Ecclestone, Türkiye GP İçin Çözüm Bulmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Geçen hafta çıkan haberlerde yarış ücretinin iki katına çıkarılması nedeniyle Türkiye’nin anlaşmayı uzatmayacağı gündeme gelmişti.

Hatta İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Formula 1’in ülkemizden gidebileceğini, nedeninin de ücret olduğunu ifade etmişti.

Ama Ecclestone, İstanbul’daki yarış için henüz bağları koparmadı.

Ecclestone: “Yarış, şehre muazzam miktarda insan, ticaret ve kamuoyu çekiyor. Biraz hayal kırıklığı yaşıyorum ve umarım bir anlaşmaya varabiliriz.”


Yorumlar

  1. aynen katılıyorum

  2. Bir şekilde ben de senin gibi düşündüğümden, bu haberlere pek yorum yapmadım bakalım ne olacak 🙂

  3. Bizimkiler kesenin ağzını biraz(gerçi bu kadar yetmez de) açsalar olmaz mı??!Kanal yapmaya formula 1 pisti için ödenecek miktarın 10 katı paraları var-ki bunun pek bir faydasının olacağını sanmıyorum- ama zaten elimizde olan ve iyi değerlendireceğimiz bir şey olduğunda yok efendim istemeyiz gerek yokmuşmuş muhtaç değilmişiz.Bu düşüncelerle sporda zor ilerleriz.

  4. İstanbul'a 2.metro, 5.boğaz köprüsü, 6.tüp geçit, 5.havaalanı yapılsa kötü mü olur? Veya 2.boğazı yaparak montrö lanetinden kurtulmak. Burada edinilen tecrübeyide ülke geneline yaymak. Mesela 3.nükleer reaktör. veya 2.Formula pisti 🙂 Bunların hayalini bile kurmak, kumdan kale yapmaktan iyidir.

  5. İstanbulPark için parayı ödemeyip kapatmak işin kolay kısmı. Önemli olan orayı nasıl bir cazibe merkezi haline getirebiliriz? Yanına otomobil fuarı kuralım. Lunapark yapalım. Kış testlerini alalım. Yarışçılık yüksek okulu açalım. vs..

    Yoksa kapat gitsin demek işin kolay kısmı.

  6. Nice çakallar yiyor ülkemizin parasını Berni yemiş çokmu

  7. JordanGP HHF avatarı

    Gerçekten Haklısın, Formula 1 e verecek paramız yok ama istanbula 15 milyar dolarlık kanal yapmaya paramız var !!!!

  8. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    güzel yorum teşekkürler :))))

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bence abu dabi de iğrenç.

  10. MGPSchumi2010 avatarı
    MGPSchumi2010

    Anlaşma olucak arkadaşlar buna emin olabilirsiniz tarih 27 nisan 2011 saat 23:56 bunu yazdım dersiniz 🙂

    Bernie burayı bırakmayacak olay sadece tribünler değil olayın arka planları mevcut anlatmam doğru kaçmaz malesef ama şuna inanın böyle bir pisti atıl bıraktırmaz bizim tilki buna emin olabilirsiniz 🙂

    Yazdım dersiniz anlaşma haberi çıksın yarış haftasonu yada ilerleyen dönemde bu postu kopyalayıp oraya ben yazdım diyeceğim:)

  11. Bu cakallara para kaptirmakdansa F1 istanbulpark da olmasin daha iyi AB ülkelerinin 5 kati para istiyor ihtiyar by E.AKP hükümeti bu parayi vermez bu cakallara vermesinlerde bu memleketin sokaga atilacak parasi yok TV den izleriz olay biter.

  12. bernie kusura bakmasın ama en zevkli yarısların oldugu pistlerden birisi türkiye, biraz az kazanıversin. izlerken bana valencia, yada singapur gibi sacma pistlerden kat kat fazla zevk veriyor. 1, 8, 12-13-14. virajlar pilotların kendilerini zorladıkları zaman zaman hatalar yapıp, yarısa heyecan kattıkları yerler. yeni pistlerin hiç birisinde böyle seyler yok, trencilik oynuyor pilotlar.
    sacma pistleri yapıp, heyecanlı pistlerle değiştiriyorlar sonra heyecan arttırmak için her sene kural değiştiriyorlar.

  13. blöften sonra şimdi asıl pazarlık dönemi başlamış gibi. büyük satranç şimdi başladı…

  14. can bundy (spa2000) 22.04.2011 13:52:23

    Şahsi fikrim anlaşmanın uzayacağı yönündedir. Börni seyirci azlığına rağmen bu yarışı yapmak istiyor.

  15. Macaristan hiçbir yere gitmez.Yıllardır senin yazdığın yorumdan gördüm ama her sene kaldı.Adamların bir kere köklü bir geçmişi var, piste giderken yol üzerindeydi yanılmıyorsam bernie ecclestone heykeli var.Bernie ile her türlü ikili ilişkilerde yalakalıkları mevcut dolayısıyıla takvimden düşmesi çok zor pistlerden.Umarım düşer tabi o ayrı.21 yarış konusuna gelince takımların karşı çıktığı gerçeği var ecclestone'un onlarla anlaşmış olması gerekiyor bizim yarışımız için.Bahreyn hala bir soru işareti.Ben herşeye rağmen anlaşacamıycağımızı düşünüyorum.Umarım yanılırım.

  16. bora suyabatmaz avatarı
    bora suyabatmaz

    Bernie Ecclestone anlaşma için bir adım attı sıra türk yetkilerde bütün formula 1 pilotların en sevdiği yarış pistene sahibiz daha ne olsun..

  17. 2 ihtimal var 1. ihtimal bizimkiler anlaşmayı imzalar geçen yıl 10 yıllık anlaşma uzatmak diye bir haber çıktı hatta dahada fazla olabilir. kısaca anlaşma imzalanır 21 yarış yapılır. 2. ihtimal bahreyn takvimden çıkar bizim pist kalır 20 yarış devam eder. eccelstone böyle konuşuyorsa benim kaanatim bizim pist takvimde kaldı hayırlı olsun büyük konuşmamak lazım hatta konuşmak için bile erken ama eccelstone gibi bir fanatik kapitalist türkiyenin takvimde kalmasını umuyorum diyorsa bizim pist takvimde kalıyor demektir önümüzdeki yıllarda rusya ve abd takvime girecek hatta eccelstone artık yeni avrupa yarışları beklemeyin demişti macaristan gidecektir ispanyada 2 yarış var birisi gidebilir önümüzdeki 10 yıldan sonra dönüşümlü yarışlar bile olabilir bir ülke 1 sene var 1 sene yok gibi.

  18. dediklerini hakli cikarmak ugruna yazilmis bos bi yazi, okurken bile zaman kaybettigimi hissettim. Ama maalesef bu kafalardan cok bulunuyor ülkemizde, politik görüsüm RTE ile uyusmasa da türkiye'de F1 adına yaptiklarina saygım sonsuz. ben 6 senedir yurtdisinda yasiyorum arkadaslar ve universitemin racing team'in de görevliyim, orda bulunun coğu arkadaslarimin türküm dedigimden sonra 8. viraj demeleri inanim cok hosuma gidiyor ki onlar bizim pisti sırf 8. virajdan ibaret olmadiklarinida cok iyi biliyor. bi de mesela bunun oyun endüstrisi var, gecenlerde codemasters'in yaptigi bi arastirmayi ingliz kaynakli bi forumdan okumustum en cok tercih edilen pistlerde ilk 4üz, bu ufak nokta bile aslinda ülkenin reklamini yapıyor. su an sadece f1 de cok yeniyiz ve pistimizi satamiyoruz sponsor cekemiyoruz. 2006 2007de petrol ofisinin pist icin yaptigi güzel seyler geliyor aklima mesela. belki de en büyük eksikligimiz bir türk pilotun olmamasi, öyle bir durumda tadina doyulmaz bi atmosfer sunabiliriz biz türk f1 severler.

  19. dediklerini hakli cikarmak ugruna yazilmis bos bi yazi, okurken bile zaman kaybettigimi hissettim. Ama maalesef bu kafalardan cok bulunuyor ülkemizde, politik görüsüm RTE ile uyusmasa da türkiye'de F1 adına yaptiklarina saygım sonsuz. ben 6 senedir yurtdisinda yasiyorum arkadaslar ve universitemin racing team'in de görevliyim, orda bulunun coğu arkadaslarimin türküm dedigimden sonra 8. viraj demeleri inanim cok hosuma gidiyor ki onlar bizim pisti sırf 8. virajdan ibaret olmadiklarinida cok iyi biliyor. bi de mesela bunun oyun endüstrisi var, gecenlerde codemasters'in yaptigi bi arastirmayi ingliz kaynakli bi forumdan okumustum en cok tercih edilen pistlerde ilk 4üz, bu ufak nokta bile aslinda ülkenin reklamini yapıyor. su an sadece f1 de cok yeniyiz ve pistimizi satamiyoruz sponsor cekemiyoruz. 2006 2007de petrol ofisinin pist icin yaptigi güzel seyler geliyor aklima mesela. belki de en büyük eksikligimiz bir türk pilotun olmamasi, öyle bir durumda tadina doyulmaz bi atmosfer sunabiliriz biz türk f1 severler.

  20. Harika umarım Bernie'nin şimdi dediği gibi olur yani öyle umuyorum sanılır 🙂
    Ben kaldırılacak zannetmiştim yani haberlere göre ama yine de hemen umutlanmayalım Bernie fiyatı indirirse beliki kalacak 😀

  21. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Bence 20 den fazla olur bu f1 camiasinda bir anda her sey degisiyor merak etme Bernie ye bagliysa bu is yaris fazla olsun ne olur bir sey olmaz 1 yarisda 21 yaris yapilir olay biter.

  22. Ben de başka bir haberin altına bu minvalde bir yorum yapmıştım. Şu anda, gelecek sene için anlaşması olan 20 pist var zaten. Takımlar da 20'den fazla yarışa karşı çıkıyorlardı hatırladığım kadarıyla. Bernie onları ikna mı etti ne hiç sesleri çıkmıyor.

  23. Guardian'da da çok haber var konu ile alakalı. Ayın 22'sine ait mesela bazı haberler. Haberci sizsiniz yayımlamak size kalmış.

  24. kim bu moruk ekonomi profesörü falanmı. bıktım artık böyle dar görüşlü tek çerçeveli insanlardan. Türkiye bir muz cumhuriyeti değildir. neymiş o piste yarış izlemeye gidenler bla bla müzesini bla bla okulunu görmüşmü sana ne sen kimsinki gitmedim görmedim banane okuldan banane müzeden. gerçekten bazen ne kadar aptal olduğumuz ortaya çıkıyor dünyanın en büyük motorsporları organizasyonumu önemli tanıtım için kıytırık bir müzemi sen git müzene yalakalığını yap sonra yazısını yaz nasıl eğlendiğinden bahset mutlu ol. biz orda f1 izleyip mutlu oluyoruz sürekli ekonomiden sürekli gelişmeden bahsederler ama böyle organizasyonlara tahammül edemez bunlar. böyle insanlardan kurtulmadıkça biz gelişemeyiz büyüyemeyiz. bakın bahreyn'e bakın malaysia'ya f1 gelmeden önce kim tanıyordu bu ülkeleri artık çıkarın gözünüzdeki at gözlüklerini içimizdeki irlandalılar.

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    fiyat konusu değil asıl mesele. gelecek yıl takvimde abd ile beraber 21 pist oluyor ve tüm otoriteler mantıklı sınırın 20 olduğunu söylüyorlar. her halükarda bir pist elenicek ve kontratı olmayan tek pist bizimki. bahreyn takvimden tamamiyle düşürülecekse o ayrı

  26. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Büyüksün Bernie AMCA büyüksün ya işte bu kadar yaaaaaaaaaaa Umudumuz tükenmişdi. F1 için dünyayı durduruRUM Ülkemizden gitmesi çok üzüydü ins anlasılır ya, offf içime su serpildi gerçekten sevindim bu habere İŞTE BU BERNIE AMCA işteeeeeeeee buu Fiat dusurcek buyuk ihtimal oh beee GELDE SİMDİ KOPMA oBAA… Fiyat konusunda anlasılır haberin i alırsam o zaman herkesi Face kopmaya devate ediyorum az kaldı arkadaslar az

  27. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ha duvara konuşmussun ha bunlara konusmussun

    arada bir fark varmı??

  28. Saçma bir yazı… Adam F1 pisti ile okulları karşılaştırmış..Elmayla bırak armutu direk Kiviyi toplamış…Birde F1 yayınları nedeniyle 7 yılda yapılan tanıtım için ne kadar para haracanacağınıda bu arkadaş hesaplasın…bunun yanında bir sürü getirisi oldu bu pistin ama burada uzatmanın anlamı yok…

  29. -arkadaslar asagidaki yaziyi yorumsuz olarak bilginize sunuyorum

    http://www.dunya.com/tevfik-gungor_18_0_yazar.html

  30. Araştırmacı takipçi 🙂

  31. Buldum Daily Express 🙂

  32. sen yeter ki iste şimdilik…

  33. Bu haberin kaynağını öğrenebilir miyiz ?

  34. çok para istiyorsun, 13 milyonu 15-16 ya çıkarsan belki makul olur ama direk 2 katı 26 milyon istemek aymazlık ve aç gözlülükten başka değil…F1 düzenlemek isteyen ülkeler çok deyip bizi yolunacak kaz gibi görüyor resmen..Fransa bile bu aç gözlü Bay E ye dayanamadım,İngiltere direkten döndü,bizim bu saatten sonra kalmamız zor..Artık yarış yapılmasada keyfi bilir..

  35. Türkiye'nin anlaşmama blöfü belki etkili olabilir. Sıradan bir pist olsa kolayca vazgeçilebilir ama böyle teknik bir pistten vazgeçmek zor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir