Mercedes: "Motorumuz Referans Noktasıdır"

yazar:

kategori:

Renault, yakıt harcaması konusunda RS27’nin oldukça iyi olduğunu söylüyor. Bu özellikle pilotlar, tam gücü daha uzun süre kullanabiliyorlar ve bu şekilde Renault motoru kullananlar, egzoz beslemeli difüzörden daha fazla fayda sağlıyorlar.

Renault: “Kabaca daha fazla yakıt yakın, daha fazla egzoz ve potansiyel olarak daha fazla yere basma kuvveti oluşsun”

Red Bull’un da sıkça dile getirdiği üzere Formula 1’de genel aldı, Mercedes motorlarının genel olarak griddeki en iyi güç üniteleri olduğu yönünde.

Norbert Haug: “Rakiplerimizle ilgili rakamları bilmiyorum ama motorumuz ve KERS’imiz, sürekli olarak bu endüstride mihenk taşı olarak gösteriliyor.”

“Bunu kendimiz ifade etmedik ama birçoğu bunu savundu. Ferrari, Renault ve Cosworth, adı ne olursa olsun rakiplerimizin yüksek kalitede iş çıkardıklarında şüphe yok”

Ama Renault’un düşük yakıt kullanımı konusunda Haug: “Rakibinizden daha az yakıt kullanmanız, genellikle daha az güce sahip olmanızdan kaynaklanır”

“Saf yakıt harcamasında çok iyi göründüğümüzü düşünüyorum. Verdiğim örnekle birlikte mutlak harcamada belki o kadar da iyi olmamayı tercih ederim.”


Yorumlar

  1. arercorgacrah avatarı
    arercorgacrah

    eg var ad leita ad, takk

  2. Mercedes GP avatarı

    Mercedes Türkiye için ne getirecek

  3. V10 Motorlarının kullanıldığı zamanlarda,BMW nin en güçlü üniteye sahip olduğu söyleniyordu yanılmıyorsam,hatta Toyota motorları bile.F1 de motor herşey değildir,özelikle v10 motorlarının içinde en dayanıksızı mersedeslerdi sanki….

  4. Harika bir motorları var gerçektende.Ama Renault motoruda o kadar mercoya göre aşırı derecede geri bir motor değill son yıllarda ve şuandada almış olduğumuz sonuçlara göre.Enzonun bir sözü vardır Motor yapamayanlar aerodinamik yapar diye Ama günümüzde artık aerodinamiği yetersiz bir araba hiçdir Örnek verecek olursak da güçlü bir mercedes motoru var ve fabrika takımı var bir onların almış olduğu sonuçlara birde Redbulun almış olduğu sonuçlara bakalım yada Renault un almış olduğu sonuçlara bakalım.Güçlü bir motora sahip olmak günümüz F1 rinde hiç bir önemi yok hemen hemen.

  5. Motorumuz ve kersimiz, sürekli olarak bu endüstride mihenk taşı olarak gösteriliyor.

    —Mercedes—

  6. istanbul mercedes için dönüm noktası olmaya aday bir yarış olacak. barcelano ferrari için aynı manayı taşıyor. mercedes için ayar yarışı olabilir istanbul. yeni takılacak ön ve arka kanat için gerçeklerin görülebileceği. meyvelerini alacağı yarış barcelona olur.ferari yeni güncellmeleri istanbul a yetiştirebilrise bu iki takım antremanlardan sonra çok hızlı bir ayar koşuşturması yaşacaklar. ama bercolana tam bir kapışma olacak. rb7 sınırlarda geziyor en noktası bu.

  7. eee sonuç? demekki KERS ve motorla iş bitmiyormuş… Mclaren de büyük ihtimalle aynı sistemleri kullanıyor ama nerelerde görüyoruz. Muhafazakar kalan 2 takım var, Ferrari ve Mercedes, onlar da gerideler diğerlerine göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir