Vettel: "Buradan Çok Ders Çıkaracağız"

yazar:

kategori:

Yarışın son bölümlerinde lider olan Red Bull pilotu, 3 pitstop yapan ve daha yeni lastiklere sahip olan Hamilton’a karşı yerini savunmak zorunda kaldı ama sonunda galibiyeti kabetti.

Vettel: “Sanırım iki pitstopta kalarak çok zorladık. Orta bölüm daha uzun oldu ama ardından kendinizi sert lastikler takılıyken buluyorsunuz. Lewis’İn de gittikçe yaklaştığını gördüm. (Çok sıkı mücadele etmenin) bir anlamı yoktu. Çok fazla zaman kaybetmeden, elimden geldiğince fazla savunma yaptım”

“Bir iki hata yaptık. Bazı sorunlarımız da oldu. Ama yine de ikinci tamamladık. Bu yüzden çok mutluyum. Lewis’i ve McLaren’i tebrik ediyorum. Bir yarışta farklı bir şey denediğinizde hatalar yaptığınız görüldü. Bu doğal. Sizi yenecek bir başkası vardır.”

“Bugünden çok ders çıkardık. Buradaki (podyumda) tek 2 pitstop yapan kişiyim. Bu yüzden elbette gece bir şeyleri gözden geçireceğiz”

Alman pilot bu yarışa da ilk sıradan başladı ama kalkışta iki McLaren pilotuna yerini kaybetti.

Vettel: “Bu seneki en iyi kalkışımız olmadığını düşünüyorum. Bunun ötesinde bazı nedenlerden dolayı sol taraf burada daha kötüydü. %100 iyi bir kalkış değildi. Bu yüzden yer kaybettim”

Yarışın ilginç anlarından biri de ilk pitstop sırasında yaşandı ve Button, Vettel’in garajı önünde durdu.

Vettel: “Oldukça şaşırtıcıydı. Önümdeki Jenson, benim garaja girdi. Toro Rosso ile de benzer şeyi yaşamıştık. İnsanların bizim garajda durmasını ne sağlıyor bilmiyorum. Çocukların kafası karışmadı, lider olarak dışarı çıktık.”

Vettel ayrıca yarışının küçük sorunlardan etkilendiğini; KERS ve telsiz meselelerini dile getirdi.

Vettel: “(Telsiz sorunu) işleri kolaylaştırmadı. Genellikle bilgi alış verişinde bulunursunuz: lastikler ne, diğerlerinin… Çok soru sordum ama cevap alamadım. İletişimde sorunumuz vardı. Yarışta KERS de sorun çıkardı. Yani bizim için sorunsuz bir yarış olmadı”


Yorumlar

  1. asilyus
    bir yarışta bile görmemek bile büyük bir tevazu idi bekleyelim ve görelim bakalım meşrubatçıları
    ve şımarık parmak çocuğu bu günde kazansa herhalde araçtan hiç inmezdi bir havalarr..

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    3 pit yapacaklarsa onu cumartesiden düşünüp taze lastik bırakmaları gerekirdi.

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    3 pit yapsaydı kazanırmıydı acaba? araçla çok sorun yaşadı.KERS de tecrübesizler 2009'da kullanmamış olmanın cezasını mı çekiyolar nedir

  4. nano eğer f1 izlemeye devam edersen umarım o parmağı sadece görmekle kalırsın

  5.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    muhahhaa 😀 çirkin parmakta ne ola?

  6. senin o köpüren ağzını ve çirkin parmağını görmedik ya yarışın en güzel anıydı..

    birde neydi öyle o dünkü araçtan geç inme volüm halleri kaprisler bir havalar..

    çingeneye krallık vermişler tutmuş..kesmiş hesabı.

    Melez renkli oğlana ne kadar teşekkür etsek azdır senin çanını susturduğu için.

  7. En azından Vettel 2 pit stopun hata olduğunu anlayabilmiş. Darısı Alonso'nun başına.

  8. Yahu azıcık mantıklı konuşun öyle yorum yapın artık. İlk pit stoplara girmeden de Vettel geçti Hamilton'u pistte o zaman. Ne yani Hamilton'da aldı dersini öyle mi. Öndeki araç ve pilot ne kadar hızlı ve iyi olursa olsun bu sene araç geçmede lastik durumu daha önemli. 2-3 tur lastiği eski olan fakat hızlı olan aracı geçmek artık çok basit.

    Fanatik olmadan düşünün ayrıca. 2 pit stop yapan, kersi çalışmayan Vettel 3 pit stop yapsa açık ara farkla yarışı kazanacaktı. Bugün RB pit duvarı büyük bir strateji hatası yaptılar ve Mclaren ile Hamilton'a yarışı hediye ettiler bence. Ama her zaman bu şekilde hata yapmayacak RB yönetimi. RB7 açık ara gridin en hızlı aracı. Türkiye yarışına 3 hafta var. Bu 3 hafta da Kers konusunda iyi yol alırlarsa ne olacak peki. Ayrıca esas önemli olan Mclaren, Mercedes ve Ferrari'nin araç gelişiminde Redbull'dan daha önde olması gerektiği ki. Tek turluk performanslarda hala çözüm bulamadılar buna. Sadece bu yarışı görerek ders verdi derseniz ileride çok dersler alırsınız.

    Bir parantez Webber'e açmak lazım. RB7'nin gücünü herkese göstererek, kers olmamasına rağmen sonuna kadar kullandı ve yarışı podyumda bitirdi.

    Hamilton'un yarışma azmi bana Senna'yı hatırlatıyor. Eskiden Senna'yı seyrettiğim anları yaşatıyor bana. Bence Hamilton griddeki tartışmasız en agresif sürüşü yapan pilot şu anda.

    Ferrari'yi anlamak çok zor. Hadi geçen haftalarda pit stoplarda yanlış kararlar verdiniz. İnsan bir ders alır bari. Hala hata yapmaya devam ediyorlar. Bu durumda Alonso ve Massa'dan mucize beklemek anlamsız kalıyor.

    Mercedes bence Türkiye'de çok daha güçlü olacaktır. Umarım onları da podyumda görürüz artık.

    Yarışta Button'un RB pit alanına yanaştığı sırada. Yarışı beraber seyrettiğim arkadaşımın yorumu çok güzeldi. Button lastik değiştirme işini RB mekanikerlerine bıraktı sanırım. Çünkü onların hızından faydalanıp yarışa önde dönmek istedi dedi.

    Sonuçta güzel bir yarış oldu. en azından önceki senelere göre trencilik seyretmiyoruz yarışlarda.

    Herkese iyi günler,

  9. aslında redbull'u ve vettel'i iyi bir stateji ile alt etmenin mümkün olduğu anlaşıldı bu yarışta. bence geçen hafta mclaren aynı statejiyi uygulasa ordada kazanabilirdi ama burda kazanmamızın en büyük katkısı orda çuvallamamız oldu böylece takım harika bir strateji belirleri ve bugün hamilton kürsüde en baştaydı.

  10. Bu stratejiyi kim belirledi acaba tebrik etmek lazım.Webber'i okadar öne çıkaram ekip Vettel'in galibiyetini Mclaren'e hediye etti yaaa. Gittide rekor şansı tühh

  11. sana dersi zaten hamilton verdi pist üstünde 😀

  12. kesinlikle. vettel konusunda takım biraz çuvalladı. taktik olarak webber'in yarış mühendisi daha başarılı yarışlar çıkarıyor.

  13. Tolga Soydan avatarı

    3 pit yapıcaktn

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir