Ferrari Yeni Ön Burunu Görücüye Çıkardı!

yazar:

kategori:

Uzun zamandan beri bahsi geçen yeni ön kısmı açık burun sistemi bugünkü testlerde ortaya çıktı. Bir kaç ay önce İtalya’nın Autosprint dergisi Ferrari’nin ön burnunda açık olan bir sistem kullanacağını iddia etmişti.

Takımdan yapılan açıklamalarda Bahreyn’den sonra Barcelona testlerinde bu sistemin tanıtılacağı yönündeydi. Ferrari bugünkü testlerde Massa’nın aracında bu sisteme yer verdi.

Sistem tam olarak daha önceden tahmin edildiği şekilde değil ve birazda tahmin edilenden daha yukarıda bir yerde yer alıyor.

Ferrari bu yeni sistem ile ön kanat ve burun altında biriken yüksek basıncı daha etkili kullanmayı amaçlıyor. Bu arkaya daha iyi hava akışı sağlayarak yere tutuşu geliştirebilir.

Ferrari burun altında bir kanal oluşturarak bu sistem ile orada biriken yüksek basıncı aracın üzerine çıkarmayı düşünüyor.

Fotoğraflarda da görüldüğü üzere bu yeni bölümde birisi daha geniş olmak üzere 2 parça var ve Ferrari bu şekilde üste çıkan havayı da ikiye bölüyor.

Eğer testler beklendiği gibi sonuçlanırsa Ferrari takımı bu sistemi İspanya yarışından itibaren kullanabilir.

Resimler

ferrari_yeni_burun_2_526625035.jpg

ferrari_yeni_burun_818570700.jpg

ferrari_yeni_burun_3_307088163.jpg

ferrari_yeni_burun_4_760530521.jpg

Konu ile ilgili önceki makalemize BURADAN ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

  1. ferrarinin yapıcagı muhendislik uymayan pistlerde deligi kapatmak olur:) eğer işi mühendisliğe bırakacaksak biz delik diyoruz mühendise sorarsan 1 gün deliği anlatır:) yani demek istedigim hareketli parca zaten kullanamıyorsun elektronik birşey yok eeee:) aero için DELİK ! avantaj sağlamaz demiyorum lotus yapmıs o gün kosullarında tam anlamıyla işe yaramamış şimdi yarayabilir.

  2. degerli padokman lotus bulmustu diyorsun o zaman neden baskaları kullanmıyorlar.demek bunu uygulayabilmek mühendislik gerekiyor.

  3. ne taklidinden bahsedyorsun ferzan sen ya ilk siz mi buldunuz bu yöntemi hayır,sende lotusun bulduğu birşeyi taklit ediyorsun siz kullanın bakalım iyiyse herkes kullanır..

  4. Mc laren direk olarak lotus mühendislerini tebrk etmekle olmaz. dışarıdan bakıldığında çok basit gibi görünen bir sistem bu aslında göründüğü kadar basti değil ki çalışsa bile her pistte çalışacağını ya da kullanılacağını sanmıyorum. evet zamanında çeşitli girişimlerde bulunulmuş bu sistem için ancak başaramamışlar. bakalım ferrari'nin kurduğu bu sistem her türlü koşula karşı nasıl tepki verecek ancak monaco'da özellikle kullanılması çok güç olur bu sistemin.

  5. dostum artık lotus diye bir takım formula 1 'de yok…bakalım taklitleri ne zaman cıkacak ???

  6. ayrıca bu sistem ferrari de işe yarayacaktır.BMW ve Mclaren le yanyana koydugunuzda ferrarinin daha yuksek bir on kanata sahip oldugunu bilirsiniz.Diğer takımlarda sanmıyorum ama ferrrari de işe yarayaacktır.

  7. "tebrikler ferrari mühendisleri " :))
    Lotus mühendislerini tebrik etsen daha mantıklı olur!

  8. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    İşe yararsa birçok araçta aynı dizaynı görecez demektir 🙂

  9. arkadaslar bence kesin ise yarayacak.neden derseniz kusların özellikle kartal gibi kusların burunların ön kısımlarındaki iki cukur geldi aklıma.bence kainattaki kusursuz sanatı insan taklit ettigi sürece basarılı olacaktır.tebrikler ferrari mühendisleri

  10. hava girişi burnun alt tarafında. alt tarafta sıkışan havayı bu kanaldan geçirerek hem alt taraftaki kontrolsüz havayı tahliye etmeyi, hem de buradan çıkan havayı pilotun üstündeki hava alığına ve arka kanada yönlendirerek motor soğutmasına ve aracın yola yapışmasına katkıda bulunması amaçlanmış…

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu görünenler hava çıkış hava girişler nerede ? ferrari ön dengeyi bununla sağlamayı planlıyor tahminimce buruna gelen hava akımını burnun içinde baskı oluşturtarak öndeki yere basmayı dolayısıyla önden kaymaları telafi yoluna gidiyorlar

  12. görkem keske tulum ve araç'ta eski kırmızya dönülse bu renk çok çakma duruyor.

  13. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bu F2008 çok güzel oldu. en alttaki fotoda harika görünüyor. kırmızı fıstığımıza nazar deymesin :)))

  14. massanın 1.19.36 yaptığı söyleniyor ama bekleyelim bakalım gerçekmi

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    işe yarayacakmı bakalım. otomobilin rengindede eskiye dönüş yapılmış gibi geldi bana.

  16. Denerler umduklarını bulamazlarsa eskisine dönerler bir problem çıkmaz.

  17. Demek eskiye dönüş başladı 😀 İyi giderken işler ters dönmez inşallah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir