Horner: "Çin GP, Webber'i Tetikleyecek"

yazar:

kategori:

Şangay’da Cumartesi zor bir gün geçiren Avustralyalı pilot, S1’de elenmiş ve yarışa 18. sıradan başlamak zorunda kalmıştı. Erken elenmesi ile elindeki lastik seçeneklerini geniş tutma şansı yakalayan Webber, yarışta da bu avantajı değerlendirmiş ve sonunda podyuma kadar uzanmıştı.

Horner: “İyi bir sonuç almak onun kendine güveni için harika, özellikle de harika bir sürüşün ardından. Sıralamada zor anlar yaşadı ama kafasını dik tuttu, odağını kaybetmedi ve harika bir yarış çıkardı.”

Red Bull patronu, Webber’in yükselişinde yeni kuralların etkisini de kabul ediyor.

Horner: “Mark için muhteşem bir şekilde işe yaradı. Geçen hafta Malezya’da bunu neredeyse yapıyordu ve Çin’de daha geriden geldi ve podyuma çıktı.”

“Yarışın başında Lotuslarla yarışıyordu, sonunda McLarenlerle. İlk bölümde Kobayashi’ye de geçildi.”

“Bu yüzden strateji onun için gerçekten işe yaradı. Güçlü bir yarış çıkardı. Üç yeni set opsiyon lastiği vardı.”

“Geçen sene olsa tek şansınız vardı. Çünkü eğilim, tek pitstop yapılan yarışlardı; oysa bu sene, birkaç tane daha senaryo var”


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    horner efendi sen fremleme webberi yeter, o işini bilir en iyisini yapar, geçen seneden çok iyi bilirsin zaten, 2-3 kapak yapmıştı size, köstek olmayın yeterli desteğe gerek yok, sahtekar herif….

  2. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Ver gazı,ver gazi,adama her firsatta kotu pilot muammelesi yapip ikinci plana atiyorsunuz,yapmadiginiz kotulugu birakmadiniz adama,simdide aslan Webber kaplan Webber,ama yemezler.

  3. Bu adamın KERS'ini de çalıştırabilirlerse tamam olur. Gerçi istedikleri zaman webberi yavaşlatabilmeleri için red bullun eline kers diye bir değişken geçti. kapat derler adam geride kalır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir