Button: "Yeteri Kadar Hızlı Değildim"

yazar:

kategori:

Yarışa takım arkadaşı Lewis Hamilton’un önünde başlayan Button, yarışın ilk bölümünde lider gitmeyi başardı ancak daha sonra geçildi. Son bölümde Hamilton daha hızlı olmayı başardı ve yarışı kazandı. Button ise lastiklerinin en iyi olduğu bölümde Massa’yı hemen geçemedi ve daha sonra arkadan gelen Webber’e geçilerek 4. oldu.

Button “Lewis’e çok büyük tebrikler, harika bir yarış çıkardı. Çok fazla geçişin ve olayın olduğu yarışlardan birisiydi. Bu mücadelenin içerisinde olmak eğlenceliydi ancak ben yeteri kadar hızlı değildim.”

“Gerçekten arka lastiklerimi korumakta zorlandım. 4.lük aracımdan alabileceğim en iyi sonuçtu.”

“Eğlenceliydi ancak arkadan gelen sürücü yeni lastiklere sahipse yapabileceğiniz bir şey olmuyor. Webber beni geçtiğinde çok daha hızlıydı. Buna bir şey yapamazsınız. Tekrar mücadele etmek istiyorsunuz ancak yol tutuşuna sahip olmuyorsunuz. Fren gücü ve çekiş olmuyor, bu yüzden tehlikeli oluyor. Benim için zor bir yarıştı ve her nedenle olursa olsun yeteri kadar hızlı değildim.” dedi.

Button, bugünkü yarışın aracın saf hızının tek başına yeterli olmadığını strateji ve lastiklerinin önemini bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Button “Stratejiyi doğru bir şekilde uygulamak zordu. Webber’in takım arkadaşının hemen arkasında bitirdiğini görüyoruz. Sebastian polde, Webber 18. sıradaydı. Bu muhteşem.” dedi.

Button, ilk pitlerde Red Bull’un pit ekibine girerek herkesi şaşırtmıştı. Pozisyon kaybetmesine neden olan bu hatadan dolayı Button özür diledi.

Button “Ekibim için işi zorlaştırdım. Pite geldiğimde aşağı bakıyordum ve yanlış noktaya girdim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    lolipopçu varda o esnada lolipopla başka şeyler yapıyordu anlaşılan 😀

  2. Pit olayı zon yılların en müthiş anıydı belkide. Sabah sabah yattık yere gülmekten, sonu bize yaramasa bile.

    Button RB ninkine girerken Vettel de bizim pite girse nasıl olurdu acaba. F1 unutulmaz anı olurdu hiç kuşkusuz.

    Hatırladıkça gülüyorum vallah.

  3. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Hay ağzına sağlık Water. Herkes bu sene Button ın senesi yok Button lastikleri koruyor . Eeee Hani nerde???

  4.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    =)) ama Button altından geçmişti 😀

  5. Button erken hareket etmemişti. Lolipop adam lastik değişmeden yada benzin hortumu çıkmadan lolipopu kaldırmış sonra kafasına kafasına indirmişti. 🙂

  6. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    button lastikleri bitmiş massayı geçemeyerek muhtemel bir 2 ciligi kaçırdı mclareni dubleden etti bu adamın atak yapmayı geçiş yapmayı ögrenmesi lazım mclaren e zarar veriyor :S:S

  7. aynen katılıyorum alonso lewis birlikteliqinden sonra en iyi yaptı transfer oldu button

  8. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Girtseydi zaten çok daha önde olurdu.
    McLaren'in bugün yaptığı en büyük hata.
    Hem Vettel geçti hem Button çunki tek turda Hamilton lastiklerini daha çok bitiriyor ve sıralamada en iyi turu attığınız lastikle yarışa başlıyorsunuz.

  9. watercolour avatarı

    Button'un lastik falan koruyabildiğini düşünmüyorum.Rivayet bunlar…

  10. jenson yine güzel bir startla liderliği aldığında, işlerin onun adına iyi gideceğini düşünmüştüm ama jenson, bugün garip şekilde belklendiği gibi süremedi. yanlış pite dalması, kendisinden beklenmeyecek bir hata. ama hata, olabilir.

    lastikleri en iyi koruyan pilotların başında geliyordu. ama eskimiş lastikleriyle sürünen massa'ya taze lastikleriyle yaptığı atak, olması gerekenden oldukça sonra geldi.

    3 pit stop yaptığı halde lastiklerin bitmesinden bahsetmesi çok ilginç.

  11. hani hakem maçın başında hata yapar aklı orda kalır ya sonradan sağlıklı kararlar veremez.. Button'ın da aklı pit stopta kaldı..

  12. pit bitirdi seni pit resmen yarış bitti orda.

  13.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    2006 da Button Honda ile San Marino da pit yapmıştı.O zamanlar f1 araçları güzeldi,kurallar iyiydi vs….

    Button biraz erken hareket edince lolipop adam Button'ı kafasının önüne vura vura durdurmaya çalışmış,Button da kafasını eğerek altından geçmiş aynadan ne olduğunu anlamaya çalışmıştı.Bugünde Redbull ekibi Button'a,Button Redbull ekibine uzun uzun baktı bir ara.Sonra Button'ı kovdular ordan ,etkisiz hale getirdiler.

    Bu sene umarım Webber şampiyon olur.Olmazsa Button….

  14. kovalainen ve button ın performansı karşılaştırıldığında bu çok doğru.bence mc laren zayıf heikki yüzünden 2008 de muhtemel bir takımlar şampiyonluğunu kaçırdı 🙂

  15. HAMİLTON ile olan mücadelesinin aynısını WEBBER'e de yapsa belki podyum'da olabilirdi; ama herşeye rağmen takım için bu istikrarda bir pilota ihtiyaç vardı ve BUTTON bunu yeterince sağladı!

  16. Yavuz Balcı avatarı

    orayı bende anlamadım. 3 hafta sonra İstanbul'u düşünüp boğaz köprüsünden geçtiğini hayal edip,fantezi mi yapıyordu acaba (:

  17. ozaman; bekletmeden ön kanadı söküp gönderebilirler:)

  18. Massayı geçememesi podyuma mal oldu malesef :S

  19. redbull pit ekibi lastikleri çıkarıp yerlerine geçip oturabilirler bile akabinde :)))

  20. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    arkada başka bi redbull beklemiyorsa gayet iyi fikir bencede :))

  21. ulan 1.button2.lewis3.vettel diye düşünürken adamın yaptığana bak kafan güzelmiş canım güle güle kullan:)

  22. bir Button taraftarı olarak sürekli savunuyorum adamı ama, bu ne dandik bi sürüştü.. startta liderliği alınca tamam bu yarış bizim dedm fakat önü boşken farkı açamadı.. sürekli 1.2 saniyeydi.. o pit stoptan sonrada yar saçların lüle lüle Button sana güle güle…

  23. aşağı derken nereyi kastediyor?

  24. mclarenin lolipopçusu yok mu arkadaş, böyle bir hata nasıl yapılır anlamıyorum ben, bu hata yüzünden belki podyum kaybedildi, birde hamilton ilk pitstopa daha önce girmesi gerekmiyor muydu

  25. aha aha 😀

  26. nedense hep REDBULL pitine istek var; aslında REDBULL bunu avantaj olarak kullanabilir lastikleri söküp 10sn bekletip sonra gönderebilir:)

  27. pitte para mı arıyodun la aşağıya bakıyon uhehe

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir