Çin GP'de Görülen Teknik Yeniliker

yazar:

kategori:

Ferrari 150° Italia – Yeni Ön Fren Kanalı

Şangay’da Cuma günü yeni bir ön kanadı denemelerinin yanında Ferrari pilotu Fernando Alonso, yeni bir ön fren kanalı sistemi üzerine çalıştı. Bir kabuk (sağdaki ok) ve küçük bir deflektör bulunan yeni kanal, ön kanal, ön kanattan gelen havayı daha iyi kontrol etmek ve lastiklerin etrafındaki hava sürtünme etkisi azaltmak için tasarlandı. Sauber ve Toro Rosso ile birlikte Ferrari, böyle bir çözüm kullanmayan bir takımdı; ki geçen sene çoğu araçta bu sistem vardı.

Toro Rosso STR6 – Düzenlenmiş Egzoz Çıkışı


Toro Rosso, Çin’e egzozunda düzenlenmiş bir çıkışla geldi. Eski uyarlamada (içteki resim) esas değişiklik, tepedeki yatay kanatçık eklentisi (mavi alan). Antrenmanda pilotların bu düzeni denemesinin ardından takım, sıralama ve yarış için bunu araçlarından çıkardı. Toro Rosso ayrıca difüzörün yan kanallarına doğru hava akışını geliştirme adına fren kanallarını düzenledi.

Ferrari 150° Italia – Egzoz Yerleşimi


Bu sezon çoğu takım, geçen senekilere göre farklı bir egzoz düzeni kullanıyor. Birincil bozular, öne doğru yönlendirilmiş (ana resim). Ferrari bu eğilimi 2005 senesinde üretti (içteki resim) ama egzozu daha da ileri üflemesi amacıyla geri dönüş yaptı. Altı sene sonrasında en son düzenek, sıkı bir şekilde paketlenmiş karoser içinde boş alan yaratma ve arka kanat ile difüzöre olan hava akışını geliştirme amacıyla tasarlandı.

Williams FW33 – Egzoz Yerleşimi


Williams Çin’e Red Bull tarzı bir egzoz düzeni getirdi (büyük resim). Bu çözümü uygulama adına takım, sistemin yerleşimini, Ferrari’dekine benzer şekilde düzenledi. Sadece bir takım parçanın elde olması nedeniyle ilk başta Rubens Barrichello bunu antrenmanda denedi; Maldonado ise standart düzende kaldı (içteki resim). Bununla birlikte Williams, yeni düzeneğin karoserde yanma sorunu oluşturması nedeniyle Barrichello’dakini de standarda çevirdi.

Red Bull RB7 – Arka Difüzör Güncellemesi


Red Bull, Çin’de difüzörün dış duvarlarında küçük bir değişikliğe gitti. Görünürde optimum performans için yere beklenen kadar yakın değildi (sarı bölüm). Bu durum, rakiplerine göre arka kısmı yüksek kalan RB7’nin olağan dışı ayarları ile birleşti. Ayrıca Red Bull, hava çıkışını geliştirme adına difüzörün tepesine küçük bir kanatçık yerleştirdi (mavi ok).


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir