Toyota Büyük Aero Güncellemesini Deniyor

yazar:

kategori:

2008 sezonunun ilk üç yarışı tamamlandı ve Toyota, Avrupa’daki çalışmalara Katalunya pistinde geri döndü. Timo Glock, 27 Nisan’daki İspanya yarışı için hazırlıklarda Toyota’nın direksiyonuna geçen isim oldu.

Glock, senenin ilk Avrupa yarışı için büyük aero güncellemesi kapsamında TF108’in aerodinamikleri üzerinde yoğunlaşmasının yanı sıra, ayarlar ve diğer sistemer üzerine de çalıştı. Alman pilot günü 93 tur atarak tamamladı ve çalışmalarına ikinci gün de devam edecek.

Glock: "Bugün, verimli bir gündü, takım ve mekanikerler iyi bir iş çıkardı. Herkes, ileri doğrultuda doğru yönü bulmak için getirip denediğimiz yeni parçalar üzerine odaklandı. Sonunda yaptığımız buydu. Sabah küçük bir hata yaptım ve spin attıö ama bana çok fazla sürüş zamanına mâl olmadı. Öğleden sonra gözden geçirmek için bir çok veri topladık ve şimdi bunun üzerine hassas ayarlamalar yapmamız gerekiyor. Umarım bugün elde ettiğimiz verilerden, gece doğru yönü bulabilriiz. Zaman tablosu henüz bunu göstermeyebilir ama şimdiye kadarki çalışmalardan memnunum."

Test takımı menajeri Gerd Pfeiffer: "Bu hafta için esas amacımız, 10 günlük süre içindeki İspanya GP’ye hazırlanmak. TF108’in revize edilmiş aerodinamik pakedi yanında yarış için aracın ayarları üzerine yoğunlaştık. Timo bugün yeni parçalar denedi ve uzun sürüşlerinde ayrıntılı incelemeyi zorlaştıran rüzgârlı havaya rağmn bazı yararlı veriler topladı. Genel olarak bugün iyi miktarda çalışma yaptık ve bu olumlu bir şey"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir