda strateji tercihinde bulunmak çok kolaydır; aracınız yavaşsa zordur. Bugün Webber, sıralamanın çok önemli olmadığını gösterdi.”

“En önemli şey, iyi bir lastik bozulmanızın ve iyi bir stratejinizin olması. Bu sene geçiş de kolay. Söylediğim gibi en kolay şey, Red Bull gibi bir araca sahip olduğunuzda… Üç pit, ili pit veya bir pit… Sonunda yine podyumda oluyorsunuz”

“Aracı her şekilde geliştirmemiz gerek. Bence (3 pit) işleri çok da değiştirmezdi. Önümüzdeki araçlara göre çok yavaştık. Bu yüzdez benzer bir sonuçla bitirdik”

İspanyol pilot, yarışın sonlarında yer kaybettiği sırada aracında özel bir sorun olmadığını da belirtti.

Alonso: “Hayır, herhangi bir özel sorun yoktu. Yarışın herhangi bir yerinde hızlı değildik sadece. Ufak-ufak yer kaybetmeye devam ettik”

“Ardından 2 pitstop yapmaya karar verdik. Yarışın bazı bölümlerinde iyi konumdayız gibi göründü ve diğerleri arkamızda mermi gibi uçuyorlardı. Onları tutmaya ve yarışı nerede olursa bitirmeye çalıştık”


Yorumlar

  1. bence böyle düşünmeleri çok yanlış. tamam avrupa odaklanmalı çok iyide yarış anında hali hazırda süren yarışa odaklanılmalı bence. alınacak tek puanın bile önemini bilmeyecek kadar tecrübesiz bir ekip değiller. 1 puanla şampiyonluk kazananları gördük. bizzat kendileride bunu son yıllarda 2 kez yaşadılar. burayı boşver bitsede avrupaya gitsek şeklinde düşündülerse hem alonso nun hemde ferrari nin vay haline.

  2. Ne demesini bekliyordun? Hamilton gibi stratejiyi eleştirip sabır taşı değilim tarzında ultimatom vermesini sonrada takım patronunun ortalığı temizlemeye çalışmasını ve öyle demek istememiştim,hayat böyle napalım demesini mi bekliyorsun.

  3. Pilotların demeçleri genellikle çoğuldur.Birliktelik içerir.Yaptım,ettim,karar verdim yerine yaptık ,ettik,karar verdik şekline konuşurlar.Tv karşısında koltukta yarış izleyip ahkam kesmek çok kolay.Pilotlar yarış esnasında bizim gördüğümüz ve bildiğimizin yarısını bile bilmiyorlar.Geçen hafta button ,Fernando'nun lastiklerini telsizden takımına sormuştu.Diyeceğim o ki;stratejiyi ,aracın içinde yarışa konsantre olmuş pilot değil de pit duvarı yapar.Çünkü pilot zaman ekranından bihaberdir.Hatta kimin hangi lastiği kullandığını bile bilmez.Bakınız podyumda webberi gören vettel ve hamilton nasıl şaşırdı.Oysa bizler saniye saniye webberin podyuma koştuğunu görüyorduk.
    Ferrarinin yarış stratejisi birgün önceden belirlenmiş ve takım ne olursa olsun bu stratejiye sadık kalmayı benimsemiştir.Birgün önce pirelliden gelen açıklamalar çin'de bozulmaların daha az olacağını söylüyordu.1 adet pitle dahi yarışın bitebileceğini söylediler.Ferrari takımı çin antrenmanlarında yarışa dair lastik verisi elde edememiştir.Yeni aero parçalar deneyerek Avrupaya hazırlık sürecine girmiştir.Uzakdoğudan umudu kesmiş bir şekilde ilk iki yarış benzeri bir sonuç alarak burayı terketmek istemişlerdir.Belki de bu denli gözden çıkarmanın altında Avrupa için çok büyük güncellemelerin ve yeni parçaların olmasıdır.Stratejiyi değiştirmeyi bile düşünemeyecek kadar Avrupaya yoğunlaşmışlar.Fernando bile şu yarış bitse de gitsek havasında idi.

  4. Luca'nın bizzat kendi otursa daha kötü olamaz.Ki CEO'dur kendisi

  5. Kurt her seferinde kapıyı kapattı.Zaten geçiş şekli de en yaygın geçişlerden biri.Dışardan biraz fazla yavaşlayıp içeri bakarak gaza viraj çıkışından biraz önce basarsanız diğer araçtan daha iyi bir momentum yakalıyabiliyorsunuz.

  6. el nano:
    bizde zaten Ferrari pit ekibinden ve yarışı okuyamamalarından behsediyoruz yalnız..
    konuya biraz hakim ol istersen

    diaz:
    Ardından 2 pitstop yapmaya karar verdik.
    ——————————————————–
    dostum biliyorsun. bu tip kritik kararlar yarış mühendisi ve pilotun ortak kararı olmadan alınamıyor. yarış mühendisi diaza sormuştur ve diaza onaylatmadan 2 pit kararını almamıştır. ki kendiside kararın ortak alındığını deklare ediyor.

    yani sadece pit ekibini suçlayamazsın. diazın hakkını da vermelisin.

  7. Pardon araç yine belki kabul edilebilir pit duvarına?

  8. Strateji yarış içerisinde değişebilir.2 pitle bitirecem diye tur başına 4sn veren aracı birkaç tur pistte tutmak neyin nesidir Allah aşkına?Zaten normal bir pitstop 22-23sn civarında.

    Cumartesi 2 pitsopa karar verdin diye yarış içerisinde heykel olup izleyebilir misin?Ben de 2 piti makul görüyordum ama daha 14. turda 2. pitin elde patlayacağı belli oldu.Yazık ezilerek izledim yarışı,Luca dahası İtalyan insanı nasıl tahammül ediyor bu araca?

  9. Yarıştan sonra Alonso, Ferrari'nin kullandığı stratejiye 10 üzerinden 10 verdiğini açıkladı.

  10. olan zaten pilotlara oluyor ne desinler. dediğin gibi alonsonun gidecek yeri yok massa zaten sesini çıkarsa kapının önüne konacak ferrari aracı hızlandırsa nolcakki bu pit ekibi olduğu sürece ferrari geride kalmaya devam eder. taraftarlar ekran başında hesap ediyor bunlar olayın içinden göremiyorlar koskaca ferrari takımında çalışan kişiler gerçekten bunları düşünüyorlarmıdır acaba. start konusunda alonsoya noldu bilmiyorum mclarende ve renault'da çok iyi startlar alırdı ferraride özellikle 2011 yılında çok kötü.

  11. eksik olma sağol yokluğun derin bir yara.

    bizde zaten Ferrari pit ekibinden ve yarışı okuyamamalarından behsediyoruz yalnız..

    konu Alonsonun yavaş olması değil.

    konuya biraz hakim ol istersen

    örnek webber ve yarış stratejisi veya melez renkli oğlan ve 3 pitstop taktiğide olabilir.

  12. Biliyorsunuz diaz düştüğünde bende genelde orada olurum.

    ama rakip fanlar gerçek manada kızgınlar.

  13. bence ferrarinin sıkıntısı yarış sıtrasejisi,millet alonsodan 3,4 saniye hızlı dönüyor alonsonun lastikler bitmiş adamı hala daha tur attırıyorlar.bunu herkes görüyor takım görmüyormu yazık oluyor.veber 18.ci başlıyor 3.cü oluyor niye lastikler iyi.bence ferrarinin hızında hiçbir sıkınyı yok.ferrari uyanın beyler

  14. galiba. adam büyük hata yaptı son yarışta ama onun yokluğunda bin beterleri yaşanmaya başlandı. geri dönsün istiyorum açıkcası

  15. minardi. ilk defa söylemlerine hak veriyorum sanki 😀

  16. chris dyer'ın ahı tuttu herhalde.

  17. benim anlamadığım bir nokta var. bugün schumacher'i geçmeye çalışırken sürekli dışarıdan atak yapmayı denedi. biliyorum dışarıdan atak yapmayı seviyor ve bu şekilde çok güzel atakları var ama drs'nin aktif olduğu düzlükte içeriden geçmek daha mantıklı değil mi? tamam schumacher iyi savunma yaptı ama her seferinde de kapıyı kapatmadı. gerçekten gereksiz yere zaman kaybetti schumi'nin arkasında. kötü startları da can sıkmaya başladı. eskiden çok daha agresif olurdu startlarda. özlüyorum eski startlarını.

  18. ben de briatore'yi istiyorum, en azından takımı ateşler belki. ferrari'nin şahan kalkan atı bizim muhtarın eşşeğine döndü 😀

  19. ferrari pit duvarı niye olaylardan bir o kadar uzaktı sonuçta ortada

    mesele start falan değil hani..

    gerçi Alonso startda saç baş yolduruyor ayrı konu bazen hiç start olmasa diyor insan sırf bu yüzden.

    3 PİT STOP BU YARIŞIN KADERİ İDİ ANLAYANLAR İÇİN

  20. zaten geridesiniz performans olarak, sıralamada beşincilikten öteye gidemiyorsunuz, bari iyi start alın da farkı kapatın . Alonso cumartesi x. sıradaysa yarışa x+2. sıradan başlıyor. Bir de üstüne pit duvarı işin içine girince malum… Bu zihniyetle takım da pilotlar da bir yere varamaz. Alonso gidecek yeri olsa çoktan takım aleyhine demeçlerle başlamıştı, mamafih gidecek yeri yok şu anlık, o yüzden bu 10 üzerinden 10 veriyorum demeçleri. O da bir gün çileden çıkacaktır.

  21. Ferrari günah keçisi ilan ettiği Chris Dyer'ı mumla arıyor. Geçen sene bir kere hata yapılmıştı, şimdi her yarış stratejik hatalarla dolu. Ferrari hiç bu kadar dibe batmamıştı.

  22. tamam alonso bugün mükemmel değildi. massa çok daha iyi iş çıkardı alonsoya göre ama neye yaradı. alonso nun 1 sıra önünde tamamladı. acaba chris dyer ı fabrikaya çekerek hata mı ettiler. çünkü stratejiler geçen seneye göre çok daha kötü olmaya başladı. tamam alonso gerilerdeydi risk aldınız peki massa nın suçu neydi? tv ekranlarında altta çıkan zaman ekranlarında avay avaz pit yapın zaman kaybediyorsunuz diye ben burdan bağırdım. onların önünde bin tane monitör var. bir sürü analiz. onlar niye göremiyor. red bull evet iyi bir araç yapmış tamam ama adamların pit ekibide hızlı, pit duvarıda çalışkan. her bakımdan mükemmeller. KERS hariç. bu ekiple araç çok hızlıda olsa şampiyonluk zor. alonso nun yanında sallana sallana geçen araçları gördükçe sinirlerim bozuldu. adam pistte geçiyo pitlerde yine kaybediyo. schumi ile mücadeleye girdik en son yine. ferrari pilotları piste yolluyo başınızın çaresine bakın. siz geçin diyo. şampiyonluğuda bu yüzden kaybetmedikmi zaten.

  23. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    tek cümle herşeyi acıklar.pistte Ferrari diye bir takım yoktu

  24. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Adamım seni seviyoruz ama kabul et bugün Massa senden iyiydi ama hep iyi olacak diye bir şey yok tabikide umarım bahsedilen Türkiye geliştirmeleri işe yarar bence takımın başına ne kadar antipatik biri olsada briatore getirilmeli başka bir alternatif varsa o da olur…

  25. sanki scumi nin altında hrt vardı da kac dur atak yapamadın diyorusn rosberg görmedin herhalde mercedes ferrariden hzılıydı bu hafta sonu

  26. sanki scumi nin altında hrt vardı da kac dur atak yapamadın diyorusn rosberg görmedin herhalde mercedes ferrariden hzılıydı bu hafta sonu

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    bu sefer g planına geçiceklermiş, aracın g noktasını bulmaya çalışıyorlarmış =)

  28. Yusuf  Hitay avatarı

    bu sefer g planına geçiceklermiş, aracın g noktasını bulmaya çalışıyorlarmış =)

  29. BBC'nin verdiği habere göre 2 pit stop stratejisinin ne kadar kötü bir olduğunu fark etmeyen 4-5 kişi akıl hastanesine kaldırıldı. Bu şahısların hepsinin yarış sırasında kırmızı giyindiği kameralarca tespit edildi.

  30. Alonso her zaman A, B, C ,D, E, F, Planlarından bahseder,ama bugün görüldü ki öyle bir plan sadece lafta varmış,
    Bir de bu satartalarda öyle,ondan bundan sakınarak pozisyonumu koruyayım diye her yarışta yer kaybetmekte kabak tadı vermeye başladı,geçen sezon son yarışta bu yüzden şampiyonluk gitti daha akıllanmadı,bundan sonraki yarışlarda adam gibi start almayı öğrenmesi lazım.

  31. İsmim Özgür Dalkılıç, aslen İzmirliyim, İstanbulpark' ta açık alanda olacağız arkadaş grubumuz var onlarla izleyeceğiz yarışı. Ama katılmak istersen sıralama öncesi ya da yarış öncesi ve ya imza töreninde aramızda görmek isteriz seni neden olmasın.

  32. rocco junior avatarı

    aynen ya sağol desteğin için draw kardeş kızlar daha çok yapıyor bu tür şeyleri ve çok gereksiz tamamen pilota ilanı aşk olarak kullanıyorlar.benim ki gayet samimice ve gerekli bir şey gerçi onlarada karışamam özgürlük sonuçta.ben düşüncemi paylaştım yanlış bir şey yok neticede insan öldürmüyoruz.bu adamlara artık birileri bir şey demeli çünkü kendilerine kaf dağının ardında sanıyor olabilirler,koltuklarına yapışıp kaldıklarını ebediyen orada bulunacaklarını,nasılsa karışan eden yok saltanat sürüyoruz gibi görüyor olabilirler.kendilerine gelmeleri lazım.ben de biraz çılgın bir insan olarak bunu yapıcam.kesinlikle gerçek bir fanım koyduğum tepkinin serinkanlı olmakla ya da takımı satmakla alakası yok.ben17yıldır tifosiyim ama böyle bir yönetim görmedim.nasıl rahat uyuyorlar bu adamlar geceleri ya

  33. fan olarak göster arkadaşım tepkini bence açacağın pankart VETTEL MARRY TO ME den çok daha gerekli ve anlamlı
    ( bugün o pankart gözüme çarptı da sanki Vettel aşşağı yukarı 300 km/h den yüksek hızla ile onu görücek:))

  34. rocco junior avatarı

    abi roketiniz varsa o da olur ama ciddiyim tepki göstericem.zorunlu değilim ki orada illa harika sözler söylemeye.hakaret etmedikçe,zarar vermedikçe insanlara aslında yapıalbilir.güvenlikte müdehalede bulunamaz çünkü ne üdüğü belirsiz bir sürü bayrak ve pankart asıyor herkes bende açıcam yani taraftarlar alonsoooo alonsoooo diye bağırıyor bende ses gür get losttttt give it up ya da sack them all derim:DD

  35. önceden ferrari hızlı olur massa dökülürdü şimdi massa hızlandı araba dökülüyor adam tümden bahtsız. kurşun döktürse iyi olucak valla. :)))

  36. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lütfen gerçek bir taraftar gibi davranın.Serinkanlı olun.

  37. rocco junior avatarı

    speeder86 kardeş isim nedir seni bir şekilde bulsam tanışıp yarışa gideriz eğleniriz arada arkadaşlık maksat.lütfen bu msjı silmeyin kötü niyet yok.soy isim de yazarsan seni bir şekilde bulurum

  38. ana türbünden pit ekibine roket at komple temizlik; nedersin?

  39. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yarıştan önceki hakim kanı şudur:Malezya gibi bir pist 3 pitle tamamlanabiliyorsa ,Çin pisti pekala 2 pitle bitirilebilirdi.Asfalt yapısı itibariyle lastiklerin daha uzun dayandığı söylendi.Cuma ,cumartesi va pazar günleri arasındaki normalin üzerindeki sıcaklık farkı da olayı belirsiz hale getiren etkenlerden birisidir.Son zamanların en iyi strateji uygulayan takımı RB eğer ki esas pilotunda 2 pit stop stratejisini deniyorsa demek ki yarıştan önce görünen en iyi strateji buydu diye düşündük.Ama bu lastiklerle çinde nelerin olabileceğini birkaç antrenman turunda ne kadar öğrenebildiniz?Bu lastiğin çin pistinde bir geçmişi var mı?Verisi var mı?Alonso zaten bu pistte yeni parça deneyerek antrenmanları geçirmiş ve bir nevi istanbul için çalılşmalara başlamıştır.Eski lastiğin yeni lastiğe tur başına yaklaşık 4,5 saniye fark ettiğini ancak yarış ortamında anlayabilmişlerdir.
    İyi bir startın herşeyi çözeceğine inanan arkadaşları biraz daha sakin kalmaya davet ediyorum.Button iyi bir start aldı da ne oldu.Peki vettelin 2.olması kötü startına mı bağlıydı.??

  40. +1 aynen bende öyle yapmayı planlıyorum, artık bunları kendine getirmek lazım sesimizi duyurmalıyız bencede.

  41. alonso herzamanki gibi takımına suç bulmamış ve şirin gözükmeye çalışmış yemezler abicim. 3 pit bal gibi işe yarardı bugün massa 3 pit yapsa podyumda olabilirdi sende ilk 5 içinde olabilirdin bugün massa hamilton'ı geçti hamilton'ın önündeydi pitten sonrada hamilton'ın önünde çıktı ama 3 pit yapan hamilton 1. oldu 2 pit yapan massa 6.oldu.

  42.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Sen hala konuşuyormusun Alonso efendi??????

    startların rezalet.Atak yapamıyorsun.Malezyada lastiklerle atak yapacak duruma gelmiştin,burdada lastiklere suç bulmamamız lazım.Hamilton nerde?Massa pitten kaçıncı çıktı diye bıdududu yapacağına Schumi'ye kaç tur atak yapamadığının hesabını ver.

    Hoşafçı seni!!!Git başbakan ol sen,luca seni yapar,dominiğide al git burdan.Bir kerede düzgün start al la.!Bir kerede heyecan kat be!

    Webber sana ders versin bence.NEFRET EDİYORUM BÜTÜN TAKIMDAN.UTANMAZ HAYASIZ HERFİLER.BİZLERİ ÜZMEYE NE HAKKINIZ VAR!!!!

    KOPYACILAR ORDUSU!!!! F150 bilmem kaç derece!!!!!!! aracınızıda alın gidin başımızdan!

    Şu dominikALİ bir karşıma çıkacakki ah ah…..Gelde küfür etme..gelde ……. hay ben sizin wrooom etkinliğinzdeki havanıza…havanız batsın.Umarım araç asla gelişmezde hepiniz kovulursunuz!

  43. watercolour avatarı

    Massaya 2 yarıştır çok yazık oldu.Özellikle bu yarış harikaydı.

  44. Bu yıl Ferrari ekibi kendini toparlamadığı taldirde çok zor anlar yaşayacak.

  45. schumi den biraz kalkış dersi almalı:) şaka bir yana alonso nun biraz kendine gelmesi lazım artık.
    yeteneklerini ortaya koymalı.

  46. rocco junior avatarı

    Valla buradaki yarışta bir protesto yapmak istiyorum o derece sinir tavan yapmış durumda bende.Tv kırıyor ya bizim sayın başkan ben gelse tvyi kafasında kırıcam.Piste inip garaja yumurta mı atsam imza günü pilotlara mı birşeyler desem yoksa bir yolunu bulup garaja mı dalsam bilemiyorum ama inşallah bir şekilde sesimi duyururum yine ana tribünde olucam kesinlikle bir şey yapmak istiyorum holiganlık yapmadan medenice ve makul kurallar çerçevesinde bu takıma sesimi duyurmak istiyorum.Bunun yollarını arayacağım İstanbulParkta

  47. rocco junior avatarı

    3 pit kesinlikle en iyi çözümdü ama beyinden mahrum pit ekibi sağolsun iki pilotunda yarışının için ediyor.artık takıma saydıran herhangi bir taraftarla da uğraşmayacağım size müstahak sonuna kadar en ağır lafları hakediyorsunuz boşuna savundum.böyle start alırsan trafikte kalırsın,geçiş hamlelerin sonuç vermez lastik biter,bir b planı olmaz ani strateji değiştirmezsen 2 pit yapar kağnı arabası gibi gidersiniz.Alons yapman gereken tek zayıf yönün olan startını geliştirmek buna bağlı olarak taktik çok etkileniyor.Savunma lütfen bu taktik hatalar yüzünden 3.şampiyonluğun gitti ve bana öyle geliyor ki emekli olana kadar bu kadro ile bir daha olamazsın

  48. katılıyorum hocam, ilk pit stoplara kadar öndkeilerle aynı tempoyu tutturmşlardı.Pit stoplardan sonra düştüğü yeri görünce ohooooooooooooo dedim kendi kendime. :S Sonra Rosberg lider oldu dendi ulan dedim 2. pit stoplarda akıllı davranırsalar bişeyler olur.

    Bizim paşa Schumi ile debelenirken fark da açıldı tabi 2. pit stoplar oldu bakıyorum şimdi girer die hala devam ediyo sonra bidaha bidaha dedim 2 pit stop yapackalarda Serhan Acar bas bas bbagırıyo tur başına 4sn falan filen :S düşünüyorum bu herif 4 tur falan attı eder 15 ile 18 sn arası bişey olur.. ( git gide kötüleşen lastiklerle ) Pit stopda da oyalandı yahuuu 2 pit stop stratejisini

    Monacoda yap, Valensiya da yap , Singapurda yap ama hayvan gibi düzlüğü olan Çin de yapmak akıl karı mı? Bi amatör olarak 100 binlerce kişi bunu görüyoruz ama ordaki bi avuç embesil görmeiyor

  49. alonsoberker avatarı

    dominik bi webberin stratejisi birde kendi stratejisine bakıp ders çıkarmalı bu ne böle yaa yeter düzgün stratejinin neler getirildiği görüldü rosberg en erken pite girp lider oldu biz yapsaydık aynısını şu anda ilk ikideydik ama dominik sağolsun yani yarışı mahvetti

  50. Yusuf  Hitay avatarı

    alonso kötü startlarına bir çözüm bulmalı, yine temiz taraftan kalktı ve yine kirli taraftan kalkan takım arkadaşına geçildi.

  51. alonsoberker avatarı

    adam iyi kalksa sanki pit ekibi yine yarışı mahvetmiycekti her türlü pit ekibinden çekiyor pilotlarımız yeter artık bıktık yaa bıraksın artık dominik

  52. Hiç konuşma Alonso, hala pit stratejisini savunma bize, bugün belki senin değil ama Massa'nın podyumuna mal oldu bu strateji. Araç iyi olsa bile bu pit duvarıyla, bu stratejilerle değil yarış galibiyeti, podyumu bile zor görürsünüz. Hadi ilk iki yarışta trafikte kaldın, Button sıkıştırdı vs., ama bu yarışta mazeretin yok kötü kalkıyorsun bir an önce silkinip kendine gelmen lazım. Geçen haftaki Alonso'yu mumla aradım bugün.

  53. daha önce dediğim gibi alonso seneye red bull'da yarışmalı.

  54. Tolga Soydan avatarı

    massa uzun zaman sonra iyidi.ama ferrari duvarı beceremiyo bu işi

  55. Düzeltme: "podyum ulaşılmaz değil"

  56. 3 pit stop stratejisinin seçilmemiş olması, massa'yı bugün podyumdan etti. massa bu sürüşüyle podyumu elinin tersiyle bile alırdı.

    gerisini bilmem.

  57. ."

    "Bizim podyum hâlâ hedefte. Bunu yapabilirsek iyi; olmazsa 4. sıra da iyi olacak. O da olmazsa 5. sıra da sorun olmaz."

    ee oda olmadı ya bea.

  58. air_canada54  avatarı

    Alonso resmen bu araçtan bir cacık olmaz demek istemiş ama 3 pit podyum getirirdi massa için

  59. massanın performansı bana göre bu dediklerini çürütüyor; yarışın son bölümü hariç sürekli olarak öndekilerle aynı tempoyu tutturdu!
    bu sezon strateji, hayati duruma geldi FERRARİ nin kesinlikle iyi bir strateji ekibine ihtiyacı var.

  60. Ulan ikiz dingiller daha dün podyum ulaşılmaz diyip diyen kendi kendize gaza gelen ve getiren siz değil miydiniz?

  61. kan mevsimi avatarı

    3 pitstop yapsaydınız eğer en azından o kadar basit ataklara cevap verebilirdiniz,tabi aynı şey massa için de geçerli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir