Mclaren: "Tam Doğru Strateji Artık Hayati"

yazar:

kategori:

Martin Whitmarsh “Son yarışı kazanmamızda hem strateji hem de aracı geliştirmemiz etkili oldu.”

“Şu anda geliştirilen şey için Pirelli’yi tebrik etmemiz lazım. Pirelli lastikleriyle birlikte DRS ve KERS son 2 yarışta yağmur olmamasına rağmen tarihi heyecana sahne olan iki yarış izledik. F1 için doğru noktadayız.”

“Şu anda hata yapmak çok basit. Stratejiyi belirlerken bıçak sırtında oluyorsunuz. Çok ufak bir hata, çok büyük sorun yaşamanıza neden olabilir ancak bu takımlar, mühendisler ve sürücüler için büyük bir mücadele. Bunun sağlıklu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Christian Horner “Kuşkusuz sıralamalarda sert lastiklerle 15. sıradan başlayıp isteyip istemediğinizi kendinize soruyorsunuz. Sezon öncesinde de dediğimiz gibi strateji artık kilit nokta ve şu ana kadarki stratejilerimizde çok başarılı olduğumuzu düşünüyoruz.”

“4 tur daha olsaydı bir kahramana bakıyor olabilirdik. Ancak mevcut turlarda bunu başaramadık. Yine de ilk tur olduğu yere bakarsak mükemmel bir sonuç elde ettik.” dedi.


Yorumlar

  1. hocam bütün yarıslara pole den baslayıp kazanamadıktan sonra bi manası yok ki onun.

    emin değilim ama sert ve yumusak lastikler arasında ayar farkı olabilir, yarısta optimumu kullanmak için takımların ikisinide bilmeleri gerekli bence. tabi emin değilim bundan. =)

  2. Tarih pol kazanan pilotları ve takımları yazıyor 10. başlayanları değil. Bu nedenle polden başlamayı herkes ister. ,y, b,r strateji ile polden başlayıp yarış kazanmanın yollarını bulmak zorundalar.

  3. antrenmanlarda sadece sert lastik kullansınlar, sıralamalarda da bir set yumuşak kullansınlar q3 ve q2'de. q1'de tur atmasa da olur 10. sıradan başlar ve 3 tane cillop gibi sıfır yumuşak lastikle çok rahat kazanılabilir. tabi red bull ya da mclaren için geçerli olabilir bu zira diğerlerinin yumuşak lastikle bile q1'e kalma garantisi yok.

  4. webberin bu başarısında stratejinin yanında temiz lastiklerle başlamasının da büyük katkısı var. Q3e kalabilseydi aynı başarıyı gösteremeyebilirdi…

  5. "4 tur daha olsaydı bir kahramana bakıyor olabilirdik.Webberi kasediyor galiba gerçektende çok haklı busene çok heycanlı ve zevkli geçecek gibi ama tabiki arabada çok büyük bir etken.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir