Hamilton Kendisiyle Gurur Duyuyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, Cumartesi günü sıralamadan itibaren belirledikleri lastik stratejinin de desteği ile yarışın sonlarında Vettel’e baskı uyguladı ve geçen sene Belçika’dan bu yana ilk defa podyumun zirvesinde çıktı.

Hamilton: “Kesinlikle üstesinden geldim. Burada oturmayalı uzun zaman olmuş gibi. Bunun için yapmış olduğum bütün sıkı çalışmayla gurur duyuyorum ve buna minnettarım”

“Zorlamaya devam edeceğim ve bunun gibilerinin artmasını dört gözle bekleyeceğim.”

İngiliz pilot, sıralamada bir set opsiyon lastiğini saklamanın faydasını gördüğünü ifade etti.

Hamilton: “Sıralamadaki stratejimizin bugün bize kesinlikle yardım ettiğini düşünüyorum. Yeni opsiyon lastiklerimiz, öndeki adamlara göre biraz daha uzun gitti gibi göründü.”

“Birçok şey bir araya geldi. Pitstoplar muhteşemdi; çocuklar gelişim için zorluyordu, araç harikaydı”

“Lastiklerimi kollamaya ve tempomu artırmaya çalışıyordum. Önümdeki adamlar birçok geçiş yapmak zorunda kaldılar. Fabrikadaki çocukları tebrik ediyorum; bu hafta sonunda elimizde olan aracı hazırlama adına yüreklerini ortaya koydular. İnanılmaz bir his bu”

McLaren pilotu, yarış başlamadan önce bir yakıt sızıntısı nedeniyle büyük risk altına girmişti ama takım, aracı yoğun çabalarla, Hamilton’un galibiyete uzanan yarışına hazırladı.

Hamilton garajını sadece 2 dakika kala terk etti ve aracında bazı parçalar da eksikti.

Hamilton: “Endişelenmenin aklıma geldiğini düşünmüyorum. Neler olup bitti emin değilim ama karoserin birçok parçasını çıkarttık. Altı dakika kaldığını biliyorduk ve sonrasında iki dakika kala çok çabuk bir şekilde her şeyi bir araya getirdik”

“Ama benim için elbette mümkün olduğunca sakin kalmak önemliydi. Çünkü bu, garajdaki çocuklara yansır. Aracı piste çıkardılar, önemli olan da buydu.”

McLaren pilotu, sıralama temposunda Red Bull ile olan farkı kapatmak için zorlamaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

Hamilton: “Açıkçası önümüzde hâlâ uzun bir yol olduğunu düşünüyorum. Farkı kapatmak için çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Yarış temposunda yakınız ama sıralamada yapılacak hâlâ çok işimiz var”


Yorumlar

  1. artık f1 de geçiişler keyif vermyor,adam zırt yanından geçiyor,bence böyle tadı yok,nerde o kafa kafaya mücadeler…

  2. en iyi o,herkes biliyor…

  3. Gerilerden patlata patlata(sevdiğim bir tabir) gelmesi tifosi olarak benim bile içimi gıdıkladı.Çok keyifli sürüyor ama asıl mevzu kendini tanımladığı şu kelimeler ; Hungry,Ambitious,Happy..

  4. F1 taraftarısın
    McLaren'i tutup,
    haliyle Lewis'i destekliyorsun.

    Ağzının tadını biliyorsun.

  5. geçmişi karıştırdım çünkü bir sene içinde bile aynı takım birden fazla el değiştiriyorsa 45 yıldır bu sporun içinde olabilmek şanstan öte birşeydir ve bir tecrübedir

  6. Tebrikler Hamilton Bileğinin hakkıyla ve Pit ekibinin uyarılarına rağmen istediğini yapıp yarışı kazandı,Hamiltonun kazanacağına bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi

    Bu arada Geçişlerin hiç bir kıymeti harbiyesi kalmamış,artık pilot kalitesini hiç bir önemi yok,kimin lastikleri yeni ise elini kolunu sallayarak öndeki aracı geçiyor ki buda işin tadını tuzunu kaçırıyor.

  7. watercolour avatarı

    Evet lewis çok şanslı çünkü adamın yeteneği var. 🙂

  8. şimdi bu performansı tebrik etmesek ayıp olur zaten. şansla falan alakası yok. çıktı yarıştı ve kazandı. tebrik ederiz. değişiklik iyi oldu.

  9. yaww kardeşim geçmişi neden karıştırıyon ben şimdiki durumdan bahsediyom ona bakarsan williamsda geçmişte başarılı bi takım ama şimdiki halini görüyoz

  10. 45 yıllık mclaren 45 yıldır şansla kazanıyordu değil mi ? redbull ve vettel şampiyon olmak için yaratılmış ve pistteki en yetenekliler değil mi zaten ?

  11. gözükara lewisle bir f1 taraftarı ve McLaren taraftarı olarak bende gurur duyuyorum. o olmazsa biz nasıl böyle zevkli yarışlar izleyebileceğiz…

  12. redbull un aldığı 2 pit kararı olmasaydı ne işe yarayacaktı lastikleri koruma stratejisi kaldıki diyelim mc laren böle bi strateji izlemeseydi ne olcaktı yani rb yi sıralamarda geçecekmiydi

  13. Biz Formula 1 severlerde Lewis'le gurur duyuyoruz. İyi bir yarış çıkardı ve iyi bir galibiyet aldı. Durumlara politik bakan bir Formula 1 fanı olarak, bence Lewis griddeki en iyi pilot.

  14. Şans mı ?? ne yani şimdi Lewis şansıylamı kazandı yarışı sıralamadan taviz vererek lastiklerimizi sakladık ve bununda karşılıgını aldık.

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    takımın olmadan yarışa almıyorlar diye biliyorum, takımı olmayan bir pilot görmedim henüz

  16. Yusuf  Hitay avatarı

    senin 2 tur yapığın geçişleri button 10 tur yapamadığı için bu gün bir dubleden olduk, helal olsun diyor alnından öpüyorum karaoğlan.

  17. taktik sayesinde aldın bakalım lewis yarışı her zaman böle şansın yaver gidecekmi

  18. Muhteşem bir yarış izlettirdin bize Lewis seninle ve takımımla gurur duyuyorum =))

  19. yarışa dakikalar kala bir fan olarak ekran başında kendimi baya tedirgin hisssetim , takım insanüstü bir çabayla sorunu halletti yarışa malolabilecek bir sorundan podyumun zirvesine uzanan yolda Mclaren çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunmak gerek
    hep aynı tanımlamayı yaparım Lewis mükemmel bir yarışçı ve sorunsuz sürüş Mclaren ailesine dahil herkesin seratonin seviyesini limitlerde zorladı

  20. adamsın nihat adamsın.. 😀

  21. Yavuz Balcı avatarı

    bravo Karaoğlan. ben de seninle guru duyuyorum. artık sıralamalarda fazla pistte görünme ve yarışa lastik bırak. gerisi zaten gelir.

  22. aslanım benim o atakları yaparken ben bile kalpten gidecektim sen aracın içinde neler hissediyordun düşünemiyorum. button'ı massa'yı rosberg'i ve özellikle vettel'i çok güzel geçtin ama en iyi geçiş button'ı yaptığın ataktı gözünü kararttın ve belki temas bile yaşanabilecek bir yerde atak yaptın harikasın lewis adeta pilotluk dersi verdin soğukkanlılığın cesaretin ve ataklarınla hafta sonunun kahramanısın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir