Mercedes'te Umutlar Tekrar Yeşerdi

yazar:

kategori:

Sezona hayalkırıklığı dolu bir başlangıç yapan Mercedes, önce dün Rosberg’in sıralama performansıyla umutlandı. Ardından bugün hem Rosberg hem de Schumacher yarış içerisinde oldukça güçlü performans sergilediler.

Rosberg “İyimseriz ve bu güzek bir şey. Böylesine felaket bir başlangıçtan sonra bugün her şeyi tersine çevirmek ve Şanghay yarışında tam olarak hatırlamasam da lider gitmek güzeldi. Kimse böyle bir şey beklemiyordu ve harika değil miydi? Bence mükemmeldi.”

“Tekrar iyimserlik duyguları hakim. Ancak hâla sıralamalarda Red Bull’dan bir saniye yavaşız, bu yüzden dikkatli olmalıyız çünkü onları 0.1 sn geçmek zorundayız.” dedi.

Rosberg, Mercedes’in performans açısından bir anda dönmesinin Malezya’daki gibi yüksek soğutmaya gerek duymamalarına bağladı.

Rosberg “Araçtan ancak en iyi performansı çıkarıyoruz. Bunun yanında ayarlar gibi bazı temel şeylerin hepsini iyi başardık ve aracı daha iyi anladık. Bu iyi haber. Bu her şey değil ancak anlamamız gereken büyük küçük çok şey var.” dedi.

Bugün yarışın son bölümünde yakıt tasarrufu moduna girmese galibiyetin gelip gelmeyeceğine inanıp inanmadığının sorulması üzerine Rosberg “Bilmiyorum. Şu anda elimde rakamlar yok ancak buna inanmak istiyorum. Neden olmasın?”

“Elimde rakamlar olmadığı için bunu tam olarak savunamam. Bu yüzden inancım gerçek mi değil mi bilmiyorum. Bunun artık pek önemi de yok.”

“En azından ikinci olabileceğimizi düşünüyorum. Sebastian Vettel’i niçin yakalayamadığımı bilmiyorum.” dedi.

Mercedes’in yarıştan önce yakıt harcaması hesabında hata yapması sonucu, Rosberg’in yarışın son bölümünde yakıt tasarrufu moduna geçtiği biliniyor.

 


Yorumlar

  1. schuminin geçen yıla göre daha formda olduğu aşikar ama mercedes'in neler yapabileceği önemli türkiyeye en az yarım saniye hızlı bir paket getirmezlerse yine homurdanmalar çıkacaktır. mekanik anlamda çok iyi ama paket çok iyi değil gibi ama düzeltilebilir.

  2. Öncelikler ortaya koydukları mücadeleci tutumlarından dolayı takımı ve pilotları tebrik ediyorum. H.sonu yarış komple çok güzel ve heyecanlıydı. Schuminin Alonsonun önünde Rosberginde Weberin önünde bitirmesini çok istedim, yarışın hakkıda bu şekildeydi ancak son şartlar buna izin vermedi. Benzinimi az koydular yoksa tüketim artıran başka bir etkenmi vardı bilmiyoruz. Umarım bu yukarı yönlü görünen momentum artırarak devam eder.
    Yarşın en komik ve trajik görüntüsü Button ın RB garajına yönelmesiydi. Bu hatası Mclarenin doublesine mal oldu. Lolipop adamların ne kadar önemli iş yaptıklarınıda birkez daha anlamış olduk 🙂

    İstanbul parka gelince; İstanbulda mayıs ayının başında çok sıcak olmayacaktır. Aşağı yukarı Çin deki gibi bir hava ve pist koşulu ile yarış yapılır diye düşünüyorum. Düzlükler o kadar uzun değil ancak zorlu virajlar var. DF yi artırabilirlerse yeni güncellemelerle İstanbulda iyi işler çıarabilirler.
    Aksi taktirde bu zorlu virajlarda çok üstünlük kuracaktır ve RB double yapabilir.

  3. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Bu sene Schumacher yaşına göre bence çok iyi. Formda görünüyor. Yeni araç ve yeni lastikler Schumacher'in sürüş tarzına uyuyor. Sıralama turlarında takım arkadaşından geri kalmasının sebebi gerçekten aracındaki sorunlardı. Malezya ve Çin'deki yarışları inceleyin. Sıralamadaki yerinden çok daha önde bitirdi bu yarışları. Start'larda harika kalkışlar yapıyor. Çin'de ilk turda 5 sıra birden yükseldi.

    Şunu kabul ediyorum: Ferrari'ler yanlış pit stop stratejisi uyguladılar. Ama Alonso yarışa 5. sırada başlamıştı. 14. sırada yarışa başlayan Schumacher 1 tur daha olsa Alonso'yu geçiyordu. Üstelik Schumacher'in az da olsa yakıt sorunu yaşadığını belirteyim. Sonuç olarak Schumacher'de hala bir potansiyel var. Umarım bu potansiyelini daha hızlı bir araçla yansıtır.

  4. bence araçta hala bişey yok
    sadece şuminin pilotlugu ros unda taktigi işe yaradı sadece
    yoksa araç dogru dürüst birini geçmedi bile
    derseniz ki alonsoyu geçti lastigi bitik alonsoyu kobayaşi bile geçerdi
    ros o kada iyi pilot olsaydı 4den 5 degil 3 çıkması lazımdı
    ama eger şumi 4 cü sırada başlasaydı
    podyum görmüştük bu sefer
    yada en azından 2 pit taktigi yapmaları gerekiyordu bence
    bence heba oldu o kadar plan ve şuminin pilotlugu

  5. Yarışta stratejinin faydasını gördüler, doğru. Peki sıralamada Ferrari'den 0.5 saniye daha hızlı olmalarını nasıl açıklayacaksın?

  6. aracın iyi değilse stratejide birşey yapamaz mercedes bu yarış iyi durumdaydı ferrari ile aynı tempoyu tutturdular.

  7. şu noktada karamsar olmamak lazım. sonuçta aracın performansı birçok etkenin biraraya getirilmesiyle ortaya çıkıyor ve bu etkenler yavaş yavaş biraraya getiriliyor mgp de. ayrıca bugünkü performans iki pilot için de moral olacaktır. eğer arka kanat, soğutma sistemi gibi sorunlar çözülürse istanbulda bizi mutlu edecek bir performans ortaya çıkar. schumacher de eğer sıralamalarda şeytanın bacağını kırarsa starttaki şahlanışıyla podyum görecektir. ben iki pilotun da istanbulda öne çıkacağını düşünüyorum.

  8. efendimayin  avatarı

    Mercedes maalesef kötü durumda bence bu senede gitti İnşallah yanılırım.Yarışta iyi olmaları ise strateji sayesinde. Birde esas faktör rosberg f1 in üst ligindeki bir kaç isimden birisi.

  9. mahmut aktürk avatarı
    mahmut aktürk

    son bölümde schumide de sert lastik vardı yumuşak değil mercedes bu yarışta açık olarak ferrarinin önündeydi zaten

  10. Bu hafta sonu iyi gözükmelerinin temel sebebi hava koşulları ve pistin yapısı Barselonaya çok yakın olmasıydı, testlerdeki gibi. Buradaki kısmen daha serin hava Mercedesin aşırı ısınma sorunu azaltı. Testte kullandıkları bazı parçalar ve kısmen modifiye edilmiş egzos sisteminin de sanırım faydası oldu. İstanbulda hava daha sıcak olacak, getirecekleri soğutma sistemi işe yaramzsa yine araç sürünebilir. İşe yararsa Schumacherden çok güçlü bir yarış bekleyebiliriz.

  11. burak evmez avatarı

    1 sn indirse ne olacak bi tarafta 26 tur o lastikle gitmiş alonso son 6 tur öncesi 20 tur gidip bitirmiş lastikleri diğer tarafta yumuşakla 6-7 tur gitmiş schumacher yoksa fark açılırdı alonso webber gibi olmasada öne yetişirdi hatta webberden önce yetişirdi arada 10 sn vardı

  12. Olaya yanlış bakıyorsun bence. Bir sürü etken var, motor bu konuda en geri plandaki şeydir. Bak Red Bull'a Renault ile neler yapıyor. Çok daha önemli şeyler var, doğru çalışan bir paket, ve sezonun şifresi olan lastik kullanımı, bunun dışında araçların karakteristik özelliklerinin pistlere uyumu var. En kısa dingili mesafesine sahip Mercedesin Çindeki performansını oldukça iyi buldum ben. Pistin karakterine baktığımızda uzun dingil mesafesine sahip araçların nitekim daha etkili olacağını düşünüyorum. O yüzden Mercedesi iyi gördüm. Özellikle Monaco ve cadde pistlerinde Mercedesten en azından bir galibiyet bekliyorum.

  13. aman ne kadar komik koskoca takım hesap kitap yapamıyor ve belkide ilk galibiyetlerini elleriyle kaçrıyor.ne diyeceğimi bilemiyorum.
    ve bundan sonraki yarışlarda mgp den fazla bir şey beklemeyin derim çindeki uzun düzlükler ve mercedes motoru mgp yi öne çıkardı sonraki pistlerde mgp bu kadar hızlı olamayacaktır

  14. Yaşlı kurdumuzun kalkışları muazzam. Yarış temposuda çok iyi. Bugün harikaydı gerçekten. Ama şu sıralamaları çözmesi gerekiyor.

  15. bu salaklar şöyle düşünmüş olabilir zaten galip gelemeyiz podyuma çıkmak en iyi olur olmazsada ferrarilerle kapışalım.mclaren ve rbr ile zaten mücadele edemeyiz haa yarışın bazı bölülerindede yakıt tasarrufu yaparız geçinir gideriz zaten bizden kimse fazla bir şey beklemiyor bre angutlar bre reziller galip gelmek içten bile değildi batırdınız rosbergin yarışını

  16. sakin sakin gitmeyip mücadele ettiklerinden bitmiş olabilir yakıt. bu arada yakıtı bitiren o uzun düzlüktür. max devirde uzun süre… dikkat ederseniz rosberge telsizden düzlüğün sonuna doğru gazı bırak demişlerdi.

  17. Aracın soğutma sisteminde ciddi bir sorun var. Bu yüzden sıcak havalarda ciddi performans kaybediyor. Umarım İstanbul'a getirecekleri yeni soğutma sistemi bu sorunu çözer. Bir de arka kanat problemini çözseler bu sezon Mercedes'i keyifle izleyebiliriz.

    Schumacher yarışın son bölümünde Alonso'yla arasındaki mesafeyi tur başına 1 saniye hızla kapatıyordu. Bu aşamada bir de yakıt tasarrufu mu yapıyormuş? Gerçekten inanılmaz.

  18. 14.lükten 9a cıkmasiyla 4den 1e cıkmasi ayni sey degil ki, ama msc gecen seneden beri cok iyi kalkıs yapıyor, ama sıralama performansı yükselmezse galibiyet hayal, bgn 2. stopdan sora 5 kisilk trenin arkasında kalmasaydi rosbergin önünde bitirebilirdi, lastiklerin en verimli oldugu yerde 5 6 tur 5 aracla ugrasti

  19. Haugun dediğine göre araç beklediklerinden daha hızlı olduğundan olmuş böyle birşey. Komik değil mi 🙂 Yine de araştıracaklarmış.

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes Motoru Fazla Yakıt Harcamaz Diye Biliyorum.Demekki Mercedes Gp"de Birşey Fazla Yakıt Harcatıyor Yada Daha Az Yakıt Koymuş Olabilirler.

  21. Yarışın sonunda sadece Rosberg yakıt tasarrufu yapmadı, Schumacher de yaptı.

  22. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Formunu Yavaş Yavaş Buluyor.Bugün Harika Bir Kalkış Yaptı.Güzel Bir Sürüş İle 8. Oldu.Ben Hala Onun Muhteşem Bir Pilot Olduguna İnanıyorum.Sıralama Turlarında 4. Başlasa Belkide Süper Kalkışlarıyla 1. Bile Olabilirdi..Mercedes Umarım Türkiyede İyi Bir Güncellemeyle Mclaren Ve Red Bull u Yakalar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir