Hamilton: "Bu Halim Sadece McLaren Sayesinde Değil"

yazar:

kategori:

Hamilton: “İnsanlar daima benim, özel ilgi ile şimdiye kadar en iyi hazırlanmış pilot olduğumu vs. söylediler. Bunlar kesinlikle saçmalık. Bana farklı kategorilerde bir şans tanındı ve aşama geçmeden önce o kategorilerde kazanmam gerekiyordu”

“Koltuğumu almak için FRenault’ta kazanmam gerekiyordu, F3’te kazanmam gerekiyordu ve GP2’de kazanmam gerekiyordu. Çok sıkı bir şekilde çalışmam gerekti. O senelerde kendi kendime antrenman yaptım. O şekilde zinde veya zihinsel olarak odaklanmış olmak için kimse beni yetiştirmedi. Hiç bir zaman pilot koçum olmadı. Ve 2006 sonunda bana sürüş için bir fırsat vereceklerini söylediler.”

“Test yaptım ve zinde olabilmek için bir taraflarımı yırttım. Bir direksiyon aldım ve her gece çalıştım. Çok sıkı çalıştım; okuldakinden bile daha sıkı bir şekilde. Aletleri kullanmak için fırsatım oldu ve azamisinde kullanıyorum. Yetiştirildiğimi söyleyen insanlara katılmıyorum. Bir taraflarımı yırttım ben, artı etrafımda iyi insanlar var, artı takımım ve ailem”

İngiliz pilot ayrıca 2007’de spora girer girmez aldığı başarıları düşününce şaşırdığını ifade etti.

Hamilton: “Nasıl yaptım bilmiyorum. Art arda podyumlar elde ettim. Şimdi düşünüyorum da, hayret edilesi… Bunları nasıl yaptım bilmiyorum”


Yorumlar

  1. McLarenin Lewise katkısı, güçlü araca erken oturtulmasıdır. Bunun dışında bir şey söylemek, heleki yeteneğine dair şeylerin McLaren sayesinde olduğunu söylemek ahmaklıktır. Lewis ufak bir takım ile giriş yapsaydı Formula 1'e yine bir gün şampiyon olacaktı. Yetenekli pilotlar her şekilde bir gün iyi bir aracı ve şampiyonluğu elde ederler.

  2. sakata gelme hami
    ey yavrum seni seveyruk sayayruk ema sende yanliş yapma da(karadeniz şivesi )

  3. bi dakka hiç bir yorumu okumadım;
    ard arda podyumlar elde etmiş acaba niye arabası çok güçlüydü ondanmı acaba.tamam hamilton en iyi pilotlar arasında ama kendiyle çok fazla övünmemeli hamilton.tarafsız olarak söylüyorum.

  4. Mark Webber avatarı

    Webber'in ne kadar iyi bir insan ve pilot olduğunu anlamamız için hamilton gibi pilotlarada ihtiyacımız var.Doğru.

  5. Vakit harcıyor,uğraş veriyor,özveride bulunuyor ve neticede ortaya karşılıksız bir emek çıkarıyorsunuz.Bunun bilicindeyim ve hassasiyetlerinizi de anlayışla karşılıyorum.Bu durumun aksinde zaten burada yazıyor olmayacağım.
    İstisnaların kaideyi bozmadığı bilinciyle yapılan eleştirisel diyalogları emeğinize saygısızlık olarak yorumlamayın.(En azından benim yazdığım yorumu) Çünkü bu durum sizi hem alıngan yapıyor hem de o kişi hakkında önyargılı davranmaya itiyor.
    Ortamı germe ve potansiyel tahrikçileri sayfaya davet etme ihtimali yüksek olan bu ve bunun gibi haberler,hem sizlere hem de bizlere çoğu zaman sıkıntı vermiştir.Sizler de bunun bilincindesiniz ve tabi ki çaresini de biliyorsunuzdur.
    Az da olsa birbirimizi anlamaya çalışalım.Az anlamak ters anlamaktan her zaman iyidir.
    Temennilerinize katılıyor, zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum.

  6. Öncelikle resim mevzusuna ("FIA-Ferrari") neden olan kişi benim. Başka da resim konusunda olay yok!!! Resim ekleme bölümümüzde küçük önizlemeler olduğu için dikkatimden kaçmış ve sonradan kontrol etmeden acilen yayına vermiştim. Kimse tabi burada ne şartlarda haber hazırlandığını bilmiyor, bilen ne demek istediğimi anlamıştır. Ardından özür de diledim. Çünkü bu bir hataydı. He ne kadar gönüllü işi yapıyor olsak da kamuoyu önünde böylesi hatalar ciddidir.

    Bu haberi de ben çevirdim… Çeviride hatalı bir yer yok. "Besleme" değil de "Yetiştirme" yazmış olmam, 40 yılda bir defa bir haberi geç yayınlamamız nedeniyle başka yerde yazan kelimeyi kullanmamamdandır.

    Alonso'yu öven haberleri yapınca Alonso taraftarı, McLaren'i övünce McLaren-sever, Ferrari, vs… Serhan Acar da sürekli söyler, hak vermemek elde değil. Her zaman bir kesim içine alınmaya çalışırsınız. Kimse ne kadar olumlu ne kadar olumsuz haberler yapıldığının çetelesi tutarak iş yapmıyor burada. İnsanlar ne konuşmuşsa onu yayımlıyoruz.

    McLaren ile ilgili hiç mi haber yapmadık… Casusluk skandalında sürekli olarak bunun üzerinde durduk. Hamilton'un agresif yarışlarında olumsuz haberler çıktı ve hepsini anında ekledik.

    Hatta McLaren'in "sezon için gelişen en iyi takım" unvanına karşıt olarak bir yazı bile yazmayı planlarken gördüğümüz muameleye bakın…

    Burada görev alanlar arasında takım tutanlar elbette vardır, pilot tutan da. Yalnız şöyle de bir komedi var:

    Çeviri yapanlar içinde bir tane McLaren veya Hamilton taraftarı yok !!!

    Bu söylediğimden sonra şimdi sıra McLaren ve Hamilton taraftarına geçecek sanırım. Her haberde McLaren ve Hamilton hedef alınıyor denmeye başlar….

    Bakın arkadaşlar… Ben bir şirkette makine mühendisi olarak çalışıyorum, Abdullah da İngilizce öğretmeni, daha önceden yoğun emekleri olan arkadaşlardan birisi üniversitede, diğer işlerindeki yoğunluktan uzaklaştı, bir diğeri de özel zamanından arttırıp yorumları kontrol ediyor, aramıza yeni gelenler oluyor, sağolsunlar… Yani insanlar buraya emek vermek, Türkiye'de Formula 1 veya motor sporları bir yere gelsin diye çabalıyor, karşılığı bu olmamalı. Demem o ki nasıl bir grup insan bir araya gelir de insanları provake etmeye çalışmak ister, nasıl bir ruh haline sahip insanlar bunu yapabilir.

    Sürekli olarak bize yöneltilen "ağır" suçlamalara rağmen işimize devam ettik, bunu da sürdüreceğiz… Ama artık bir sınır olmalı değil mi?

    Bu konularla ilgili bundan sonra umarım açıklama yapma gereği hissetmeyiz…

  7. tek bir şey söylemek istiyorum, o da biz ne dersek diyelim sizin fikrinizden ne bir adım sağa, ne de sola atacağınız. bu haber bir gün sonra yayınlandıysa, o da geç görüldüğü içindir (ama buna inanmayacağınıza eminim). ben tam yorumlarda böyle bir haber olduğunu gördümki Gökhan abi çevirmiş haberi. onun da geç gördüğüne eminim. . ha dedim ya bir kaç cümle geride, biz ne dersek diyelim buna inanmazsınız. o taraf hararetli başlık kullandı diye biz de kullanmalıyız… geç kaldım derse kalın sağlıcakla.

  8. Abdullah, saldırılası başlıklara ve imalı fotoğraflara karşıyım.Geçen yıl almanyadan beri başlık ve fotoğraf konularını hep tartıştık.Sayfa kapanmasına ve yorum kontrolüne kadar gidebilecek haberler konusunda bu şekilde davranmanız hepimiz için hayırlı olacaktır.Hamiltonun küfür haberini yayınlamadınız ,aynı hassasiyeti ingiliz yazarın bay e kitabı için de gösterebilirdiniz.
    Bu haberi siz yayınlamadan bir gün önce başka yerlerde okudum.Sizin bu haberi, ne zaman ve nasıl yayınlayacağınızı ,dolayısıyla tavrınızı merak ettim.Baktım ki bir gün gecikmeli ve yuvarlatılmış bir şekilde hizmete sunmuşsunuz.Fernando ile ilgili negatif olgu sayılabilecek haberleri dört gözle bekleyip ,haberi bulunca da bilinçsizce sallayan taraftarların böyle bir başlığın varlığından haberlerinin olmasını istedim.Ortamı gerebilecek ve kaos oluşturabilecek her çeşit haberin yuvarlatılmış bir şekilde verilmesine karşı değilim.Diğer tüm sitelerde Ron ve hamilton yanyana çekilmiş bir resim ve besleme diye başlık var.Aynı şey burada olsaydı şimdi bu sayfa kapanırdı.

    http://www.crash.net/f1/news/168479/1/hamilton_i_wasnt_groomed_for_f1.html

    http://www.*********.com/haberler/25656/hamilton–besleme-pilot–iddiasina-patladi.html

    Çeviri sayfalarında ''groomed'' sözcüğü '' bakımlı'' olarak geçiyor.Cümlede yerine koyduğunuz zaman konuyla alakası olmayan bir durum ortaya çıkıyor.Hamilton: I wasn't 'groomed' for F1
    Bazı sözlüklerde ise uşak,seyis gibi anlamlar karşımıza çıkıyor.
    Ama gerçek manası bizdeki besleme-kollama sözcükleri ile örtüşüyor.
    Film izleyenler bilir.İngilizce film isimlerinin bir çoğunun bizim türkçemizdeki karşığı zordur ya da yanlıştır.Bazen bir sözcük tek başına bir anlam ifade etmez.Burada da benzer bir şey sözkonusudur

  9. lewis'e kötü demek bence onu hazmedememektir adam yarıştığı tüm serilerde şampiyon olmuş bir pilottur yarıştığı tüm takım arkadaşlarını yenmiş bir pilottur onu seversin yada sevmezsin buna kimse karışamaz ama kötü dedinmi orda dur bakalım derim sadece ve sadece çin yarışını izlesen kalitesini hemen anlarsın başka yarışlara bakmaya gerek bile duymadan sadece ve sadece 2011 çin gp'sini izlemek onun ne kadar iyi pilot olduğunu belli eder.

  10. kötü pilot pekala vardır örnekmi kovalainen mclaren'de yarışırken hiç bir başarı kazanamadı diyeceksinki sen araba kötü araba şampiyon bir araba webberi tutmana birşey diyemem saydıda duyarım ama ben f1'e hiç birşey verdiğine inanmadığım bir pilotun yerine genç yeteneklerin başarılı olmasını daha çok isterim.

  11. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    biri hamiltonu çok kızdırmış kesin….

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    aynı hassasiyeti alonso haberlerinde bekliyoruz abdullah bey…

  13. Webber'e Alonso ya kötü diyenlere gül sen.lewise kötü diyenlere ne güleceksin.Bugün var yarın yok.

  14. Bizim motorsporları başkanıda hiç unutmuyorum Lewis e GP2 de şampiyon oldu çünkü en iyi araç ondaydı demişti. Böyle çekemezler o kadar çok ki hepsi ya McLaren düşmanı yada Lewis.

    Ben ilk Discovery de F1 araçları ile ilgili bir programda görmüştüm Lewis i ya 2005 yada 2006 olucak. O günden beri takip ederim. Zaten ondan sonra GP2 de yarışacağını öğrenmiştim. Ve ilk yarış ozaman Valencia idi. Feci bir kaza olmuştu o yarış. Yanılmıyorsam iki yarıştada kürsüye çıkmıştı. Yada ikinci yarışta çıkmıştı tam hatırlamıyorum. Hatta babama bak bu adam McLaren da yarışacak demiştim ilerde.

    Üstüne birde Türkiye ikinci yarışını izlemiştik beraber. Yine geçti filan diyordu 12. virajda.

    Yani kimse kendini kandırmasın. Desteklense ne olur adam hızlı değilse. Ama Lewis en hızlılardan. Bu günlere tırnakları ile kazıyarak gelmiş. Biraz saygı duyun buna bari. Ondan sonra yine kendi pilotunuzu savunuyorsunuz oluyor.

    Lewis e kötü diyene ben sadece gülerim. Çünkü muhattap olunacak biri değildir.

  15. Minardi Forever-Paul we miss u avatarı
    Minardi Forever-Paul we miss u

    Benim adamım Mark Webber'dir.O Avustralyadaki 5.liği hiçbir zaman unutmayacağım.Kötü pilot yoktur,iyi araç vardır.Bu yüzdende hamilton vettel gibi pilotların değil,Webber gibi pilotların kazandığını görmek bana mutluluk veriyor.

    hamilton ise,ingiliz medyası beslemeli,ron beslemeli bir pilottur.Son yarışta Berk Sarıoğlu belkide ilkkez takım arkadaşıyla eşit haklara sahip ve adil demişti.

    Her neyse….Mark Webber FOREVER!!!!

  16. air_canada54  avatarı

    Yiğidi öldür hakkını yeme Hamilton şuan formula 1 e heyecan getiren bir pilot bunu herkes kabul etmeli bence iyi bir pilot ve sadece birilerinin desteği ile iyi ipilot olunmaz , adam yetenekli ve gerçekten hırslı bazen hırsının kurbanı oluyor o başka mesele 😀

  17. Bir Minardici daha. Sevindirici. Felsefemiz f1 camiasına tesir ediyor anlaşılan. Lakin Stoddart'çı olmanı anlamadım. Hakiki Minardi yanlıları için Giancarlo Minardi üstad ilk sırada gelir. Ha Stoddart'ın da başımızın üstünde yeri var- o ayrı bir husus. Ama Giancarlo bir, Stoddart iki.

  18. Minardi Forever-Paul we miss u  avatarı
    Minardi Forever-Paul we miss u

    Bence ron dennis destekli,ingiliz medyası beslemeli bir pilottur.aksini iddaa edenler olabilir.Madem tarafsız yada dikkatli olmak istiyorsunuz,o zaman diğer haberlerin başlıklarında dikkat edin.Zira hamilton f1 deki en iyi pilot değildir ve olmayacaktır.Her yorumunuzda kaskına bakarak koruma altına almamanızı önemle istirham ediyorum.

  19. İnsanlar öyle bir hale geldi( veya getirildi) ki, içinde artniyet olmayan bir yaklaşım bile bambaşka mecralara sürüklenebiliyor. biz ne yaparsak yapalım doğrudur, karşı kamp( kim onlar?) ne yaparsa yapsın yanlıştır anlayışı hakim. Bizi eleştiriyor mu, o zaman kesin karşı taraftandır, bizi övmüyor mu, kesin artniyetli olduğu içindir. Böyle düşünceler hasıl oluyor zannımca.

  20. şuna biz tarafsız değil, saldırılası başlıklar istiyoruz deseniz daha iyi olurdu sanırım. haberin orijinaline baktım ve "groomed" sözcüğü kullanılmış. Türkçesini bilmiyordum, açtım sözlüğü ve baktım "besleme" gibi bir kelime söz konusu değil. haberi çeviren gayet güzel çevirmiş ama dediğim gibi beklentiler farklı. bu haberi site yapmamış olsaydı taraflı denecekti, haber olduğu gibi çevriliyor taraflı olduğu işaret ediliyor. gerçekten pes

  21. Başka bir sitede bu haber (dün) değişik bir başlıkla yayınlandı:

    Hamilton besleme pilot iddialarına patladı

    Site yönetimi de konuyu daha yuvarlak ifadelerle burada sunmuş.Fernando'nun düştüğü her yerde ben olurum diyen yorumcuları da zor durumdan böylece kurtarmış.

  22. Hamilton'ın kişisel bir yorumu.
    Benim kişisel yorumum, onun bir "Ron Dennis" el yapım ürünü olduğu şeklindedir.

    ama röportajdan asıl çıkan sonuç: aracımız şu an iyi ve daha da iyi olacak.
    Aracın iyi olduğunun göstergeleri;
    -Rüzgar tüneli verileri
    -CFD verileri
    –Test verileri
    ….vs.

    En önemlisi pilotların demeçleri.
    Şayet pilot özgüveni yüksek cümleler kuruyorsa, araç gerçekten iyi demektir.

  23. efendimayin  avatarı

    Destekle iteklemeyle olsaydı piquet olurdu doğru söylemiş.

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    bi tarafı yırtmak deyiminin aynı şekilde ingilizlerde de olduğunu bilmiyorum, ama konuşmaya farklı bir hava kattığı kesin =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir