Kadir Topbaş, Türkiye GP Konusunda Suçluyu Buldu

yazar:

kategori:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Formula-1 yarışlarının İstanbul’da yapılmayacağına ilişkin haberlerle ilgili olarak, Formula’nın İstanbul’a alındığında şehre önemli bir katkısı olacağının düşünüldüğünü, ancak Türk insanının çok fazla itibar göstermediğini belirtti.Kurtköy’deki yatırımın çok ciddi bir yatırım olduğunu söyleyen Topbaş, “Bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula’yı yeniden alırız” dedi. 

Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediyesinin “Kesintisiz Haberleşme Sistemi”nin tanıtım toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin “Maliye Bakanlığının ödenek vermemesi nedeniyle Formula-1’in artık İstanbul’da yapılmayacağı ile ilgili haberler var. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?” şeklindeki sorusu üzerine, “Formula’yı İstanbul’a aldığımızda şehrimiz için önemli bir etkisi olacağını düşündük ama Türk insanı çok fazla itibar göstermedi” dedi. 

“KAR EDEN BİR SİSTEM DE DEĞİLDİ” 

Topbaş, Formula’nın şartlarının kolay olmadığını ve ciddi katkıya ihtiyaç olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

“’Formula-1’in sisteminin içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve İstanbul Ticaret Odası da vardı. Tabii ki kar eden bir sistem de değildi. Bu sistemin yürümesi için ciddi bir finansa ihtiyaç vardı. Maalesef bir sıkıntı yaşandı. Ancak Formula pistinin çok önemli bir altyapısı var. Burasının, başka fonksiyonları da içeren, zaman zaman başka aktivitelerin de yapılabilmesi için görüşüp değerlendireceğiz. Bu, çok ciddi bir yatırım, bu yatırımın atıl kalmaması lazım. Belki yeni fonksiyonlar eklenirse çok ciddi aktivite merkezi haline gelebilir. Belki gelecekte Formula’yı yeniden alırız.” 

İstanbul’un çok önemli bir parkur olduğunun söylendiğini aktaran Topbaş, “Pilotlar, parkurun heyecan verici olduğunu söylüyor, dünyanın diğer pistlerinden farklı buluyorlar. Bu parkurun yok sayılmaması lazım. İleride bu tekrar değerlendirilir” diye konuştu. 

2009 VE 2010 YILINDA BİLET FİYATLARI 

2010 

ANA TRİBÜN Platinum 450.00 TL 
Platinum Çocuk 225.00 TL 
Gold 300.00 TL 
Gold Çocuk 150.00 TL 
SILVER TRİBÜN 200.00 TL 
Silver Jr. 100.00 TL 
BRONZ TRİBÜN 120.00 TL 
Bronze Çocuk 60.00 TL 
AÇIK ALAN Açık Alan 40.00 TL 
Açık Alan Çocuk 20.00 TL 

2009 

ANA TRİBÜN Platinum 700.00 TL 
Platinum Çocuk 350.00 TL 
Gold 500.00 TL 
Gold Çocuk 250.00 TL 
SILVER TRİBÜN 350.00 TL 
Silver Jr. 175.00 TL 
BRONZ TRİBÜN 150.00 TL 
Bronze Çocuk 75.00 TL 
AÇIK ALAN Açık Alan 90.00 TL 
Açık Alan Çocuk 45.00 TL 

HÜRRİYET


Yorumlar

  1. Ben 2008 de 100tl ye gitmiştim açık alana. Ve belli bir ölçüde şanslı olmasam değmemişti derdim.

    Yarışı komple takip etmek imkansız. 10 tur sonra kim birinci kim ikinci nasıl anlıyacağız. Dev ekran var sözde dev ekran oda sadece trübünlere. 37 ekran gibi gözüküyor bu arada.

    Yiyecekler çok pahalıydı. Bir sosisliye 8 tl verdiğimi ahtırlıyorum. Hiç bir aktivite göremedim açıkçası birde.

    Ondan sonra Türk insanı ilgisiz. Yürü git derim sadece.

  2. Asla AKP ile ilgisi yok, ben direk RTE icin konustum, siyasetle falan isim olmaz..

  3. Önemle değinmek gerekirse ilk seneki doluluk oranı tanıtım, reklam nedeniyle idi denirse tam isabet kaydetmez. Çünki o kalabalığın çoğu bedava biletler sayesinde oldu o yıl. Bir ilk olacaktı ve insanlar sadece gidip görmek için düştüler yola, öyle büyük bir merak da taşımıyordu yani çoğu. Sürüyle firma yine sürüyle firmaya bilet dağıttı. Sayısını şuan veremeyeceğim aşırı bir bilet bolluğu yaşandı istanbulda,

    İşte benim söylemek istediğim bu,gerekirse ki çok gerekli,her defasında bu yöntemi uygulamak gerekir,o sürüyle yıl boyunca para kazanan firmalar yılda bir sefer sürüyle bilet dağıtsalar hem onlar kazanır hemde ülkemiz,kimsenin zararı olmaz,
    Güler sabancı Toyotanın şapkasını taktı diye hala benim hafızamda Toyota olarak kalmışsa,toyotanın (Örn veriyorum şu an f1 de olmadığını biliyorum)üç beş bilet dağıtması ile toyotaya bişey plmaz.

  4. beytullah bey,sizin Kirazlı soy isminiz,Başka bir meyve ismi değil mi?

  5. Arkadaşlar az çok bütün yorumları okumaya çalıştım. İlk kez Formula1' i tv den izleyip o muhteşem sesi duyduğumda kendimden geçtim ve o zamandan beri büyük bir ilgiyle ve hala severek izliyorum (yaş 35, 18-19 yaşından beri). Özellikle avrupa ve bazı gelişmiş ülkelerde motor sporları kültürü insanlara daha çocuk yaşlarda (3-4yaşından itibaren) yerleştirilmeye başlanıyor.

    Ülkemizde ise sadece futbola yatırım ve ilgi olmasından dolayı maalesef başka spor dallarına hiçbir şekilde bırakın yatırım yapılmasını futbol kadar ilgi gösterilmemektedir ne yazık kı. Tabi bunda futbol maçlarında insanların streslerini atmak adına sergiledikleri vahşet önemli bir etken. Sonuçta istanbul parkta izlenecek bir yarış sonunda seyirciler taraftarı oldukları takım veya sürücünün yenilgisi üzerine herhangi bir taşkınlık yapmaları mümkün olmamakta.

    Bırakın Türkiyeyi kendi çevremde bazı kişiler hala Formula1 için "ne anlıyorsunuz o sinek vızıltısı çıkartan arabaları izlemekten?" şekline tepki verebiliyorken bu yarışları izlemek için istanbula parka kimsenin gitmemesi son derece normal. İlk sene tribünler oldukça doluydu çünkü; ilk sene olmasından dolayı fiyatlar oldukça makul seviyedeydi ve bilerek gelenlerin haricindekiler merak ettiği için geldi ancak umduğunu bulamayınca bir daha kapısının önünden geçmedi istanbul parkın.

    Belki yetkililer bay E ile pazarlık yapacaklar ve istediği rakamı aşağıya çekebilecekler ve seneye yarışlar devam edecek ama değişmeyen tek şey tribünlerin seneye de boş kalacak olması. Burada kar edenler ise; başta bayE ve ülkemizin medar-ı iftaharı cebini doldurmasını bilen devletlumdur… 🙂 Onlar oturacaklar pazarlık yapacaklar anlaşılan rakamı 3-5 milyon fazla gösterecekler ve gene bal tutan parmağını yalayacak… 🙂

  6. ben eskiden hasta bir hakkineciyken basladim bu f1 furyasina, ntv de reklam sunum superken cnnturke gecti, resmen fiyaskoydu. derken pist yapildi heyecan trt1 le bitti resmen.
    5000-10000 kisinin zevki icin o kadar paralara yazik bence.zarar ediyorsa milli serveti bosa harcamamaliyiz.

  7. ColoneLTurK  avatarı

    Ters köşeden bir bakasım geldi bu olaya. Sizler ne dersiniz bilmem ama, şu an yetkili ağızlardan yapılan son yarış "olacak/olabilir" açıklamaları, bana "istemem yan cebime koy" stratejisi olabilir gibime geliyor. Hala dünyalığı yaptığını kabul etmeyen eKILstın'la, fiyat düşürttürerek son dakikada bir uzlaşma olabilmesi bana göre imkan dahilinde. Bekleyip göreceğiz.

  8. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    M1CHAEL cok güzel bir yazı malesef coğunluğu futbol zihniyetinde olan toplumda f1 in ki bu kadar az hatta hiç bilgisi olmayan toplumda yürümesi zor acı ama gercek

  9. Arkadaşlar sorun tanıtım, reklam değil aslen. Buradaki belirli bir birikime sahip herkesin bildiği ama kabul edemediği o en temel noktadır.
    Başkanın malum cümlesi kafi zaten izaha. Bu işin yönetebilir kapasitelilerinden, sevenlerine kadar herkes olur sandı yıllar önce ama olmadığını tecrübe etti acıyla. Bu işler öyle reklamla felan olmaz. İlgi, alaka, aşk öyle kısa sürelerde reklam, medya ile kazandırılamaz. Batının 100 yıllık motorsporları hastalığı böyle mi oldu sanıyorsunuz. Diğer örnekler, kendi çapında rally kategorilerimiz var bunlar da reklam mı var. Az sayıda takipçisi medya müşterisi mi. Bundan 30 yıl önce de bizde rally etaplarına insanlar gidiyordu yine hiç bir tanıtım olmadan. Hatta geçmişte Antalya, İzmir gibi etaplarda katılım sporların büyüklüğü nispetince F1 yani İ.Park seyirci oranlarının bile üstündeymiş. Futbol bu ülkede tanıtımla mı bu hale geldi yada Rugby tanıtımsızlıktan mı yok oldu. Güreş, cirit, okçuluk….
    Biz sonuçlara saldırıyoruz nedenlerden daha çok bence. Ve gerçekte şahısların şu durumda yapabileceği hiç bir şey yok. Bir millete zorla, kısa sürede böyle bir merağı kazandıramazsınız. Batı motorsporlarında profesyonel medya yönetimi ve desteğinin tarihini çok geri mi sanıyoruz vs vs.
    Böyle bir motorsporları organizasyonu önce turistler için yapılmaz o ülkenin sevenleri için yapılır. Dolaylısıdır turist bu işin. İstanbulu hep beğenmeyenler oldu ama turist oranlarına baktılar mı hiç acaba yada paralı ziyaretçi kapasitelerine. Diğer taraftan sebepleri malum veya muğlak Avrupa seyircisi çok tercih etmedi bizi, ilgi gösterip gelen ülke vatandaşları belli az çok. En ekonomik yarış olma etkisini bir düşünün. Ne Bernie nede bizim yöneticiler turistler dolduracak bu pisti diye düşünmediler bu işte, çünki saçmalık bu. Yer tercihi tartışılabilir yine de fakat Tuzla pistinin niye kapatıldığını bilen!?. Yani diğer ülkelerde pist komşuları noktasında çatlak sesler çıkabiliyorken artık bizde merkeze yakınlık meselesi? 🙂
    Yönetim, işletme, devretme, tanıtma ve destekleme basiretsizliği tabi ki var. Fakat yöneticilerden arkalarında halk zorlaması, talebi olmadan bir şey yapması beklenmemeli bence. Bu ülkede ne kadar gelişkin bir motorsporları zihniyeti var ki içlerinden en güzelini yapabilecek insanlar çıksın? Her zaman sordum Mümtaz ayarında bir kişi daha lütfedin? Diğer olaylar biz bu işi biraz aceleye getirdik o zaman. Futbol zihniyeti olan insanlara futbol stadyumu yaptırıp, yönettirebilirsiniz. Çevresini de en ideal şekilde yapmaya çalışır en azından.
    Hızlı aşamaların sonunda işletim, yönetim yetersizlikleri ortaya çıktı ve sonradan Bernie'ye devrettik pisti. İşte bu da ölüm demek oldu.
    Önemle değinmek gerekirse ilk seneki doluluk oranı tanıtım, reklam nedeniyle idi denirse tam isabet kaydetmez. Çünki o kalabalığın çoğu bedava biletler sayesinde oldu o yıl. Bir ilk olacaktı ve insanlar sadece gidip görmek için düştüler yola, öyle büyük bir merak da taşımıyordu yani çoğu. Sürüyle firma yine sürüyle firmaya bilet dağıttı. Sayısını şuan veremeyeceğim aşırı bir bilet bolluğu yaşandı istanbulda. Ve sonucunda sorduğum onlarca insandan ne duydum biliyor musunuz. Ki bunlar az çok arabalara merağı olan az da olsa yarış izlemiş insanlardı "başımız şişti o ne gürültüydü öyle", "amaan çok sıcaktı üstü de açık", "gittik yorulduk hiç bişey anlamadım"….
    İşte bunlar sonucunda o ilk yıl tribün zararı zirvedeydi ve tekrar olmaması gerekiyordu. Tabi işte gerçek katılım sayıları yüzümüze çarptı o zamanda tokat gibi.
    İşletmeye dönersek. Basiretsizlikler sonucunda ki en büyük hata devirdi. Ondan sonra herşeyin suçu işte bizimkilerin değil. TOFSED söz konusuysa, işletmesi sizde olmayan bir pistte organizasyon düzenleyemezsiniz yada sıkıntıları çözemezsiniz. İşte Bernie hep sıkıntı çıkardı. Süleyman Memnun gibilerinin dediği de buydu. Porsche cup gibi olaylar vardı ki bunlar zaten seyirci ile olmuyordu bu ülkede bıktılar artık engellemelerden. Bu ülkede pist şampiyonaları düzenleniyor kendi çapında, bugün batıda da yarışılıyor fakat iptal edilen istanbul park yarışı var bilmem kaç kişi biliyor. Yada pistin saatlik kira ücretini bilen? Tam 5bin€, günlük 70bin. Bernie yönetiminin yaptığı şu kullanmayın, bozulmasın, tamir edilmeyecek. Bu paraları verseniz bile pisti istediğiniz gibi kullanamıyorsunuz. Asfaltın bozulmaması için bir sürü engel, sıkıntı çıkarıyor mecburen pist yönetimi işletmeci sayesinde. Evet seyirci yok çeşitli dallar gelmiyor o yüzden ama gelmesi için çabalayan da çok yok diye biliyorum. Herif aldı herşeyi atını koşturdu yatırdı pisti velhasıl kelam. Bu kadar yılda az sayıda yarış ve track day'lar dışında kullanılamadı bile pist. Örnek Doğuş gibi dist.ler batı dakiler gibi sport mamüllerini track day'ler ile tanıtırlar. Onların ne kadar ödeme yaptığını tabi bilen yok ama uygun fiyata yapamadıklarını düşünüyoruz. Sayı ortada. Dediğim gibi track day'de Lamborghini ile pisti öyle istediğiniz, yeteneğiniz gibi turlayamazsınız.:)
    Yani şunu bilin istedim dolaylı olarak evet ama herşey bizimkilerin suçu değildi. Kaldı ki ben aleni suçlanmalarını da gerektirebilecek arkalarında bir motorsporları sever, izler, kültürüne sahip insanlar topluluğu göremiyorum. Malum şu 2 sitede sayımız ortada fakat açık söylemek gerekirse bu kadar kişinin içinden bu işlerin işletmesini, profesyonel yönetimini hadi geçtim bir kolunu yapabilecek yeterlilikte tek bir kişi bile yok.
    Gerisini sizin duygularınıza bırakıyorum.
    Yani bence biz şimdi F1'i kaybetmeli ve bu pisti nasıl daha iyi kullanabiliriz bunu düşünmeliyiz. İyi çalışılırsa F1 tekrar gelir uzuuun zaman sonra. 🙂

  10. beytullah kirazlı avatarı
    beytullah kirazlı

    ağzına sağlık bee tam kafamdakileri yazmışşın helal olsun birde ztn hükümet yaptıklarında haklı adam diorki benim yaptıklarıma kimse değer werip gitmiyor bende daha ne uğraşıcam ztn kar etmiyorum çok mantıklı gidip yok emre aydın konseri yok şu konseri tiyatrosun fln gibi hikayeleri azlatıp 1 haftada formulaya gitmek lazım tabi bizim ülke de kültür seviyesi daha eksilerde o konuda eminim

  11. laf olsun torba dolsun diye konusuyorsun iste!!

  12. canim benim fransada yasiyorum ve 2000 den beri her yarisa gittim son yila kadar. hemde 350 km yol yaparak!!! sizinle tartismicam f1 bilgi ve sevgimi.

  13. arkadaşlar son dakikaya kadar ümidinizi yitirmeyin…amma velakin olaya buradaki arkadaşların tamamı subjektif bakıyor. nasılmı? malum siyasiler nerede çok ilgi var oraya yatırım yapıp halkımıza hizmet ettik demek için fırsat kollarlar…işin aslı bu kadar talep olacağını bilselerdi bu pist yapılmazdı. bir kere bile tam manasıyla doldurulamadı pist. yılda bir kere olacak 80 milyona yakın ülkede 70 veya 80 bin ortalama seyirci olacak(üstelik kimbilir kaçı da yabancı)birde üstüne üstlük % 100 zam istenecek emrivaki bir durum içerisinde…ilginiz olmayan bir yönetici olsanız siz nasıl davranırdınız. trt1 de yayınlanırken spor kanalını canlandırıyoruz ayağına trt3 e aldılar. inanıyormusunuz bu bahaneye? rating izlenme oranları denen bir durum var. f1 üzülerek söylüyorum türkiyede yeteri kadar takip edilmiyor. reklamlardan bu anlaşılabilir.
    hülas evet gönül isterki f1 kalsın. ama mantıken bakıldığında f1 bu toplumda penetrasyonu çok düşük bir spor dalı…
    hayırlısı neyse o olsun…

  14. alonzomanyaa  avatarı

    Valla onu bunu bilmemde, taa 2 hafta evelde elin gavurunun bilmem ne kupası maçını sabahtan akşama kadar 40 kere reklam giren TV ler, bir kez bile F1 Türkiye reklamı yapmadılar. Reklamı veren olmayınca tabi nerden yapsınlar.

    TRT sitesine giriyosun, en ufak bir tık yok, sallama bir site, F1 klübüne giriyosun, orası ondan beter bir site, kaçıncı değişmesi, çocuk yapmış gibi.

    Görmemişin oğlu olmuş tutmuş pistini koparmış oldu olay. Takmaya bile deymez, yazık olan tek şey Serhan Acar gibi adamların kendini yırtmasıdır.

  15. Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  16. Türkiyede malasef f1 kültürü gelişmedi,ve gelişmesi için çaba sarf edilmedi yeterince tanıtılamadı,ilk seneyi hatırlayın çok daha ilgi vardı,neden? çünkü tanıtım vardı,iki hafta sonra istanbul yarışı var,kimse herhangi bir tanıtım yaptı mı?Motor sporları federasyonu ne iş yapıyor belli değil,organizatör kim belli değil,promosyonlarla,çeşitli pazarlama teknkleri ile orası çok daha eğlenceli bir aktivite haline getirilebilinirdi,
    Şimdiye kadar ne bir Otomobil firması,ne Yağ,Lastik,elektronik.beyaz eşya üreticileri herhangi bir ürün satışı karşılığında promosyon bilet dağıtma girişiminde bulunmadılar,bunların yüneticilerinin vizyonu bu kadar kıtmış demek,ve ne yazık ki bu son yarış,söylenecek çok şey var ama muhatap kim belli değil.

  17. Yusuf  Hitay avatarı

    geçmiş olsun

  18. heeyyyy yavrum benim… şakşakcılığa da bak.

  19. mehmet ceviz avatarı

    trf1.net yönetiminden bir ricam olacak.yarış hafta sonu ctesi ve pazar eğlence alanında bir yerde buluşma organize ederseniz site takipçilerinden yarışa gitme fırsatı bulabilenler orda toplanıp belki sesimizi duyurabiliriz.

    öyle protesto maksatlı birşey olmamalı.fırsat son fırsat sanal ortamda birbirimizi tanıyor olabiliriz ama görünen oki son yarış olacak belkide yüzyüze tanışma fırsatı bulabiliriz.

  20. Kadri topbaş: F1 futbolla yatıp kalkan halkımıza birkaç beden büyük geldi demek istemiş.Koskoca BATI medeniyetinin hayran olduğu bir spora,halkımız ilgi göstermedi……çünkü hayat sadece futbol olmuş burda.

  21. "formula1 gider mi" diye düşünceler falan geride kalmış.

    zaten çoktan sonlandırılmış, kararlar verilmiş, bu yılın son sezon olması kesinleşmiş.

    daha da konuşmaya gerek kalmadı. geçmiş olsun.

  22. almak için çaba sarfeden korumak içinde başarı sarfeder kalmasını bizde isteriz ama f1 rusya amerika gibi dev ekonomiler varken türkiyede kalmaz bu gidişle hayırlı neyse o olsun artık bizim için

  23. rocco junior avatarı

    Toplanıp,buluşup gitmek zor ama pistte elbet tanışırız.Benle arkadaş olmak veya f1 ailemizi genişletmek isteyen ulaşabilir.Bir arkadaşa yine söyledim Özgür adı mesela onun haricinde pek çok arkadaşla konuşuyorum.Bir sitede karting turnuvaları ve basketbol maçları düzenleniyor bildiğim kadarıyla bu sitede de benzer aktiviteler var.Aslında yorumcu olarak pek çok insan katılırsa hem f1e nasıl katkımız olur hem de aradaki düşmanca tavırlar nasıl sonlanır iyi bir çözüm olur.

  24. ismail uçar avatarı

    millet Formula 1 e ev sahipliği yapmak için sıraya girerken biz en prestijli motor sporlarını birer birer kaybediyoruz.Geri alacakmışız tekrar, sana bi hareket çekerim burdan ben.O kadar ülke bunu yapmak için can atıyo sana mı vercekler bi daha.Bi iş yaptınız elinize gözünüze bulaştırdnız.Daha organizason yapmayı beceremezsiniz, en büyük motor sporu gelmiş onu tanıtamıyorsunuz.Ülke adına reklamdır öncelikle bu spor kar etmiyormuş.Sen tantım bile yapma nasıl kar edeceksin.

  25. Arkdaşlar bu seneki yarışda TRF1 olarak hep bir araya toplanmayı teklif ediyorum yarışa gelenleri.Türkiye F1 sitesi toplanıyor, bizde toplanalım bizde fark yaratalım pistte.En azından şimdil son gibi görünen Türkiye GP sinden maksimum tadı alaılm biz F1 ciler. Site yönetimi bu konuda daha iyi fikirlere sahiptir mutlaka ama ben yarışa tek başıma gelicem malum ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var toplanıp ortamı bayram havasına döndürelim

  26. Yahu gecen sene yapilan Silverstone anlasmasini hatirlamiyomusunuz? Bernie santaj icin Doningtone ile anlasma yapti ve oraya bir miktar para bile doktu Silverstone a bakin benle anlasmazsaniz Doningtone la yaparim ben bu isi diye, sonucta noldu? Silverstone`un sahibi BRDC ile kuzu kuzu anlasmak zorunda kaldi, son dakikaya kadar bu ayak oyunlari devam edecek, sakin olun..

  27. Gizem Aydın avatarı

    "gelişmekte" olan ülkemiz için bir "gelişim" daha… millet aya gidiyor biz bir f1 yarışı bile yaptıramıyoruz ülkede bu kadar güzel pistle. bizim milletimizde hala nelerle uğraşıyor.

  28. Armed Assault avatarı
    Armed Assault

    vallahi 7 senedir pistin ne halde olduğu ortada. Tebrik ederim seni çok güzel yazmışsın. Devletimiz f1 pisti gibi über bir olayı yılda sadece bir yarış yapılabilecek şekilde yönetti. Haklarını devretti bilmem ne yaptı.

    Dünyada bir f1 pistini bizim kadar kazmaca kullanan başka bir millet yok. Bir de buralarda yazı yazıp "AKP" diyorsun. Bari şurada şu tarz siyasi şeylere girmeyin be kardeşim.

  29. Gold'u karşılayamayan Silver'ı, Bronz'u, açık alanı karşılar. Bahane arayana bahane bol tabi.

  30. rocco junior avatarı

    Çok çaba sarfedilseydi şu an f1 seneye olacak mı diye düşünmezdik kardeşimHalen kalıcak anlaşılacak diye teselli yapmayın

  31. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  32. resmi açıklama börni den hele bir gelsin. (sözlü beyanat)

    yoksa Sn. Topbaş bu pazarlık aşamasının tam neresinde ben bilmiyorum.

  33. Durmak yok yola devam.Durmak yok ilticaya devam.

  34. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    ulkemin insanim parasi bay e nin cebine girmesinozaman bi ferrari alma yada mclaren yada ithal bi ürün alma, italyanlara izgilizlere ülke dışına gitmesin:) olurda üeretirsin ülkemiz kazansın deriz nasıl bi mantık sizin ki galiba burger king mc yemiyorsunuz yada adidas yerine abibas kullanıyorsunuz ama oda çim malıdır onlların cebine girmesin para :)sormak isterdim yazdığın klavye türk malımı yani buraya cvp yazmak için siz ithal bi ürün kullanmasışsınızdır umarım.

  35. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Yazıklar olsun diyorum başka bi şey demiyorum yaaa harbiden bize fazla adama f1 diyorsun o ne diyor boyle bi ülkede yaşıyoruzzz ve ülkemizde f1 kalsın diye bizde burda çırpınıyoruz yazık yazık harbiden yazık tüm dünya türkiyeyi izlicek adamların umurunda değil

  36. Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  37. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  38. O ismi kullanarak buraya böyle bir yorum yazman sana hiç yakışmamış. Ben elbette payıma düşeni kendi cebimden veriyorum zaten merak etme. Başımızdaki insanlarda benim ve senin paranı cebine atmayıp ya da sağa sola saçma sapan şeyler yapmadan bu parayı oraya ödeseler çok daha iyi olur.

    26 milyon dolar boşuna verilmez deniyor. Peki sana çok basit bir örnek veriyim. Ankara'da basketbol için dünya standartlarında bir yer yaptılar milyon dolarlar ödeyerek. Peki bunun karşılığı ne oldu? Şuan kaç kişi biliyor oranın yerini? Gelir mi getirdi evet gerçekten Ankaraya büyük fayda sağladı ve bizde onu çılgın basketçilerimize verdik. Şimdi soruyorum senin hiç F1 e gitmediğini düşünerek. 2005 ve 2006 yılında Türkiyeye gelen seyirci sayısını biliyormusun? Tahmini olarak 2005 yılında 20000 e yakın taraftar geldi yurt dışından. Bir kişinin sadece pistte harcadığı para 150 usd civarında. Sadece bir senede sadece bilet olarak ortlama kazanç 1 yarışta 3000000 usd. Bunun oteli, yeme içme, ulaşım ve diğer harcamalarını hesaba katmıyorum. Ve sadece 1,5 saatlik bir yarışta dünya üzerinde izleyen milyarlarca izleyicinin Türkiye yi tanımasını hesaba katmıyorum.

    Evet sana katılıyorum ve bende öyle düşünüyorum. Senin gibi insanlara F1 3 değil 5 gömlek fazla

  39. Arkadaş F1'in Türkiye'den gitmesine sebep olan zihniyete bir örnek göstermek istemiş sanırım.

  40. alonzomanyaa  avatarı

    Ne diyosun arkadaşım, çok mu seviyosun, şakşakçılığı git başka yerde yap…

  41. cikarip cebinden vericekmisin 26 milyon dolari? hep kendi tarafindan bakma ise.adamlar f1 i kara kasi kara gozu icin getirmediler turkiyeye.bu ticaret!! kim bir daha alirki zarar eden birseyi hemde bu defa 2 kati fiyatina!!!!! fiyatlar devamli dusuruldugu halde gelen insan sayisi cok az.bunu futbolla karistirmayin lutfen.bir pilotun maasi neredeyse bi futbol takimi oyuncularinin hepsinin maasina denk geliyor.pahali bir spor.onlari turkiyeye getirmek ucuz is degil.haliyle bilet fiyatlari yuksek olmali.hic kimse kizmasin guzel kardesim.adamlar turkiyede 500 bilemedin 1000 kisi f1 fanatigi diye o kadar parayi cope atmaz.bunlar gercekler gorun artik ve bosuna kizmayin.formula 1 turkiyeye 3 gomlek buyuk bir spor!!!! belki 50 yil sonra f1 kulturumuz olur izlenmeye baslar.hic kimse gidip izlemedikten sonra almasinlar bende destekliyorum ulkemin insanim parasi bay e nin cebine girmesin!!!

  42. Sinir krizine girdim o tiksinç yorumları okurken boş beyinli ahmak hepsi.

  43. Bu başlıkta senden başka AKP'den bahseden bir kişi bile göremiyorum.

  44. Bence bunlar ayak oyunlari, pazarlik yapilacak ve F1 Turkiye de kalacak bence, cunku RTE bu isi almak icin cok caba sarfetti ve oneminin farkinda..

    Dua edelim su an iktidarda RTE gibi bir adam var, baskasi olsa umrunda olmazdi..

  45. Günün en güzel haberi. Şaka gibi ya. Bu insanlara F1 fazla her zaman söylüyorum.

    Hürriyet gazetesindeki yorumları gördünüz mü? "Çevre Kirliliği" "İngilizlere para mı vericez" "Biz kendi Formulamızı yapalım" Böyle düşünen insanlara neyine gerek F1? Adamlar düz mantıkla düşünüyor. Neymiş 26 milyon verilirmiymiş? Abi deli olmak elde değil.

  46. burak evmez avatarı

    gitme şansım vardı goldtan bilet alacaktım ama almayacağım artık f1in son senesi diye fiyat uçmuş biraz zor görürler onlar bilet satmayı adi insanlar

  47. Türkiye'de Spor Galatasaray Beşiktaş ve Fenerbahceden ibaret maalesef..!

  48. burak evmez avatarı

    Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  49. bir ülkede yarışın devam edilmesi isteniyorsa reklam şarttır seçimlerde harcanan reklam ücreti 20 milyon un onda biri harcansa reklam için bile harcansa bu durumlar olmaz bunu zıt görüş sunmak için değil öğrenmeniz ve tarafsız bakmanız için söylüyorum saygılarımla

  50. Sirk Yapılsın. Veya belediye otobüsü garajı olsun.

  51. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Şikâyet haklı bulunmuş ve yorumunuz, siyaset içerdiğinden kaldırılmıştır

  52. mehmet ceviz avatarı

    açık alan bu yıl 70 tl olmuş yani 20 tl daha ek bütçe çıktı

  53. alonzomanyaa  avatarı

    Yorumunuz siyaset içerdiği için kaldırılmıştır

  54. onur öztürk avatarı
    onur öztürk

    ben bu konuda aksine valilik ve belediye yi suçluyorum geçen yıl yarışlarda bulundum ama istanbul da sanki hiç formula 1 varmış gibi görünmüyordu koca hafta sonu istanbulda bulundum bitane cevahirin önünde reklam vardı kusura bakmayında siz yan gelip yatarsanız belediye olarak yarışlara kimse gelmez bu devirde bir derbide kale arkası tribüne 65 tl verilmekteyse 70 tl formula 1 için pek rakam bile sayılmaz onun için federasyon ne kadar çaba gösterse dahi devlet ve şehir yöneticileri bişey yapmadığı sürece birşey olmaz

  55. 6 sabah mat yazılısından çıkınca ilk işim kastamonudan istanbul'a yola koyulmak olcak belki antremanları kaçırcam ama cumartesi ve pazar gününün harika geçeceğinden eminim belkide bu zevk hayatımda ya ilk ve son olcak ama yinede orada olacağım.
    Bu arada ümit arkadaşım sana katılmamak elde değil.

  56. ömer giray talay avatarı
    ömer giray talay

    Bende orada olacağım, arkadaşlar organize olalım 'dont leave us' diye bir pankart yapalım en azından bu durumdan hoşnut olmadığımızı gösterelim bir şekilde.

  57. Sayin Kadir Topbas 7 yildir bu pist için ne yaptiniz ilk sene bazi caddelere reklam koymak disinda,hiçbirsey,simdide çikmis belki Formulayi daha sonra gene aliriz diyorsun,Bernie Ecclestone sanki kollarini açmis seni bekleyecek tum hayat boyu.

  58. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Tam bir rezalet ama bu konuda haklılar arkadaşlar bizim F1 kültürümüz yokki cidden yok ha burda taş çatlasa 10-15 yıldır izleyen sayısı ülke genelinde 100 bini geçmez inanın bana ama bir italyada bir almanyada bir fransada bir ingilterede bu kültür 1950 lerden gelir.Zaten baktığınızda bu ülkeler 30-40 yıldır f1 e evsahipliği yapan ve FOTA da ciddi ağırlığı bulunan ülkelerdir taraftar ve takım açısından.Bizim bir tarihte yetiştirdiğimiz F1 pilotumuz varmı yok.Peki bu takımlar arasında bizim takımımız varmı yok.Ülke genelinde otomobil yarışları karting yarışları ile ilgili yaygın pistler veya Wrc tarzı yarışlara merak varmı oda yok yahu WRC bile elimizden alında bırak MotoGp yahu rossi nin stoner in olduğu dünyada şu anda ciddi fırtınalar koparan seride bizde yok eeee başkasında suç bulmak kolay ama bizdede var ilgi yok reklam yapılsınmış yahu reklam olsa ne olucak adam 1 gider 2 gider 3 gider sıkılır böyle boş türibüne oynar f1 neden bilgisi yok kültürü yok olmayınca neylecek adam dönüp duran araçları izlemesini.

    F1 dediğiniz şey tarihi olan dünya motorsporlarında elit tabakada olan her sene 200 binden fazla kişinin o yarışlar için ülkeden ülkeye gittiği takımını desteklediği bir spordur.Biz daha edirnekapıdan çıkıp hangi yarışa gittikte ülkemizde gidicez 🙂

  59. mehmet ceviz avatarı

    o kadar başka söze gerek varmı

  60. mehmet ceviz avatarı

    gerzek gerizekalımı ararsın memlekette bol.birde elit sosyete olayı diye lanse etmişler ya o ayrı bir facia.yahu ben 700 km yoldan açık alan bilet,1 gece otel,uçakla gidiş dönüş,yeme içme 500 tlye ctesi pazar iki gün hallederim.benim dediğim yerden aynı şekilde,kendilerini bi b..k sanan bjk,fb,gs nin kendi arasındaki maça aynı paraya gitsinler de göreyim.
    hatta zorlasa insan sılver bilet bile alabilir.

    4 yıldır yarışa gidiyorum,son iki yıldır ana tribünde seyrettim.geçen yıl uçakla gidip ordada araçkiraladım(3 arkadaş).bilet parasından sonra 300 tl para harcadım.
    yani bilet senin tercihin geriye kalan yerde 300 tl yetiyor.ister gold al ister açık alan al.

    istanbuldan hele anadolu yakasından gelen insan 2 gün yol parası 40 tl harcasa 50 tl yiyecek içecek için harcasa,(gerçi içerde yemesin bizim gibi bir pastaneye girsin börek çörek meyve alsın okadar bile tutmaz) 90 tlde bilet.en fazla 180 tl.
    yahu derbi diye kakalanan maçlar kaç para.

    neyse boşver herkes bildiği gibi yapsın.

    kocasını askerdeyken sevgilisiyle aldatan,onuda kendinden 10 yaş küçük yeni yetmeyle aldatan ile
    3 kadınla aynı yataktaki görüntüleriyle şantaja uğrayan ama hala örnek türk ana-babası olarak lanse edilenlerin oynadığı dizide söyledikleri gibi,ne buya arabalar dönüp duruyor diyen,üstün kişilik abidelerininde gözüyle işe yaramaz bişey formula 1.
    önemsiz yani.şükürki onların önemsiz gördüğünü şeyi, buraya yazan ve yazmayan tüm f1 ci kerdeşlerim önemsiyor.hepinizi çok ama çok seviyorum f1ci kardeşlerim.

  61. tam bir spor aşığıyım evimde bütün digital platformlar var ve bütün sporları takip ediyorum ama futbol ve f1 diğerlerine nazaran daha üstün.Antalya da yaşıyorum ve yarışları için İstanbul a geliyorum.İstanbul da nebir tanıtım ne bir reklam inanılcak gibi değil f1 doğruyu konuşmak gerekirse bizim insanımıza 1 gömlek üstün.Anlamak lazım bilmek lazım 1 topun peşindede o kadar oyuncu koşuyor birşey olmuyor da arabalara boş tur atıyor gerek yok diye yorum yapmışlar gazate.Biz f1 severlere yazık oldu ama kabul etmek lazım artık sadece tv de izleyeceğiz o da şimdilik !!!!

  62. umit isbilen avatarı

    ben kendi adıma, 6 mayıs cuma sabah 10da yine gidicem piste seyredicem her türlü etkinliği, o lastik ve benzin kokusunu çekicem ciğerime, kulaklarımı o seslerle çınlatıcam ve orada benim gibi bu işleri seven insanlarla sohbet edicem, 8 mayıs pazar günü akşam 5tede yine iyiki gelmişim ne yarıştı ama çok eğlendim diyip orada olmuş olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıcam. herkese tavsiye ederim.

  63. umit isbilen avatarı

    yok arkadaş biz boşuna ağlıyoz, o saçma yorumları beğenenlerin sayısına bakınca anladım, cehalette sınır yok bu ülkede, ver ellerine futbol topu koşsunlar bütün gün, yeni futbol sahaları yapsınlar çünkü aşşırı başarılıyız ya futbolda lazım olur o sahalar.

  64. umit isbilen avatarı

    sıradaki yarış bizimki ama şehirde buna dair hiç bir şey yok millet 1 ay önce başlıyor tanıtmaya, ayrıca tam seçim zamanı, bilboardlar onlara lazımdır yaptıkları şahane işleri anlatırlar reklam alanlarında.. milyon dolarlık yatırım çöp oldu yazıklar olsun gerçekten… ihaleleri yapıp ortaya çıkan rantı düşünüyorlar sadece, sonrası umurlarında değil. araştırın böyle o kadar çok şey var ki bizim ülkede, kullanılmayan limanlar, yanlış hesaplanmış hatalı yollar, çöplük kararı çıkarılmış sonra toplu konut yapılmış araziler v.b saymakla bitmez ama ihale mafyaları trilyonları cebe indiriyor, iş işten geçtikten sonrada bize üzülmek sızlanmak kalıyor onlarda paralarına para katıyorlar… YAZIKLAR OLSUN!

  65. mehmet ceviz avatarı

    oha yarış hafta sonu boyunca tüm dünyadaki istanbul ilgisi neyine yetmiyor.

    alsınlar arkadaş alsınlarda gelecek yıllarda istanbulu tanıtmak için biryerlerini yırtsalarda böyle bir tanıtımı yakalayamazlar.milyarlarca dolar harcasalarda olmayacığını görürler.

  66. yorumlara göz attımda İnanmıyorum ya bu kadarmı cahil bizim insanlarımız boş boş konuşmaktan başka bişey yaptıkları yok saçma sapan yorumları yazanların hepsine kafa atmak istiyorum :@

  67. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Ben bir anlaşma olacağına inanıyorum. Zarar etse de sonuçta bu olay ülke için tanıtım gideri olarak görülmeli. F1'in resmi sitesinde Turkey görmek başlı başına bir olay. Hele ki oradaki ülke sayısına göre.

  68. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    O yorumları yapanların spordan anladığı futbol. Futbolun ülkeye zararı maddi ve manevi bu gösterinin 100 katıdır. Çok ciddiye almamak lazım.

  69. benim fikrime göre kâr etmesinin bi önemi yok zarar etmedikten sonra ülkenin tanıtımı hatta jb ve lewisin ay yıldızlı yarış tulumu bile giymesi bir kârdır bir gurur kaynağıdır

  70. "Yarışlar insanları yarışmaya özendirip kazaya sebebiyet veriyor" yazmış biri de. Neyin kafasını yaşıyor bu insanlar acaba?

  71. "Yeni fonksiyon eklemek" ne demek acaba? Dönme dolap mı koyacaklar?

    Tanıtımını yapmazsanız tabi kar getirmez. Ya ne olacağıdı?

  72. @tifo alo Ben de gazetedeki yorumlara baktım tek kelimeyle rezalet. F1 yarışını eminim bir kere bile baştan sona izlemeyen birsürü adam atıp tutmuş. Yok fedarasyon yok çevre katliamı gürültü kirliliği gereksiz yatırım zart zurt. Kafayı yememek elde değil

  73. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    "zaten kâr etmiyordu"

    milletin ilgisini çektiniz mi ? f1den başka hangi yarış yapılıyor o pistte ?

  74. hürriyet demek istemiştim

  75. sinan ayık avatarı

    tam bir rezalet birde hürriyey yapılan yorumlara bakın sporun artık neden bizde olmadığını onların yorumundan ortaya çıkıyor tabiki düşüncelerine saygı duyuyorum ama bazıları f1 hakkında bilgi sahibi olmadan yaptığı saçma yorumlar sinir bozuyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir