Massa: "En İyi Strateji Henüz Belli Değil"

yazar:

kategori:

Massa, takımların hafta sonuna ve yarışlara hazırlanırken en iyi stratejiyi bulmadan önce daha fazla zamana ve deneyime ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.

Massa “Yarış olduktan sonra 2 yerine 3 pit yapmamız gerektiğini söylemek kolay ancak bu tam olarak dığru olur muydu emin değilim.”

“Asıl sorun benim Pirelli’nin ana lastiklerinde diğerlerine göre daha zayıf kalmamdı. Bu da o lastikleri taktığımızda sıralamalardakine benzer performans göstermemize ve diğerlerinden daha fazla sorun yaşamamıza nedne oldu. O ana kadar aracımız çok rekabetçiydi.”

“İnsanlar Mark Webber’in 3 pitle harika bir yarış çıkardıklarını söylüyorlar. Ancak cumartesi günü sıralamalarda 1. seansta elendiği için oldukça fazla yeni lastiği vardı. Herkes o durumda olmak isterdi ancak onun aynı zamanda çok iyi, bu senenin en iyi aracına  sahip olduğunu unutmamalıyız.” 

“Yine de sezonun bu dönemlerinde hep öğrenirsiniz ve farklı bir yaklaşım uygulayacaksak her şeyi çok ayrıntılı bir şekilde analiz etmeliyiz. Belki yarışta daha fazla temiz lastik olması için sıralama stratejisini değiştirmeliyiz.”

“Ancak 3 yarışın ardından yeni kurallarla en iyi stratejinin hangisi olduğunu söylemek için çok erken çünkü Çin’de bir çok farklı strateji ve lastik kullanımı gördük. Bir çoğu da iyi çalışıyor gibiydi.”

“Bu sene hiçbir şey % 100 açık değil ve aracımız için hangisinin en iyi olduğunu bulmak için Ferrari olarak çalışmalıyız. Önümüzdeki yarışlarda pistlerin karakteristiğine göre çok farklı stratejiler görebiliriz.” dedi.

Massa, stratejilerin çok önemli olmasına rağmen sıralama performanslarını geliştirmeleri gerektiğini düşünüyor.

Massa “Bu sene grid pozisyonu daha az önemsiz olsa da tabi ki yarışta yardımcı olması için gridde daha yukarıda yer almalıyız.”

“Çin’de 6. sıra çok kötü değildi ve yarışın başlamasıyla birlikte 1 sıra kazanarak 5.liğe yükseldim. Daha da önemlisi aracın performansı liderlerle mücadele etmeye yeterliydi.”

“Böylece çok ilginç bir yarıl çıkardım ve aracımız bir gün önce sıralamalardaki durumuna göre çok farklı olduğu için bir kaç sıra kazanmayı başardım.”

“Araç çok iyi çalışıyordu ve bir süre lider bile oldum. Aynı şekilde bir süre 2. sırada yer aldım.”

“Ne yazıkki 3 pit yaparak lastiklerini değiştirenler bizi beklediğimizden daha hızlı yakaladılar ve geçtiler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. burada mesele pit stratejisi ve lastikler. lastikleri yarışa kadar olabildiğince az kullanmak gerekiyor. mark webber'in hem arabası , hem lastikleri hem de stratejisi iyiydi. hep önü boş kalacak şekilde pite çeğırdılar, sonrasında sıfır lastiklerle herkesten 3-4 sn. daha iyi turlar attı.

  2. En kötü stratejinin bizimki olduğu neredeyse kesin ama.Bir Q1'de yumuşak lastik kullanmak başlı başına hata.En kötü sıralama performansında Q2'ye kalamazsın,onda da en kötü alacağın derece yine bu olur.

    Webber'in Malezya ve Çin performansları gösterdi ki fazla pit en doğru strateji.Aniden 4 sn gibi ağır kalıyor araç ve biz 5-6 tur geç pite girmekle zaten bir pit zamanından fazla zaman öldürdük.İlk pitten önce kaybettiğimiz zamanı saymıyorum bile.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir